«Ηγεσία για παιδιά» του Δημήτρη Μπουραντά και της Σοφίας Πρωτόπαπα- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
12 Νοεμβρίου 2019 15:07:00

«Οι νέοι δε γνωρίζουν αρκετά για να έχουν σωστή κρίση, και έτσι τολμούν το αδύνατο και το πετυχαίνουν, η μια γενιά μετά την άλλη».

Pearl S. Buck, Συγγραφέας

Aπό τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ο Δημήτρης Μπουραντάς και η Σοφία Πρωτόπαπα μας παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα βήματα, που θα πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε τις ηγετικές δυνατότητες των παιδιών μας.

Η επιτυχημένη επαγγελματική ζωή,όπως και η προσωπική, προσδιορίζεται κυρίως από την παιδική και εφηβική ηλικία. Σε αυτές τις ηλικίες, αναπτύσσονται θεμελιώδη στοιχεία του χαρακτήρα και βασικές ηγετικές ικανότητες. Συνεπώς, ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Το παρόν βιβλίο είναι απαραίτητο σε όσους αισθάνονται αυτή την ευθύνη και επιθυμούν να αναπτύξουν τα παιδιά-ηγέτες ώστε να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη καριέρα σε οποιοδήποτε τομέα και να ζήσουν μια καλή ζωή. Το βιβλίο αποτελεί ένα πλήρη και πρακτικό οδηγό που περιλαμβάνει χρήσιμες έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία μέσω των οποίων οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τα παρακάτω ηγετικά χαρακτηριστικά και ηγετικές ικανότητες:

• Αυτογνωσία

• Αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία

• Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση

• Πρόδραση και προνοητικότητα

• Επιμονή

• Ταπεινότητα

• Όραμα και έμπνευση

• Δημιουργική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων

• Προσωπικό προγραμματισμό και υλοποίηση στόχων

• Ομαδικότητα

• Αποτελεσματική επικοινωνία και πειθώ

• Διεκδικητική στάση

Οι συγγραφείς του βιβλίου εκτός του επιστημονικού τους υπόβαθρου, είναι διακεκριμένοι καθηγητές και σύμβουλοι και διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και συμβουλευτική μαθητών, φοιτητών, γονέων, στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών. 

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1006309/hgesia-gia-paidia

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Γιατί δεν εστιάζουμε στην ηγετική ανάπτυξη των παιδιών; Η ηγετική ανάπτυξη των παιδιών δε μας απασχολεί.

Ας σκεφτούμε τουλάχιστον τρεις λόγους:

Πρώτον, από την ελληνική κουλτούρα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά η έννοια της ηγεσίας σε μικρές ηλικίες, αλλά και σε μεγαλύτερες. Ίσως έχουμε μάθει έτσι, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να αλλάξουμε, να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τα γνώριμα και να χαράξουμε νέα πορεία. Δεύτερον, το εκπαιδευτικό σύστημα –περιεχόμενο, μεθοδολογία, παιδαγωγικές μέθοδοι– επίσης δεν ενσωματώνει την έννοια, τη διδασκαλία και την εμπειρία της ηγεσίας. Αυτό το γνωρίζουμε ως μαθητές που υπήρξαμε και ως γονείς ή εκπαιδευτικοί που είμαστε τώρα. Ούτε αυτό, όμως, λέει κάτι, γιατί όπως φτιάξαμε ένα σύστημα που ξέρουμε ότι δεν είναι αποτελεσματικό, καθώς δεν υποστηρίζει τα παιδιά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά και ικανότητες που χρειάζονται στη ζωή τους –αυτογνωσία, αυτοέλεγχο, όραμα, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, συνεργασία–, μπορούμε και να το αλλάξουμε. Τρίτον, οι πεποιθήσεις των ενηλίκων, στις οποίες θα σταθούμε λίγο περισσότερο: Εγώ έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο: Ως γονέας, έχω πολλές υποχρεώσεις και τόσα να προγραμματίσω – φαγητό, ντύσιμο, παιδίατρο, σχολείο, ιδιαίτερα, ξένες γλώσσες, αθλητισμό, εξετάσεις, πρέπει να εργαστώ και να προσφέρω στο παιδί μου όσα χρειάζεται. Ως εκπαιδευτικός, πρέπει να παραδώσω το μάθημα, να «βγάλω» την ύλη, να αξιολογήσω την απόδοση, να βαθμολογήσω, και να διαχειριστώ διαφορετικές προσωπικότητες και συμπεριφορές. Ως προπονητής, πρέπει να διδάξω τους κανόνες του αθλήματος, να καθοδηγήσω την εξάσκηση σε τεχνικές δεξιότητες, να δείξω πώς μπαίνει το καλάθι ή το γκολ, πρέπει να μεριμνήσω για την ασφάλεια.

