Οι πιο παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο στον κόσμο

AUTO-MOTO
13 Ιανουαρίου 2020 18:10:00

 

 

Παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Άλλοι έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, ενώ άλλοι ακολουθούν τις μάλλον περίεργες συνήθειες των κατοίκων της χώρας ή περιοχής στην οποία ισχύουν. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε ορισμένους από τους πιο περίεργους εξ αυτών.

Αυστραλία: Παράνομο το να μην κλειδώνεις το αυτοκίνητο

Σε κάποιες πολιτείες της Αυστραλίας, όπως στη Νέα Νότια Ουαλία, απαγορεύεται ο οδηγός να απομακρυνθεί πάνω από 3 μέτρα από το αυτοκίνητό του χωρίς να το κλειδώσει. Επίσης, τα παράθυρα απαγορεύεται να μην είναι κλειστά ή να είναι ανοιχτά σε απόσταση υψηλότερη των 3/4 της ίντσας.

Γαλλία: Υποχρεωτική η συσκευή αλκοτέστ

Στη Γαλλία από το 2013 έχει γίνει υποχρεωτική η παρουσία φορητής συσκευής αλκοτέστ μέσα σε κάθε αυτοκίνητο. Πάντως, το περίεργο είναι ότι το πρόστιμο που είχε αρχικά τεθεί για όσους δεν την έφεραν εντός του αυτοκινήτου, τελικά δεν ίσχυσε (όπως αναγράφεται στο σχετικό νόμο «αναβάλλεται επ’ αορίστου»), με αποτέλεσμα η πλειονότητα των οδηγών να παραβαίνει το νόμο.

Γερμανία: Πρόστιμο εάν… μείνεις από καύσιμο!

Στους Γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, στην περίφημη Autobahn, απαγορεύεται να μείνεις από καύσιμο, αφού θεωρείται πράξη αμέλειας με επικίνδυνα αποτελέσματα (γενικότερα πάντως, απαγορεύεται να σταματήσεις στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου). Το πρόστιμο φτάνει τα 70 ευρώ.

Ελβετία: Απαγορεύεται να πλένεις το αυτοκίνητο στο σπίτι σου

Στην Ελβετία, απαγορεύεται να πλένουν οι ιδιοκτήτες το αυτοκίνητό τους στο δρόμο ή μπροστά στο σπίτι τους και επιτρέπεται μόνο στους ειδικούς σταθμούς καθαρισμού των αυτοκινήτων. Ο λόγος για αυτή την απαγόρευση έχει να κάνει με τη διαχείριση των νερών που μπορεί να έχουν βλαβερά απόβλητα (λάδια, χημικά καθαριστικά κ.λπ.) και τα οποία απαγορεύεται να περνούν στο σύστημα αποχέτευσης των δρόμων…

Η.Π.Α., Χαβάη: Επιτρέπεται να μεταφέρεις ανθρώπους στην καρότσα «αγροτικού»

Στη Χαβάη δεν απαγορεύεται να μεταφέρεις ανθρώπους στην καρότσα ενός pick-up, αρκεί αυτοί να έχουν ηλικία τουλάχιστον 12 ετών και οι θέσεις στην καμπίνα του αυτοκινήτου να είναι κατειλημμένες. Πρόκειται για μια πρακτική που είναι συνηθισμένη στην αμερικάνικη αυτή πολιτεία.

Η.Π.Α., Μίσιγκαν, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα: Χωρίς Κ.Τ.Ε.Ο.

Παρότι οι περισσότερες πολιτείες των Η.Π.Α. έχουν –και μάλιστα πολύ αυστηρούς– περιοδικούς ελέγχους κατάστασης και ρύπων των αυτοκινήτων (κάτι σαν το δικό μας Κ.Τ.Ε.Ο.), υπάρχουν 3, το Μίσιγκαν, η Μοντάνα και η Βόρεια Ντακότα, στις οποίες δεν προβλέπεται Κ.Τ.Ε.Ο.

Η.Π.Α., Τζώρτζια: Πρόστιμο για όσους φτύνουν από αυτοκίνητο

Στη μεγαλύτερη πόλη της Τζώρτζια, στη Μαριέττα, απαγορεύεται στους οδηγούς να φτύνουν από το κινούμενο αυτοκίνητό τους, όμως δεν απαγορεύεται όταν οδηγούν pick-up! Επίσης, απαγορεύεται να φτύνουν και από λεωφορείο.

