Βουλή: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εναρμόνιση του Κανονισμού της Βουλής με τις αλλαγές στο Σύνταγμα

ΕΛΛΑΔΑ
9 Απριλίου 2020 14:15:00


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, η πρόταση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, για σειρά τροποποιήσεων του Κανονισμού της Βουλής.


Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι αλλαγές αποτελούν αναγκαία εναρμόνιση με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 και εναρμόνιση με το νόμο για το επιτελικό κράτος - εφαρμογή των αρχών καλής νομοθέτησης. Μικρό μέρος των τροποποιήσεων αφορά στο Β Μέρος του Κανονισμού, εισάγει δηλαδή διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του κοινοβουλίου.

Οι αλλαγές

Ο εισηγητής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στις τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, είπε ότι οι αλλαγές αυτές είναι σημαντικές και αναγκαίες, με θετικές προεκτάσεις στη βελτίωση του κοινοβουλίου και του πολιτικού συστήματος. Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις, επισήμανε ότι πλέον:
Η εκλογή των Ανεξαρτήτων Αρχών μπορεί να γίνεται με πλειοψηφία 3/5, από τη Διάσκεψη των Προέδρων, αντί της εκλογής με ομοφωνία ή με πλειοψηφία 4/5. Στόχος της αλλαγής στο Σύνταγμα και της εναρμόνισης, σήμερα, του Κανονισμού, είναι να μην μένουν «ακέφαλες» οι Ανεξάρτητες Αρχές και να μην υπερβαίνουν τον «εύλογο χρόνο», μετά τη λήξη της θητείας τους, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με ΕΣΡ.
Σε εφαρμογή και της αντίστοιχης αλλαγής στο Σύνταγμα, θα είναι δυνατό να συστήνονται 2 εξεταστικές επιτροπές σε κάθε κοινοβουλευτική περίοδο και με πρωτοβουλία της μειοψηφίας.
Εξισώνεται στην παραγραφή αδικήματος, ο υπουργός με τον πολίτη.
Σε εναρμόνιση με τις βασικές αρχές καλής νομοθέτησης, όπως προβλέφθηκαν στο Ν. 4622/2019, κάθε σχέδιο νόμου θα πρέπει να συνοδεύεται με αιτιολογική έκθεση που προσδιορίζει με σαφήνεια το ρυθμιζόμενο πρόβλημα, θέτοντας σαφείς και οριοθετημένους χρονικά στόχους. Θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση συνεπειών που θα προεκτιμά τις επιπτώσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας, από έκθεση διαβούλευσης, από έκθεση που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα συνταγματικότητας και εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, από πίνακα καταργούμενων διατάξεων, από έκθεση εφαρμογής. Αντίστοιχες προβλέψεις εισάγονται, για τη διαδικασία επείγοντος και κατεπείγοντος ενός σχεδίου νόμου και για προτάσεις σχεδίων νόμων. Επίσης θα πρέπει να γίνεται προεκτίμηση, όχι μόνο του οικονομικού κόστους αλλά και των οικονομικών συνεπειών μιας νομοθετικής μεταβολής
Νέα Δημοκρατία
«Η λειτουργία του κοινοβουλίου, αυτές τις δύσκολες ώρες, εγγυάται τη δύναμη μιας πειθαρχημένης δημοκρατίας, να προστατεύει τη δημόσια υγεία, την εθνική ασφάλεια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της επιστροφής στην ομαλότητα και την απόλυτη εγγύησης αποκατάστασης του σεβασμού ατομικών ελευθεριών», ανέφερε επίσης ο εισηγητής της ΝΔ. Αναφέρθηκε όμως και στην αναθεώρηση του Συντάγματος σημειώνοντας πως «όταν ξεκίνησε, από 154 διαφωνίες στην προτείνουσα Βουλή, θεωρήθηκε ακρωτηριασμένη και απρόσφορη. Η 9η Αναθεωρητική Βουλή απέδειξε ότι όταν υπάρχει δημοκρατικός διάλογος, υψηλού επιστημονικού και πολιτικού επιπέδου, μπορεί να οδηγήσει σε εθνική συνεννόηση. Έτσι η παρούσα Βουλή πέτυχε, σε σύντομο διάστημα, να συμφωνήσει σε 9 συνταγματικές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία του πολιτειακού και του πολιτικού συστήματος».

