Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε βιβλία:"Το κάλεσμα της άγριας φύσης" του Τζακ Λόντον κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
23 Μαρτίου 2020 12:24:00

Στη σειρά Γαλάζια βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας κυκλοφορεί το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης».Το υπέροχο αυτό βιβλίο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό «The Saturday Evening Post» το 1903. Έχει μεταφραστεί  σε 47 γλώσσες και παραμένει ακόμη και σήμερα ένα σημαντικό - κλασικό βιβλίο της αμερικάνικης λογοτεχνίας.

H ζωή του Μπακ θα αλλάξει δραματικά όταν θα χρειαστεί να αφήσει την όμορφη ζωή του στην κοιλάδα της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας για να μεταφερθεί στην παγωμένη Αλάσκα μετά από κλοπή. Ακολουθούν σκληρές δοκιμασίες… αφού θα χρειαστεί να σέρνει έλκηθρο. Οι δοκιμασίες στις οποίες τον υποβάλλουν τα νέα του αφεντικά είναι σκληρές, ενώ θα χρειαστεί να παλέψει για να επιβληθεί στα υπόλοιπα σκυλιά του έλκηθρου. Ο Μπακ όμως θα καταφέρει να ακούσει την κατάλληλη ώρα «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» και θα μπορέσει να βρει την αληθινή του θέση στη ζωή.

Από την παρουσίαση του βιβλίου:

Ο Μπακ, ένα έξυπνος και αξιαγάπητος σκύλος, ζει σε ένα κτήμα στην ηλιόλουστη κοιλάδα της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια. Οι αμέριμνες μέρες στην ασφάλεια και τη ζεστασιά της φάρμας θα διακοπούν αναπάντεχα όταν θα κλαπεί για να πουληθεί στην Αλάσκα και να γίνει ένα από τα σκυλιά που σέρνουν έλκηθρα. Σε αυτό το παγωμένο περιβάλλον, αδίστακτοι χρυσοθήρες θα υποβάλλουν τον Μπακ σε σκληρές δοκιμασίες, ενώ θα χρειαστεί να παλέψει για να επιβιώσει και να επιβληθεί στα υπόλοιπα σκυλιά του έλκηθρου. Θα καταφέρει ο Μπακ να ξεπεράσει τις αντιξοότητες; Πώς από ένα ήρεμο κατοικίδιο θα παραδοθεί στα άγρια και επιθετικά ένστικτα του λύκου της άγριας φύσης; Το Κάλεσμα της άγριας φύσης είναι μια από τις πιο όμορφες και δυνατές ιστορίες επιβίωσης. Για πάνω από έναν αιώνα η περιπέτεια του Μπακ εμπνέει τους μικρούς αναγνώστες με το παράδειγμα του γενναίου μαχητή που αγωνίζεται και δεν εγκαταλείπει ποτέ.

Μετάφραση Γιάννης Γ. Θωμόπουλος

https://minoas.gr/product/to-kalesma-tis-agrias-fysis/ 

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Ο νόμος του πιο δυνατού

 Το πανάρχαιο ένστικτο αναδύεται ορμώντας πάνω στην αλυσίδα της συνήθειας· κι απ’ τον μακραίωνα ομιχλώδη ύπνο του υψώνεται η κραυγή της φυλής. Ο Μπακ δε διάβαζε εφημερίδες και ήταν επόμενο να μη γνωρίζει ότι όσα συνέβαιναν προς το τέλος του 1897, που αφορούσαν τόσο τον ίδιο, όσο και όλα τα σκυλιά σαν κι αυτόν από τα Στενά Πιούτζετ ίσαμε τον κόλπο του Σαν Ντιέγκο, σκυλιά μεγαλόσωμα με μακρύ και ζεστό τρίχωμα, οφείλονταν στο ότι οι άνθρωποι, ψάχνοντας στη σκοτεινή Αρκτική, είχαν ανακαλύψει ένα κίτρινο μέταλλο χωμένο στο παγωμένο έδαφος και, καθώς οι εταιρείες μεταφορών και τα ατμόπλοια είχαν διαδώσει την είδηση, χιλιάδες άτομα έσπευδαν στον Βορρά. Χρειάζονταν όμως σκύλους μεγάλους και ρωμαλέους, για να αντέχουν τη σκληρή δουλειά, και μαλλιαρούς, για να αντέχουν στο πολικό κρύο.