Η.Π.Α.- Αλάσκα: Απαγορεύεται η μεταφορά σκύλου στην οροφή του αυτοκινήτου

Στην Αλάσκα, τη βορειότερη πολιτεία των Η.Π.Α., η νομοθεσία ορίζει ότι απαγορεύεται να μεταφέρονται σκυλιά στην οροφή των αυτοκινήτων. Αυτό έγινε ως συνέχεια του νόμου που απαγορεύει τη μεταφορά σκύλων στις καρότσες των pick-up, προκειμένου να αποτρέψει τους οδηγούς από το να το επιχειρήσουν.

Η.Π.Α.- Μασαχουσέτη: Απαγορεύεται να μεταφέρετε γορίλα στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου

Ένας από τους πιο γνωστούς παράξενους νόμους αυτοκινήτου παγκοσμίως, είναι αυτός που αφορά στη μεταφορά γορίλα (!) στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου, ο οποίος ισχύει στη Μασαχουσέτη. Ή μάλλον ίσχυε στο παρελθόν, αφού πλέον ο νόμος αυτός που έχει τις ρίζες του στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχει εδώ και καιρό αντικατασταθεί από απαγόρευση που αφορά στη μεταφορά οποιουδήποτε απειλούμενου ζώου με αυτοκίνητο.

Ιαπωνία: Απαγορεύεται να πετάτε νερά σε πεζό

Ένα φαινόμενο που το παρατηρούμε συχνά στην Ελλάδα όταν βρέχει, στην Ιαπωνία θεωρείται παράνομο, αφού σε βροχή και όταν στους δρόμους υπάρχει νερό απαγορεύεται το αυτοκίνητο που περνά να πετάξει νερά σε πεζό. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο ο νόμος προβλέπει λασπωτήρες στα αυτοκίνητα, καθώς και υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας.

Ισπανία: Απαγορεύονται όλα τα ακουστικά ασύρματα και μη

Παρότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου τα ασύρματα ακουστικά δεν απαγορεύονται, υπάρχει μια χώρα, η Ισπανία, που δεν επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε είδους ακουστικού κατά την οδήγηση.

Κίνα: Λοταρία για να αγοράσεις αυτοκίνητο

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της Κίνας και ιδίως η πρωτεύουσα Πεκίνο με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κίνηση των αυτοκινήτων έχει λυθεί από το 2011 με έναν πολύ περίεργο και άδικο νόμο. Για να μπορέσεις να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο θα πρέπει να αναδειχθείς μέσα από μια λοταρία, στην οποία οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι σχεδόν 1 στις 500. Ακόμη λιγότερες είναι οι πιθανότητες για τις εταιρείες που θέλουν να εντάξουν στο στόλο τους ένα επαγγελματικό όχημα. Το 2019 στο Πεκίνο τέθηκε και πλαφόν κυκλοφορούντων οχημάτων στα 100.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 60.000 είναι κυρίως ηλεκτρικά και μόνο τα υπόλοιπα 40.000 αφορούν σε μοντέλα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Κύπρος: Μην πιεις ούτε νερό

Στην Κύπρο απαγορεύεται να πίνεις ακόμη και νερό όταν οδηγείς. Επίσης απαγορεύεται ο οδηγός να τρώει όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο, γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει και τα δύο χέρια του στο τιμόνι.

Μογγολία: Οδήγησε από όποια πλευρά του αυτοκινήτου θες

Στη Μογγολία η οδήγηση γίνεται στο δεξί μέρος του δρόμου, όμως το παράδοξο που συμβαίνει στη χώρα είναι ότι το 48% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν είναι δεξιοτίμονα, με το υπόλοιπο 52% να είναι αριστεροτίμονα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στους δρόμους της αχανούς χώρας με αποτέλεσμα οι αρχές να προσανατολίζονται στην απαγόρευση εισαγωγής δεξιοτίμονων αυτοκινήτων.