Η ηγεσία δεν έχει θέση.

Έχετε δίκιο, σε κάθε ρόλο υπάρχουν συγκεκριμένα καθήκοντα που πολλές φορές σάς κατακλύζουν. Η ηγεσία, όμως, δεν είναι ακόμα μία δραστηριότητα, δεν είναι άλλη μία υποχρέωση που διεκδικεί μέρος από τον πολύτιμο χρόνο σας. Η ηγεσία είναι στάση ζωής και τρόπος σκέψης, και δικός σας και του παιδιού. Το παιδί έχει άλλες προτεραιότητες: Δεν υπάρχει χρόνος για ηγεσία, τώρα έχει πολλές υποχρεώσεις – διάβασμα και καλούς βαθμούς στο σχολείο, νίκη στον αγώνα, πτυχίο στις ξένες γλώσσες. Θα μάθει για την ηγεσία όταν μεγαλώσει, όταν έρθει η ώρα, έχει ακόμα καιρό. Όλα αυτά ισχύουν. Τώρα πρέπει να μάθει απ’ έξω την Ιστορία, να ανέβει κατηγορία στο μπάσκετ, να πάρει το Lower. Η ηγεσία, όμως, δεν εμποδίζει την καλή απόδοση, δεν είναι αντίπαλος, κάθε άλλο: η ηγεσία ενδυναμώνει την πρόοδο, είναι σύμμαχος, στηρίζει την ανάπτυξη του παιδιού σε προσωπικό, ακαδημαϊκό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Η ηγεσία δε διαιρεί, δεν αφαιρεί, κάθε άλλο: είναι καλός πολλαπλασιαστής και προσθέτει, σε όλους τους τομείς. Δε χρειάζεται να περιμένετε να μεγαλώσει. Εγώ τι έπαθα που κανείς δε μου είπε για την ηγεσία; Και το σχολείο τέλειωσα, και σπούδασα, και δουλειά βρήκα, και οικογένεια έκανα. Σωστή απορία και αυτή. Εσείς ξέρετε καλύτερα την απάντηση.

Αυτό που βλέπουμε εμείς, όμως, είναι ότι πολλές φορές, ίσως υπερβολικά, κρίνετε με βάση τις δικές σας εμπειρίες, τους προσωπικούς σας στόχους ή την εποχή που εσείς μεγαλώσατε. Αυτό δημιουργεί αρκετά θέματα στο παιδί, όπως το τι θα επιλέξει να σπουδάσει, ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσει ή πώς θα ζήσει τη ζωή του γενικά. Το συναντάμε καθημερινά, έχουμε τρανταχτά παραδείγματα και επιχειρήματα – για τη ζωή ενός άλλου. Υπάρχουν ενήλικες που θέλουν να ζουν τη ζωή του παιδιού ή να ζει εκείνο τη δική τους. Το κάνουν με καλές προθέσεις, από αγάπη και με στόχο την ασφάλειά του. Το καταλαβαίνουμε. Είναι, όμως, αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος; Μήπως είναι καλύτερο να δείτε το παιδί όπως πραγματικά είναι, ως έναν άνθρωπο διαφορετικό από εσάς που αντιμετωπίζει άλλες προκλήσεις; Ας πούμε μόνο μία: πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον και, ενώ εσείς παίζατε σε μια πραγματική αλάνα στη γειτονιά, εκείνο παίζει σε μια εικονική πλατφόρμα στο σύμπαν – και χρειάζεται άλλες ικανότητες για να προστατέψει τον εαυτό του. Τι ξέρω εγώ από ηγεσία; Πιστεύω στην αξία της ηγεσίας, αλλά δεν ξέρω πώς να το βοηθήσω, τι να κάνω, από πού να αρχίσω.

