Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε βιβλία:"Το κάλεσμα της άγριας φύσης" του Τζακ Λόντον κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
23 Μαρτίου 2020 12:24:00

Στη σειρά Γαλάζια βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας κυκλοφορεί το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης».Το υπέροχο αυτό βιβλίο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό «The Saturday Evening Post» το 1903. Έχει μεταφραστεί  σε 47 γλώσσες και παραμένει ακόμη και σήμερα ένα σημαντικό - κλασικό βιβλίο της αμερικάνικης λογοτεχνίας.

H ζωή του Μπακ θα αλλάξει δραματικά όταν θα χρειαστεί να αφήσει την όμορφη ζωή του στην κοιλάδα της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας για να μεταφερθεί στην παγωμένη Αλάσκα μετά από κλοπή. Ακολουθούν σκληρές δοκιμασίες… αφού θα χρειαστεί να σέρνει έλκηθρο. Οι δοκιμασίες στις οποίες τον υποβάλλουν τα νέα του αφεντικά είναι σκληρές, ενώ θα χρειαστεί να παλέψει για να επιβληθεί στα υπόλοιπα σκυλιά του έλκηθρου. Ο Μπακ όμως θα καταφέρει να ακούσει την κατάλληλη ώρα «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» και θα μπορέσει να βρει την αληθινή του θέση στη ζωή.

Από την παρουσίαση του βιβλίου:

Ο Μπακ, ένα έξυπνος και αξιαγάπητος σκύλος, ζει σε ένα κτήμα στην ηλιόλουστη κοιλάδα της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια. Οι αμέριμνες μέρες στην ασφάλεια και τη ζεστασιά της φάρμας θα διακοπούν αναπάντεχα όταν θα κλαπεί για να πουληθεί στην Αλάσκα και να γίνει ένα από τα σκυλιά που σέρνουν έλκηθρα. Σε αυτό το παγωμένο περιβάλλον, αδίστακτοι χρυσοθήρες θα υποβάλλουν τον Μπακ σε σκληρές δοκιμασίες, ενώ θα χρειαστεί να παλέψει για να επιβιώσει και να επιβληθεί στα υπόλοιπα σκυλιά του έλκηθρου. Θα καταφέρει ο Μπακ να ξεπεράσει τις αντιξοότητες; Πώς από ένα ήρεμο κατοικίδιο θα παραδοθεί στα άγρια και επιθετικά ένστικτα του λύκου της άγριας φύσης; Το Κάλεσμα της άγριας φύσης είναι μια από τις πιο όμορφες και δυνατές ιστορίες επιβίωσης. Για πάνω από έναν αιώνα η περιπέτεια του Μπακ εμπνέει τους μικρούς αναγνώστες με το παράδειγμα του γενναίου μαχητή που αγωνίζεται και δεν εγκαταλείπει ποτέ.

Μετάφραση Γιάννης Γ. Θωμόπουλος

https://minoas.gr/product/to-kalesma-tis-agrias-fysis/ 

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Ο νόμος του πιο δυνατού

 Το πανάρχαιο ένστικτο αναδύεται ορμώντας πάνω στην αλυσίδα της συνήθειας· κι απ’ τον μακραίωνα ομιχλώδη ύπνο του υψώνεται η κραυγή της φυλής. Ο Μπακ δε διάβαζε εφημερίδες και ήταν επόμενο να μη γνωρίζει ότι όσα συνέβαιναν προς το τέλος του 1897, που αφορούσαν τόσο τον ίδιο, όσο και όλα τα σκυλιά σαν κι αυτόν από τα Στενά Πιούτζετ ίσαμε τον κόλπο του Σαν Ντιέγκο, σκυλιά μεγαλόσωμα με μακρύ και ζεστό τρίχωμα, οφείλονταν στο ότι οι άνθρωποι, ψάχνοντας στη σκοτεινή Αρκτική, είχαν ανακαλύψει ένα κίτρινο μέταλλο χωμένο στο παγωμένο έδαφος και, καθώς οι εταιρείες μεταφορών και τα ατμόπλοια είχαν διαδώσει την είδηση, χιλιάδες άτομα έσπευδαν στον Βορρά. Χρειάζονταν όμως σκύλους μεγάλους και ρωμαλέους, για να αντέχουν τη σκληρή δουλειά, και μαλλιαρούς, για να αντέχουν στο πολικό κρύο.