Μπαχρέιν: Και πρόστιμο και φυλακ 

Στο Μπαχρέιν η νομοθεσία για όσους παραβιάζουν τον τοπικό Κ.Ο.Κ. είναι από τις πιο αυστηρές στον κόσμο, αφού εκτός του προστίμου, σε όλες σχεδόν τις παραβάσεις προβλέπεται και φυλάκιση του παραβάτη. Έτσι, εάν κάποιος παραβιάσει έναν φωτεινό σηματοδότη τότε εκτός του προστίμου των 500 δηναρίων του επιβάλλεται και φυλάκιση έως και 6 μηνών, ενώ εάν δημιουργήσει και ατύχημα, τότε το πρόστιμο είναι 3.000 δηνάρια και η φυλάκιση μπορεί να φτάσει έως και το 1 έτος.

Ταϋλάνδη: Πρόστιμο για όσους οδηγούν… ημίγυμνοι

Στην Ταϋλάνδη απαγορεύεται βάσει νομοθεσίας που μπήκε σε ισχύ το 2014, να οδηγεί κανείς αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ακόμη και ποδήλατο χωρίς να φοράει μπλούζα ή πουκάμισο. Η απαγόρευση ισχύει και για τους τουρίστες, αλλά και για τις γυναίκες οδηγούς που θέλουν να οδηγήσουν φορώντας το πάνω μέρος του μαγιό τους.

Φιλιππίνες: Απαγορεύεται η κυκλοφορία ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του αυτοκινήτου

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους «πηγμένους» δρόμους της πρωτεύουσας Μανίλα, στις Φιλιππίνες ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τις καθημερινές ανάλογα με το τελευταίο νούμερο της πινακίδας τους. Έτσι, τη Δευτέρα απαγορεύονται να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 1 και 2, την Τρίτη σε 3 και 4, την Τετάρτη σε 5 και 6, την Πέμπτη σε 7 και 8 και την Παρασκευή σε 9 και 0.

πηγή:newsauto.gr

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Σχέδιο για διαμοιρασμό Ι.Χ. από την AVIS

Ετοιμη δηλώνει η AVIS για το car sharing (διαμοιρασμός αυτοκινήτων), παρόλο που θεωρεί ότι η υπηρεσία θα καθυστερήσει να υλοποιηθεί εμπορικά στη χώρα μας. Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας της απουσίας υποδομών παρά λόγω έλλειψης τεχνολογίας. Ηδη η εταιρεία διαθέτει στόλο 50 οχημάτων που μπορούν να ...

Διαβάστε περισσότερα

Hyundai Kona Hybrid: Παίρνει θέση στην ελληνική αγορά

Το Kona αποτελεί την πιο τολμηρή σχεδιαστική πρόταση της Hyundai μέχρι σήμερα και «κτίζει», μεθοδικά, τη θέση του στην αγορά. Τώρα, προσφέρεται από 24.000 ευρώ σε μια πλήρως υβριδική έκδοση. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του νέου IONIQ, το Kona Hybrid αποτελεί τη φυσική επέκταση τόσο ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πάνος Καμμένος στην έκθεση αυτοκινήτων του γιού του

Αδυνατισμένος όσο ποτέ άλλοτε, ο Πάνος Καμμένος υποδέχθηκε φίλους και γνωστούς στα εγκαίνια της έκθεσης αυτοκινήτων του, που φέρει το όνομα του πατέρα του, Ηλία Καμμένου. Στα εγκαίνια της έκθεσης στη λεωφόρο Συγγρού έδωσαν το παρών το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι της πολιτικής, την επιχειρηματικής και ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Πληθαίνουν οι προτάσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας μας, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι τιμές τους. Και, παρότι ακόμη το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι φθηνό, ας δούμε ποιο είναι το λιγότερο ακριβό που μπορεί κανείς να αποκτήσεις σήμερα. Έτσι λοιπόν, η πριν λίγων ημερών ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρώμη απαγόρευσε την κυκλοφορία των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων

Η Ρώμη προχώρησε στην απαγόρευση όλων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων από τους δρόμους της, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την ώρα που και άλλες πόλεις στην κεντρική και βόρεια Ιταλία επέβαλαν επίσης περιορισμούς με στόχο να μειώσουν τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων. Το δημοτικό συμβούλιο ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο στον κόσμο

    Παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Άλλοι έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, ενώ άλλοι ακολουθούν τις μάλλον περίεργες συνήθειες των κατοίκων της χώρας ή περιοχής στην οποία ισχύουν. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε ορισμένους από τους πιο περίεργους εξ αυτών. Αυστραλία: Παράνομο το ...