Ο Μπακ ζούσε σ’ ένα μεγάλο κτήμα, στην ηλιόλουστη κοιλάδα της Σάντα Κλάρα, που ονομαζόταν «Κτήμα του δικαστή Μίλερ». Από τον δρόμο η κατοικία μόλις που διακρινόταν, κρυμμένη καθώς ήταν από τα μεγάλα δέντρα τα οποία σκίαζαν τη μεγάλη, σκιερή βεράντα, που περιέβαλλε και τις τέσσερις πλευρές του σπιτιού.

Αλέες στρωμένες προσεκτικά με χαλίκια οδηγούσαν στο πλατύσκαλο, κάτω από την τρεμουλιαστή σκιά που έριχναν οι ψηλές λεύκες ανάμεσα στα πράσινα παρτέρια της χλόης. Ένας τεράστιος ανθισμένος κήπος περίζωνε την έπαυλη και πιο πέρα ήταν χτισμένο ένα επιβλητικό οίκημα υπηρεσίας, ευρύχωροι στάβλοι, όπου έμεναν μια ντουζίνα φλύαροι ιπποκόμοι και υπηρέτες, και καλυβόσπιτα σκεπασμένα με αναρριχητικά φυτά για τους κηπουρούς και τους βοηθούς τους. Τέλος, υπήρχε η ατέλειωτη σειρά από σέρες, κληματαριές, βοσκοτόπια, οπωρώνες, λαχανόκηπους και εκτάσεις με βατομουριές. Παραπέρα ήταν το αντλιοστάσιο για το αρτεσιανό πηγάδι και η μεγάλη η μεγάλη τσιμεντένια στέρνα, όπου οι γιοι του δικαστή Μίλερ έκαναν τις πρωινές βουτιές τους και δροσίζονταν τα ζεστά απογεύματα. Απόλυτος κυβερνήτης αυτού του τεράστιου κτήματος ήταν ο Μπακ. Εδώ ζούσε από τότε που γεννήθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια. Υπήρχαν βέβαια και άλλα σκυλιά, αλλά η παρουσία τους ήταν αμελητέα.

Έμεναν σε σκυλόσπιτα ή ζούσαν κρυμμένα στις γωνιές του σπιτιού, όπως ο Τουτς, ένα γιαπωνέζικο μπουλντόγκ, και η Ιζαμπέλ, ένα μεξικάνικο άτριχο σκυλί – παράξενα πλάσματα που σπάνια έβγαιναν έξω από το σπίτι. Στο κτήμα υπήρχαν επίσης και αρκετά φοξ τεριέ, τα οποία γάβγιζαν απειλητικά στον Τουτς και στην Ιζαμπέλ, που προστατεύονταν από τις καμαριέρες, οι οποίες ήταν οπλισμένες με σκουπόξυλα και σφουγγαρίστρες.