Ο Μπακ ζούσε σ’ ένα μεγάλο κτήμα, στην ηλιόλουστη κοιλάδα της Σάντα Κλάρα, που ονομαζόταν «Κτήμα του δικαστή Μίλερ». Από τον δρόμο η κατοικία μόλις που διακρινόταν, κρυμμένη καθώς ήταν από τα μεγάλα δέντρα τα οποία σκίαζαν τη μεγάλη, σκιερή βεράντα, που περιέβαλλε και τις τέσσερις πλευρές του σπιτιού.

Αλέες στρωμένες προσεκτικά με χαλίκια οδηγούσαν στο πλατύσκαλο, κάτω από την τρεμουλιαστή σκιά που έριχναν οι ψηλές λεύκες ανάμεσα στα πράσινα παρτέρια της χλόης. Ένας τεράστιος ανθισμένος κήπος περίζωνε την έπαυλη και πιο πέρα ήταν χτισμένο ένα επιβλητικό οίκημα υπηρεσίας, ευρύχωροι στάβλοι, όπου έμεναν μια ντουζίνα φλύαροι ιπποκόμοι και υπηρέτες, και καλυβόσπιτα σκεπασμένα με αναρριχητικά φυτά για τους κηπουρούς και τους βοηθούς τους. Τέλος, υπήρχε η ατέλειωτη σειρά από σέρες, κληματαριές, βοσκοτόπια, οπωρώνες, λαχανόκηπους και εκτάσεις με βατομουριές. Παραπέρα ήταν το αντλιοστάσιο για το αρτεσιανό πηγάδι και η μεγάλη η μεγάλη τσιμεντένια στέρνα, όπου οι γιοι του δικαστή Μίλερ έκαναν τις πρωινές βουτιές τους και δροσίζονταν τα ζεστά απογεύματα. Απόλυτος κυβερνήτης αυτού του τεράστιου κτήματος ήταν ο Μπακ. Εδώ ζούσε από τότε που γεννήθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια. Υπήρχαν βέβαια και άλλα σκυλιά, αλλά η παρουσία τους ήταν αμελητέα.

Έμεναν σε σκυλόσπιτα ή ζούσαν κρυμμένα στις γωνιές του σπιτιού, όπως ο Τουτς, ένα γιαπωνέζικο μπουλντόγκ, και η Ιζαμπέλ, ένα μεξικάνικο άτριχο σκυλί – παράξενα πλάσματα που σπάνια έβγαιναν έξω από το σπίτι. Στο κτήμα υπήρχαν επίσης και αρκετά φοξ τεριέ, τα οποία γάβγιζαν απειλητικά στον Τουτς και στην Ιζαμπέλ, που προστατεύονταν από τις καμαριέρες, οι οποίες ήταν οπλισμένες με σκουπόξυλα και σφουγγαρίστρες.

