11 τρόποι για ν’ αποκτήσεις περισσότερους followers στο Instagram

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
17 Ιανουαρίου 2020 16:17:00

Δεν είναι τόσο εύκολο ν αποκτήσεις περισσότερους followers στο Instagram. Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες, έναν εξαιρετικά έξυπνο αλγόριθμο και τόνους άλλων creative brands στο Instagram, είναι ένας ανταγωνιστικός χώρος αν θέλεις να αυξήσεις το κοινό σου. Ευτυχώς, γνωρίζουμε ακριβώς πώς να ξεχωρίσεις, ν’ αναδείξεις την επιχείρησή σου και να έχεις περισσότερους ακόλουθους στο Instagram.

Γι’ αυτό το λόγο, μοιραζόμαστε 11 νέους τρόπους για να προσεγγίσεις το κοινό σου και να λάβεις περισσότερους ακόλουθους στο Instagram το 2020:

Δημιούργησε IGTV

Το IGTV είχε την τιμητική μου την προηγούμενη δεκαετία και για το 2020 περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα brands να γίνονται δημιουργικά με το βίντεο τους στο Instagram. Ο Jon Youshaei, που ασχολείται με το marketing και το instagram, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθεί να βοηθήσει μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις ν’ αυξήσουν το πελατολόγιό τους.

Η κορυφαία πρόβλεψή μας για το IGTV το 2020 είναι ότι όλο και περισσότερα brands θ’ αρχίσουν να το χρησιμοποιούν, για να προμοτάρουν το περιεχόμενό τους και οι θεατές θα μετατραπούν σε followers καθώς συντονίζονται για κάθε νέο επεισόδιο. Για να εκμεταλλευτείς αυτή την τάση, ο Jon προτείνει να έχεις ένα “επαναλαμβανόμενο θέμα και στυλ που μπορεί να περιμένει το ακροατήριό σου σε κάθε επεισόδιο”.

Εργασία με micro – influencers

Εάν επιθυμείς να προσεγγίσεις νέο ακροατήριο, οι συνεργασίες σου στο Instagram με influencers πρέπει να είναι συχνές και επιλεκτικές. Με μέσο ποσοστό συμμετοχής 3,21% σε σχέση με το 1,5% σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, η συνεργασία με influencers είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τα brands που επιθυμούν να αναπτυχθούν στο Instagram.

Γράψε πιο μεγαλες λεζάντες στις αναρτήσεις σου

Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερους followers στο Instagram, ήρθε η ώρα να γίνει πιο εκτενής ο λόγος σου. Η μεγαλύτερη τάση για το 2020 είναι η αυθεντικότητα, με μακροσκελείς λεζάντες που επιτρέπουν στο ακροατήριό σου να μάθει περισσότερα για εσένα και το brand σου.

Προσοχή ποιους (παρ)ακολουθείς

Αυτό είναι ένα μείζον Instagram hack για ν’ αυξήσεις τους followers σου. Το Instagram σού προτείνει εταιρείες με βάση τα ενδιαφέροντά σου και αντίστοιχα κάνει και για το δικό σου λογαριασμό. Με αυτή τη διαδικασία, ο αλγόριθμος του Instagram μπορεί να φιλτράρει τα άτομα που θα τα ενδιέφεραν να σε ακολουθήσουν. Επιπλεόν, μπορείς να εντοπίσεις μερικούς από τους ανταγωνιστές της εταιρείας σου.

Αντιμετώπισε το προφίλ σου στο Instagram σαν να είναι η αρχική σου σελίδα

Το feed σου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχεις για να προσελκύσεις τους ανθρώπους να πατήσουν το κουμπί “Follow”. Όταν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σου στο Instagram, θα αποφασίσει σε δευτερόλεπτα εάν θα ακολουθήσει ή όχι την επιχείρησή σου. Πώς παίρνουν αυτή την απόφαση; Με γρήγορo scroll στο feed σου, διαβάζοντας το bio σου, ή κάνοντας κλικ στις ιστορίες σου.

