Ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του

Special Report
21 Απριλίου 2020 12:19:00

Ο  Γιώργος  Καραμίχος συγκαταλέγεται –όχι άδικα- στους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους  Έλληνες  ηθοποιούς  της γενιάς του, που χαρίζει απλόχερα στο κοινό με κάθε ευκαιρία την υποκριτική  του  ιδιοφυία τηλεοπτικά, κινηματογραφικά ή στο θεατρικό σανίδι, καταφέρνοντας να «μαγνητίζει» και τους πιο απαιτητικούς. Ενδεικτικά, ας θυμηθούμε τη μοναδική του παρουσία στο “Λένη”,  “κανείς δεν λέει σ’αγαπώ” στο “καφέ της χαράς” και στην “ονειρόπαγίδα”.

 

Από το 2012 κατοικεί στο Λος Άντζελες, όπου κατέχει τη θέση του τακτικού καθηγητή στη σχολή «Στελλα Άντλερ» και του έκτακτου διδάσκοντα σε σχολές του Λονδίνου και ανά την Ελλάδα. Ανάλογα με το πρόγραμμά του σκηνοθετεί παραστάσεις, ενσαρκώνει ρόλους, γράφει ποιήματα και παραμύθια και διδάσκει υποκριτική. Τα σεμινάριά του βασίζονται σε τεχνικές από αρχέτυπα ζώων. Με γνώμονα τα ενεργειακά μας κέντρα αναζητά με τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του εξελικτικές  μορφές  σωματικής  έκφρασης  για την πλαισίωση ενός ρόλου ή ενός χαρακτήρα που συνιστά μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα, όπως είναι ο καθένας και η καθεμιά μας. Το σώμα μας καθρεφτίζει τα βιώματά μας και μέσω αυτού σταθμίζουμε τη ζωή. 

 

Πάμε να τον γνωρίζουμε καλύτερα μέσα από την ιδιαίτερη συνέντευξη που παραχώρησε στο timelink.gr και τη Μάγδα Χατζηστρατή, μοιραζόμενος τη δική καθημερινότητα του «εγκλεισμού» που προκάλεσε η παγκόσμια υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

 

Η υποκριτική ήταν για σας όνειρο ζωής; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο;

- Το όνειρο μου όταν ήμουν μικρός ήταν να γίνω ακροβάτης ή τουλάχιστον να βρω έναν τρόπο να πετάξω. Διάλεξα την υποκριτική νομίζω γιατί συνδυάζει την ακροβασία με την κάθε είδους πτήση και διαδρομή. Κι από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι, δεν έχω σταματήσει να ακροβατώ και να ίπταμαι - άλλοτε κυριολεκτικά κι άλλοτε μεταφορικά.

 

Είστε απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ήταν σχολή συνειδητής επιλογής σας;

- Ήταν ένας αξιοπρεπής τρόπος διαφυγής από την επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσα. Νομιμοποίησε την αναχώρηση μου και κατοχύρωσε το ταξίδι που ακόμη συνεχίζεται. Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν τυχαίες επιλογές. Το πρώτο μου πτυχίο και οι σπουδές μου στην Κέρκυρα έχουν σημαδέψει τη ζωή μου με βάλσαμα και φαρμάκια. Γι’ αυτό κι επιστρέφω κάθε τόσο  - και στην Κέρκυρα και στη Ιστορική σπουδή- για να σιγουρευτώ ότι οι πληγές έχουν γιατρευτεί και οι ουλές παραμένουν σύμβουλοι και οδηγοί. Οι ουλές, ξέρεις, έχουν το συνήθειο να ματώνουν που και που αν δεν τις προσέξεις. Ειδικά αν ξεχνάς να συγχωρέσεις κάθε μέρα.

 

Σας βοήθησε καθόλου η γνώση που πήρατε από εκεί στον τρόπο που προσεγγίσατε μετέπειτα το επάγγελμά σας;

- Ακόμη με βοηθάει εκείνη η μελέτη. Δεν υπάρχει αχρείαστη μελέτη. Ειδικά για έναν ηθοποιό ο οποίος οφείλει να είναι πολυεπιστήμονας.