Ο Μπακ όμως δεν ήταν σαν τους άλλους σκύλους. Το βασίλειο του ανήκε. Βουτούσε στη στέρνα ή ακολουθούσε τους γιους του δικαστή στο κυνήγι, συνόδευε τη Μόλι και την Άλις, τις κόρες του δικαστή, στους περιπάτους τους, ενώ τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια ξάπλωνε στα πόδια του αφεντικού του στη βιβλιοθήκη, μπροστά στο τζάκι. Άφηνε επίσης τα εγγόνια του δικαστή να καβαλάνε στη ράχη του, κυλιόταν μαζί τους πάνω στο χορτάρι και τα πρόσεχε όταν έπαιζαν στη βρύση των στάβλων και παραπέρα, στα λιβάδια και στις βατομουριές. Η εξουσία του Μπακ ήταν απόλυτη και αγνοούσε παντελώς τον Τουτς και την Ιζαμπέλ, επειδή ήταν ο βασιλιάς όλων, ακόμα και των ανθρώπων. Ο πατέρας του Μπακ, ο Έλμο, ένα γιγάντιο σκυλί Αγίου Βερνάρδου, ήταν αχώριστος σύντροφος του δικαστή, όπως και ο Μπακ στη συνέχεια. Η μητέρα του, η Σεπ, μια φίνα σκύλα κόλεϊ από γνήσια σκοτσέζικη ράτσα, του είχε χαρίσει την ομορφιά των σωματικών αναλογιών και την ανθρώπινη εξυπνάδα στο βλέμμα. Τέσσερα χρόνια τώρα ο Μπακ ζούσε μια ζωή αριστοκράτη, απόλυτα ικανοποιημένου από τον εαυτό του και τους άλλους, με τάσεις αλαζονείας, που χαρακτηρίζουν πολύ συχνά τους ευγενείς αυτού του κόσμου. Αλλά η ακατάπαυστη δραστηριότητά του, το κυνήγι, το ψάρεμα, τα σπορ, και προπάντων το κληρονομικό πάθος του για το δροσερό νερό δεν τον άφηναν να βαρύνει και να χαλαρώσει σωματικά. Ήταν, πραγματικά, το πιο θαυμάσιο είδος της ράτσας του που υπήρξε ποτέ. Το πλατύ στήθος του, τα φαρδιά λαγόνια του, προστατευμένα καλά κάτω από την πυκνή γούνα του, τα ίσια και στιβαρά πόδια του, το πλατύ μέτωπό του, στολισμένο μ’ ένα λευκό σημάδι, το καθάριο βλέμμα του, ήρεμο και προσεκτικό, τον έκαναν αντικείμενο γενικού θαυμασμού. Αυτή ήταν η κατάσταση του σκύλου Μπακ το φθινόπωρο του 1897, όταν η ανακάλυψη των ορυχείων χρυσού του Κλοντάικ οδήγησε στον Βορρά πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ο Μπακ όμως δε διάβαζε εφημερίδες και δεν ήξερε ότι ο Μανουέλ, ένας από τους βοηθούς του κηπουρού, ήταν μια ανεπιθύμητη γνωριμία. Ο Μανουέλ είχε ένα κουσούρι: λάτρευε παθιασμένα την κινέζικη λοταρία και, καθώς ο μισθός του δεν επαρκούσε για να θρέψει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, δε δίστασε να κάνει ατιμία, για να εξασφαλίσει τα μέσα να ικανοποιήσει το πάθος του. Ένα βράδυ, που ο δικαστής βρισκόταν στη συνέλευση της ένωσης σταφιδοπαραγωγών και τα παιδιά του ήταν απασχολημένα με την οργάνωση μιας νέας αθλητικής λέσχης, ο προδότης Μανουέλ φώναξε σιγανά τον Μπακ, που τον ακολούθησε ανυποψίαστος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για έναν απλό περίπατο μέσα στο σούρουπο. Διέσχισαν και οι δύο μαζί χωρίς εμπόδιο το κτήμα, βγήκαν στον μεγάλο δρόμο κι έφτασαν ήσυχα στον μικρό σιδηροδρομικό σταθμό του Κόλετζ Παρκ. Εκεί ένας άγνωστος έβαλε στο χέρι του Μανουέλ μερικά χρυσά νομίσματα, κατηγορώντας τον ότι έφερε το ζώο λυτό. Αμέσως ο Μανουέλ πέρασε στον λαιμό του Μπακ ένα σκοινί αρκετά γερό, για να τον πνίξει, σε περίπτωση που θα έφερνε αντίσταση. Ο Μπακ υπέμεινε αυτή την προσβολή με ηρεμία και αξιοπρέπεια, παρόλο που αυτή η ασυνήθιστη πράξη τον ξάφνιασε. Συνήθιζε να δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που γνώριζε και ήξερε πως διέθεταν μια σοφία ανώτερη από τη δική του. Όταν όμως ο ξένος έκανε να πιάσει το σκοινί, ο Μπακ έδειξε τη δυσαρέσκειά του μ’ ένα μακρόσυρτο γρύλισμα. Τότε το σκοινί σφίχτηκε, πληγώνοντάς του σκληρά τον λαιμό και κόβοντάς του την ανάσα. Αγανακτισμένος, ο Μπακ πήδηξε πάνω στον άντρα. Τότε εκείνος τράβηξε με δύναμη το σκοινί, που σφίχτηκε ακόμα πιο πολύ. Μανιασμένος, έκπληκτος, με τη γλώσσα κρεμασμένη και το στήθος να συσπάται, ο Μπακ στριφογύριζε ανήμπορος, νιώθοντας την αναπάντεχη προσβολή πιο έντονη από τον φυσικό πόνο. Τα όμορφα μάτια του σκοτείνιασαν, έγιναν σαν γυάλινα, και ήταν σαν μισοπεθαμένος όταν οι δύο άντρες τον πέταξαν στο βαγόνι για τις αποσκευές.