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς ομοιόμορφα φίλτρα, Instagram stories templates και ωραίες ποιοτικά εικόνες για να κάνεις το κοντέρ των ακολούθων σου να πάρει φωτιά.

Δημοσίευσε περισσότερα βίντεο στο feed σoυ

Το βίντεο είναι το μέλλον του Instagram. Το IGTV είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και, χάρη σε μερικές πρόσφατες αλλαγές, συνδέεται στενότερα με το Instagram, οπότε είναι εύκολο να “κολλήσει” το κοινό του Instagram με το περιεχόμενο του IGTV. Επιπλέον, το περιεχόμενο βίντεο τείνει να τραβήξει περισσότερους ανθρώπους στο feed σου. Χάρη στη νέα λειτουργία προεπισκόπησης του IGTV , είναι ακόμη πιο εύκολο να διπλασιάσεις τις προσπάθειές σου και ν’ αξιοποιήσεις στο έπακρο το περιεχόμενο του βίντεο.

Μοιράσου περισσότερες selfies με το κοινό σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram εξακολουθεί να είναι μία κοινωνική πλατφόρμα. Και οι άνθρωποι θέλουν να ακολουθήσουν λογαριασμούς με τους οποίους μπορούν να σχετίζονται, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για brands ή influencers.

Επομένως, θα ήταν καλό να ανανεώνεις πιο συχνά το περιεχόμενό σου και να ανεβάζεις πράγματα που το κοινό σου θα αισθάνεται οικία και θα μπορούσε να ταυτιστεί, αν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στο Instagram.

Προώθησε το περιεχόμενό σου στο Instagram σε άλλες πλατφόρμες

Αν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στο Instagram, ήρθε η ώρα να σκεφτείς τη στρατηγική ως μέρος του μάρκετινγκ σου και να εξετάσεις πώς μπορείς να εξελιχθείς εκτός της εφαρμογής Instagram. Σκέψου πώς τα άλλα “κανάλια” μάρκετινγκ – όπως ο ιστότοπός σου, το Twitter, το Facebook, το YouTube και το Pinterest – μπορούν να οδηγήσουν το κοινό σου στη σελίδα σου στο Instagram.

Κάποιες ιδέες θα μπορούσαν να είναι να “καλείς” άλλο κόσμο να κάνει like στο λογαριασμό σου, να προσθέσεις Email Marketing Campaigns ή να προσθέσεις στο site σου – εάν έχεις εννοείται – το plugin του Instagram.

Δημιούργησε ένα φίλτρο Instagram Stories για το brand σου

Η “Augmented Reality,”, ή το AR είναι πολύ σημαντικό στο χώρο του Instagram γιατί βοηθάει να αυξηθούν οι ακόλουθοί σου γρήγορα.

Τα φίλτρα με τα χαριτωμένα αυτιά κουταβιών ή φίλτρα καρδιάς στις ιστορίες Instagram, έχουν πλέον εξελιχθεί σε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη χιλιάδων φίλτρων που ευθυγραμμίζουν το περιεχόμενο των ιστοριών σας. Έχουμε δει τα δημιουργικά φίλτρα AR Instagram Stories από μάρκες όπως Kylie Cosmetics, Rihanna, Gucci Beauty, Adidas και Vogue. Το φίλτρο πρέπει να είναι κοινόχρηστο, διασκεδαστικό, να συμπεριλαμβάνει την επωνυμία σας.

Συνεργάσου με φοβερά brands

Η δύναμη μιας συνεργασίας ή μιας καμπάνιας για την επιχείρησή σου είναι τεράστια! Όταν ένας χρήστης του Instagram ανακαλύψει το προφίλ σου μέσω μιας προσπάθειας συν-μάρκετινγκ, είναι πιθανό να χτυπήσει το κουμπί Follow, αν έχει παρόμοια ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, οι καμπάνιες συν-μάρκετινγκ δεν χρειάζονται να είναι περίπλοκες ή δαπανηρές! Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι με ποιον συνεργάζεσαι. Θέλεις να βεβαιωθείς ότι θα έχεις μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ότι και τα δύο ακροατήρια θα επωφεληθούν το ίδιο από τις προσπάθειες συνεργασίας σου.

