Η εικόνα του Μπόρις Τζόνσον που τρόμαξε τον γιατρό του -Η διάγνωση μέσω βιντεοκλήσης που τον έστειλε νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ
8 Απριλίου 2020 15:17:00


Μέσα σε λίγες ώρες, η κρίση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον μετατράπηκε σε θέμα επείγουσας κατάστασης, προκαλώντας πανικό στην βρετανική κυβέρνηση. Αλλά πώς κατάφερε τελικά να πειστεί ο Βρετανός πρωθυπουργός να πάει στο νοσοκομείο;


Πέπλο μυστηρίου κάλυπτε την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού και η σοβαρότητα της κατάστασής του έγινε αντιληπτή μόνο όταν έγινε γνωστό πως εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Χρειάστηκε, μάλιστα, η παρέμβαση από τον παλαιότερο σύμμαχο της Βρετανίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να γίνουν οι ερωτήσεις σχετικά με το πόσο σοβαρή ήταν η ασθένεια του Μπόρις Τζόνσον.


Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως «όλοι οι Αμερικανοί προσεύχονται» για τον πρωθυπουργό, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν απλά μία ακόμη υπερβολή του Αμερικανού προέδρου. Σε αυτό το στάδιο, η Ντάουνινγκ Στριτ υπέκρυπτε την σοβαρότητα της κατάστασης του πρωθυπουργού. Το ερώτημα όμως ήταν το εξής: Μήπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν αποκαλύψει την πραγματική φύση της κατάστασης του Μπόρις Τζόνσον; Κι όλο αυτό ήταν ενάντια στα φυσικά ένστικτα του Μπόρις Τζόνσον: δεν ήθελε να ξέρει κανείς τι περνά.
Αγνόησε όλα τα συμπτώματα

Αρχικά, είχε αγνοήσει όλα τα στοιχεία: Ο βήχας που δεν έπεφτε και ο πυρετός που δεν υποχωρούσε. Αλλά την στιγμή που αντιλήφθηκε ότι η κοινή λογική έπρεπε να υπερισχύσει του εγώ – διακινδυνεύοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία του μακροπρόθεσμα – άργησε πολύ.


Το νοσοκομείο St. Thomas όπου νοσηλεύεται ο Μπόρις Τζόνσον
Με απρόθυμο τρόπο και με τις συμβουλές των γιατρών που του δόθηκαν εξ αποστάσεως, συμφώνησε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Για έναν πρωθυπουργό που υποδύεται τον στωικό ηρωισμό του Ουίνστον Τσόρτσιλ, αυτό σήμαινε επίσης μια στιγμή βίαιης ενδοσκόπησης. Όπως λέει και η παροιμία: όσο και να θέλει το πνεύμα, η σάρκα αδυνατεί. Πόσο άρρωστος όμως ήταν ο Μπόρις Τζόνσον; Οι αξιωματούχοι με ελάχιστα δελτία Τύπου επέμειναν αρχικά, πως η παραμονή του στο νοσοκομείο ήταν ένα απλό «προληπτικό βήμα». Αργότερα όμως, μια πηγή των Τόρις παραδέχτηκε πως η κατάστασή του ήταν σαφώς πιο σοβαρή από ότι άφησαν να εννοηθεί οι αξιωματούχοι.

«Η Ντάουνινγκ Στριτ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, αλλά σκεφτείτε το: ο Μπόρις Τζόνσον οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του στις 8 το βράδυ της Κυριακής, την ακριβή στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε διάγγελμα στο έθνος. Συνεπώς δεν μπορεί να ήταν απλώς εξετάσεις ρουτίνας» Ο Μπόρις Τζόνσον ξύπνησε την Κυριακή το πρωί, την δέκατη ημέρα της αυτοαπομόνωσής του στην πρωθυπουργική κατοικία με την ελπίδα πως είχε πλέον «νικήσει» τον κορωνοϊό.


Ο Ντομινίκ Ράαμπ που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Μπόρις Τζόνσον
Η πραγματικότητα ήταν κάπως διαφορετική, καθώς οι συνάδερφοί του στο υπουργικό Συμβούλιο μπορούσαν να δουν μέσω της τηλεδιάσκεψης πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Η συνάντηση είχε ήδη καθυστερήσει ώστε ο Τζόνσον και η ομάδα του να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον Κέιρ Στάρμερ, στην πρώτη του συνέντευξη ως ηγέτης των Εργατικών στην εκπομπή του BBC του Άντριου Μαρ. Αυτός ήταν ο Μπόρις Τζόνσον, ο πραγματιστής, ένας άνθρωπος που ήθελε να δει ποιον να είχε αντίπαλο στην βουλή των Κοινοτήτων, όταν θα επέστρεφε η κανονικότητα.