Όταν ο Μπακ συνήλθε, τρέμοντας από τον πόνο και την οργή, κατάλαβε πως τρανταζόταν μέσα στο βαγόνι αποσκευών ενός τρένου, γιατί οι συχνές εκδρομές του με τον δικαστή τού είχαν μάθει αυτό τον τρόπο μετακίνησης. Τα μάτια του, μόλις άνοιξαν, φανέρωσαν την οργή και την αγανάκτηση ενός προδομένου μονάρχη, που έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ξαφνικά, διέκρινε πλάι του τον άντρα εκείνο στον οποίο ο Μανουέλ τον είχε παραδώσει. Όρμησε πάνω του στη στιγμή, φρενιασμένος από λύσσα, και ο άντρας έσφιξε το σκοινί τόσο, που κόντεψε να πνίξει τον Μπακ, ο οποίος όμως, πιο γρήγορος από τον άντρα, πρόλαβε και γράπωσε με τα σαγόνια το χέρι του και δεν το άφηνε, μέχρι που ένα πολύ δυνατό σφίξιμο του σκοινιού τον έκανε και πάλι να λιποθυμήσει. Ένας αχθοφόρος, ακούγοντας τον θόρυβο, έτρεξε να βοηθήσει. «Αυτό το κτήνος παθαίνει κρίσεις» του είπε ο απαγωγέας κρύβοντας το ματωμένο χέρι του κάτω από το σακάκι του. «Το αφεντικό μού ζήτησε να τον πάω στο Σαν Φρανσίσκο, για να τον γιατρέψει ένας ξακουστός κτηνίατρος». Ο άνθρωπος του τρένου έφυγε ικανοποιημένος από την εξήγηση. Όταν όμως έφτασαν στο Σαν Φρανσίσκο, το δεξί μπατζάκι του παντελονιού του άντρα κρεμόταν ξεσκισμένο από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο, ενώ το μαντίλι με το οποίο είχε τυλίξει το χέρι του ήταν καταματωμένο. Ήταν ολοφάνερο πως το ταξίδι του δεν ήταν καθόλου ομαλό. Έσυρε τον Μπακ μισοπεθαμένο σε ένα μικρό υπόστεγο, πίσω από μια ταβέρνα, και εκεί, εξετάζοντας τις πληγές του, άνοιξε την καρδιά του στον ταβερνιάρη:

«Άτιμο ζώο! Κάνει σαν λυσσασμένο!» μουρμούρισε  καταπίνοντας μια μεγάλη γουλιά τζιν. «Πενήντα δολάρια για μια τέτοια δουλειά! Μα την πίστη μου, δε θα την ξανάκανα ούτε για χίλια μετρητά! Βοήθα με λοιπόν». «Πενήντα;» επανέλαβε ο ταβερνιάρης. «Και πόσα τσέπωσε ο άλλος;» «Χμ! Δε δεχόταν με τίποτα να το δώσει με λιγότερα από εκατό» παραπονέθηκε ο τύπος.

«Σύνολο εκατόν πενήντα δηλαδή. Μα τον Θεό, ελπίζω να τα αξίζει, γιατί αλλιώς είμαι χαμένος» είπε ο ταβερνιάρης κοιτάζοντας τον σκύλο. Ο απαγωγέας έλυσε το ματωμένο μαντίλι και περιεργάστηκε το πληγωμένο χέρι του: «Θα είναι θαύμα, αν δεν κολλήσω λύσσα!» ξεφώνισε οργισμένος. «Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος φόβος! Μάλλον η κρεμάλα σε περιμένει» χασκογέλασε ο ταβερνιάρης.