Φυσιολογικό.

Δεν το μάθατε στο σχολείο, ούτε το διδαχτήκατε από τα πρότυπα, που υποτίθεται ότι έχουν υποχρέωση να συμπεριφέρονται ηγετικά. Σκεφτείτε, όμως, ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να μη στηρίξετε την ηγετική ανάπτυξη του παιδιού, γιατί αφενός μπορείτε να το μάθετε και αφετέρου δε χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Η ηγεσία είναι για τους μεγάλους. Ναι, σύμφωνα με αυτόν τον αστικό μύθο, ένα παιδί πρέπει πρώτα να μεγαλώσει, να κάνει λάθη, να μάθει, να «ψηθεί» στη ζωή και, αν έχει και χάρισμα, να γίνει ηγέτης. Τι ξέρει το παιδί; Δεν ξέρει πολλά, αλλά ας αφήσουμε τον μύθο, και ας δούμε την πραγματικότητα: καθημερινά αντιμετωπίζει προκλήσεις που του επιβάλλουν να εκφράζει ηγετικά χαρακτηριστικά και ικανότητες στο σπίτι, το σχολείο, το γήπεδο, στην κοινότητα και την κοινωνία, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Καθημερινά πρέπει να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να διεκδικεί ή να επιλέγει.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι Πρύτανης του New York College ενώ για πολλά χρόνια ήταν Καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δέκα ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: Μάνατζμεντ (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδόσεις Κριτική, 2006), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). To μυθιστόρημα Όλα σου τα ’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη (Εκδόσεις Πατάκη, 2008) τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Ashgate and Gower Publications, 2014) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK). Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ΣΟΦΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ είναι Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας στο Hellenic American College. Σπούδασε Ιστορία και Οργανωσιακή Ψυχολογία και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Κοινωνικές Επιστήμες με εξειδίκευση στη μεταφορά της εκπαίδευσης στην εργασία. Από το 2017, παρακολουθεί εκπαίδευση στην Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Η έρευνά της εστιάζει στην ηγεσία, στα δυνατά σημεία και στις αρετές, αλλά και στις δεξιότητες απασχολησιμότητας και σταδιοδρομίας. Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εργαζόταν ως καθηγήτρια αγγλικών και γαλλικών σε κέντρα ξένων γλωσσών, και από το 2001 εργάζεται σε κολέγια ως Διευθύντρια Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων, Εισηγήτρια σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Είναι πιστοποιημένη¬ REALISE2 Practitioner για το τεστ δυνατών σημείων, κάτοχος του Diploma in Personal and Executive Coaching, καθώς και πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator (GCDF). Δίνει ομιλίες και κάνει συμβουλευτική σε εφήβους και γονείς για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις επιλογές σπουδών και τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, είναι εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα τις ηθικές αρετές, τα δυνατά σημεία και την ηγεσία, δημιουργός του μοντέλου ηγετικής ανάπτυξης Παιδί-Ηγέτης και συγγραφέας των βιβλίων Συναισθηματική Ευημερία – Συναισθηματική Χρεωκοπία: Η μία, η άλλη όψη (Εκδόσεις Πληθώρα, 2015), με την Christine McGuire, και Eudaimonia as a way of life, A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics (αυτοέκδοση, 2016).

Εκδόσεις Ψυχογιός

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com

 

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

"Προφήτες - Μοσχάκανθος" του Βαγγέλη Ντελή κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Οι ιστορικές εκδόσεις Γκοβόστη σύμφωνα με το σημείωμα του εκδότη Κωνσταντίνου Ι. Γκοβόστη προωθούν την υπόθεση της ποίησης συνεχίζοντας στο βιβλιοπωλείο τους του Ποιητικού Διαλόγους, με τη Γενιά του ’70 και τους εκπροσώπους της στο προσκήνιο.Παράλληλα δίνουν βήμα σε νέους ποιητές προωθώντας τη σύγχρονη ποιητική ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Ποιητική Συλλογή :«Άδυτος Ήλιος» της Λάνας Μανδύλα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη

Οι ιστορικές εκδόσεις Γκοβόστη σύμφωνα με το σημείωμα του εκδότη Κωνσταντίνου Ι. Γκοβόστη προωθούν την υπόθεση της ποίησης συνεχίζοντας στο βιβλιοπωλείο τους του Ποιητικού Διαλόγους, με τη Γενιά του ’70 και τους εκπροσώπους της στο προσκήνιο .Παράλληλα δίνουν βήμα σε νέους ποιητές προωθώντας τη σύγχρονη ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ένας περίεργος ξένος» του Κύρο Πόντε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις Eκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί στη σειρά Ελληνική Πεζογραφία το νέο βιβλίο του Κύρο Πόντε. Από την παρουσίαση του βιβλίου: Ουσιαστικά δεν ήξερε σχεδόν τίποτα για την ιστορία των γονιών του. Πώς λοιπόν να προέκυπτε θύμηση από κάτι που δεν είχε ζήσει και δεν γνώριζε; Η μητέρα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Νανά» του Εμίλ Ζολά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη σε θεατρική διασκευή του Ουιλιάμ Μπερτράν Μπυσνάκ

Το μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά "Nανά" ,το οποίο εκδόθηκε το 1880, έμελλε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της γαλλικής λογοτεχνίας.Προκάλεσε στην εποχή του έντονες αντιδράσεις και  διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Ουιλιάμ Μπερτράν Μπυσνάκ.Οι ιστορικές εκδόσεις Γκοβόστη μας το παρουσιάζουν. Πρόκειται για ένα ...

Διαβάστε περισσότερα

Black Jack – 21 παράξενα διηγήματα

Εκεί που η Αλήθεια συναντά τη Φαντασία και Μαζί, γεννούν το Παράξενο,το Παρελθόν προσκαλεί σ’ ένα Δείπνο στο Μέτωπο.Δυστυχήματα Βackwards και γύρω να βρέχει ανθρώπους (Ιt’s raining men),ενώ η εργασία εξακολουθεί να απελευθερώνει (Αrbeit macht frei).Η πουτάνα η Ζωή ονειρεύεται το νεαρό εαυτό της να ...

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου: «Νανά» του Εμίλ Ζολά στο De Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη

Οι Εκδόσεις Γκοβόστη παρουσιάζουν τη θεατρική διασκευή του Ουιλιάμ Μπερτράν Μπυσνάκ στο βιβλίο «ΝΑΝΑ» του Εμίλ Ζολά, σε μετάφραση Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7:30 μμ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κ. Ελένη Τατσοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και ...

Διαβάστε περισσότερα

"Οι διάφανοι" του Ondjaki κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιώρα

Από τις εκδόσεις Αιώρα κυκλόφόρησε ένα συναρπαστικό βιβλίο του Αγκολέζου συγγραφέα και ποιητή Ντάλου ντε Αλμέιντα. Υπογράφει  τα έργα του ως Οντζάκι που σημαίνει "πολεμιστής" στη διάλεκτο ουμπούντου της Αγκόλας.Το μυθιστόρημα του έχει ήδη αποσπάσει δυο βραβεία. Η γραφή του είναι απλή αλλά όχι απλοϊκή ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ο πωλητής παρελθόντων" του Ζοζέ Εντουάρντο Αγκουαλούζα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opera

Μετά τη "Γενική θεωρία της λήθης" που λατρέψαμε, το νέο βιβλίο του Αγκουαλούζα που περιμέναμε διακαώς να διαβάσουμε κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opera. "Ο πωλητής παρελθόντων" διαβάζεται απνευστί...Είναι ένα στοχαστικό μυθιστόρημα για τη μνήμη και τις επιλεκτικές διαδρομές που ακολουθεί όταν ανασύρει ανύπαρκτα συμβάντα, ξεχνώντας γεγονότα αδιαμφισβήτητα, ...