Διαβάστε περισσότερα

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

Μπορεί το επίθετο σε συνδυασμό με την έως τώρα πορεία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό να αποτελούν πολύ σημαντικά εφόδια, ωστόσο ο Mick Schumacher ακόμα δεν είναι έτοιμος για τη Formula 1. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τον πρώην οδηγό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, J.J. Lehto, που ...

Διαβάστε περισσότερα

To νέο Volkswagen Golf στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019

Μία μεγάλη πρεμιέρα για τους Έλληνες φίλους του αυτοκινήτου! Μόλις δύο εβδομάδες μετά την παγκόσμια αποκάλυψή του στην έδρα της Volkswagen, το Wolfsburg, το ολοκαίνουργιο Golf θα βρίσκεται στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019», την ετήσια έκθεση αυτοκινήτου που ανοίγει τις πύλες της στο τέλος της εβδομάδας. Το ...

Διαβάστε περισσότερα

Honda Super Cub C125 - 60 χρόνια ιστορία

Το πρώτο Honda Super Cub παρουσιάστηκε το 1958, 10 χρόνια μετά την ίδρυση της Honda με σκοπό να προσφέρει χαρά παίζοντας έναν χρήσιμο ρόλο στις ζωές των ανθρώπων.60 χρόνια αργότερα, το Super Cub πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο παραγωγής με 100 εκατομμύρια μονάδες, κάνοντας το το ...

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινο φως για την κατασκευή του σεληνιακού οχήματος της Toyota

Προ καιρού η ιαπωνική φίρμα σε συνεργασία με την ιαπωνική υπηρεσία εξερεύνησης διαστήματος (JAXA) είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο σεληνιακό όχημα με τεχνολογία κυψελών καυσίμου το οποίο, όπως γνωστοποίησε με νεότερη ανακοίνωσή της τελικώς θα κατασκευαστεί με την προοπτική να αναλάβει… διαστημική υπηρεσία από το 2029. Σύμφωνα ...

Διαβάστε περισσότερα

Το 2020 θα έρθει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mazda

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για να ικανοποιήσει τις προσεχείς ευρωπαϊκές απαιτήσεις σε CO₂. Ξεκινώντας, να υπενθυμίσουμε ότι JATO Dynamics κατέταξε τη Mazda στη 15η θέση μεταξύ των κατασκευαστών και όσον αφορά τη μέση εκπομπή CO2 της γκάμας της για το ...

Διαβάστε περισσότερα

Δεν πρόλαβε να τη χαρεί! Τράκαρε την Bugatti των 2 εκατ. μόλις την αγόρασε!

O Αμερικανός κωμικός Tracy Morgan σήμερα το πρωί αγόρασε μια μεταχειρισμένη Bugatti Veyron Grand Sport έναντι $2 εκατομμυρίων, όμως λίγο μετά την παραλαβή του οχήματος ενεπλάκη σε ατύχημα στην περιοχή Hells Kitchen της Νέας Υόρκης. Όπως βλέπουμε στα πλάνα των περαστικών, το φτερό της Bugatti βρισκόταν ...

Διαβάστε περισσότερα

Tο κλασικό Fiat 500 μετατρέπεται σε ηλεκτροκίνητο

Μια σύγχρονη εκδοχή κλασικών αυτοκινήτων παρουσιάζει η εταιρεία Garage Italia του Λάπο Ελκάν, εγγονού του ιδρυτή της Fiat Τζοβάνι Ανιέλι. Η εταιρεία παρουσίασε ένα ανακατασκευασμένο Fiat 500, το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Desingboom. WWW.DESIGNBOOM.COMΠαράλληλα, έχουν αφαιρεθεί οι πόρτες, με το νέο «πεντακοσαράκι» να είναι ...

Διαβάστε περισσότερα

Σε δημοπρασία η σπανιότερη και παλαιότερη Porsche Type 64 του 1939

Η σπανιότερη και παλαιότερη Porsche θα πουληθεί τον Αύγουστο σε δημοπρασία σε τιμή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η Porsche Type 64 του 1939 ήταν το προσωπικό όχημα του Αυστριακού σχεδιαστή και κατασκευαστή αυτοκινήτων, Φέρι Πόρσε, γιου του Φέρντιναντ Πόρσε. Σύμφωνα με ...