 

Έχετε γράψει δικά σας ποιήματα. Γράφετε ακόμα; Σκοπεύετε να τα εκδώσετε;

- Ναι ακόμη γράφω. Δεν ξέρω πότε θα εκδώσω τα ποιήματα και τα παραμύθια μου. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μπορεί και μετά θάνατον.

 

Από το 2012 είστε μόνιμος κάτοικος του Λος  Άντζελες. Πώς είναι η ζωή εκεί;

- Το 2012 ήρθα μόνο για λίγους μήνες για σπουδές στα πλαίσια της υποτροφίας Fulbright που δέχθηκα. Από το φθινόπωρο του 2013 περνάω περίπου μισό χρόνο στην Αμερική και μισό χρόνο στην Ευρώπη. Η ζωή είναι πολύ διαφορετική. Οδηγείς παντού καθώς δεν υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο μαζικής μεταφοράς. Καταναλώνεις πολύ καθώς δεν υπάρχει μέτρο. Αυτό το μέτρο όμως απουσιάζει κι από το ονείρεμα οπότε σε βοηθάει αν είσαι στη σωστή δόνηση να απαλλαγείς από φόβους που είναι βαθειά ριζωμένοι, ειδικά σε όσους από μας έχουμε μεγαλώσει με μετακατοχικά σύνδρομα στην οικογένεια και στην πιάτσα. Αυτό που μαθαίνεις σχετικά νωρίς εδώ είναι ότι παρότι το μέτρο απουσιάζει, υπάρχει κοινή λογική. Αν δουλεύεις, πληρώνεσαι, αν ακούς μαθαίνεις, αν ανασαίνεις ζεις. Κοινώς δε χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Αυτή η κοινή λογική ενέχει πολλή ελευθερία. Τόσο στη δημιουργικότητα όσο και στην καταστροφή. Μπορεί πραγματικά να απογειωθεί η φαντασία σου και η πραγμάτωση της αλλά ταυτόχρονα και τον κίνδυνο να καταλήξεις άστεγος.

 

Όταν φτάσατε με υποτροφία από τη σχολή υποκριτικής «Stella Adler» και ξεκινήσατε από την αρχή, ως σπουδαστής, αισθανθήκατε ότι περνάτε δεύτερη φοιτητική ζωή;

- Ναι αλλά αυτή τη φορά χωρίς να γυρίζω τα πουκάμισα ανάποδα για να τα φορέσω. Οι δάσκαλοι παραδέχονταν ότι δεν ήξεραν και ήταν ανοιχτοί να ανακαλύψουμε κάτι όλοι μαζί. Και αυτό τους κάνει πραγματικούς δασκάλους. Στο Εθνικό από όπου αποφοίτησα αντιθέτως - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- οι περισσότεροι “καθηγητές” αναζητούσαν την αναπαραγωγή της δικής τους αυθεντίας (ανασφάλειας και πόνου επί της ουσίας).

 

Ποια προβλήματα αντιμετωπίσατε, όντας ιδεολογικά «αντιαμερικάνος», όπως έχετε αναφέρει χαρακτηριστικά;

- Ακόμη και η σημαία στην αρχή με ενοχλούσε. Όλα τα προβλήματα προέρχονταν από τον δικό μου επικριτικό νου. Όταν διαπίστωσα ότι Αμερική είναι οι πάντες, θύτες και θύματα που ψάχνουν κάποια αλλαγή, μπήκα στη διαδικασία της ουσιαστικής επικοινωνίας χωρίς στεγανά. Και γι’ αυτό αισθάνομαι ευγνώμων. Δεν είναι όλοι έτσι γύρω μου φυσικά. Κάποιοι ακόμη περιμένουν να τους κάτσει το Αμερικάνικο όνειρο. Υπό αυτή την έννοια ήμουν τυχερός που δεν είχα τέτοιου είδους προσδοκίες οπότε το παραμικρό που έρχεται είναι δώρο. Κι έκπληξη.