Ο Μπακ όμως δεν ήταν σαν τους άλλους σκύλους. Το βασίλειο του ανήκε. Βουτούσε στη στέρνα ή ακολουθούσε τους γιους του δικαστή στο κυνήγι, συνόδευε τη Μόλι και την Άλις, τις κόρες του δικαστή, στους περιπάτους τους, ενώ τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια ξάπλωνε στα πόδια του αφεντικού του στη βιβλιοθήκη, μπροστά στο τζάκι. Άφηνε επίσης τα εγγόνια του δικαστή να καβαλάνε στη ράχη του, κυλιόταν μαζί τους πάνω στο χορτάρι και τα πρόσεχε όταν έπαιζαν στη βρύση των στάβλων και παραπέρα, στα λιβάδια και στις βατομουριές. Η εξουσία του Μπακ ήταν απόλυτη και αγνοούσε παντελώς τον Τουτς και την Ιζαμπέλ, επειδή ήταν ο βασιλιάς όλων, ακόμα και των ανθρώπων. Ο πατέρας του Μπακ, ο Έλμο, ένα γιγάντιο σκυλί Αγίου Βερνάρδου, ήταν αχώριστος σύντροφος του δικαστή, όπως και ο Μπακ στη συνέχεια. Η μητέρα του, η Σεπ, μια φίνα σκύλα κόλεϊ από γνήσια σκοτσέζικη ράτσα, του είχε χαρίσει την ομορφιά των σωματικών αναλογιών και την ανθρώπινη εξυπνάδα στο βλέμμα. Τέσσερα χρόνια τώρα ο Μπακ ζούσε μια ζωή αριστοκράτη, απόλυτα ικανοποιημένου από τον εαυτό του και τους άλλους, με τάσεις αλαζονείας, που χαρακτηρίζουν πολύ συχνά τους ευγενείς αυτού του κόσμου. Αλλά η ακατάπαυστη δραστηριότητά του, το κυνήγι, το ψάρεμα, τα σπορ, και προπάντων το κληρονομικό πάθος του για το δροσερό νερό δεν τον άφηναν να βαρύνει και να χαλαρώσει σωματικά. Ήταν, πραγματικά, το πιο θαυμάσιο είδος της ράτσας του που υπήρξε ποτέ. Το πλατύ στήθος του, τα φαρδιά λαγόνια του, προστατευμένα καλά κάτω από την πυκνή γούνα του, τα ίσια και στιβαρά πόδια του, το πλατύ μέτωπό του, στολισμένο μ’ ένα λευκό σημάδι, το καθάριο βλέμμα του, ήρεμο και προσεκτικό, τον έκαναν αντικείμενο γενικού θαυμασμού. Αυτή ήταν η κατάσταση του σκύλου Μπακ το φθινόπωρο του 1897, όταν η ανακάλυψη των ορυχείων χρυσού του Κλοντάικ οδήγησε στον Βορρά πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ο Μπακ όμως δε διάβαζε εφημερίδες και δεν ήξερε ότι ο Μανουέλ, ένας από τους βοηθούς του κηπουρού, ήταν μια ανεπιθύμητη γνωριμία. Ο Μανουέλ είχε ένα κουσούρι: λάτρευε παθιασμένα την κινέζικη λοταρία και, καθώς ο μισθός του δεν επαρκούσε για να θρέψει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, δε δίστασε να κάνει ατιμία, για να εξασφαλίσει τα μέσα να ικανοποιήσει το πάθος του. Ένα βράδυ, που ο δικαστής βρισκόταν στη συνέλευση της ένωσης σταφιδοπαραγωγών και τα παιδιά του ήταν απασχολημένα με την οργάνωση μιας νέας αθλητικής λέσχης, ο προδότης Μανουέλ φώναξε σιγανά τον Μπακ, που τον ακολούθησε ανυποψίαστος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για έναν απλό περίπατο μέσα στο σούρουπο. Διέσχισαν και οι δύο μαζί χωρίς εμπόδιο το κτήμα, βγήκαν στον μεγάλο δρόμο κι έφτασαν ήσυχα στον μικρό σιδηροδρομικό σταθμό του Κόλετζ Παρκ. Εκεί ένας άγνωστος έβαλε στο χέρι του Μανουέλ μερικά χρυσά νομίσματα, κατηγορώντας τον ότι έφερε το ζώο λυτό. Αμέσως ο Μανουέλ πέρασε στον λαιμό του Μπακ ένα σκοινί αρκετά γερό, για να τον πνίξει, σε περίπτωση που θα έφερνε αντίσταση. Ο Μπακ υπέμεινε αυτή την προσβολή με ηρεμία και αξιοπρέπεια, παρόλο που αυτή η ασυνήθιστη πράξη τον ξάφνιασε. Συνήθιζε να δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που γνώριζε και ήξερε πως διέθεταν μια σοφία ανώτερη από τη δική του. Όταν όμως ο ξένος έκανε να πιάσει το σκοινί, ο Μπακ έδειξε τη δυσαρέσκειά του μ’ ένα μακρόσυρτο γρύλισμα. Τότε το σκοινί σφίχτηκε, πληγώνοντάς του σκληρά τον λαιμό και κόβοντάς του την ανάσα. Αγανακτισμένος, ο Μπακ πήδηξε πάνω στον άντρα. Τότε εκείνος τράβηξε με δύναμη το σκοινί, που σφίχτηκε ακόμα πιο πολύ. Μανιασμένος, έκπληκτος, με τη γλώσσα κρεμασμένη και το στήθος να συσπάται, ο Μπακ στριφογύριζε ανήμπορος, νιώθοντας την αναπάντεχη προσβολή πιο έντονη από τον φυσικό πόνο. Τα όμορφα μάτια του σκοτείνιασαν, έγιναν σαν γυάλινα, και ήταν σαν μισοπεθαμένος όταν οι δύο άντρες τον πέταξαν στο βαγόνι για τις αποσκευές.

