Ο πιο αγαπημένος συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, μαζί μας στο TIMELINK!

Special Report
3 Μαΐου 2020 10:57:00

Μέσα από την ιστορία της ζωής του αποδεικνύει πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας είναι θέμα προσωπικής  επιλογής. Είναι  πολυγραφότατος συγγραφέας με πνεύμα ανήσυχο, δημοφιλής ηθοποιός, αρθρογράφος, καθηγητής υποκριτικής και ραδιοφωνικός  παραγωγός. Ο λόγος για τον αγαπητό Κώστα Κρομμύδα, έναν καλλιτέχνη που εμπνέεται από τον ίδιο τον άνθρωπο και μέσα από το συγγραφικό του ταλέντο «εισχωρεί» στις ψυχές του αναγνωστικού κοινού που τον ακολουθεί φανατικά. Μετράει ήδη στο ενεργητικό του 8 βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα, εκ των οποίων τα 4 έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και τώρα οδεύει προς το 9ο. Τα έργα του είναι γεμάτα συναισθήματα και μηνύματα ζωής, που παρασύρουν τους αναγνώστες/στριες σε όμορφα νοερά ταξίδια και ενίοτε σε διαφορετική θέαση της ίδιας της ζωής, σε αναθεωρήσεις και προβληματισμούς, σε ενδοσκόπηση και αλλαγή γραμμής πλεύσης. Ως ηθοποιό τον έχουμε θαυμάσει σε πολύ αξιόλογες παραγωγές, με πιο πρόσφατη αυτή στη βρετανική σειρά «The Durrells».

 

Η Μάγδα Χατζηστρατή και το timelink.gr έχουν τη χαρά να τον φιλοξενούν σε ένα «Special report» όπου με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει μας αποκαλύπτει στοιχεία για τον εαυτό, τα βιβλία, τα μελλοντικά του σχέδια και πολλά άλλα... 

 

Ως παιδί είχατε όνειρο να γίνετε αεροπόρος και να πετάτε στους αιθέρες. Μέσω της συγγραφής έχετε νιώσει ότι αυτό το όνειρο, κατά έναν τρόπο, πραγματοποιήθηκε;

 

Η αλήθεια είναι πως, έχω ακόμα την επιθυμία να πετάξω κάποια στιγμή στην μπροστινή θέση ενός πολεμικού αεροσκάφους. Όμως, κατά μία έννοια, το όνειρό μου όντως πραγματοποιήθηκε. Αλλά νομίζω πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί, με τοαίσθημα που βιώνει ένας αεροπόρος πολεμικού αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

 

Ανάμεσα στο πλούσιο συγγραφικό σας έργο  που απαρτίζεται από τους τίτλους των βιβλίων: “Μπαμπά μεγάλωσε με”, “Η Ζωή που Έλειπε” (αγγλική έκδοση Cave of Silence), “Ογκρέσα”, “Μη με λησμόνει” (αγγλική έκδοση Lake of  Memories) το “Ουρανόεσσα” (βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς), «Ηρωίδα  έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon) “Φως μέσα στη Θύελλα” (αγγλική έκδοση Athora), “Μυρωδιά από Σανίδι”, “Μια νύχτα ακόμη” υπάρχει κάποιο που αγαπάτε η ξεχωρίζετε περισσότερο;

Είναι μία ερώτηση που μου κάνουν συχνά, και πάντα δυσκολεύομαι να απαντήσω διότι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα από τα βιβλία μου. Το καθένα είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα, και ουσιαστικά αντιπροσωπεύει και ένα μικρό κομμάτι της δικιάς μου ζωής. Των αναμνήσεων και των εικόνων που έχω ζήσει και ίσως υπάρχουν σε αυτά, αλλά και της περιόδου κατά την οποία έγραφα την κάθε ιστορία. Γενικά,όμως, αγαπώ όλες μου τις ιστορίες εξίσου.

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της συγγραφικής σας πένας  που μαγνητίζει το αναγνωστικό κοινό;

Δεν υπάρχουν μυστικά. Ίσως το μοναδικό μυστικό είναι, να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη και να δουλεύεις. Να δουλεύεις, χωρίς να δίνεις σημασία στους λίγους αυτούς που,από τον μεγάλο και αναπαυτικό τους καναπέ, κρίνουν τις ζωές των άλλων. Μόνο τότε, μπορείς να φτάσεις πραγματικά ψηλά.