Ο υπέρβαρος και αγύμναστος Μπόρις Τζόνσον

Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, ο Μπόρις Τζόνσον θεωρούσε την ευημερία του δεδομένη, καθώς σπανίως αρρώσταινε στην ενήλικη ζωή του. Εξάλλου, κάποτε ήταν πολύ περήφανος για την καθημερινή του γυμναστική, χάρη στο τακτικό τζόκινγκ και την ποδηλασία όταν ακόμη ήταν υπουργός Εξωτερικών. Αλλά αυτή είναι μια μακρινή ανάμνηση και μόλις 10 εβδομάδες μετά τα 56α γενέθλιά του, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος, υπέρβαρος και αγύμναστος.

Όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, δεν χάρηκαν με την εικόνα του πρωθυπουργού τους. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ανώτεροι υπουργοί όπως ο Μάικλ Γκόουβ, που είναι κι αυτός θετικός στον κορωνοϊό, ο Ρίσι Σουνάκ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο Ρόμπερτ Τζένρικ και ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο υπουργός Εξωτερικών, που αργότερα θα αναλάμβανε να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον μετά την εισαγωγή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η ανησυχία του υπουργικού συμβουλίου με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον
Δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή για τον Μπόρις Τζόνσον. Και ήταν ξεκάθαρο σε όλους όσους συμμετείχαν στην συζήτηση πως η υγεία του είχε επιδεινωθεί απότομα σε σχέση με την αμήχανη εμφάνισή του νωρίς την Παρασκευή σε ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ, όπου επιβεβαίωσε ότι είχε ακόμη υψηλό πυρετό. Το βίντεο αυτό, είχε εν μέρει, δοθεί σε απάντηση της απογοήτευσης του κοινού, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί μια σύντομη συμμετοχή στα χειροκροτήματα του έθνους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, στην πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ, το βράδυ της Πέμπτης.


Χλωμός και καταβεβλημένος ο Μπόρις Τζόνσον στο μήνυμά του προς τον βρετανικό λαό
Όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, μπορούσαν να διακρίνουν ξεκάθαρα πως ο Μπόρις Τζόνσον ήταν χλωμός και καταβεβλημένος. Μερικοί μάλιστα, διέκριναν και την δυσκολία στην αναπνοή του καθώς μιλούσε.

Η συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 π.μ., διήρκησε για περίπου 45 λεπτά, καθώς οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον κορωνοϊό. Μια ανώτερη πηγή δήλωσε: «Τα συμπτώματά του ήταν επίμονα. Δεν ήταν καθόλου καλύτερα. Στην πραγματικότητα είχε χειροτερέψει». Στην κλειστή ατμόσφαιρα της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου ο Μπόρις Τζόνσονς είχε εποπτεύσει την ανταπόκριση στην πανδημία του κορωνοϊού, κανείς δεν είχε εκπλαγεί με το γεγονός πως ο ιός έμενε παγιδευμένος εκεί μέσα.

Οι στενοί διάδρομοι του γεωργιανού αρχοντικού, τα διασυνδεδεμένα γραφεία και τα ατελείωτα πηγαινέλα, ήταν ένα σημείο αναπαραγωγής για την μόλυνση. Μάλιστα, στις 26 Μαρτίου, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε για πρώτη φορά σημάδια της ασθένειας του κορωνοϊού. Τα ανέφερε στον επικεφαλής ιατρικό διευθυντή Κρις Γουάιτι, που ήταν στο πλευρό του από την στιγμή που ξεκίνησε η κρίση.


Ο Μπόρις Τζόνσον συνέχισε να εργάζεται κανονικά, παρά τις συστάσεις για ξεκούραση
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάστηκε και άρχισε να τηρεί μία από τις κύριες οδηγίες της κυβέρνησης για την κοινωνική αποστασιοποίηση. Μέχρι τα μεσάνυχτα, το αποτέλεσμα έδειξε πως ήταν θετικός και τόσο ο καθηγητής Γουάιτι όσο και ο Χάνκοκ είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Με τους δύο τελευταίους, εξαφανισμένους από την Ντάουνινγκ Στριτ, προκειμένου να μπουν σε απομόνωση, ο Μπόρις Τζόνσον παρέμεινε στο τιμόνι, επιμένοντας ότι εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος. Μπορεί να ήταν αυτή η στιγμή που επέτρεψε στον ιό να τον «νικήσει;». Όσοι το έχουν περάσει λένε ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η σωματική εξάντληση και η ανάγκη ύπνου. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον απλά το αγνόησε ή επέλεξε να μην το κάνει.