Όταν ο Μπακ συνήλθε, τρέμοντας από τον πόνο και την οργή, κατάλαβε πως τρανταζόταν μέσα στο βαγόνι αποσκευών ενός τρένου, γιατί οι συχνές εκδρομές του με τον δικαστή τού είχαν μάθει αυτό τον τρόπο μετακίνησης. Τα μάτια του, μόλις άνοιξαν, φανέρωσαν την οργή και την αγανάκτηση ενός προδομένου μονάρχη, που έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ξαφνικά, διέκρινε πλάι του τον άντρα εκείνο στον οποίο ο Μανουέλ τον είχε παραδώσει. Όρμησε πάνω του στη στιγμή, φρενιασμένος από λύσσα, και ο άντρας έσφιξε το σκοινί τόσο, που κόντεψε να πνίξει τον Μπακ, ο οποίος όμως, πιο γρήγορος από τον άντρα, πρόλαβε και γράπωσε με τα σαγόνια το χέρι του και δεν το άφηνε, μέχρι που ένα πολύ δυνατό σφίξιμο του σκοινιού τον έκανε και πάλι να λιποθυμήσει. Ένας αχθοφόρος, ακούγοντας τον θόρυβο, έτρεξε να βοηθήσει. «Αυτό το κτήνος παθαίνει κρίσεις» του είπε ο απαγωγέας κρύβοντας το ματωμένο χέρι του κάτω από το σακάκι του. «Το αφεντικό μού ζήτησε να τον πάω στο Σαν Φρανσίσκο, για να τον γιατρέψει ένας ξακουστός κτηνίατρος». Ο άνθρωπος του τρένου έφυγε ικανοποιημένος από την εξήγηση. Όταν όμως έφτασαν στο Σαν Φρανσίσκο, το δεξί μπατζάκι του παντελονιού του άντρα κρεμόταν ξεσκισμένο από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο, ενώ το μαντίλι με το οποίο είχε τυλίξει το χέρι του ήταν καταματωμένο. Ήταν ολοφάνερο πως το ταξίδι του δεν ήταν καθόλου ομαλό. Έσυρε τον Μπακ μισοπεθαμένο σε ένα μικρό υπόστεγο, πίσω από μια ταβέρνα, και εκεί, εξετάζοντας τις πληγές του, άνοιξε την καρδιά του στον ταβερνιάρη:

«Άτιμο ζώο! Κάνει σαν λυσσασμένο!» μουρμούρισε  καταπίνοντας μια μεγάλη γουλιά τζιν. «Πενήντα δολάρια για μια τέτοια δουλειά! Μα την πίστη μου, δε θα την ξανάκανα ούτε για χίλια μετρητά! Βοήθα με λοιπόν». «Πενήντα;» επανέλαβε ο ταβερνιάρης. «Και πόσα τσέπωσε ο άλλος;» «Χμ! Δε δεχόταν με τίποτα να το δώσει με λιγότερα από εκατό» παραπονέθηκε ο τύπος.

«Σύνολο εκατόν πενήντα δηλαδή. Μα τον Θεό, ελπίζω να τα αξίζει, γιατί αλλιώς είμαι χαμένος» είπε ο ταβερνιάρης κοιτάζοντας τον σκύλο. Ο απαγωγέας έλυσε το ματωμένο μαντίλι και περιεργάστηκε το πληγωμένο χέρι του: «Θα είναι θαύμα, αν δεν κολλήσω λύσσα!» ξεφώνισε οργισμένος. «Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος φόβος! Μάλλον η κρεμάλα σε περιμένει» χασκογέλασε ο ταβερνιάρης.