Χρησιμοποιήσε ένα hashtag για να δημιουργήσεις μια κοινότητα στο Instagram

Τα επώνυμα hashtags του Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευρύνεις το όνομα της επιχείρησής σου, να βρεις περιεχόμενο που δημιουργήθηκε για εσένα από τους ακόλουθούς σου, να δημιουργήσεις μια κοινότητα γύρω από την επιχείρησή σου και να προσελκύσεις νέους πελάτες.

Το hashtag πρέπει να είναι μοναδικό στην επιχείρησή μοναδικό. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το όνομα της εταιρείας σου ή το όνομα ενός από τα προϊόντα σου. Ακόμα, μπορεί να είναι ένα hashtag που δεν έχει καμία σχέση με το brand σoυ, αλλά να έχει να κάνει με την ταυτότητα της επωνυμίας σου. Ένα καλό παράδειγμα είναι το #WellTravelled hashtag της Herschel, το οποίο χρησιμοποιεί το παγκόσμια brand αξεσουάρ για να ενθαρρύνει τους followers να ανεβάσουν φωτογραφίες των περιπέτειών τους σε όλο τον κόσμο.

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Η Google εξαγοράζει την Startup Pointy για 147 εκατ. δολάρια

Η Pointy, μία B2B SaaS πλατφόρμα για το ηλεκτρονικό εμπόριο με έδρα το Δουβλίνο, εξαγοράστηκε από την Google! Το ποσό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο διεθνή μέσα εκτιμούν ότι αγγίζει τα 147 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία επιτρέπει σε φυσικά καταστήματα να τοποθετήσουν άμεσα τα προϊόντα τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη βοηθάει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την κερδοφορία τους

Διεθνής έρευνα καταδεικνύει το πώς αξιοποιούν οι οργανισμοί τις αναδυόμενες τεχνολογίες για να βελτιώσουν τα χρηματοοικονομικά και τις επιχειρησιακές λειτουργίες ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα, οι οργανισμοί που υιοθετούν την Τεχνητή νοημοσύνη (AI) και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες στα χρηματοοικονομικά και τις επιχειρησιακές τους λειτουργίες ...

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η αναζήτηση της αγάπης μπορεί να αδειάσει έναν τραπεζικό λογαριασμό

Την ανάγκη των ανθρώπων να συνδεθούν ρομαντικά μέσα από ιστοσελίδες και εφαρμογές εκμεταλλεύονται οι απατεώνες του κυβερνοχώρου για να κερδίσουν χρήματα. Μεταξύ 2015-2018, ο ετήσιος αριθμός θυμάτων από «ρομαντικά scams» αυξήθηκε σε 21.000 από 8.500, σύμφωνα με την FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ). Σύμφωνα με ...

Διαβάστε περισσότερα

FameLab2020 -Ο διαγωνισμός που αναδεικνύει τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

Οι εγγραφές για το FameLab 2020 ξεκίνησαν.Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής έως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 (23.59). www.britishcouncil.gr/en/famelab   Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο θα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σας και θα σας δίνει όλες τις πληροφορίες για τη συνέχεια. Λάβετε μέρος ...

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο ασφαλείς θεωρούνται οι εφαρμογές γνωριμιών

Την τελευταία δεκαετία η ψηφιοποίηση έχει εισχωρήσει σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας και ο τομέας της επικοινωνίας είναι αυτός που έχει επηρεαστεί περισσότερο. Οι ερωτικές ζωές των ανθρώπων δεν αποτελούν εξαίρεση. Με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, τόσο οι singles όσο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Sony: Ακύρωσε τη συμμετοχή της στην μεγαλύτερη έκθεση λόγω κοροναϊού