Αντί να ακολουθήσει τις συμβουλές του γιατρού για ξεκούραση, ο Μπόρις Τζόνσον συνέχισε κανονικά το έργο του
Αντ’ αυτού, καθώς περνούσαν οι ημέρες, συνέχισε να ηγείται της κυβέρνησης, έστω και απομονωμένα. Τα γεύματα παρέμεναν στο δίσκο επάνω στο τραπέζι – μαζί με τα επίσημα έγγραφα. Το προσωπικό μάλιστα, κρέμασε και αφίσες σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων. Από την άλλη πλευρά των θυρών αυτών, ο «φυλακισμένος» της Ντάουνινγκ Στριτ δεν είχε καμία φυσική επαφή με κανέναν. Η έγκυος σύντροφός του Κάρι Σίμοντς είχε ήδη φύγει, αν και όχι τόσο σύντομα ώστε να προλάβει και να μην κολλήσει.

Ο Μπόρις Τζόνσον περνούσε τον χρόνο του μεταξύ της κρεβατοκάμαράς του και το γραφείο στο ισόγειο. Κάθε μέρα συνέχισε να προεδρεύει της εικονικής συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου, αλλά η σωματική του εμφάνιση λέγεται ότι είχε επιδεινωθεί κάθε φορά. Κοιμόταν όμως, όσο χρειαζόταν; Κανείς δεν λέει. Ίσως ήλπιζε πως θα ανάρρωνε όπως ο Ματ Χάνκοκ. Αλλά ο Χάκον είναι αδύνατος, γυμνασμένος και σχεδόν 15 χρόνια μικρότερός του.


Ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς του
Το πολυάσχολο πρόγραμμά του Μπόρις Τζόνσον δεν μειώθηκε ούτε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε εμπλακεί στενά στον προγραμματισμό της ομιλίας της βασίλισσας Ελισάβετ προς το έθνος, γεγονός που ένιωθε πως ήταν ζωτικής σημασίας για το εθνικό ηθικό. Το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν η δική του κατάσταση να επισκιάσει την ζωτική σημασία που θα είχε η αυτού μεγαλειότητα στην ομιλία της.

Τότε ήταν η στιγμή, όμως, που η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον έγινε πιο σοβαρή. Οι συνάδερφοί του, υπουργοί ανησύχησαν με την εμφάνισή του. Τον πίεσαν να αναζητήσει νέα ιατρική συμβουλή, αλλά επέμενε πως ήταν χαμηλός ο πυρετός του και πως υπήρχε πάρα πολλή δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Μετά την συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή το πρωί, ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ. Συνέχισε να λαμβάνει κλήσεις και εργάστηκε σε επίσημα έγγραφα. Πήγε για μια βόλτα στον κήπο της πρωθυπουργική κατοικίας. Αλλά, με την υγεία του να χειροτερεύει φαινομενικά, έβηχε και δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να αναπνεύσει, αναγκάστηκε τελικά να υποχωρήσει και να μιλήσει με τον παθολόγο του, εάν δεν είχε βελτιωθεί η κατάστασή του μετά από δύο ώρες ξεκούρασης.

Η βιντεοκλήση με τον γιατρό του και η δύσκολη απόφαση να πάει τελικά στο νοσοκομείο
Όταν δεν υπήρξε καμία βελτίωση, μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον γιατρό, ο οποίος είχε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν αξιοσημείωτα σε χειρότερη κατάσταση από ότι όταν είχαν μιλήσει το μεσημέρι. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος με την δική του παραδοχή είχε αγνοήσει τις συμβουλές του γιατρού να ξεκουραστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Ο γιατρός σκεφτόταν το ιατρικό ιστορικό του, καθώς το παρελθόν είχε συμπτώματα τύπου πνευμονίας, αν και αυτό δεν σήμαινε πως περνούσε και τώρα πνευμονία.

Όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός έληξε την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον γιατρό του, είχε ήδη πάρει την απόφασή του. Ο γιατρός είχε διατάξει τον ασθενή του να πάει στο νοσοκομείο διαφορετικά θα διέτρεχε πραγματικό κίνδυνο για την υγεία του. Μετά από μια σύντομη διαφωνία με τους αξιωματούχους, ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε τελικά να πάει.