«Δε νομίζεις όμως πως είναι πια καιρός να του βγάλουμε το περιλαίμιο;» Παραζαλισμένος, με αβάσταχτους πόνους στον λαιμό και στη γλώσσα, μισοστραγγαλισμένος, ο Μπακ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους βασανιστές του. Το σκοινί όμως ήταν πιο δυνατό από την αντίστασή του. Τελικά, αφού έκοψαν το βαρύ χάλκινο περιλαίμιο που φορούσε στον λαιμό του και έγραφε το όνομα του δικαστή, του αφαίρεσαν το σκοινί και τον έριξαν σε μια κλούβα ενισχυμένη με σιδερόβεργες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και μεγάλωσε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας. Η παιδική του ηλικία, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος ήταν δύσκολη: «Δεν θυμάμαι πότε έμαθα να γράφω ή να διαβάζω. Θαρρώ πως ήξερα και τα δύο πριν κλείσω τα πέντε. Πάντως θυμάμαι πως πρώτη φορά πήγα σχολείο στην Αλαμέντα, πριν εγκατασταθώ σε ένα αγρόκτημα με τους γονείς μου. Εκεί στο αγρόκτημα δούλεψα σκληρά, από 8 χρονών. Στα 15 ήμουν σωστός άνδρας και αν μου βρίσκονταν κανένα ψιλό, αγόραζα μπίρα και όχι γλυκά. Τώρα που έχω τα διπλάσια χρόνια, κυνηγάω την παιδική ηλικία που δεν είχα, και γι' αυτό μ' αρέσουν οι περιπέτειες». Πολύ νωρίς έφυγε από το οικογενειακό σπίτι για να ζήσει μια έντονη ζωή γεμάτη περιπέτειες κι εναλλαγές. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ κι έγινε δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σκληραγωγημένος από παιδί, απέδιδε πρωταρχική σημασία στην εργασία, παρά στην έμπνευση. Πέθανε στο αγρόκτημά του στην Καλιφρόρνια όπου σήμερα λειτουργεί το μουσείο και ίδρυμα Τζακ Λόντον.

Εκδόσεις Μίνωας

Επιμέλεια παρουσίασης: Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com 

 

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Kείμενα για τη λογοτεχνία: «Χώροι μιας ουτοπίας, τόποι μιας πραγματικότητας» του Κωνσταντίνου Μπόμπα-Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Ένα βασικό θέμα που πραγματεύονται τα μελετήματα αυτού του βιβλίου αφορά στις διαδικασίες με τις οποίες η λογοτεχνία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει ένα χώρο σε τόπο. Είναι ίσως προφανές ότι η λογοτεχνική γραφή εξ ορισμού αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια κατοίκησης του χώρου, αναγκαία συνθήκη ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο μύθος της ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας» του Γιώργου Ρούση- Mόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του διανοούμενου και καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργου Ρούση. Στο καινούργιο του βιβλίο επιδιώκει να αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με βάση την οποία οι άνθρωποι επιλέγουν ελεύθερα εκείνους που τους κυβερνούν , ή με ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέο μυθιστόρημα απο τον Μάικλ Πανκ

Ο συγγραφέας του ιστορικού μυθιστορήματος «The Revenant» (Η Επιστροφή) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και κέρδισε Όσκαρ, θα εκδώσει νέο έργο μετά από περίπου 20 χρόνια.   Ο εκδοτικός οίκος Henry Holt and Company ανακοίνωσε ότι το νέο μυθιστόρημα του Μάικλ Πανκ «Ridgeline» ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η πρώτη εντύπωση»: Το νέο μυθιστόρημα της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ

Το νέο μυθιστόρημα της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ έχει τίτλο «Η πρώτη εντύπωση» και σίγουρα θα σας συναρπάσει. Mια ψυχοθεραπεύτρια ετοιμάζεται να εκδόσει ένα βιβλίο για το πώς μπορείς να αναγνωρίσεις αν ο σύντροφος που γνώρισες είναι ο κατάλληλος για σένα. Συνειδητοποιεί όμως ότι ο γάμος ...

Διαβάστε περισσότερα

Δυο νέα παιδικά βιβλία για τους μικρούς αναγνώστες από τις εκδόσεις Μίνωας

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί νέο βιβλίο στη σειρά Μυστηρίου του Σερλοκ Χολμς με τίτλο:Σέρλοκ Χολμς: Το γαλάζιο ρουμπίνι. Μια σειρά που έχουν αγαπήσει οι μικροί αναγνώστες αφού τους εξάπτει τη φαντασία και καμία υπόθεση δεν μένει ανεξιχνίαστη… Όλες οι υποθέσεις κρύβουν πολλά παράξενα γεγονότα, απρόοπτα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού» της Παμ Τζενόφ μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας

«Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού» είναι σίγουρα ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις. Δεν είναι τυχαία το νέο Best Seller των New York Times με εξαιρετικές κριτικές. Μανχάταν, 1946 Η Γκρέις Χίλι έχασε τον άντρα της κατά τη διάρκεια του πολέμου και ...