ΣΥΡΙΖΑ
«Ναι» στις προτάσεις τροποποίησης δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εισηγητής του Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε, εκ προοιμίου, ότι «η λειτουργία του κοινοβουλίου, στις παρούσες συνθήκες, δίνει ένα ισχυρό σήμα, πως μια δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία μπορεί να νικήσει λειτουργώντας χωρίς περιστολή δημοκρατικών διαδικασιών και δημοκρατικών δικαιωμάτων». Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες εκεί, περιστέλλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και βάλλουν ευθέως απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες. Ο κ. Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στις τροποποιήσεις, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ, διότι στο μεγαλύτερο μέρος, αφορούν κανονιστική εναρμόνιση με την Αναθεώρηση του Συντάγματος και είναι λογικό και αυτονόητο ο Κανονισμός να εναρμονιστεί με το Σύνταγμα, «παρά τις όποιες διαφωνίες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε επιμέρους ζητήματα της Αναθεώρησης, όπως η μεταβολή στις πλειοψηφίες για την εκλογή των Ανεξάρτητων Αρχών». «Υπέρ» δήλωσε και σχετικά με τις τροποποιήσεις του Β' Μέρους του Κανονισμού που αφορούν σε εσωτερικές διευθετήσεις και αναδιατάξεις στο προσωπικό.

ΚΙΝΑΛ

«Ναι» στην πρόταση τροποποιήσεων του Κανονισμού δήλωσε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δρόμος, για να εμπεδωθεί η διάκριση των εξουσιών, στη λειτουργία του κοινοβουλίου. «Πολλές φορές η έννοια της καλής νομοθέτησης, μένει γράμμα κενό», είπε ο κ. Κεγκέρογλου και επισήμανε, επί παραδείγματι, ότι η πρόβλεψη του Συντάγματος, χωρίς αριθμητικό ή άλλο περιορισμό, για τις ΠΝΠ, έγινε στο παρελθόν εργαλείο που αξιοποιήθηκε. «Η απλόχερη πρόβλεψη του Συντάγματος και του Κανονισμού, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε κατάχρηση, με συνέπεια να απαξιώνονται θεσμοί που έχουν προβλεφθεί για θετικό αποτέλεσμα», είπε ο βουλευτής και ζήτησε ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ζήτησε επίσης τροπολογίες βουλευτικές, που έχουν έγκριση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να έχουν υποχρεωτικά έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

ΚΚΕ
«Παρών» δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και, ιδίως για τις αλλαγές σε εναρμόνιση με το Σύνταγμα, εξήγησε ότι το ΚΚΕ τοποθετείται κατ' αντιστοιχία, με τη θέση που είχε κατά την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Έτσι, ο κ. Λαμπρούλης δήλωσε την αντίθεσή του με την μειωμένη πλειοψηφία για τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών, με την εξαίρεση ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας από τη δυνατότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής με πρόταση 10 βουλευτών, με τη διατήρηση του νόμου ευθύνης υπουργών. «Κατά», δήλωσε ο βουλευτής και στην πρόταση εναρμόνισης του Κανονισμού, με το νόμο για το επιτελικό κράτος, διότι έχει συμπεριλάβει πρόβλεψη ότι «θα δυσκολέψει την κατάθεση προτάσεων νόμου και τροπολογιών από την αντιπολίτευση, ιδίως από τα μικρότερα κόμματα».