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW M5 Edition 35 Years θα διατεθεί σε μόλις 350 αντίτυπα

Στην BMW δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω. Παίζουν με τη σημειολογία και δημιουργούν ξεχωριστές καταστάσεις, «ακούοντας» την αγορά. Ομοίως, διαβάζουν την ιστορία και της δίνουν τίτλους τιμής και ουσίας για να συντηρούν τον... μύθο στον χρόνο. Και πώς να μην το κάνουν όταν, για ...

Διαβάστε περισσότερα

H Skoda νίκησε το... άγνωστο

  Στο Ράλι Χιλής, έναν αγώνα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι της FIA, όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν το άγνωστο, με όλα τα πληρώματα να ξεκινούν από μηδενική βάση γνώσης καθώς απαγορευόταν κάθε δοκιμή πριν από τον αγώνα. Οι ειδικές διαδρομές, ένα μίγμα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίαρχη η Audi στο Παρίσι

Μετά τη Ρώμη, νέος αυτοκράτορας στο Παρίσι. Και το όνομα αυτού: Ρόμπιν Φρίινς. Το πρωτάθλημα της Φόρμουλα E αποδεικνύει σε κάθε Ε-Prix πόσο συναρπαστικό είναι, αφού στους οκτώ αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής για τη φετινή σεζόν έχουν αναδειχθεί οκτώ διαφορετικοί νικητές. Τρεις από αυτούς ...

Διαβάστε περισσότερα

Το κορυφαίο Peugeot 508 θα έχει 360 άλογα

  Στη λίγκα των μεσαίων γρήγορων μοντέλων ετοιμάζεται να μπει η Peugeot. Η κορυφαία έκδοση του 508 βρίσκεται στα σκαριά και φιλοδοξεί να χτυπήσει το γερμανικό κατεστημένο. Το εσωτερικό του Peugeot 508Η νέα γενιά του 508 βρίσκεται ήδη στην ευρωπαϊκή αγορά έχοντας αποσπάσει ένα πλήθος θετικών κριτικών ...

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιεί το ίδιο Peugeot 203 εδώ και 65 χρόνια!

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ένας κάτοικος σε αγροτική περιοχή, μακριά από τις στοιχειώδεις ευκολίες και υπηρεσίες της πόλης, μπορεί να ζήσει χωρίς μεταφορικό μέσο. Η Yvonne, 95 ετών, που ζει σε ένα μικρό χωριό στο διαμέρισμα του Calvados, στη Νορμανδία, πιθανόν να απαντήσει ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα

O David McGonigle, Regional Director της Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την έναρξη πωλήσεων των νέων μας οχημάτων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια λαμβάναμε συνεχώς αιτήματα από ενδιαφερόμενους καταναλωτές για να κάνουμε τα αυτοκίνητά μας ξανά διαθέσιμα στην Ελλάδα και ...

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση κλασικών αυτοκινήτων με την υποστήριξη της Ford στο «The Mall Athens»

Μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα έκθεση κλασικών αυτοκινήτων που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στις «χρυσές» σελίδες της αυτοκίνησης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά όσοι επισκεφθούν το «The Mall Athens» έως και τις 7 Απριλίου. Συνολικά 14 εμβληματικά αυτοκίνητα του παρελθόντος θα βρίσκονται στους ...

Διαβάστε περισσότερα

Peugeot: Έτοιμη για την κορυφή της ελληνικής αγοράς

H γαλλική φίρμα διανύει την καλύτερη περίοδό της στην ελληνική αγορά, σημειώνοντας αύξηση 13,7% κατά το πρώτο 2μηνο του έτους. Η πλήρης γκάμα προϊόντων της Peugeot και οι εύστοχες ενέργειες της ελληνικής αντιπροσωπείας φαίνεται πως είναι τα κύρια συστατικά για την επιτυχία της γαλλικής φίρμας. Τα ...

Διαβάστε περισσότερα

Η λιμουζίνα του Πούτιν στα σαλόνια της Ευρώπης

Η πρώτη παρουσίαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της ρωσικής λιμουζίνας με την εμπορική επωνυμία Aurus έγινε στην 89η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στην Γενεύη. Δημοσιογράφοι και εμπειρογνώμονες είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν κατά την παρουσίαση τα δύο μοντέλα, το σεντάν Aurus Senat S600 και τη λιμουζίνα Aurus Senat ...

Διαβάστε περισσότερα