 

Να υποθέσω ότι, παίρνοντας μια τέτοια απόφαση ζωής, αυτό σημαίνει πως δε σας τρομάζει το άγνωστο;

- Αν με τρομάζει λέει! Είμαι πολύ δειλός άνθρωπος. Αλλά μεγάλωσα σε εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον. Οι γονείς μου με εκπαίδευσαν να αντέχω και να δουλεύω σκληρά. Κι  επίσης να μην έχω προσδοκίες, γιατί το σύμπαν δεν ξέρει δίκαιο και άδικο. Όσο σκληρά και να χεις δουλέψει το χωράφι, μπορεί να πέσει ένα χαλάζι κι όλη η δουλειά σου να πάει στράφι. Κι όμως πάντα κάτι μένει. Ξέρεις ότι μέσα σου έκανες το σωστό και κοιμάσαι καλά τα βράδια. Ο Άη Γιώργης κι ο κάθε Άη Γιώργης είναι στο πλευρό σου. Στα πολλά και στα λίγα. Οπότε όσο κι αν φοβάσαι ξέρεις πολύ καλά ότι η ακεραιότητα σου δεν κινδυνεύει από κανένα άγνωστο.

 

Κατέχετε τη θέση του τακτικού καθηγητή στη σχολή «Stella Adler» και η τεχνική που διδάσκετε είναι βασισμένη σε αρχέτυπα ζώων. Θέλετε να μας μιλήσετε γι’ αυτό;

- Από που να αρχίσω! Ψάχνοντας ένα ρόλο ουσιαστικά ψάχνουμε για μια καινούργια οπτική γωνία. Όπως και στη ζωή έχουμε φτιάξει μέχρι το πέρας της εφηβείας ένα σώμα (έχουμε επιλέξει μια οπτική γωνία) που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της ζωής ή να κρυφτούμε. Η προσωπικότητά μας όπως και αυτή των ρόλων μας είναι μια μάσκα που ακολουθεί κάποια αρχέτυπα. Με βάση κάποια κριτήρια (που έχω ανακαλύψει με τη βοήθεια των μαθητών μου εδώ και σχεδόν 20 χρόνια) και άσκηση της περιτονίας (Φάσια) μπορούμε να εφαρμόσουμε στη δημιουργία ενός ρόλου κάποιες αρχές - αναγνωρίσιμες από το θεατή- που οδηγούν σε έναν συγκεκριμένο σωματότυπο. Αυτός ο σωματότυπος πολύ συχνά στην κοινή συνείδηση καθρεφτίζεται σε ένα ζώο.

 

Ως διδάσκων, έρχεστε σε επαφή με νεαρό κόσμο. Έχετε ξεχωρίσει άτομα που έχουν «αστέρι»; Γενικά, διαβλέπετε λαμπρό μέλλον από άξιους συνεχιστές του χώρου;

- Εννοείται ότι έχω συναντήσει εξαιρετικά προικισμένους μαθητές. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις προς ποια κατεύθυνση θα εξελιχθεί ο καθένας. Πιστεύω ότι ακόμη και ο πιο δυστάλαντος φαινομενικά άνθρωπος μπορεί να βρει το κατάλληλο περιβάλλον να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Κι έχω δει μαθητές στους οποίους κανείς δεν είχε πιστέψει στη σχολή, να έχουν μια ωραιότατη καριέρα κι εξέλιξη. Το αστέρι από μόνο του δε φτάνει. Πρέπει να βρεις και μια Ιθάκη ή μια Βηθλεέμ να στεφανώσεις μ’ αυτό. Αλλιώς, από διάττοντες αστέρες να φαν κι οι κότες.

 

Υποκριτική, εκπαίδευση ή σκηνοθεσία;

- Ζωή, ζωή, ζωή…

 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

- Εύχομαι να πεθάνω πριν από τα παιδιά μου και μετά από τους γονείς μου.