Ελληνική Λύση
«Ναι», επί της αρχής δήλωσε η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου. Ωστόσο η βουλευτής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, ειδικά για τις τροποποιήσεις που επιχειρούν εναρμόνιση με το νόμο για το επιτελικό κράτος, ότι είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αντιπολίτευση για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας (προτάσεις νόμων, τροπολογίες). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διαμαρτυρήθηκε ότι το προεδρείο δεν μεταχειρίζεται τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης με τον ίδιο τρόπο που μεταχειρίζεται τους βουλευτές άλλων κομμάτων. «Πολλές φορές γίνονται παρεμβάσεις, κατά τη διάρκεια των ομιλιών των βουλευτών μας, ή διακόπτονται. Είναι πολύ ακριβείς οι πρόεδροι της Βουλής στον χρόνο ομιλίας των βουλευτών μας. Οι Κανονισμοί καλώς υπάρχουν αλλά πρέπει να είναι ίδιοι για όλους και να έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση», είπε ο κ. Βελόπουλος και έθεσε και ζήτημα με την αμφίεση βουλευτών άλλων κομμάτων εντός της ολομέλειας. «Βλέπω βουλευτές να έρχονται εδώ μέσα ντυμένοι, όπως θέλουν. Με σανδάλια, φουλάρια κ.λπ. Αν θέλουμε να μιλάμε για Κανονισμό της Βουλής, δεν πρέπει μόνο να λεγόμαστε σύζυγοι του Καίσαρος αλλά και να είμαστε», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΜέΡΑ 25
«Παρών» δήλωσε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα που δήλωσε ότι είναι απόλυτα κατανοητή η ανάγκη συμμόρφωσης του Κανονισμού της Βουλής με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Αντίθετη δήλωσε με τη μειωμένη πλειοψηφία για την εκλογή Ανεξάρτητων Αρχών. Αν και ριζικά αντίθετο το ΜέΡΑ25 με το νόμο που είχε ψηφιστεί για το επιτελικό κράτος, ψηφίζει τις αλλαγές στον Κανονισμό για τις αρχές καλής νομοθέτησης «ειδικά, μετά τις διευκρινίσεις του προέδρου της Βουλής στα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τη συνδρομή της επιστημονικής υπηρεσίας ώστε να μπορούν και οι προτάσεις νόμων και οι βουλευτικές τροπολογίες να πληρούν τα κριτήρια, για να κατατεθούν».

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 12 σε ταξιδιώτες από το Κατάρ

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι μετά τα 12 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν σε πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.   Σύμφωνα με την γ.γ. ...

Διαβάστε περισσότερα

Κανένας θάνατος και 19 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα

Γραπτή ενημέρωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος σήμερα ενώ έχουν εντοπιστεί 19 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας συνολικά είναι 179 ενώ τα κρούσματα φτάνουν πλέον ...

Διαβάστε περισσότερα

Πέθανε ο οδηγός του φορτηγού που «καρφώθηκε» σε κατάστημα στην Πειραιώς

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που συνέβη σήμερα 2 Ιουνίου το πρωί, στην Πειραιώς, όταν φορτηγό «μπούκαρε» σε κατάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός κατέληξε, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι έπαθε καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, συγκεκριμένες απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μετά τη διενέργεια της νεκροψίας. Σε ...

Διαβάστε περισσότερα

Συνελήφθη στην Καλλιθέα δραπέτης που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Καλλιθέα άντρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο και είχε δραπετεύσει από τη φυλακή. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστά έγγραφα. Ο 41χρονος Πολωνός εξέτιε την ποινή ισόβιας ...

Διαβάστε περισσότερα

“Βοήθεια στο Σπίτι”: Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Άρχισε σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η διαδικασία λήγει την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 14:00 και αφορά τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Έκανε… “ντελίβερι” κοκαΐνη

Συνελήφθη, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, Έλληνας κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκε ο άνδρας να μεταβαίνει σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) όπου είχε αποκρύψει ναρκωτικές ουσίες μέσα σε πλαστικά κουτιά και ...

Διαβάστε περισσότερα

Κατεπείγουσα έρευνα για τη λεχώνα που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό της λεχώνας που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή, λίγο αφού γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, διέταξε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η 27χρονη γέννησε στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι και λίγο μετά τον τοκετό υπέστη ανακοπή καρδιάς, με αποτέλεσμα ...

Διαβάστε περισσότερα

Επιμένει η Άγκυρα: Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις

Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για τις έρευνες που δρομολογεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Τουρκία δίνει με σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι. «Oι νέες περιοχές που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια” για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της ...

Διαβάστε περισσότερα

Φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και μπήκε σε μαγαζί στην Πειραιώς

Ένα σοβαρό τροχαίο συνέβη πριν από λίγη ώρα στην Πειραιώς στο ύψος της περιοχής του Ταύρου. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ένα φορτηγό που κινούταν στο ρεύμα προς Πειραιά, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε της πορείας του και εισέβαλε σε παρακείμενο μαγαζί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με ...

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα: Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πηγαδάκια - Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Σερρών στην περιοχή Πηγαδάκια Βούλας. Νωρίτερα κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο διαμέρισμα τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.   Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς πήραν μέρος 15 ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι νέοι κανόνες για τις παραλίες - Τι ισχύει για τις ξαπλώστρες, τη μουσική και τις αποστάσεις

Τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε σήμερα. Πλέον επιτρέπεται η παρασκευή ροφημάτων όπως καφέ, χυμών, κ.λπ. αλλά εξακολουθεί να ...