 

Το πιο όμορφο και συγκινητικό σχόλιο που έχετε λάβει από αναγνώστη/στρια για τα βιβλία σας;

Δεν θα υπερβάλλω αν σας πω ότι, το τελευταίο διάστημα δέχομαι καθημερινά δεκάδες μηνύματα που το ένα είναι πιο δυνατό από το προηγούμενο. Όπως ανέφερα, κάθε βιβλίο μου είναι διαφορετικό και γι’ αυτό το λόγο κάποιες από τις ιστορίες μου αγγίζουν με διαφορετικό τρόπο,την ψυχή του κάθε ανθρώπου. Αυτό που μου δίνει μεγάλη δύναμη είναι όταν, καταλαβαίνω πως έστω και για λίγο, κάτι άλλαξε στη ζωή τους ως προς το καλύτερο.

 

Το διάστημα 2018-20 συμμετείχατε  στην τρίτη και τέταρτη σαιζόν της αγγλικής σειράς “The Durrells”. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; 

Ήταν ίσως η πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας μου, ως ηθοποιός. Και αυτό, γιατί συμμετείχα σε μια σειρά με παγκόσμια εμβέλεια, με εξαιρετικούς επαγγελματίες,που έδειχναν σεβασμό προς τους συναδέλφους ηθοποιούς,και γενικότερα με συνθήκες αρμόζουσες για να εργαστεί ένας ηθοποιός. Χαίρομαι που το έζησα διότι, τώρα ξέρω πώς πραγματικά είναι να δουλεύεις ως ηθοποιός με συνθήκες που σε βοηθούν και δε σε εμποδίζουν να κάνεις τη δουλειά σου.

 

Έχοντας  συνεργαστεί  με  Έλληνες και ξένους ηθοποιούς, εντοπίσατε ομοιότητες  ή  διαφορές  μεταξύ τους;

Στην Ελλάδα, έχουμε εξαιρετικούς ηθοποιούς και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι και πολύ ταλαντούχοι. Σε αυτό που διαφέρουμε, είναι στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραγωγές αλλά και οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Δε νομίζω πως οι Έλληνες ηθοποιοί έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους ξένους,  φτάνει να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και, να μην είναι όλο αυτό ένα πάρεργο, στα πλαίσια μιας γενικότερης πλήξης και μονοτονίας που επικρατεί. Σαφέστατα όμως, και τα οικονομικά μεγέθη αλλάζουν πολύ την ποιότητα μιας δουλειάς.

 

Από την ιδιότητά σας ως ηθοποιού και συγγραφέα υπάρχει κάποια από τις δύο που υπερισχύει  μέσα σας;

Είμαι ηθοποιός, και θα νιώθω πάντα αυτό το συναίσθημα που προκύπτει από την σπουδή μου στην υποκριτική. Τα τελευταία όμως χρόνια, ζω και αναπνέω για τη συγγραφή. Οπότε, θα έλεγα πως μέσα μου υπερισχύει πλέον λίγο παραπάνω ο συγγραφέας.

 

Για τέσσερα χρόνια διατηρούσατε καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Love Radio 97,5. Σας έχει λείψει καθόλου αυτή η ασχολία;

Έκανα ραδιόφωνο από πολύ μικρός. Στο σπίτι μου στα Τρίκαλα, στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα,υπήρχε πειρατικός σταθμός, απ’ όπου με κάποιους φίλους κάναμε εκπομπές. Αγαπώ αυτή την αίσθηση του μικροφώνου στο ραδιόφωνο γιατί,επικοινωνείς εντελώς διαφορετικά σε εκείνον που σε  ακούει. Σε συνδυασμό πολλές φορές με τη μουσική, το ταξίδι γίνεται μοναδικό και ανεπανάληπτο.

 

Μεταξύ όλων των άλλων, είστε και δάσκαλος υποκριτικής. Ποιο είναι το αγαπημένο σας μάθημα;

Θεωρώ πως η διδασκαλία της υποκριτικής, είναι ένας συνδυασμός πολλών άλλων μαθημάτων. Έχω όμως μια ιδιαίτερη αδυναμίαστις στιγμές του αυτοσχεδιασμού. Εκείνη την ώρα, που ο ηθοποιός βγάζει από μέσα του ό,τι πιο αληθινό, και το παντρεύει με το χαρακτήρα που ερμηνεύει.