Μια ακόμη εταιρία-κολοσσός, η Sony, δεν θα δώσει το παρόν στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών και νέων τεχνολογιών στην Βαρκελώνη, το Mobile World Congress, λόγω των ανησυχιών για τον νέο κοροναϊό. Με ανακοίνωσή της η Sony αναφέρει ότι καθώς η εταιρία αποδίδει ύψιστη σημασία στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Το 78,5% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID), η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο και φέτος εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου 2020, στοχεύει στην ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με το Διαδίκτυο, καθώς και ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός: Ρομπότ στη Νέα Υόρκη εντοπίζει τα συμπτώματα του ιού

Τουρίστας ή ντόπιος που κάνει βόλτα στην Times Square της Νέας Υόρκης θα συναντήσει τον Promobot, ένα ρομπότ ύψους 1,5 μέτρου, το οποίο παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό. Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη σαν εκείνη του iPad, που ...

Διαβάστε περισσότερα

Tesla: Θέλει «ηλεκτρική λεωφόρο» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η αµερικανική αυτοκινητοβιοµηχανία, πρωτοπόρος στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχηµάτων, έχει συµπεριλάβει σηµαντικό µέρος των ελληνικών εθνικών οδών σε ένα mega project που αναπτύσσει και το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε µια διαδροµή που ξεκινά από την Πορτογαλία ...

Διαβάστε περισσότερα

Τουλάχιστον 3,5 ώρες την ημέρα βρίσκεται online ο μέσος Έλληνας

Στο Διαδίκτυο αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα της ημέρας του ο μέσος Έλληνας, ο οποίος βρίσκεται online τουλάχιστον 3,5 ώρες ημερησίως, ενώ οι νεαρότερες ηλικίες, 15 έως 24 ετών, αφιερώνουν στο Internet πάνω από 5 ώρες την ημέρα. Οι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών αφιερώνουν, κατά ...

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντησε τη νεκρή κόρη της μέσω VR και ξέσπασε σε κλάματα

Η εικονική πραγματικότητα έχει εισβάλει για τα καλά στον χώρο του gaming, όμως φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλες καθημερινές καταστάσεις. Το ντοκιμαντέρ του Munhwa Broadcasting Corporation, με τίτλο «I Met You» εξετάζει τη χρήση VR για να δουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που ...

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό τρυπάνι για έρευνες για νερό στη Σελήνη

Η πρώτη ευρωπαϊκή συσκευή που θα προσεληνωθεί στο φεγγάρι αυτή τη δεκαετία θα είναι ένα τρυπάνι και ένα «πακέτο» λήψης δειγμάτων- και οι ομάδες πίσω από αυτήν βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο τους- την πτήση στο πλαίσιο της ρωσικής αποστολής Luna-27. Βασικός στόχος του ...

Διαβάστε περισσότερα

Το WhatsApp δεν είναι πλέον διαθέσιμο σε εκατομμύρια smartphones

H πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων του WhatsApp ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει πλέον ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πλατφόρμα, η οποία ανήκει στο Facebook, έκανε γνωστό ότι σταματά να είναι διαθέσιμη σε μια σειρά από παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων που εξακολουθούν να βρίσκονται ...

Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτα μέτρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω των fake news για τον κοροναϊό

Σε ενέργειες για την αντιμετώπιση των fake news σχετικά με τον κοροναϊό που κυκλοφορούν στις ιστοσελίδες τους προβαίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το BBC. Μεταξύ αυτών είναι το Facebook, το Twitter και το TikTok, που παρέχουν links σε ακριβείς, αληθινές πληροφορίες. Ο αριθμός των ...

Διαβάστε περισσότερα

Apple: Αυτό είναι το νέο iPhone 12

Ακόμα και πριν την αποκάλυψη του iPhone 11 και του iPhone 11 Pro τον Σεπτέμβριο, ήδη είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για το τι ακριβώς σχεδιάζει η Apple για το 2020. Τη χρονιά που διανύουμε αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει συμβεί ποτέ, με εισαγωγή τεχνολογίας ...

