Ευρώπη: Διακοπές στην μετά-κορονοϊό εποχή

ΚΟΣΜΟΣ
15 Ιουνίου 2020 17:47:00

Έπειτα από μήνες αγωνίας κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους οι ανυπόμονοι Ευρωπαίοι κατεβάζουν από το πατάρι τις βαλίτσες τους, τα αντηλιακά και τις σαγιονάρες τους και τολμούν να σχεδιάσουν τις θερινές διακοπές τους στην εποχή μετά τον κορονοϊό.

 

Με τους περιορισμούς να αίρονται σταδιακά και την τουριστική βιομηχανία να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, η ΕΕ ανοίγει σήμερα και πάλι τα εσωτερικά της σύνορα.

 

Αλλά ακόμη και αν τα ταξίδια εντός του μεγαλύτερου τμήματος της ΕΕ επιτρέπονται, πολλοί Ευρωπαίοι αναμένεται να παραμείνουν φέτος στις χώρες τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Από την Ισπανία και την Ιταλία, ως τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Βρετανία η εικόνα του τι μπορεί να περιμένουν οι παραθεριστές που αναζητούν τον ήλιο, την θάλασσα ή τα πολιτιστικά αξιοθέατα παραμένει πολύ συγκεχυμένη.

 

Στη Γαλλία, τον υπ΄άριθμόν ένα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, η κυβέρνηση ποντάρει στο ότι οι Γάλλοι θα παραμείνουν στην χώρα τους για τις διακοπές τους, ώστε να συμβάλλουν στην ενίσχυση του σημαντικού τουριστικού τομέα.

 

Για να περάσει το μήνυμα και να υπενθυμίσει στους Γάλλους τις επιλογές που έχουν για διακοπές στην πατρίδα τους, το Παρίσι πρόκειται να ξεκινήσει την εκστρατεία #CetetejevisitelaFrance (αυτό το καλοκαίρι επισκέπτομαι την Γαλλία).

 

Πολλοί έχουν ήδη ανταποκριθεί σε αυτήν την έκκληση.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής ένωσης Entreprises du Voyage, η οποία εκπροσωπεί τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, μόλις 20% των θερινών κρατήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων αφορά ταξίδια στο εξωτερικό, σε σχέση με 66% που συνηθίζεται.

 

Με μόλις κάτι περισσότερο από 90 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό τον περασμένο χρόνο η Γαλλία ξεκίνησε από σήμερα την επανέναρξη των ταξιδίων χωρίς την υποχρεωτική καραντίνα εντός της ΕΕ.

 

Αλλά το Παρίσι λέει ότι θα εφαρμόσει ανάλογα μέτρα αν άλλες χώρες επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα για τους γάλλους πολίτες.

 

Το Παρίσι, η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες πανευρωπαϊκά, έχει αρχίσει σταδιακά να επανέρχεται στην κανονικότητα με τα καφέ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους να είναι και πάλι ανοιχτά.

 

Ο Πύργος του Άιφελ ανοίγει και πάλι στις 25 Ιουνίου παρότι θα υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι στην αρχή θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τις σκάλες, μεταξύ άλλων περιορισμών.

 

Στο Λούβρο, η αινιγματική Μόνα Λίζα και άλλα έργα τέχνης θα εκτίθενται και πάλι για το κοινό από τις 6 Ιουλίου.

 

 Πώς λέγεται η φιέστα στα γερμανικά;

 

Τα σύνορα της Ισπανίας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα καθώς η χώρα βρίσκεται στα τελευταία στάδια της άρσης ενός από τα αυστηρότερα lockdowns στον κόσμο--παρότι οι γερμανοί τουρίστες θα επιτρέπεται να επισκέπτονται τις Βαλεαρίδες Νήσους στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου.

 

Επομένως, για μερικές ακόμη εβδομάδες οι Ισπανοί θα απολαμβάνουν μόνο οι ίδιοι τα τουριστικά τους αξιοθέατα.