 

Ποια είναι η πιο σημαντικότερη στιγμή της καριέρας σας μέσα από όλους τους τομείς ενασχόλησής σας;

Είναι δύο οι στιγμές, μία για κάθε ιδιότητά μου. Ως συγγραφέας, η βράβευσή μου για το βιβλίο μου «Ουρανόεσσα», από τους αναγνώστες μου. Και ως ηθοποιός, η συμμετοχή μου στην αγγλική σειρά the Durrell’s.

 

Είστε  ένα άτομο  ιδιαίτερα  ευαισθητοποιημένο, με πολυσχιδή κοινωνική δράση. Υπάρχουν  εικόνες  ή αναμνήσεις από τη συναναστροφή σας με τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες  που έχουν  εγχαραχτεί  στη συνείδησή σας;

Σε όλον τον πλανήτη, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια. Προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθώ τους συνανθρώπους μου, αλλά και το περιβάλλον, έτσι ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο. Δεν θα ξεχάσω ποτέτην αγκαλιά μιας γυναίκας στη μέση του δρόμου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα, όπου μαζί με μια ομάδα ανθρώπων πήγαμε σόμπεςμέσα στο χειμώνα στους ανθρώπους για να ζεσταθούν, μιας και είχαν καταστραφεί όλες οι οικοσυσκευές τους.

 

 Οι πρωτόγνωρες μέρες της πανδημίας που διανύουμε θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τη σύλληψη ενός νέου συγγραφικού σας έργου; Σας πέρασε αυτή η σκέψη από το νου;

Σαφέστατα ό,τι συμβαίνει γύρω μου με επηρεάζει. Η αλήθεια είναι πως, δεν έχω στο μυαλό μου να γράψω μια ιστορία που να σχετίζεται με όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος τα ζει τόσο έντονα, που δε νομίζω ότι θα έχει την ανάγκη να τα διαβάζει και σε ένα μυθιστόρημα.

 

 Αισθάνεστε ότι μέσα από αυτήν την κατάσταση ως ανθρωπότητα θα κερδίσουμε κάτι;

Ελπίζω ότι στο τέλος, θα είναι περισσότερα αυτά που θα κερδίσουμε από αυτά που θα χάσουμε. Το μόνο βέβαιο είναι πως, ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Ο πλανήτης μας πλέον αλλάζει ραγδαία, και οφείλουμε να το καταλάβουμε σύντομα.

 

 Γενικά, αναζητάτε μέσα από ατυχίες ή δυσκολίες που μπορεί να τύχουν κάτι θετικό;

Έχοντας περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου, ξέρω ότι τις περισσότερες φορές, αν δεν το βάλεις κάτω, προκύπτει κάτι καινούργιο, το οποίο σε άλλη περίπτωση, δεν θα το ζούσες ποτέ. Και γενικά, στη ζωή μου έχω μάθει να μην εγκαταλείπω εύκολα τις μάχες μου.

 

Ποιο είναι το μότο ζωής σας;

Κάνε το καλό και το καλό θα σε ανταμείψει

 

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο τηλεπαιχνίδι του Αντ1 «Dancing with the stars3» γνωρίσαμε και τη χορευτική σας δεινότητα. Αυτό το διάστημα του εγκλεισμού στο σπίτι χορεύετε; 

Όχι, υπό την ευρύτερη έννοια. Γενικά, δεν είμαι από εκείνους που με την πρώτη ευκαιρία θα σηκωθώ να χορέψω. Στο DancingWith The Stars όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και μου έδωσαν τη δυνατότητα να διαγωνιστώ και να μάθω χορούςπου δε γνώριζα καν. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

 

Αν σας γινόταν πρόταση, θα συμμετείχατε ως κριτής σε κάποιο ριάλιτι αναζήτησης υποκριτικών ταλέντων;

Είναι κάτι που δεν μπορώ να σας απαντήσω με ευκολία διότι, θα πρέπει να λάβω υπόψιν πολλούς παράγοντες για να απαντήσω αρνητικά η θετικά.Έχει να κάνει με την ποιότητα της παραγωγής αλλά, και με το ποιοί άλλοι θα συμμετάσχουν στην εκπομπή.