Διαβάστε περισσότερα

Το κορυφαίο έργο του Carles Riba "Οι Ελεγείες της Μπιερβίλλ" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Printa

Από τις εκδόσεις Printa, και στη σειρά «Ποίηση για πάντα» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά, η ποιητική συλλογή του Carles Riba με τίτλο "Οι Ελεγείες της Μπιερβίλλ", σε μετάφραση από τα καταλανικά και με εκτενή εισαγωγή, των Εουζέμπι Αγιένσα και του Νίκου Πρατσίνη. Μετά την ...

Διαβάστε περισσότερα

Το αριστούργημα "Πανούκλα στο Μπέργκαμo" του Γενς Πήτερ Γιάκομπσεν κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Ροές

Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ κυκλοφόρησε το 37ο τομίδιο της επιτυχημένης σειράς microMEGA / Λογοτεχνία. Το αριστούργημα "Πανούκλα στο Μπέργκαμο" του κορυφαίου μυθιστοριογράφου-διηγηματογράφου και εισηγητή του δαρβινισμού Γενς Πέτερ Γιάκομπσεν, για τον οποίο μίλησαν όσο για κανέναν άλλο σύγχρονό τους ο Ίψεν και ο Ρίλκε, κυκλοφορεί τώρα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ψηλά τις καρδιές» του Μαξίμ Λέο- Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δώμα

Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο Μαξίμ Λέο καταγράφει τις προσωπικές του μαρτυρίες και προσπαθεί όχι μόνο να κατανοήσει τα συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν αλλά επιθυμεί να εξηγήσει τις αιτίες που τα προκάλεσαν. Το μοναδικό αλλά και συγκινητικό βιβλίο με τίτλο "Ψηλά ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το εσωτερικό παιχνίδι του τένις " του Τίμοθι Γκάλουεϊ -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera

Από τις εκδόσεις Opera κυκλοφορεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο όχι απλών οδηγιών για καλύτερο τένις αλλά ενός βιβλίου που προτείνει μια φιλοσοφία ζωής. Ο Τίμοθι  Γκάλουεϊ θεωρεί ότι ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος... Δεν έχει τόση σημασία αν θα κερδίσουμε ή αν θα χάσουμε ένα ματς , ...

Διαβάστε περισσότερα

Το εξαιρετικό βιβλίο "Χάρτινη μνήμη" της Έμα Χίλι επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας-Μην το χάσετε!

Η "Χάρτινη μνήμη" είναι το πρώτο βιβλίο της Έμα Χίλι, εκδόθηκε το 2014 και έγινε παγκόσμιο Best Seller! H συγγραφέας του κατάφερε μέσα από αυτό το ευαίσθητο μυθιστόρημα να κερδίσει τις εντυπώσεις και να βραβευτεί. Το έργο της μάλιστα σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία που μεταφράστηκε σε ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η αρχή του Αρχιμήδη» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

H Kάπα Εκδοτική μας παρουσιάζει το σύγχρονο ισπανικό έργο του καταξιωμένου συγγραφέα Zουσέπ Μαρία Μιρό. Για να κατανοήσουμε το θέμα που θίγει ο σπουδαίος αυτός συγγραφέα πρέπει να παρατηρήσουμε καλά την οπτική αυτού που κοιτάζει αλλά και ν' αναρωτηθούμε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κοιτάζει. Ένας προπονητής ...

Διαβάστε περισσότερα

"D-Day"-Aπόβαση στη Νορμανδία του Τζάιλς Μίλτον - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

 Ο Τζάιλς Μίλτον , ο συγγραφέας του Best Seller "Χαμένος Παράδεισος- Σμύρνη 1922" επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό βιβλίο με θέμα την απόβαση στη Νορμανδία. 75 χρόνια μετά μεταφέρονται σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα ,για πρώτη φορά ,ανθρώπινες ιστορίες των επιζώντων.Των ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι στην πρώτη γραμμή ...