Διαβάστε περισσότερα

Αμαλία Μεγαπάνου: Εφυγε η γυναίκα που ταυτίστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, η γυναίκα που ταύτισε τη ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Αμαλία Μεγαπάνου, το γένος Κανελλοπούλου, υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, βλέπουμε τον αυτοεξόριστο τότε Κωνσταντίνο Καραμανλή με τη σύζυγό ...

Διαβάστε περισσότερα

Βόλος: Γιος χτύπησε αλύπητα την μητέρα του

Η γυναίκα κατήγγειλε το παιδί της για ξυλοδαρμό. Σε βάρος του υπέβαλε μήνυση για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.   Γιος επιτέθηκε στην μητέρα του με χαστούκια και σπρωξίματα επειδή η δεύτερη δεν του έδινε χρήματα για να βγει για καφέ.   Ο νεαρός άρχισε να χτυπάει στο πρόσωπο τη μητέρα ...

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι νέες αεροπορικές οδηγίες που εξέδωσε η ΥΠΑ. Μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση εισόδου μη Ευρωπαίων πολιτών.   Με σειρά αεροπορικών οδηγιών (notams) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις απαγορεύσεις που ισχύουν στις αεροπορικές μετακινήσεις και εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης ...

Διαβάστε περισσότερα

Επιστροφή των προσκυνητών στο Άγιον Όρος

Μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του νέου κορονοϊού.   Επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος στους προσκυνητές του Αγίου Όρους, με την επίδειξη των ειδικών διαμονητηρίων, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στις Ιερές Μονές Αγίου Όρους, πάντα σε συνεννόηση με την ...

Διαβάστε περισσότερα

Τέσσερις θάνατοι και δυο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα

Γραπτή ενημέρωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην οποία ανακοινώθηκε ότι έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι σήμερα ενώ έχουν εντοπιστεί μόλις 2 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας συνολικά είναι 179 ενώ τα κρούσματα φτάνουν πλέον ...

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχεία: Πλατφόρμα εξειδίκευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Κάθε ξενοδοχείο θα λαμβάνει το διαμορφωμένο πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του και στις υπηρεσίες που παρέχει.   Ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα εξειδίκευσης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα πρέπει, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, να εφαρμόσει κάθε ξενοδοχείο, θέτει σε λειτουργία από την Τρίτη το Ξενοδοχειακό ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ποδαρικό» με κακοκαιρία έκανε ο Ιούνιος. Οδηγίες για τους αγρότες

Τι και αν μπήκε σήμερα ο Ιούνιος, ο άστατος καιρός που τον υποδεχθήκαμε, θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο, με βροχές, μπόρες, χαλάζια και ψύχρα αλλά μέχρι εκεί.   Ωστόσο, εσείς πρέπει να συνεχίσετε τα μέτρα αντιχαλαζιακής προστασίας και να περιμένετε λίγο για ψεκασμούς.   Πιο αναλυτικά για αύριο ...

Διαβάστε περισσότερα

Κλειστή δομή στα Μέγαρα εξετάζει η κυβέρνηση

Για την πρόταση της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστής ελεγχόμενης δομής 400 ατόμων σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί, ενημέρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τους εκπροσώπους του δήμου Μεγαρέων και βουλευτές της περιοχής σε συνάντηση που είχαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Μηταράκης ...

Διαβάστε περισσότερα

Τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία στην Λέρο

Σοβαρές ζημιές από ισχυρή βροχόπτωση έχει υποστεί σήμερα το νησί της Λέρου. Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο αίτημα του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορονοϊός: Άλλο ένα θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

Κατέληξε μία 70χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και είχε μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι», ανεβάζοντας σε 178 τον αριθμό των θυμάτων της νόσου COVID-19 στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 70χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα. Η άτυχη γυναίκα ήταν από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκαθάρσεις στην κλινική ...

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός στην Αθήνα: Βρέχει καταρρακτωδώς στα βόρεια

Ο καιρός, σήμερα 1η Ιουνίου μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει, αντίθετα η κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι πολλές περιοχές της Αθήνας. Αυτή την ώρα ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι πλήττουν το Μαρούσι, την Παλλήνη, την Κάντζα, την Δροσιά, την Κηφισιά και τον Γέρακα. Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε ...

Διαβάστε περισσότερα

O ΕΟΦ αποσύρει ακατάλληλα αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Επιπλέον, για το προϊόν «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος», τα ...

Διαβάστε περισσότερα