 

Είστε συμφιλιωμένος με το χρόνο;

- Νομίζω πως ναι. Που και που μου κάνει κάτι κουτσουκέλες, αλλά γενικά τον αφήνω στην ησυχία του κι αυτός στη δική μου. Όσο μεγαλώνω ανησυχώ όλο και λιγότερο για τον “κοινό” χρόνο. Στην τελική, όλοι για τον εαυτό μας πεθαίνουμε. Αρκεί να έχουμε ζήσει και για τους άλλους.

 

Σας παρακολουθήσαμε μέσα από τη συμμετοχή σας στη βρετανική σειρά “The Durrells”. Πώς είναι η συνεργασία με ξένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς;

- Εξαιρετική. Υπέροχοι συνεργάτες και δημιουργοί. Από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου.

 

Έχετε κάνει επιστήθιους φίλους από το χώρο;

- Βεβαίως. Περνώντας τόσο χρόνο μαζί κάποια στιγμή βρίσκεις συμπαθητικές χορδές να δονήσεις.

 

Θέατρο, Κινηματογράφος, τηλεόραση. Με ποια σειρά τα κατατάσσετε;

- Κινηματογράφος. Τηλεόραση, θέατρο.

 

Είστε φίλοι με την κόρη σας ή οι σχέσεις σας είναι πατέρα-κόρης;

- Φίλος- πατέρας  εύχομαι.

 

Έχετε εργαστεί ως βοηθός κρεοπώλη, παρόλα αυτά πλέον περιορίσατε διατροφικά κατά πολύ το κρέας στη ζωή σας. Πώς συνέβη αυτό; Θα γινόσασταν βίγκαν;

 

- Δεν μου πολυαρέσει το κρέας. Ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα παρότι είναι πολύ εύκολο να το μαγειρέψεις και εντυπωσιακό στο τραπέζι και στη γλώσσα. Αλλά προτιμώ τις απλές τροφές με τις οποίες μεγάλωσα. Όσπρια και λαδερά. Βίγκαν δεν μπορώ να γίνω ακόμη. Μου αρέσει το μέλι και τα γαλακτοκομικά που και που. Παρόλα αυτά κάνω κάθε τόσο αποχή από γαλακτοκομικά και πολύ σύνθετες τροφές.

 

Έχετε τάσεις φυγής;

- Όλο και λιγότερο όσο μεγαλώνω.

 

Θα μας περιγράφατε την καθημερινότητά σας τώρα στο σπίτι;

- Μαγειρεύω, κάνω αρκετές ώρες διαδικτυακά μαθήματα με μαθητές μου στην Ευρώπη και στην Αμερική, πολύς χρόνος με το γιο μου, άσκηση σωματική, ταινίες, σειρές, βιβλία και νύχτωσε κι απόψε.

 

 

Παρακολουθείτε ειδήσεις για να ενημερώνεστε για την εξέλιξη της πανδημίας;

- Όχι βέβαια. Αποφεύγω τη μαζική τρομοκρατία. Μου λένε κάποια νέα κάθε μέρα οι γονείς μου στο τηλέφωνο αλλά κι αυτά με προσοχή.

 

Στο Λος Άντζελες τα πράγματα είναι καλύτερα από τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, τι εικόνες επικρατούν τώρα στους δρόμους; Υπάρχει κινητικότητα;

- Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή στην κίνηση. Θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας η ερημιά. Αλλά γενικώς είναι εύκολη η καραντίνα εδώ. Υπάρχουν τεράστιες αποστάσεις. Σαν να ζεις σε χωριό. Οπότε μπορείς να βγεις να περπατήσεις, να τρέξεις. Κι όλοι σέβονται τις αποστάσεις. Τουλάχιστον στην περιοχή που ζω. Το άσχημο είναι ότι δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε τους φίλους μας. Αλλά κι αυτό ακόμη είναι μάθημα βαθύτερης σύνδεσης.