«Δε νομίζεις όμως πως είναι πια καιρός να του βγάλουμε το περιλαίμιο;» Παραζαλισμένος, με αβάσταχτους πόνους στον λαιμό και στη γλώσσα, μισοστραγγαλισμένος, ο Μπακ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους βασανιστές του. Το σκοινί όμως ήταν πιο δυνατό από την αντίστασή του. Τελικά, αφού έκοψαν το βαρύ χάλκινο περιλαίμιο που φορούσε στον λαιμό του και έγραφε το όνομα του δικαστή, του αφαίρεσαν το σκοινί και τον έριξαν σε μια κλούβα ενισχυμένη με σιδερόβεργες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και μεγάλωσε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας. Η παιδική του ηλικία, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος ήταν δύσκολη: «Δεν θυμάμαι πότε έμαθα να γράφω ή να διαβάζω. Θαρρώ πως ήξερα και τα δύο πριν κλείσω τα πέντε. Πάντως θυμάμαι πως πρώτη φορά πήγα σχολείο στην Αλαμέντα, πριν εγκατασταθώ σε ένα αγρόκτημα με τους γονείς μου. Εκεί στο αγρόκτημα δούλεψα σκληρά, από 8 χρονών. Στα 15 ήμουν σωστός άνδρας και αν μου βρίσκονταν κανένα ψιλό, αγόραζα μπίρα και όχι γλυκά. Τώρα που έχω τα διπλάσια χρόνια, κυνηγάω την παιδική ηλικία που δεν είχα, και γι' αυτό μ' αρέσουν οι περιπέτειες». Πολύ νωρίς έφυγε από το οικογενειακό σπίτι για να ζήσει μια έντονη ζωή γεμάτη περιπέτειες κι εναλλαγές. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ κι έγινε δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σκληραγωγημένος από παιδί, απέδιδε πρωταρχική σημασία στην εργασία, παρά στην έμπνευση. Πέθανε στο αγρόκτημά του στην Καλιφρόρνια όπου σήμερα λειτουργεί το μουσείο και ίδρυμα Τζακ Λόντον.

Εκδόσεις Μίνωας

Επιμέλεια παρουσίασης: Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com 

 

Σχετικά άρθρα

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

«Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων» του Μάικ Βάικινγκ -Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας

«Οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με τη ζωή τους όταν θυμούνται θετικά και νοσταλγικά το παρελθόν τους». Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων Hygge και Lykke –μεταφρασμένα σε τριάντα πέντε γλώσσες, με πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως–, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με ...

Διαβάστε περισσότερα

«Οικολογία- 40 ακτιβιστές» της Ελιζαμπέτ Κομπρ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας-Μην το χάσετε!

Το νέο βιβλίο της εξαιρετικά πετυχημένης σειράς «40» παρουσιάζει 40 οικολόγους ακτιβιστές που συνέβαλαν με τα γραπτά και τη δράση τους στη συνειδητοποίηση του κρίσιμου περιβαλλοντικού ζητήματος. Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση που κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό ...

Διαβάστε περισσότερα

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε βιβλία:«Γλυκόπικρο αντίο» του Ντέιβιντ Νίκολς -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το πέμπτο βιβλίο του επιτυχημένου συγγραφέα Ντέιβιντ Νίκολς, Γλυκόπικρο αντίο, σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Κονταξάκη. Ο Νίκολς είναι γνωστός στην Ελλάδα για το βιβλίο του Μία ημέρα (Μίνωας 2011), το οποίο μεταφέρθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες με μεγάλη επιτυχία, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε βιβλία:"Το κάλεσμα της άγριας φύσης" του Τζακ Λόντον κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας

Στη σειρά Γαλάζια βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας κυκλοφορεί το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης».Το υπέροχο αυτό βιβλίο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό «The Saturday Evening Post» το 1903. Έχει μεταφραστεί  σε 47 γλώσσες και παραμένει ακόμη και σήμερα ένα σημαντικό ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ζαχαρούλα Καραβά μιλάει για το νέο της βιβλίο «Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα

Η Ζαχαρούλα Καραβά μας παρουσιάζει ένα σημαντικό και πολύτιμο βιβλίο που μιλάει για τον σχολικό εκφοβισμό και απευθύνεται σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας και όχι μόνο. Ο σχολικός εκφοβισμός δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο το οποίο μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια αλλά είναι και ένα μεγάλο πρόβλημα που ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ταξίδι με το σύννεφο» του Μάρκο Σκαλτσόνε Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Από τις Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Μάρκο Σκαλτσόνε με τίτλο «Ταξίδι με το σύννεφο». To βιβλίο,μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση, μας φανερώνει ότι με τη σωστή καθοδήγηση , φτάνεις σε σημεία που δεν πίστευες ότι μπορείς. Στο όμορφο αυτό παραμύθι τo σύννεφο βρέχει ...