Διαβάστε περισσότερα

"Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης" της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Από τις εκδόσεις Μινώας κυκλοφορούν "Τα κορίτσια της Νέας Υόρκη" ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με μεγάλη σοφία, για τον έρωτα, την ελευθερία και την αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας. Το σπουδαίο αυτό μυθιστόρημα σύντομα θα γίνει ταινία.H Warner Bros. Pictures εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς της ιστορίας στη ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ημερολόγιο 2020: Κάθε μέρα καλύτεροι...με τα παιδιά μας" της Αλεξάνδρας Καππάτου-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

 Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί ένα υπέροχο ημερολόγιο για το 2020 που δεν θα πρέπει να το χάσετε. Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου, με τις πολύτιμες γνώσεις της, για μια ακόμη χρονιά ετοίμασε ένα ημερολόγιο για καθημερινά θέματα που απασχολούν τους γονείς. Από την παρουσίαση του ημερολογίου: Η Αλεξάνδρα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το βιβλίο των μικρών θαυμάτων» του Χουάν Χαθίντο Μουνιόθ Ρένχελ κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Opera

Mετά από το  βιβλίο «Η μυστική εταιρεία του ονείρου» οι εκδόσεις Opera μας προσφέρουν ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του διακεκριμένου Ισπανού συγγραφέα Χουάν Χαθίντο Μουνιόθ Ρένχελ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έργο αυτό είναι προϊόν εργαστηρίου λογοτεχνικής μετάφρασης και επιμέλειας από τα ισπανικά στα ελληνικά. Έντεκα ...

Διαβάστε περισσότερα

Λέων Τολστόι:«Πόλεμος και Ειρήνη» κυκλοφορεί σε πρωτότυπη διασκευή από την Κάπα Εκδοτική

Το «Πόλεμος και Ειρήνη» θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η βαθιά και αναλυτική ανατομία της ατομικής και ομαδικής ψυχής κάνει το βιβλίο να ενδιαφέρει κάθε άνθρωπο οποιασδήποτε εποχής. Ο Λέων Τολστόι σκιαγραφεί με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ντυμπούκ Ή Μεταξύ Δύο Κόσμων» του Σαλόμ Άνσκι- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη

Στη σειρά παγκόσμιο θέατρο των εκδόσεων Δωδώνη κυκλοφορεί το εκπληκτικό «Ντυμπούκ Ή Μεταξύ Δύο Κόσμων» του Σαλόμ Άνσκι σε μετάφραση του Δημοσθένη Κορδοπάτη. Ο Σαλόμ Άνσκι υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα και ένας από τους σημαντικότερους οικοδόμους της νεότερης εβραϊκής κουλτούρας στην Ευρώπη. Το δράμα "Ντυμπούκ ή Μεταξύ ...

Διαβάστε περισσότερα

«Με την πένα του θεού έρωτα» -Το τελευταίο βιβλίο του 2019 από τις εκδόσεις Αιώρα για να κλείσει ερωτικά η χρονιά

Ένα υπέροχο βιβλίο μας παρουσιάζουν οι εκδόσεις Αιώρα για να κλείσει όμορφα και ερωτικά το 2019. Επέλεξαν το βιβλίο «Με την πένα του θεού έρωτα» του Οβίδιου σε απόδοση από τα λατινικά της Λυδίας Τρύφωνα.Πρόκειται για ένα μοναδικό στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία ποιητικό ...

Διαβάστε περισσότερα

Απουλήιος: «Το δαιμόνιον του Σωκράτη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροές

Από τις εκδόσεις Ροές κυκλοφόρησε το 93ο τομίδιο της επιτυχημένης σειράς microMEGA. Aυτή τη φορά μας παρουσιάζουν το  έργο του Απουλήιου με τίτλο "Το δαιμόνιον του Σωκράτη", σε μετάφραση από τα λατινικά, καθώς και με εισαγωγή και σημειώσεις του Γιώργου Ανδρικόπουλου. Όπως αναφέρει ο μεταφραστής του έργου ...

Διαβάστε περισσότερα

«Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» της Ντέλια Όουενς- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δώμα

Η ιστορία μια διαφορετικής ενηλικίωσης ενός κοριτσιού που μεγαλώνει μόνο του σε βαλτότοπο της Βόρειας Καρολίνας ξετυλίγεται στο υπέροχο μυθιστόρημα της Ντέλια Όουενς με τίτλο «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες».Ο πόνος της εγκατάλειψης και της μοναξιάς της συγκλονίζει.. Έρωτας, αγωνία και πανέμορφα φυσικά τοπία εναλλάσσονται ...

Διαβάστε περισσότερα