 

Η κατάσταση αυτή σας έχει φέρει πιο κοντά στους δικούς σας στην Ελλάδα; Μιλάτε περισσότερο διαδικτυακά;

- Εδώ και πολλά χρόνια έχω πάρει την απόφαση να μιλάω καθημερινά με τους γονείς μου. Ακόμη κι όταν υπάρχουν συγκρούσεις - εξαιρετικά σπάνιες τα τελευταία χρόνια- το να επιβεβαιώνεις στους ανθρώπους που σε έφεραν στη ζωή ότι άξιζε η επιλογή τους είναι πολύ σημαντικό. Με τα αδέλφια μου και τους φίλους μου μιλάμε ανταλλάσσουμε μηνύματα αλλά σε μια κανονικότητα. Χωρίς υστερίες και πανικούς. Ζωή είναι, μην τρελαθούμε. Δε ζούμε την πανούκλα του μεσαίωνα. Έχουμε διαβάσει ιστορία και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Καλά και κακά.

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

- Πριν την πανδημία ήμουν σε αναμονή κάποιων σχεδίων που έχουν αναβληθεί. Ας περάσουμε στο επόμενο στάδιο πρώτα και βλέπουμε. Μέρα μέρα πάει η ζωή. Τι ωραίο μάθημα μας επιφύλασσε το 2020!

 

Τέλος, ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους συνανθρώπους μας σε όλον τον πληττόμενο πλανήτη;

- Να χαμογελάμε παιδιά. Ακόμη κι αν είμαστε μόνοι. Κάτι αλλάζει με το χαμόγελο.

 

Ερωτήσεις- συνέντευξη: Μάγδα Χατζηστρατή

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Τιμούν τον Λούη Τίκα στις ΗΠΑ

O Ρεθυμνιώτης Ηλίας Σπαντιδάκης,γνωστός στις ΗΠΑ ως Λούης Τίκας δολοφονήθηκε από την Εθνοφυλακή του Κολοράντο, στη «σφαγή του Λάντλοου» 20 Απριλίου 1914, στη διάρκεια της μεγάλης εργατικής απεργίας στα ορυχεία Ροκφέλερ, στην περιοχή Λάντλοου, κοντά στην πόλη Τρίνιταντ, στα νότια της Πολιτείας. Με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι ψαράδες της παραλίας της συμπρωτεύουσας

 Ξημερώματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου λαμπυρίζουν παιχνιδιάρικα στις μεταλλικές ομπρέλες του Ζογγολοπούλου. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη σειρά και με απόσταση ο ένας από τον άλλον, ρίχνουν την πετονιά τους οι ψαράδες, με δόλωμα μαμούνι, για να πιάσουν τσιπούρες και ...

Διαβάστε περισσότερα

Η συγκλονιστική ιστορία της Σύριας Ντουάα αλ Ζάμιλ σε βιβλίο από την Μ. Φλέμινγκ

Ήταν τον Μάρτιο του 2015, όταν η Μελίσα Φλέμινγκ ετοιμαζόταν για την παρουσία της στο TEDxThessaloniki ως επικεφαλής επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αναζητώντας «ξεχωριστές ιστορίες επιβίωσης και αντοχής που απεικονίζουν τις αντιξοότητες κι αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ενώ παράλληλα χτίζουν γέφυρες ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακές οι φετινές μέρες «Ημέρες Καριέρας» στο ΠΑΜΑΚ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /Τρίτη 26 Μαΐου 2020, 19:28:53 / Τελευταία Ενημέρωση: 19:31 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Εξατομικευμένες και εξ αποστάσεως θα είναι οι φετινές «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.   Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, που έχει τον τίτλο «C.O.V.I.D.- Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας ΠΑΜΑΚ: Career Opportunities ...

Διαβάστε περισσότερα

9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με τους επικεφαλής των τριών θεσμών της ΕΕ, εκθείασαν τις αρετές της αλληλεγγύης προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει «πιο ισχυρή» από την κρίση του κορονοϊού, σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.   Σε ...

Διαβάστε περισσότερα

Θανάσης Βέγγος: Εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατό του

Ο Θανάσης Βέγγος ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.   Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο πιο αγαπημένος συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, μαζί μας στο TIMELINK!