Διαβάστε περισσότερα

"Τιρκουάζ" της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση -Ζαΐρη με τίτλο "Το τιρκουάζ". 'Ενα λαμπερό χρώμα που συμβολίζει την αλήθεια. Και την αγνότητα. Το τιρκουάζ, ένα σκοτεινό χρώμα που βουτάει σε αλήθειες ψυχής. Γιατί η ζωή έχει πάντα δύο όψεις. Γιατί κάθε ιστορία κρύβει ...

Διαβάστε περισσότερα

«Μπαμπάς Κομάντο» του Νιλ Σινκλέρ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα σημαντικό εγχειρίδιο για νέους μπαμπάδες μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός! Οι νέοι μπαμπάδες θα βρουν στις σελίδες του βιβλίου ένα ανεκτίμητο εγχειρίδιο εκπαίδευσης για να γίνουν μάχιμοι μπαμπάδες και να θέσουν το στράτευμά τους υπό έλεγχο!  Ακολουθούν οι 20 σημαντικοί κανόνες για νέους μπαμπάδες:  Από την ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το δάσος της μνήμης" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο του Σαμ Λόιντ “Το δάσος της μνήμης” σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό βιβλίο μυστηρίου που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα. Από την παρουσίαση του βιβλίου: Ο Ελάιτζα δε θυμάται πια από πότε ...

Διαβάστε περισσότερα

"Οι τρεις άσοι" της Λένας Μαντά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η αγαπημένη συγγραφέας Λένα Μαντά επιστρέφει με νέο βιβλίο και κρυμμένους τρεις άσους στο μανίκι της. Τρεις άντρες, φίλοι από μικρά παιδιά, και μια επικίνδυνη γυναίκα που μπαίνει ανάμεσά τους για να δοκιμάσει την πίστη του ενός στον άλλον. Έρωτας, αγάπη, δράση, αγωνία και συγκίνηση διαδέχονται το ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ποιητής Στρατής Πασχάλης μιλάει για τα δύο θεατρικά έργα που έγραψε βασισμένος σε κείμενα του Διονυσίου Σολωμού και του Κώστα Καρυωτάκη

Ο Στρατής Πασχάλης συνθέτει δύο θεατρικά έργα, βασισμένος σε κείμενα των δύο κορυφαίων ποιητών, ποιητικά και πεζά, καθώς επίσης σε αποσπάσματα από αλληλογραφία, επίσημα έγγραφα και δημοσιεύματα, και παραδίδει μια στερεή δραματουργία με την προτροπή «να ξαναρχίσει από την αρχή η ιστορία της σκηνικής μαγείας, ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάζουμε σπουδαία βιβλία:«Ο έφηβος» του Φιόντορ Ντοστογιέβσκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

O Φιόντορ Ντοστογιέβσκη είναι από τις κορυφαίες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η κοινότητα όπου τείνουν οι ήρωες του Nτοστογιέβσκη δεν είναι κοινωνική, αλλά θρησκευτική· δεν αναζητούν την κοινωνία, αλλά την παγκόσμια αδερφοσύνη· αυτή η κατάληξη μέσ’ στα ενδόμυχα βάθη του Eίναι τους, που οδηγεί μετά στη ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ: «Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ» του Φίλιππου Μανδηλαρά

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα που αξίζει να διαβάσουν οι μικροί αναγνώστες από τον βραβευμένο συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά! Μέσα από σκηνές δράσης, μπολιασμένες με πηγαίο χιούμορ και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη εικονογράφηση, ξεδιπλώνεται μια ιστορία μεταμόρφωσης, που αναδεικνύει έναν κόσμο χωρίς φόβο, γεμάτο ασφάλεια και ...

Διαβάστε περισσότερα

Mικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: Στίβεν Χόκινγκ» και «Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ»: Ρόζα Παρκς από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η σειρά «Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά. Ένα ιδανικό βιβλίο για γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, μια μοναδική ιστορία για όσους αγωνίζονται υπερνικώντας τα εμπόδια για να ...