Διαβάστε περισσότερα

Φρανκ Σνόουντεν για κορονοϊό: «Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της πανδημίας (…) Είναι περισσότερα όσα δε γνωρίζουμε»

O επίτιμος καθηγητής Iστορίας και Iστορίας της Iατρικής στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, Φρανκ Σνόουντεν και συγγραφέας του βιβλίου «Epidemics and Society» (Επιδημίες και Κοινωνία) που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από τις εκδόσεις του Γέιλ περιγράφει ενδελεχώς σε έναν τόμο 600 σελίδων την επίδραση που ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι Εκδόσεις Διάπλαση μας παρουσιάζουν το νέο απίθανο βιβλίο του Κανισάλες με τίτλο «Παράξενος»

Μετά τη «Μεγάλη» ο Κανισάλες επιστρέφει με ένα υπέροχο βιβλίο για τη διαφορετικότητα.Eίναι ένα πολύ σημαντικό βιβλίο που μαθαίνει τα παιδιά να εκτιμούν την πραγματική τους ταυτότητα και τους ενήλικες να ξανασκεφτoύν τι θεωρούν φυσιολογικό και τι παράξενο. Έχετε αναρωτηθεί πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπάτε τη Λυρική; Να ο τόμος για τα 80 χρόνια της ιστορίας του μελοδράματος στην Ελλάδα

Πρόκειται για έναν τόμο 664 σελίδων και 1.000 και πλέον φωτογραφιών που συνιστούν την επετειακή έκδοση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 80 της χρόνια (1940-2020).   Για  τους λάτρεις της Λυρικής, το βιβλίο αυτό είναι η συμπύκνωση μιας ιστορίας, που επί της ουσίας αρχίζει πολύ πριν ...

Διαβάστε περισσότερα

To πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από τον Dan Brown έρχεται από τις εκδόσεις Ψυχογιός- Σκανάρεις στη σελίδα και ακούς μουσική!

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε λίγους μήνες θα μας παρουσιάσουν το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με την υπογραφή του Dan Brown και τίτλο "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ". Η κυκλοφορία του βιβλίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 από την Αμερική και θα συνοδεύεται με κλασική ...

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα με τίτλο "ΑΒΑΡΙΕΣ"

Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό , δημοσιογραφικό και επιστημονικό χώρο έδωσε το παρόν στην παρουσίαση της τρίτης ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα «Αβαρίες» στην αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Ομιλητές της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, η συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ζάχαρη Άχνη» της Μαίρης Γκαζιάνη -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός

Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Γκαζιάνη.Ένα συγκινητικό ,τραγικό μυθιστόρημα που ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις με συμπόνια και ψυχολογικό βάθος. Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο ,η γραφή είναι ρεαλιστική και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα.Αξίζει να πούμε ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ευμενίδες και Ερινύες" της Λορήν Γκροφ- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός

Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Λορήν Γκροφ. Πρόκειται για ένα συγκινητικό βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα,τον γάμο αλλά και τις σχέσεις που προκύπτουν από τη συμβίωση αυτή. Αναφέρεται με ρεαλιστικό τρόπο στις υποχωρήσεις που χρειάζεται να κάνουν και οι δυο για ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το άλλο μισό» της Ελένης Κεκροπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός

Η συγγραφέας, μεταφράστρια, επιμελήτρια βιβλίων και εκδότρια του «Ενάλιου» και του «Ωκεανού» Ελένη Κεκροπούλου μας παρουσιάζει ένα υπέροχο μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινές ιστορίες για τον γάμο και την απιστία, για τα λάθη που κάνουμε που συνήθως πλήττουν τον γάμο και την οικογένεια. «Το άλλο μισό» αναφέρεται ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το Tέλος» του Σάμουελ Μπέκετ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια

«Το Τέλος», ένα από τα ωραιότερα και πιο δυνατά κείμενα του Σάμουελ Μπεκέτ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του κορυφαίου δραματουργού που προσφέρεται για πολλαπλή ανάγνωση. Όπως αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου η μεταφράστρια Θάλεια Μελή-Χωλλ : « Η ελληνική μετάφραση από ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το βιβλίο της ανησυχίας» του Φερνάντο Πεσσόα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Το διασημότερο βιβλίο του μεγάλου Πορτογάλου συγγραφέα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μαγνητίζει. Ο αναγνώστης διαβάζει σκέψεις, όνειρα, αποφθέγματα, ιστορίες και αισθάνεται από την πρώτη σελίδα πόσο ανήσυχος ήταν ο σπουδαίος αυτός συγγραφέας. Ο Φερνάντο Πεσσόα έγραφε "Το βιβλίο της Ανησυχίας" από ...

Διαβάστε περισσότερα

"Στραντ... ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα " της Νίκης Κάντζου και της Φυλλιώς Νικολούδη

Οι εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων "Παιδί & Τέχνη". Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα που ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη ζωγραφική και τη μουσική. Οι μικροί αναγνώστες στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Στραντ... ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα " ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποιήματα της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η Μαρία Σκαμπαρδώνη έστειλε στο timelink.gr  ποίηματά της για δημοσιευση και την ευχαριστούμε!   Ακόμα και αν σιωπώ, αυτό δε σημαίνει πως δε γνωρίζω. Το αυτί μου τόσα χρόνια πολλά έχει ακούσει –και τι δεν έχει ακούσει! Και ακόμα αν δεν απαντώ αμέσως, αυτό δε δηλώνει δειλία ή φόβο. ...

Διαβάστε περισσότερα

Εις Σάμον-Του Ανδρέα Κάλβου

‘Οσοι το χάλκεον χέριβαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι~θέλει αρετήν και τόλμηνη ελευθερία. Αυτή (και ο μύθος κρύπτεινουν αληθείας) επτέρωσετον ‘Ικαρον~ και αν έπεσεο πτερωθείς κ’ επνίγηθαλασσωμένος~αφ’ υψηλά όμως έπεσε,και απέθανεν ελεύθερος. Αν γένης σφάγιον άτιμονενός τυράννου, νόμιζεφρικτόν τον τάφον.

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Ωκεανός: Υπέροχα ημερολόγια με θέμα 366 ημέρες ευτυχίας

Οι εκδόσεις Ωκεανός μας προσφέρουν και για μια ακόμη χρονιά ξεχωριστά ημερολόγια με θέμα την ευτυχία. Πρόκειται για μικρά κοσμήματα που κυκλοφορούν σε επτά διαφορετικά εξώφυλλα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και σας εμπνέει περισσότερο. Στο χρηστικό αυτό ημερολόγιο, θα βρείτε ρήσεις και σκέψεις ...

Διαβάστε περισσότερα

" Ο Λαβύρινθος του Πάνα" του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έγινε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Άννας Κοντολέων

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. Συνήθως τα επιτυχημένα βιβλία γίνονται ταινίες. Στην περίπτωση όμως του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο συμβαίνει το αντίθετο. Πρώτα "Ο Λαβύρινθος του Πάνα " έγινε ταινία , μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Δυο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός για τα συναισθήματα και την οικογένεια

Στη σειρά Ψυχογιός Παιδί δυο νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν και να μας δείξουν πόσο μοναδικοί είμαστε εμείς και η οικογένεια μας.Το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο "Τα πάντα για την οικογένεια".Διδάσκει στα παιδιά τη μοναδικότητα της οικογένειας ,το πόσο ξεχωριστή είναι επειδή είναι διαφορετική.Το βιβλίο ...

Διαβάστε περισσότερα

"Έντισον" Το μυστήριο του χαμένου ποντικοθησαυρού -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μετά τον υπέροχο "Άρμστρονγκ και το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού στο φεγγάρι" ο Τόρμπεν Κούλμαν επιστρέφει με τον " Έντισον και το μυστήριο του χαμένου ποντικοθησαυρού. Με το νέο του αυτό βιβλίο και μέσα από την εκπληκτική εικονογράφηση , ο συγγραφέας δεν μας ανεβάζει στους ...

Διαβάστε περισσότερα