Διαβάστε περισσότερα

Έφτιαξαν smartwatch με μπαταρία που διαρκεί 14 ημέρες – Έρχεται στην Ελλάδα

Ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες προσδίδουν οι νέες τεχνολογίες τόσο στα κινητά τηλέφωνα όσο και σε συσκευές που έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν μαζί τους Ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες προσδίδουν οι νέες τεχνολογίες τόσο στα κινητά τηλέφωνα όσο και σε συσκευές που έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν ...

Διαβάστε περισσότερα

Ζούκερμπεργκ -Το facebook θα τσατίσει πολύ κόσμο

Την απόφασή του να αλλάξει την προσέγγιση του Facebook προκειμένου να υπερασπιστεί αρχές όπως η ελεύθερη έκφραση και η κρυπτογράφηση, ακόμη κι αν αυτό προκαλέσει αντιδράσεις, ανακοίνωσε ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. «Αυτή είναι η νέα προσέγγιση και νομίζω ότι θα τσαντίσει αρκετό κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, ...

Διαβάστε περισσότερα

Ρωσικός «πόλεμος» κατά Facebook και Twitter

Η ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε την λήψη διοικητικών μέτρων σε σχέση με τις αμερικανικές εταιρείες Facebook και Twitter επειδή οι εν λόγω εταιρείες δεν παρουσίασαν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας στοιχεία για τις βάσεις δεδομένων των ρώσων χρηστών. Η Roskomnadzor ανέφερε ότι στις εταιρείες ...

Διαβάστε περισσότερα

Kακόβουλο το 93% των συναλλαγών σε κινητές συσκευές!

Το 93% των συνολικών συναλλαγών σε κινητές συσκευές σε 20 χώρες το 2019 ήταν κακόβουλο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Upstream. Τα στοιχεία της έκθεσης «Invisible Digital Threat»(η Αόρατη Ψηφιακή Απειλή) βασίζονται στα ευρήματα της πλατφόρμας ασφαλείας Secure-D της Upstream, που ...

Διαβάστε περισσότερα

Βιονική μέδουσα κολυμπάει 3 φορές πιο γρήγορα από την κανονική

Δημιουργήθηκε η πρώτη βιονική μέδουσα στις ΗΠΑ η οποία μπορεί να κολυμπήσει τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι η κανονική, χάρη στην προσθήκη μιας μικρής ηλεκτρονικής συσκευής. Απώτερος στόχος είναι ο μελλοντικός εφοδιασμός τέτοιων βιονικών μεδουσών με ηλεκτρονικούς αισθητήρες και μικροκάμερες, προκειμένου να λαμβάνονται πληροφορίες για ...

Διαβάστε περισσότερα

Αυξήθηκαν οι χρήστες του Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 αύξησε κατά 8% τους ενεργούς μηνιαίους χρήστες του (όσους το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα), οι οποίοι πλέον έφθασαν περίπου τα 2,5 δισεκατομμύρια. Ο αριθμός αυξάνει σε 2,9 δισεκατομμύρια, αν συνυπολογισθούν και οι μηνιαίοι ...

Διαβάστε περισσότερα

Μαγνητικός τομογράφος για… δύο

Η μαγνητική τομογραφία είναι μοναχική υπόθεση και όχι κατάλληλη για κλειστοφοβικούς. Τώρα δύο ομάδες νευροεπιστημόνων, μία στις ΗΠΑ και μία στη Φινλανδία, αναπτύσσουν μια νέα μέθοδο μαγνητικής απεικόνισης του εγκεφάλου ανά ζεύγη, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της μοναξιάς στον τομογράφο, αλλά χειροτερεύοντας το στρίμωγμα, καθώς ...

Διαβάστε περισσότερα

Τι απασχολεί περισσότερο τους Ελληνες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα

Η ασφάλεια των εφαρμογών μηνυμάτων και κλήσεων απέναντι σε κλοπή προσωπικών στοιχείων και συνομιλιών είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους Ελληνες χρήστες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας. Ειδικότερα, με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής ημέρας προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις 28/01 και την ευρύτερη συζήτηση για ...

Διαβάστε περισσότερα