Ένα μικρό σακίδιο με λίγα πράγματα ετοιμάστηκε και ο Μπόρις Τζόνσον οδηγήθηκε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο St. Thomas, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του. Όπως δήλωσε και μία πηγή: «Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που θέλει να συνεχίσει την δουλειά του, να είναι επικεφαλής και να βρίσκεται στην κορυφή κάθε απόφασης. Αλλά αυτή την φορά, τον λόγο έχει ο κορωνοϊός και πρέπει να ξεκουραστεί».

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Στη Βρετανία χωρίς καραντίνα οι Έλληνες, ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον

«Αερογέφυρες» με ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ώστε οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων. Δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους από τον νέο ...

Διαβάστε περισσότερα

Κοροναϊός : Πάνω από 423.700 τα κρούσματα στη Ρωσία – Σε 5.037 ανέρχονται οι νεκροί

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 8.863 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 423.741, ο τρίτος παγκοσμίως υψηλότερος απολογισμός κρουσμάτων. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 5.037 μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι 182 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε περισσότερα

Αλβανία-Covid-19: «άνοιγμα» συνόρων, παραλιών και πάρκων

Η Αλβανία άνοιξε ξανά από σήμερα τα χερσαία σύνορά της και επέτρεψε την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, μετά από 79 ημέρες καραντίνας, ωστόσο οι μαζικές συναθροίσεις παραμένουν απαγορευμένες μέχρι τις 23 Ιουνίου.   Παρά την αύξηση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων, την περασμένη εβδομάδα, ένας αξιωματούχος των ...

Διαβάστε περισσότερα

Nέα καταγγελία για τον δολοφόνο του Φλόιντ: Είχε τραβήξει όπλο ακόμα και σε μαθητές

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται σταδιακά καταγγελίες για περιστατικά βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην αστυνομικό και δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ, Ντέρεκ Τσόβιν. Συνολικά οι αρχές έχουν συλλέξει 18 καταγγελίες εις βάρος του. Μια από αυτές ήταν και από τον Κρίστοφερ Μπεργκ το 2013, όταν ο ίδιος ...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΠΑ: Αλλοι 3 νεκροί τις τελευταίες ώρες στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

Μαίνονται οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη. Τις τελευταίες ώρες καταγράφονται 3 ακόμη νεκροί. Σύμφωνα με το CNN, δύο άνθρωποι είναι νεκροί και ένας αστυνομικός έχουν τραυματιστεί μετά από μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Νεκρός διαδηλωτής από αστυνομικά πυρά στο Κεντάκι

Φλέγεται η Αμερική μετά από την άγρια και αργή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται και η οργή να ξεχειλίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός από σφαίρες αστυνομικών φέρεται να έπεσε ένας άνδρας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κεντάκι. ...

Διαβάστε περισσότερα

Covid-19: Χαλαρώνει το lockdown ακόμη και στις Φιλιππίνες

Εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, καθώς ένα από τα αυστηρότερα και με τη μεγαλύτερη διάρκεια lockdowns στον κόσμο χαλάρωσε σε μια προσπάθεια να τονωθεί η οικονομία που έχει πληγεί από τα μέτρα περιορισμού. Στη Μανίλα επετράπη να αρχίσουν ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός: Θετικός ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δήλωσε σήμερα ότι εξετάστηκε και διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό, κατά τη διάρκεια βίντεο του που προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook. "Δεν είχα καθόλου συμπτώματα, αλλά αποφάσισα να κάνω το τεστ καθώς προγραμμάτιζα επίσκεψη στην πρώτη γραμμή", σημείωσε ο Πασινιάν, ...

Διαβάστε περισσότερα

Κίνα: Προβληματίζει η αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων ανακοίνωσε η Κίνα, ανακοινώνοντας χθες σχεδόν 16 νέα περιστατικά κορωνοϊού και ανησυχητική άνοδο των εισαγόμενων περιπτώσεων στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν. 'Οπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας(NHC), όλα τα νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα και φορούν ταξιδιώτες από ...

Διαβάστε περισσότερα

Covid-19: Ξεπερνούν πλέον τα 6 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Ένα ακόμη φράγμα, αυτό των 6 εκατ. επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έσπασε ο πλανήτης. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε εντοπίστηκαν οι πρώτοι ασθενείς με νέο κορωνοϊό, έως σήμερα έχουν καταγραφεί 6.048.384, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ σχεδόν 368.000 άνθρωποι έχουν χάσει ...

Διαβάστε περισσότερα

Ισπανία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στη χρονική επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ακόμη δύο εβδομάδες –έως την 21η Ιουνίου- αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας. Η πρόθεση της Μαδρίτης έγινε γνωστή από τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των περιφερειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 400.000 κρούσματα στη Ρωσία

Το όριο των 400.000 κρουσμάτων ξεπέρασε η Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο, συγκεκριμένα, οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν 9.268 νέα περιστατικά της COVID-19, ενώ ακόμη 138 άνθρωποι κατέληξαν. Πλέον, ο μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 405.843 κρούσματα και ...