 

Αλλά από την 1η Ιουλίου μνημεία --όπως το διάσημο έργο του Γκαουντί, η εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, ή το ανάκτορο Αλάμπρα στην Γρανάδα-- θα ανοίξουν και πάλι για τους ξένους τουρίστες.

 

Η Μαδρίτη έχει θέσει ως στόχο αυτή την ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων της, την επανέναρξη του τουρισμού από το εξωτερικό καθώς και την κατάργηση της καραντίνας για τις αφίξεις.

 

Με τον τουρισμό να αναλογεί στο 12% του ΑΕΠ είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος το καλοκαίρι στην Ισπανία χωρίς τους ξένους τουρίστες.

 

Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε δημόσιους και σε κλειστούς χώρους μέχρι να καταπολεμηθεί ο ιός, έχουν προειδοποιήσει οι αρχές.

 

Παράλληλα όμως η έντονη νυχτερινή ζωή στην Ίμπιζα ενισχύεται.

 

Οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι, που περιλαμβάνουν την Μαγιόρκα και την Μινόρκα, θα επιτρέπεται να δεχτούν σχεδόν 11.000 γερμανούς τουρίστες στο δεύτερο μισό του Ιουνίου με βάση του πιλοτικό σχέδιο.

 

Οι επισκέπτες θα θερμομετρούνται κατά την άφιξή τους με βάση το σχέδιο, το οποίο θα εφαρμόζεται σύμφωνα με "αυστηρούς υγειονομικούς κανονισμούς", όπως έχει ανακοινώσει η περιοχή.

 

 Καλωσήλθατε στην...καραντίνα

 

Η Βρετανία δεν επηρεάζεται σημαντικά μετά το σημερινό άνοιγμα καθώς δεν είχε έτσι κι αλλιώς κλείσει τα σύνορά της.

 

Ωστόσο, έχει επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό, περιλαμβανομένων βρετανών υπηκόων, για να αποφύγει την είσοδο εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη.

 

Η κίνηση αυτή πιθανόν να πλήξει τον τουρισμό από το εξωτερικό, με το Μπιγκ Μπεν, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και άλλα τουριστικά αξιοθέατα να είναι απίθανο να συγκεντρώσουν πλήθη ξένων τουριστών, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες που θα φθάνουν από το εξωτερικό θα υποχρεούνται να απομονώνονται για δύο εβδομάδες.

 

Από την άλλη, για να μπορέσουν οι Βρετανοί να καταφύγουν σε πιο ζεστά κλίματα, η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας "αερογέφυρας" με χώρες που έχουν λίγα κρούσματα.

 

Το σχέδιο προβλέπει διμερείς συμφωνίες με μεμονωμένες χώρες αλλά θα παρακάμπτει την υποχρεωτική καραντίνα.

 

Αλλά ακόμη και χωρίς το αμφιλεγόμενο μέτρο τα ταξίδια στη Βρετανία παραμένουν δύσκολα καθώς οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και οι ενοικιάσεις απαγορεύονται εκτός αν είναι για επαγγελματικούς λόγους.

 

Κλειστά παραμένουν άλλωστε και τα εστιατόρια και τα τουριστικά αξιοθέατα.

 

 

 

Διακοπές α λα ιταλικά

 

Benvenuti in Italia! Καλωσήλθατε, δηλαδή, στην Ιταλία. Την πρώτη χώρα της Ευρώπης που επλήγη σφόδρα από τον κορονοϊό.

 

Τρεις μήνες αφότου εισήλθε σε lockdown, αλλά ανυπομονώντας να αλλάξει σελίδα και να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα, η Ιταλία άνοιξε τις πόρτες της για τους τουρίστες από την Ευρώπη στις 3 Ιουνίου.

 

Στην πραγματικότητα, πολλά από τα διάσημα ιστορικά μνημεία και χώροι της δέχονται επισκέπτες από τον Μάιο, περιλαμβανομένης της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και του Κολοσσαίου στη Ρώμη.