 

Σε πρόσφατο άρθρο σας αναφέρατε πως «δεν μπορεί να ζήσει κανείς μια ελεύθερη ζωή, έχοντας ένα φυλακισμένο μυαλό». Εσείς, νιώσατε ποτέ δέσμιος  κοινωνικών επιταγών; 

Μα όλοι είμαστε δέσμιοι πλέον κατά κάποιο τρόπο των κοινωνικών επιταγών. Ήδη, ενώ νομίζουμε πως αποφασίζουμε εμείς για κάποια πράγματα, αυτό δε συμβαίνει. Νομίζω πως πολύ σύντομα η ανθρωπότητα θα βρεθεί υπό την κυριαρχία ενός αλγορίθμου, ο οποίος ουσιαστικά θα αποφασίζει για εμάς. Αν όχι100% , τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

 

Είστε συμφιλιωμένος με τον εαυτό σας;

Αρκετά θα έλεγα. Πολλές φορές βεβαίατα βάζω με τον εαυτό μου για κάποιες επιλογές που κάνω. Από την άλλη, ποιος δεν το κάνει αυτό;

 

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή ζωής που θα δίνατε στην κόρη σας;

Να είναι πάντα έντιμη με τους ανθρώπους και με το δώρο της ζωής, και να μη χάσει ποτέ την αξιοπρέπεια της.

 

Ολοκληρώνοντας, θα μας εκμυστηρευτείτε τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μόλις εκδόθηκε το νέο μου βιβλίο με τον τίτλο «Εβόρα» και έτσι όλη μου η ζωή για κάποιο διάστημα, θα περιστρέφεται γύρω από αυτό. Ταυτόχρονα όμως, σκέφτομαι να ξεκινήσω και την επόμενη ιστορία μου. Με δεδομένο όμως πως φέτος δεν θα κάνω περιοδεία με παρουσιάσεις για το νέο μου βιβλίο, σκέφτομαι και πώς να αξιοποιήσω όλο αυτό το χρόνο, για να κρατήσω την επαφή μου με τους αναγνώστες μου.

 

Ερωτήσεις- συνέντευξη: Μάγδα Χατζηστρατή

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Τιμούν τον Λούη Τίκα στις ΗΠΑ

O Ρεθυμνιώτης Ηλίας Σπαντιδάκης,γνωστός στις ΗΠΑ ως Λούης Τίκας δολοφονήθηκε από την Εθνοφυλακή του Κολοράντο, στη «σφαγή του Λάντλοου» 20 Απριλίου 1914, στη διάρκεια της μεγάλης εργατικής απεργίας στα ορυχεία Ροκφέλερ, στην περιοχή Λάντλοου, κοντά στην πόλη Τρίνιταντ, στα νότια της Πολιτείας. Με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι ψαράδες της παραλίας της συμπρωτεύουσας

 Ξημερώματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου λαμπυρίζουν παιχνιδιάρικα στις μεταλλικές ομπρέλες του Ζογγολοπούλου. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη σειρά και με απόσταση ο ένας από τον άλλον, ρίχνουν την πετονιά τους οι ψαράδες, με δόλωμα μαμούνι, για να πιάσουν τσιπούρες και ...

Διαβάστε περισσότερα

Η συγκλονιστική ιστορία της Σύριας Ντουάα αλ Ζάμιλ σε βιβλίο από την Μ. Φλέμινγκ

Ήταν τον Μάρτιο του 2015, όταν η Μελίσα Φλέμινγκ ετοιμαζόταν για την παρουσία της στο TEDxThessaloniki ως επικεφαλής επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αναζητώντας «ξεχωριστές ιστορίες επιβίωσης και αντοχής που απεικονίζουν τις αντιξοότητες κι αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ενώ παράλληλα χτίζουν γέφυρες ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακές οι φετινές μέρες «Ημέρες Καριέρας» στο ΠΑΜΑΚ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /Τρίτη 26 Μαΐου 2020, 19:28:53 / Τελευταία Ενημέρωση: 19:31 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Εξατομικευμένες και εξ αποστάσεως θα είναι οι φετινές «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.   Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, που έχει τον τίτλο «C.O.V.I.D.- Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας ΠΑΜΑΚ: Career Opportunities ...