Μέσα από την ιστορία της ζωής του αποδεικνύει πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας είναι θέμα προσωπικής  επιλογής. Είναι  πολυγραφότατος συγγραφέας με πνεύμα ανήσυχο, δημοφιλής ηθοποιός, αρθρογράφος, καθηγητής υποκριτικής και ραδιοφωνικός  παραγωγός. Ο λόγος για τον αγαπητό Κώστα Κρομμύδα, έναν καλλιτέχνη που εμπνέεται από ...

Διαβάστε περισσότερα

Αμφίπολη: Επίσπευση εργασιών στον Τύμβο Καστά ζήτησε η Μενδώνη

«Την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην εκπόνηση της στατικής και γεωτεχνικής μελέτης του μνημείου στον Τύμβο Καστά και την εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αργότερο εντός του Ιουνίου» ζήτησε από τις αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρίζω των "Άγριων Μελισσών του ΑΝΤ1, Ελένη Καρακάση, μιλά στο TIMELINK

H Eλένη Καρακάση είναι η ταλαντούχα  ηθοποιός και καλλίφωνος που απολαμβάνουμε ως Ρίζω στις «Άγριες Μέλισσες», την πιο επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1. Τηλεοπτικά την έχουμε συναντήσει σε αγαπημένες  σειρές, όπως: “Η ώρα η καλή”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Super μπαμπάς”, «Λάκης ο γλυκούλης», “Παρθένα ζωή, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του

Ο  Γιώργος  Καραμίχος συγκαταλέγεται –όχι άδικα- στους πιο αξιόλογους και ταλαντούχους  Έλληνες  ηθοποιούς  της γενιάς του, που χαρίζει απλόχερα στο κοινό με κάθε ευκαιρία την υποκριτική  του  ιδιοφυία τηλεοπτικά, κινηματογραφικά ή στο θεατρικό σανίδι, καταφέρνοντας να «μαγνητίζει» και τους πιο απαιτητικούς. Ενδεικτικά, ας θυμηθούμε τη ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο 2ο COVIDialogue του TEDxLamia: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας πανδημίας»

Δευτέρα 13 Απριλίου στις 19:00 στο κανάλι του TEDxLamia στο YouTube, το δεύτερο COVIDialogue με θέμα: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας πανδημίας».Καλεσμένος ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Μαύρος. Πώς επηρεάζεται η οικονομία από τον ιό COVID-19;Τι αλλάζει στην Ευρώπη;Τα νέα μοντέλα εργασίας και η ανεργία. Αυτές και άλλες, δικές σας ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο μοναδικός Γιώργος Κοψιδάς απαντά σε ΌΛΑ αποκλειστικά στο Timelink

Γιώργος Κοψιδάς: ένας τολμηρός καλλιτέχνης, με ρηξικέλευθη, πρωτοπόρα και κριτική σκέψη μας καλωσορίζει στα μύχια του μυαλού και της ψυχής του, μοιραζόμενος μαζί μας όλες τις διαφορετικές πτυχές του που τον καθιστούν μοναδικό. Μιλήσαμε για το θέατρο, για τη στροφή που έκανε στο βιγκανισμό ως ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι προβλέψεις του Bill Gates για τον κορωνοϊό

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, σχετικά με την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, έκανε τις δικές του προσωπικές προβλέψεις για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο ιός μέσα στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα επισήμανε πως πιθανή χαλάρωση των μέτρων θα ήταν καταστροφική. «Ας ...

Διαβάστε περισσότερα

Γυμναστείτε στο σπίτι με τον Νίκο Μακρονάσιο

Αυτές τις δύσκολες μέρες όπου όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να μείνουμε σπίτι, ο Νίκος Μακρονάσιος μας δίνει "διεξόδους" και μας δείχνει τρόπους με τους οποίους,ο καθένας μπορεί να γυμναστεί μέσα στο χώρο του και να παραμείνει δραστήριος και υγειής. Για όλο το διάστημα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονο-φάρμακο ψάχνουμε,στο φεγγάρι πάμε...