 

Αλλά όπως και τα κανάλια της Βενετίας όπου οι γονδολιέρηδες αναμένουν πελάτες, τα μνημεία προς το παρόν δέχονται ελάχιστους επισκέπτες και αυτοί είναι κυρίως Ιταλοί.

 

Με τον τουρισμό να αντιστοιχεί στο 13% του ΑΕΠ της χώρας οι αρχές θέλουν πολύ να διαφημίσουν τις "διακοπές α λα ιταλικά".

 

Μολαταύτα, οι ξένοι τουρίστες, με το παγωτό στο χέρι που περιφέρονται στους δρόμους της Ρώμης απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα, παραμένουν σπάνιο θέαμα.

 

Η Ελβετία και η Αυστρία συμφώνησαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες να ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους με την βόρεια Ιταλία, μια σημαντική κίνηση λόγω του αλπικού περάσματος Μπρένερ στο αυστριακο-ιταλικό σύνορο, το οποίο αποτελεί σημαντικό κόμβο ανάμεσα στη βόρεια και στη νότια Ευρώπη, κυρίως για γερμανούς τουρίστες.

 

 

 

Λυπούμαστε, ο μπουφές δεν λειτουργεί

 

Από σήμερα, είτε κάποιος είναι επισκέπτης από την Γερμανία, την Ελβετία ή την Αλβανία, η Ακρόπολη και τα τυρκουάζ νερά των ελληνικών νησιών επανέρχονται στο "μενού" των διακοπών του.

 

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει και πάλι τα σύνορά για την πλειονότητα των ευρωπαίων τουριστών αλλά και για κάποιους από συγκεκριμένα μέρη του κόσμου, περιλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας.

 

Αλλά όποιος θα εισέρχεται στη χώρα από περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά από τον ιό θα υποβάλλεται σε υποχρεωτικά τεστ και θα περνάει την πρώτη νύχτα σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

 

Στις περιοχές αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Λομβαρδία, στην βόρεια Ιταλία.

 

Σε όλη τη χώρα οι τουρίστες θα έχουν πρόσβαση στα τουριστικά "διαμάντια" της χώρας, περιλαμβανομένων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, ενώ θα υπάρχουν συστήματα ελέγχου της υγείας των επισκεπτών στην είσοδο.

 

Τα θερινά σινεμά, τα νυχτερινά κέντρα και οι ταβέρνες ήδη λειτουργούν, όμως οι τουρίστες θα πρέπει να αποχωριστούν τον μπουφέ στα ξενοδοχεία, γιατί δεν θα λειτουργεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Αποχώρησε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ

Την αποχώρησή του από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από μία σύντομη επιστροφή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ. Ο Χάσετ υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου για περίπου δύο χρόνια, ...

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Δεκέμβριο υπήρχαν ίχνη κορονοϊού στα λύματα της Ιταλίας

Δύο μήνες πριν την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ιταλία, ο νέος ιός φαίνεται πως υπήρχε ήδη στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο, από τον Δεκέμβριο 2019, σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας. Η μελέτη εξέτασε 40 δείγματα λυμάτων που είχαν περισυλλεγεί ...

Διαβάστε περισσότερα

Τσαβούσογλου: Ερντογάν και Τραμπ έχουν συμφωνήσει για τη Λιβύη

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο» Μία δήλωση «βόμβα» έκανε πριν από λίγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, ανέφερε ότι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, ...

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση ΝΑΤΟ για το «επεισόδιο» Τουρκίας – Γαλλίας στη Μεσόγειο: Ξεκινάει έρευνα

Η ανακοίνωση από πλευράς του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα (18/06) την έναρξη έρευνας για το περιστατικό που κατήγγειλε η Γαλλία με τουρκικές φρεγάτες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον έλεγχο του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών για αποστολές ...