Διαβάστε περισσότερα

9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με τους επικεφαλής των τριών θεσμών της ΕΕ, εκθείασαν τις αρετές της αλληλεγγύης προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει «πιο ισχυρή» από την κρίση του κορονοϊού, σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.   Σε ...

Διαβάστε περισσότερα

Θανάσης Βέγγος: Εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατό του

Ο Θανάσης Βέγγος ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.   Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο πιο αγαπημένος συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, μαζί μας στο TIMELINK!

Μέσα από την ιστορία της ζωής του αποδεικνύει πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας είναι θέμα προσωπικής  επιλογής. Είναι  πολυγραφότατος συγγραφέας με πνεύμα ανήσυχο, δημοφιλής ηθοποιός, αρθρογράφος, καθηγητής υποκριτικής και ραδιοφωνικός  παραγωγός. Ο λόγος για τον αγαπητό Κώστα Κρομμύδα, έναν καλλιτέχνη που εμπνέεται από ...

Διαβάστε περισσότερα

Αμφίπολη: Επίσπευση εργασιών στον Τύμβο Καστά ζήτησε η Μενδώνη

«Την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην εκπόνηση της στατικής και γεωτεχνικής μελέτης του μνημείου στον Τύμβο Καστά και την εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αργότερο εντός του Ιουνίου» ζήτησε από τις αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρίζω των "Άγριων Μελισσών του ΑΝΤ1, Ελένη Καρακάση, μιλά στο TIMELINK

H Eλένη Καρακάση είναι η ταλαντούχα  ηθοποιός και καλλίφωνος που απολαμβάνουμε ως Ρίζω στις «Άγριες Μέλισσες», την πιο επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1. Τηλεοπτικά την έχουμε συναντήσει σε αγαπημένες  σειρές, όπως: “Η ώρα η καλή”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Super μπαμπάς”, «Λάκης ο γλυκούλης», “Παρθένα ζωή, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του

Ο  Γιώργος  Καραμίχος συγκαταλέγεται –όχι άδικα- στους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους  Έλληνες  ηθοποιούς  της γενιάς του, που χαρίζει απλόχερα στο κοινό με κάθε ευκαιρία την υποκριτική  του  ιδιοφυία τηλεοπτικά, κινηματογραφικά ή στο θεατρικό σανίδι, καταφέρνοντας να «μαγνητίζει» και τους πιο απαιτητικούς. Ενδεικτικά, ας θυμηθούμε τη ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο 2ο COVIDialogue του TEDxLamia: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας πανδημίας»

Δευτέρα 13 Απριλίου στις 19:00 στο κανάλι του TEDxLamia στο YouTube, το δεύτερο COVIDialogue με θέμα: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας πανδημίας».Καλεσμένος ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Μαύρος. Πώς επηρεάζεται η οικονομία από τον ιό COVID-19;Τι αλλάζει στην Ευρώπη;Τα νέα μοντέλα εργασίας και η ανεργία. Αυτές και άλλες, δικές σας ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο μοναδικός Γιώργος Κοψιδάς απαντά σε ΌΛΑ αποκλειστικά στο Timelink

Γιώργος Κοψιδάς: ένας τολμηρός καλλιτέχνης, με ρηξικέλευθη, πρωτοπόρα και κριτική σκέψη μας καλωσορίζει στα μύχια του μυαλού και της ψυχής του, μοιραζόμενος μαζί μας όλες τις διαφορετικές πτυχές του που τον καθιστούν μοναδικό. Μιλήσαμε για το θέατρο, για τη στροφή που έκανε στο βιγκανισμό ως ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι προβλέψεις του Bill Gates για τον κορωνοϊό

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, σχετικά με την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, έκανε τις δικές του προσωπικές προβλέψεις για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο ιός μέσα στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα επισήμανε πως πιθανή χαλάρωση των μέτρων θα ήταν καταστροφική. «Ας ...

Διαβάστε περισσότερα

Γυμναστείτε στο σπίτι με τον Νίκο Μακρονάσιο

Αυτές τις δύσκολες μέρες όπου όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να μείνουμε σπίτι, ο Νίκος Μακρονάσιος μας δίνει "διεξόδους" και μας δείχνει τρόπους με τους οποίους,ο καθένας μπορεί να γυμναστεί μέσα στο χώρο του και να παραμείνει δραστήριος και υγειής. Για όλο το διάστημα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονο-φάρμακο ψάχνουμε,στο φεγγάρι πάμε...