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Ντοστογιέβσκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις ιστορικές εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το εξαιρετικό βιβλίο του Φίοντορ Ντοστογιέβσκη «Οι Δαιμονισμένοι» σε μετάφραση από τα Pωσικά του Άρη Αλεξάνδρου. Γράφτηκε το 1870 και είναι ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα έργα του Ντοστογιέφσκι.Δεν εξερευνά μόνο το βάθος της ανθρώπινης ψυχής, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάζουμε «Αναμνήσεις από το Σπίτι των Πεθαμένων» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη

Ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. "Οι αναμνήσεις από το Σπίτι των Πεθαμένων" γράφτηκαν το 1862 και παρουσιάζουν μέσα από συγκλονιστικές περιγραφές τα τσαρικά κάτεργα αλλά και  τη μεγάλη αγάπη του συγγραφέα για τη λαϊκή Ρωσία και τον άνθρωπο.Ένα ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάζουμε «Η Συμμορία του Γάτου» και «Το Μυστήριο του Βυθισμένου Πλανήτη» του Τζερόνιμο Στίλτον

Σίγουρα έχετε βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον! Τα παιδιά λατρεύουν τις περιπέτειες του και όλα τα βιβλία του έχουν γίνει μπεστ σέλερ καθώς έχει αισιόδοξη διάθεση και μπλέκει συνέχεια σε απίστευτες περιπέτειες. Ευκαιρία να διαβάσουν οι μικροί αναγνώστες δυο νέες περιπέτειες του από τις εκδόσεις Κέδρος. Επέλεξα ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάζουμε το βραβευμένο βιβλίο της Δέσποινας Μάντζαρη «Αδέσποτη Πόλη» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέρδος

  Η «Αδέσποτη Πόλη» της Δέσποινας Μάντζαρη διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μέχρι την τελευταία σελίδα. Εξάπτει τη φαντασία τους αφού συνδυάζει τη μαγεία, τον φόβο και τη συγκίνηση. Οι γίγαντες, εκτός από τεράστιοι – που σημαίνει ότι μπορούν να σε πατήσουν κατά λάθος ή επίτηδες ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Άνοιξη» της Ευγενίας Φακίνου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος

Οι εκδόσεις Κέδρος καλωσορίζουν την Άνοιξη με ένα υπέροχο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου.  Στα βιβλία της σειράς «Οι 4 εποχές» με πολύχρωμη εικονογράφηση και ελάχιστο κείμενο παρουσιάζεται κάθε εποχή με τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα. Εγώ επέλεξα την άνοιξη με τα λουλούδια και τα πουλιά της, εσείς μπορείτε ...

Διαβάστε περισσότερα

Το μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε έγινε σειρά του Netflix

Το Netflix και η Fandango στην Ιταλία θα συνεργαστούν για την παραγωγή σειράς βασισμένης στο «The Lying Life of Adults» του πιο πρόσφατου μυθιστορήματος της Έλενα Φεράντε.   Το βιβλίο, το οποίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στην Ιταλία μετά την κυκλοφορία του τον Νοέμβριο του 2019, θα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Πυροβάτης των Αστεριών» του Θοδωρή Κούκια

Aπό τις εκδόσεις Κέρδρος κυκλοφορεί το βραβευμένο βιβλίο " Ο Πυροβάτης των Αστεριών". Πρόκειται για ένα μοναδικό και συνάμα διαφορετικό ταξίδι ενός έφηβου πρωταγωνιστή προς την ενηλικίωση του. Το βιβλίο του Θοδωρή Κούκια θίγει το πολύ σημαντικό θέμα της διαφορετικότητας. Η ιδέα είναι ξεχωριστή, με απλή ...

Διαβάστε περισσότερα

Μνήμες εδεσματολογίου της Σοφίας Κλειούση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δωδώνη

 Στις Μνήμες Εδεσματολογίου απεικονίζεται μια εποχή μεταβατική κατά την οποία η κοινωνία μετασχηματίζεται και εισέρχεται στο στάδιο του καταναλωτισμού και του νεοπλουτισμού. Διαγράφονται στάσεις, ήθη και ανθρώπινες συμπεριφορές από τα νοσταλγικά χρόνια της αθωότητας μέχρι την πρόσφατη κρίση, οικονομική και αξιακή. Οι ιστορίες στις Μνήμες Εδεσματολογίου ...

Διαβάστε περισσότερα

Για παιδιά και εφήβους: Διαβάζουμε «Ο Φιλάργυρος και O Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου

Στη σειρά ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ των Εκδόσεων Δωδώνη προστίθεται ένας ακόμη τίτλος που αφορά τη διασκευή δύο θεατρικών έργων του Μολιέρου. Η διασκευή των θεατρικών έργων του Μολιέρου Ο Φιλάργυρος και Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής ανήκει στη συγγραφέα Αντωνία Θεοχαρίδου η οποία αναφέρει «τα δύο ...

Διαβάστε περισσότερα