Διαβάστε περισσότερα

OHE: Τούρκος εξελέγη Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέλεξε την Τετάρτη, άνευ ανθυποψηφίου, τον Τούρκο βουλευτή και πρώην διπλωμάτη, Βολκάν Μποζκίρ, πρόεδρο της 75ης Συνόδου της που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Από τα 192 μέλη, 11 δεν ψήφισαν και τρία ψηφοδέλτια ήταν άκυρα. Ο κ. Μποζκίρ ...

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανία: τουριστικό μπλόκο στην Τουρκία

Η Τουρκία χαρακτηρίστηκε ως "περιοχή κινδύνου" λόγω του κορονοϊού κι όσοι επιστρέφουν από αυτήν θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα.   Στις «περιοχές κινδύνου» για τον κορονοϊό συγκαταλέγει την Τουρκία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και επιβάλλει 14ήμερη καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στην Γερμανία από τη χώρα. ...

Διαβάστε περισσότερα

Υπόθεση Μαντλίν : Σε πηγάδια αναζητούν οι αστυνομικοί τη σορό της

Ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν. Οι έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας αναζητώντας τη σορό της μικρής στρέφονται στα πηγάδια του εξοχικού στην Πράια ντε λα Λουζ όπου διέμενε ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Σε πλήρη λειτουργία τα εστιατόρια στο Παρίσι

Τα εστιατόρια στο Παρίσι άνοιξαν σήμερα τους εσωτερικούς χώρους τους για τους πελάτες, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ήρε έναν από τους σημαντικότερους περιορισμούς για τον νέο κορωνοϊό, όμως καθώς δεν υπάρχουν τουρίστες και πολλοί Γάλλοι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, το κλίμα που επικρατεί ...

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη: Διακοπές στην μετά-κορονοϊό εποχή

Έπειτα από μήνες αγωνίας κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους οι ανυπόμονοι Ευρωπαίοι κατεβάζουν από το πατάρι τις βαλίτσες τους, τα αντηλιακά και τις σαγιονάρες τους και τολμούν να σχεδιάσουν τις θερινές διακοπές τους στην εποχή μετά τον κορονοϊό.   Με τους περιορισμούς να αίρονται σταδιακά και την τουριστική ...

Διαβάστε περισσότερα

Ατλάντα: Η έκθεση του ιατροδικαστή για το θάνατο του Αφροαμερικανού

Ο θάνατος του Ρεϊσάρντ Μπρουκς, ενός Αφροαμερικανού τον οποίο σκότωσε λευκός αστυνομικός στην Ατλάντα την Παρασκευή, οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πυροβολισμούς που δέχθηκε στην πλάτη, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Φούλτον. Ο θάνατος του Μπρουκς αναζωπύρωσε τις διαδηλώσεις στην Ατλάντα έπειτα από ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός: μειώνονται οι θάνατοι στη Γαλλία

Η Γαλλία κατέγραψε λιγότερους από δέκα νέους θανάτους σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας, μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε ικανοποίηση για μια «πρώτη νίκη εναντίον του ιού». Εννέα θάνατοι διαπιστώθηκαν σε νοσοκομεία τις προηγούμενες 24 ...

Διαβάστε περισσότερα

Iράν- Covid19: Πάνω από 100 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα ότι o Covid-19 προκάλεσε περισσότερους από 100 θανάτους μέσα σε 24 ώρες στο Ιράν, για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες. Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 107 νέους θανάτους που οφείλονταν στον νέο κορωνοϊό από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το μεσημέρι, δήλωσε ...

Διαβάστε περισσότερα

Αίγυπτος: στο στόχαστρο οι influencers του Tik Tok

Στην Αίγυπτο νεαρές γυναίκες με χιλιάδες ακόλουθους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok έχουν γίνει ο τελευταίος στόχος των αρχών, οι οποίοι τις κατηγορούν ότι προωθούν την ανηθικότητα. Από το 2014 οπότε ανήλθε στην εξουσία ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εκατοντάδες δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, δικηγόροι και ...