Η απειλή του κορονοϊού δεν ήταν αρκετή -τουλάχιστον έως τώρα- για να φρενάρει τον εργασιακό οργασμό στις εγκαταστάσεις της NASA, στην Ουάσιγκτον. Με κάθε επιβεβλημένη προφύλαξη, από κοντά ή μακρόθεν, με τη χρήση του διαδικτύου, όλα τα μέλη της ισχυρής αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας εξακολουθούν να ...

Διαβάστε περισσότερα

Η καραντίνα (ευτυχώς) γεννά και...γέλιο

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι υποχρεωμένοι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους,λόγω κορονοιού!Πολλοί βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να διασκεδάσουν στην καραντίνα τους.Δείτε τις φωτογραφίες και σίγουρα θα χαμογελάσετε!

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πελέ θεωρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο καλύτερο του Μέσι

«Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σήμερα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο»: ο Πελέ απαντά στην ερώτηση που πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου κάνουν, για τον ανταγωνισμό μεταξύ του άσου της Γιουβέντους και του Λιονέλ Μέσι. Ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας δεν υποβαθμίζει τον «ψύλλο», αλλά όπως υπογραμμίζει «νομίζω ...

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν διαθέσιμα τα πρότυπα που χρειάζονται οι εταιρείες για να παράγουν μάσκες

Μέτρα για την γρήγορη παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας, πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Κατόπιν επείγοντος αιτήματός της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) σε συνεργασία με όλα τα μέλη τους, συμφώνησαν να καταστήσουν άμεσα διαθέσιμα ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ...

Διαβάστε περισσότερα

Η πανδημία του Covid-19 έφθασε και στα μακρινά Γκαλαπάγκος!

Η πανδημία του κορονοϊού έφθασε και στις απομακρυσμένες νήσους Γκαλαπάγκος, που ανήκουν στον Ισημερινό και αποτελούν φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας, όπου διαγνώσθηκαν τέσσερα κρούσματα, σύμφωνα με επίσημες πηγές. «Λάβαμε τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ τεσσάρων κατοίκων των νήσων Γκαλαπάγκος, που ήταν θετικά», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος ...

Διαβάστε περισσότερα

Σας γράφω από την Ιταλία για το μέλλον σας-Της Francesca Melandri

Σας γράφω από την Ιταλία, σας γράφω λοιπόν από το μέλλον σας. Βρισκόμαστε εκεί που θα βρίσκεστε εσείς σε λίγες ημέρες. Οι καμπύλες της επιδημίας μάς δείχνουν αγκαλιασμένους σε έναν παράλληλο χορό όπου βρισκόμαστε μερικά βήματα μπροστά από σας, όπως το Ουχάν ήταν σε σχέση ...

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Τσιόδρας: η σκιαγράφηση του προφίλ του Έλληνα επιστήμονα των ημερών

Είναι πασίδηλο ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να σημαδέψει ανεξίτηλα την Ιστορία της χώρας στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου έχει οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις ιατρικές εξελίξεις ...

Διαβάστε περισσότερα

Ηome work:η νέα οικονομία μεταδίδεται σαν...κορωνοϊος

H οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού αναμένεται να οδηγήσει σε «έκρηξη» της ανεργίας, με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας(ILO) να προειδοποιεί για την απώλεια έως και 25 εκατ. θέσεων παγκοσμίως. Μέσα στις ζοφερές προβλέψεις υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα: Με εκατομμύρια εργαζομένους να στρέφονται στην κατ’οίκον ή εξ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποκλειστικά στο timelink.gr: "Είναι μια περίοδος δοκιμασίας που απαιτεί από όλους μας σοβαρότητα..."

Συνέντευξη της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών και Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Μάγδα Χατζηστρατή για το timelink.gr   Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί κυβερνήσεως Α. Τσίπρα, κατείχε τη θέση της Υπουργού Υγείας από το 2009 έως το 2010 και της αν. Υπουργού Εξωτερικών ...

Διαβάστε περισσότερα