Διαβάστε περισσότερα

Επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική

Περισσότερα από 6 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε ολόκληρο τον κόσμο, τα δύο τρίτα εκ των οποίων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με βάση επίσημες πηγές.   Τουλάχιστον 6.000.867 περιστατικά, ανάμεσά τους 366.848 θάνατοι, ...

Διαβάστε περισσότερα

Amabie: Το ιαπωνικό πνεύμα του 19ου αιώνα που... διώχνει τις επιδημίες

Στο Twitter έχει ξεκινήσει το «AmabieChallenge» που παροτρύνει τους ανθρώπους να σχεδιάσουν την Amabie.   Ένα μυθικό τέρας - γοργόνα από την ιαπωνική παράδοση έχει επανέλθει πρόσφατα στην pop κουλτούρα της χώρας, καθώς οι άνθρωποι ελπίζουν για τη λήξη της πανδημίας του κορονοϊού.   Η Amabie είναι ένα ιαπωνικό ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός- Γερμανία: αύξηση της λίστα των θυμάτων της πανδημίας

Μεγάλωσε ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο. Εκατοντάδες τα νέα κρούσματα.   Ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά ακόμη 39 τις τελευταίες 24 ώρες, φθάνοντας τους 8.489 συνολικά, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 738 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά 22 νεκρούς και 816 επιβεβαιωμένα κρούσματα.   Ο Ουρουγουανός πρόεδρος Λουίς Λακάγιε Που τέθηκε σε καραντίνα, καθώς συναντήθηκε με δημόσια λειτουργό η οποία διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, γνωστοποίησαν χθες Παρασκευή οι υπηρεσίες της προεδρίας με δελτίο Τύπου που ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός - Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων, μικρή αύξηση των θανάτων

Προειδοποίηση του Ανώτατου Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας για νέα διάδοση του ιού το Φθινόπωρο...   Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 232.248. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.229 Παράλληλα, 152.844 άνθρωποι έχουν ιαθεί.   Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 231.732 και είχαν χάσει την ζωή τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Ομπάμα: Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ δεν πρέπει να θεωρείται κάτι «φυσιολογικό» στην Αμερική του 2020

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη δεν πρέπει να θεωρείται κάτι «φυσιολογικό» στις Ηνωμένες Πολιτείες.   «Δεν πρέπει να είναι ...

Διαβάστε περισσότερα

Μινεάπολη: Σύλληψη δημοσιογράφου του CNN «στον αέρα»

Έναν δημοσιογράφο του CNN ενώ κάλυπτε ζωντανά τα επεισόδια στη Μινεάπολη, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς, συνέλαβαν οι αρχές. Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες μόλις είχε δείξει με την κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή, περικυκλωμένου από αρκετούς ...

Διαβάστε περισσότερα

Ρωσία: Πάνω από 200 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από τον νέο κορωνοϊό

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι 232 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένα ημερήσιο ρεκόρ που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 4.374. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, επιβεβαιώθηκαν 8.572 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 387.623, που είναι ο ...

Διαβάστε περισσότερα

George Floyd: Γιγαντώνεται η οργή για τον φόνο του

Ραγίζει καρδιές ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Μιλώντας στο CNN, με τη φωνή του να σπάει και τον ίδιο να ξεσπά σε κλάματα, ο Φιλονίζ Φλόιντ ζήτησε να συλληφθούν αμέσως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορωνοϊός -Ερευνα: Γιατί η συλλογική ανοσία είναι απίθανο να επιτευχθεί σύντομα

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία, ώστε πλέον οι πολλοί που έχουν νοσήσει και έχουν πια αναπτύξει αντισώματα να λειτουργούν ως ασπίδα για όσους δεν έχουν μολυνθεί, πρέπει το ποσοστό των λοιμώξεων να φθάσει τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού μίας χώρας ...

Διαβάστε περισσότερα

Νότια Κορέα: Κλείνουν ξανά σχολεία μετά τη νέα εστία κρουσμάτων

Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη Νότια Κορέα θα χρειαστεί να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, λίγες μόλις μέρες αφότου οι μαθητές πέρασαν κάθησαν ξανά στα θρανία τους. Οι αρχές κήρυξαν «κατάσταση κρίσης» στην πρωτεύουσα Σεούλ, καθώς τουλάχιστον 56 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ...

Διαβάστε περισσότερα