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο: Συγκρούσεις ακροδεξιών με διαδηλωτές κατά του ρατσισμού

Διαδηλωτές κατά του ρατσισμού πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας σήμερα, ενώ συμπλοκές ξέσπασαν στο Λονδίνο, όπου ακροδεξιοί που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση κατέβηκαν στους δρόμους για να προστατεύσουν, όπως είπαν, μνημεία που βρέθηκαν στο στόχαστρο λόγω διασυνδέσεων με το αποικιοκρατικό παρελθόν της χώρας. Αγάλματα ιστορικών ...

Διαβάστε περισσότερα

Bραζιλία: Δεύτερη παγκοσμίως στους θανάτους από Covid-19

O Covid-19 συνεχίζει την φονική επέλασή του στη Βραζιλία, η οποία έχει πλέον ανέβει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Σύμφωαν με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ...

Διαβάστε περισσότερα

Η χώρα που κερδίζει τον πόλεμο με τον κορονοϊό

Ποια χώρα έχει μηδενικά κρούσματα για 22 συνεχόμενες ημέρες και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.   Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ενημέρωσε ότι δεν καταγράφηκε κανένα νέο περιστατικό μόλυνσης από τον κορονοϊό σήμερα, 22 ημέρες αφότου που η χώρα εντόπιζε το τελευταίο νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα.   Ο αριθμός ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός – Τουρκία: έξαρση των κρουσμάτων

Για πρώτη φορά μέσα στον Ιούνιο, καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες.   Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Τουρκία ξεπέρασε τα 1.000 το τελευταίο 24ωρο για πρώτη φορά μετά την 29η Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δόθηκαν σήμερα στη ...

Διαβάστε περισσότερα

Τραμπ: αν χάσω τις εκλογές….

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα, εάν χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αφότου ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν είπε πως ο Ρεπουμπλικάνος ενδέχεται να «κλέψει» και να αρνηθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.   «Ασφαλώς, εάν δεν ...

Διαβάστε περισσότερα

Μίκαελ Σουμάχερ: μπαίνει ξανά στο χειρουργείο

Τι προσδοκούν να πετύχουν οι θεράποντες ιατροί του με τη νέα χειρουργική επέμβαση.   Την «πόρτα του χειρουργείου» θα περάσει για ακόμη  μια φορά ο Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.   Ο επτά φορές  παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 συνεχίζει τη μάχη του μετά το τραγικό ατύχημα που είχε ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός-Βραζιλία: Δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων

Ξεπέρασε και τη Βρετανία, καταγράφοντας περισσότερους από 900 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.   Η Βραζιλία έγινε πλέον η 2η χώρα της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, καθώς ο συνολικός απολογισμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός: ανησυχία για δεύτερο κύμα στις ΗΠΑ

Πόλεις και πολιτείες στις ΗΠΑ προχωρούν σταδιακά στην άρση του lockdown, έστω και αν σε ορισμένες πολιτείες, όπως στο Τέξας και την Αριζόνα, καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης. Η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με τις διαδηλώσεις για τη βίαιη ...

Διαβάστε περισσότερα

Αφγανιστάν: Επίθεση σε τζαμί της Καμπούλ -4 άνθρωποι έπεσαν νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον τέμενους στην Καμπούλ, τη δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στο Αφγανιστάν. «Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που διαθέτουμε, εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους πυροδοτήθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής», ανέφερε ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή επιστολή προς το «Αμερικανικό Λευκό Θέατρο»

Εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου που υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter εκατοντάδες ηθοποιοί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στο «Λευκό Αμερικανικό Θέατρο», εγκαλώντας τη βιομηχανία ότι αγνοεί τους μαύρους, τους αυτόχθονες και τις κοινότητες έγχρωμων ανθρώπων (BIPOC).   Οι Στέρλινγκ ...

Διαβάστε περισσότερα