Η απειλή του κορονοϊού δεν ήταν αρκετή -τουλάχιστον έως τώρα- για να φρενάρει τον εργασιακό οργασμό στις εγκαταστάσεις της NASA, στην Ουάσιγκτον. Με κάθε επιβεβλημένη προφύλαξη, από κοντά ή μακρόθεν, με τη χρήση του διαδικτύου, όλα τα μέλη της ισχυρής αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας εξακολουθούν να ...

Διαβάστε περισσότερα

Η καραντίνα (ευτυχώς) γεννά και...γέλιο

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι υποχρεωμένοι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους,λόγω κορονοιού!Πολλοί βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να διασκεδάσουν στην καραντίνα τους.Δείτε τις φωτογραφίες και σίγουρα θα χαμογελάσετε!

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πελέ θεωρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο καλύτερο του Μέσι

«Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σήμερα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο»: ο Πελέ απαντά στην ερώτηση που πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου κάνουν, για τον ανταγωνισμό μεταξύ του άσου της Γιουβέντους και του Λιονέλ Μέσι. Ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας δεν υποβαθμίζει τον «ψύλλο», αλλά όπως υπογραμμίζει «νομίζω ...

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν διαθέσιμα τα πρότυπα που χρειάζονται οι εταιρείες για να παράγουν μάσκες

Μέτρα για την γρήγορη παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας, πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Κατόπιν επείγοντος αιτήματός της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) σε συνεργασία με όλα τα μέλη τους, συμφώνησαν να καταστήσουν άμεσα διαθέσιμα ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ...

Διαβάστε περισσότερα

Η πανδημία του Covid-19 έφθασε και στα μακρινά Γκαλαπάγκος!

Η πανδημία του κορονοϊού έφθασε και στις απομακρυσμένες νήσους Γκαλαπάγκος, που ανήκουν στον Ισημερινό και αποτελούν φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας, όπου διαγνώσθηκαν τέσσερα κρούσματα, σύμφωνα με επίσημες πηγές. «Λάβαμε τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ τεσσάρων κατοίκων των νήσων Γκαλαπάγκος, που ήταν θετικά», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος ...

Διαβάστε περισσότερα

Σας γράφω από την Ιταλία για το μέλλον σας-Της Francesca Melandri

Σας γράφω από την Ιταλία, σας γράφω λοιπόν από το μέλλον σας. Βρισκόμαστε εκεί που θα βρίσκεστε εσείς σε λίγες ημέρες. Οι καμπύλες της επιδημίας μάς δείχνουν αγκαλιασμένους σε έναν παράλληλο χορό όπου βρισκόμαστε μερικά βήματα μπροστά από σας, όπως το Ουχάν ήταν σε σχέση ...

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Τσιόδρας: η σκιαγράφηση του προφίλ του Έλληνα επιστήμονα των ημερών

Είναι πασίδηλο ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να σημαδέψει ανεξίτηλα την Ιστορία της χώρας στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου έχει οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις ιατρικές εξελίξεις ...

Διαβάστε περισσότερα

Ηome work:η νέα οικονομία μεταδίδεται σαν...κορωνοϊος

H οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού αναμένεται να οδηγήσει σε «έκρηξη» της ανεργίας, με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας(ILO) να προειδοποιεί για την απώλεια έως και 25 εκατ. θέσεων παγκοσμίως. Μέσα στις ζοφερές προβλέψεις υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα: Με εκατομμύρια εργαζομένους να στρέφονται στην κατ’οίκον ή εξ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποκλειστικά στο timelink.gr: "Είναι μια περίοδος δοκιμασίας που απαιτεί από όλους μας σοβαρότητα..."

Συνέντευξη της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών και Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Μάγδα Χατζηστρατή για το timelink.gr   Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί κυβερνήσεως Α. Τσίπρα, κατείχε τη θέση της Υπουργού Υγείας από το 2009 έως το 2010 και της αν. Υπουργού Εξωτερικών ...

Διαβάστε περισσότερα