Υπάρχει λύση για τους Σύριους πρόσφυγες, αρκεί να το αποφασίσει η Ε.Ε.-Toυ Σάββα Καλεντερίδη

ΑΠΟΨΕΙΣ
3 Μαρτίου 2020 06:43:00

Κύριε πρωθυπουργέ

Η Ελλάδα και η Ευρώπη πέσαμε θύματα ενός απάνθρωπου, ανήθικου και ύπουλου σχεδίου που εξυφάνθηκε από τα γεράκια της Άγκυρας.

Η ίδια η Τουρκία, μαζί με άλλες μεγάλες χώρες της Δύσης και του Αραβικού κόσμου, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταστροφή ενός κράτους, της Συρίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του προσφυγικού.

Δηλαδή, η Τουρκία ήταν αυτή που εκπαίδευσε και εξόπλισε τον λεγόμενο “Ελεύθερο Συριακό Στρατό” που αποτελούνταν κυρίως από εξωμότες και λιποτάκτες αξιωματικούς, ο οποίος ξεκίνησε την ένοπλη ανταρσία εναντίον της χώρας του, λαμβάνοντας, όμως, παχυλούς μισθούς από ξένες χώρες.

Και όταν αυτές οι συμμορίες των εξωμοτών και λιποτακτών δεν της έκαναν τη δουλειά, η Τουρκία ήταν αυτή που εξόπλισε και υποστήριξε με κάθε τρόπο πρώτα τους τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και μετά την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο στόχος του Ερντογάν ήταν να ανατρέψει τον Άσαντ και να μετατρέψει τη Συρία σε προτεκτοράτο της, υπό τη διακυβέρνηση του αδελφού κόμματος του ΑΚΡ, του κόμματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, άνοιξε τις πύλες της και προσκάλεσε να περάσουν στην Τουρκία στην αρχή εκατοντάδες χιλιάδες και πιο μετά περίπου 3,5-4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.

Τα πρώτα χρόνια, ούτε ένας πρόσφυγας από τη Συρία δεν είχε εγκατασταθεί σε νομούς εκτός του τετραγώνου Άδανα-Κίλις-Αντέπ-Μαράς.

Είχε και άλλο σκοπό ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες.

‘Ηθελε να τους χρησιμοποιήσει ως “όπλο” εναντίον των Κούρδων.

Γι’ αυτό, όλοι οι καταυλισμοί τα πρώτα χρόνια είχαν στηθεί στους λεγόμενους “ευαίσθητους νομούς” της ΝΑ Τουρκίας. Δηλαδή εκεί που η δημογραφία έτεινε να αλλάξει υπέρ των Κούρδων, εγκατέστησε σουνίτες Άραβες, εν δυνάμει συμμάχους της Τουρκίας και μελλοντικούς ψηφοφόρους του ΑΚΡ και του ιδίου του Ερντογάν.

Όταν η κ. Χριστοδουλοπούλου άνοιξε τα σύνορα, ο Ερντογάν είδε να του προσφέρεται ένα ανέλπιστο δώρο και όπλο για να αποσταθεροποιεί όποτε θέλει την Ελλάδα και να εκβιάζει όποτε θέλει την Ευρώπη.

Έτσι έστησε τη “φάμπρικα” με το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών και τη μαζική μεταφορά τους στα ελληνικά νησιά.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και η αποτελεσματικότητα του “όπλου” που του πρόσφερε η κυβέρνηση Τσίπρα, το 2015, αρκεί να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα έχασε τον κρίσιμο διαμεσολαβητικό και ρυθμιστικό ρόλο που είχε στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., η οποία πλέον, για να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές, που απειλούσαν την πολιτική γεωγραφία της Ευρώπης, άρχισε να συναλλάσσεται απ’ ευθείας με τον Ερντογάν.

Αρκεί να γίνει η εξής σύγκριση, για να δούμε τι όπλο δώσαμε στα χέρια του Ερντογάν:

Η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων φιλοξενεί στο έδαφός της 3,5-4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους η ίδια δημιούργησε με τις πολιτικές της.

Ο Λίβανος, των 6,5 εκατομμυρίων, φιλοξενεί στο έδαφός του 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, χωρίς να έχει συμμετοχή στην επιχείρηση που προκάλεσε το προσφυγικό κύμα.

Στην Τουρκία η αναλογία προσφύγων προς τους κατοίκους της χώρας, είναι 5 πρόσφυγες ανά 100 κατοίκους.

Στο Λίβανο η αναλογία προσφύγων προς τους κατοίκους της χώρας, είναι περίπου 20 πρόσφυγες ανά 100 κατοίκους.

Αν προσθέσουμε δε και τους 500 χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες που φιλοξενεί η χώρα, από τη δεκαετία του ’70, τότε το ποσοστό αγγίζει το 30%.

Ο Λίβανος, επειδή δεν έχει την παράδοση να λειτουργεί ως κράτος-συμμορία και επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να απειλήσει την Ευρώπη με “όπλο” τους πρόσφυγες, δεν παραπονείται σε κανέναν και δεν εκβιάζει κανέναν για το θέμα.

Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη με τον πιο σκαιό τρόπο, απειλώντας την Ελλάδα ακόμα και με μια εθνική καταστροφή μέσω της διάλυσης των δομών του κράτους πρόνοιας και της δημογραφικής αλλοίωσης. Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι μπορεί να αναστρέψει ακόμα και το αποτέλεσμα της Επανάστασης του 1821, δημιουργώντας μέσα σε μια δεκαετία μια μουσουλμανική Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι, αυτά δεν σας τα λένε οι σοφοί που βάλατε στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση;

Αλλά ξέχασα, οι περισσότεροι είναι νεωτεριστές και ελευθεριάζοντες*, δηλαδή εθνομηδενιστές, ένιοι των οποίων και εχθρευόμενοι το ελληνικό έθνος. Όμως αυτό, αν και εξ ίσου σοβαρό, είναι άλλο θέμα.

Πάμε ξανά στο προσφυγικό.

Ο Ερντογάν με ύφος καμπάνταη**, δήλωσε:

“Μόλις είπα ότι θα ανοίξω τις πόρτες για τους πρόσφυγες για να πάνε στην Ευρώπη, άρχισαν τα τηλέφωνα. Όμως τους απαντάμε πως η δουλειά τώρα έχει τελειώσει…”

Κύριε Πρωθυπουργέ

Αύριο θα επισκεφθείτε τον Έβρο και τους ηρωικούς κατοίκους του και μαζί σας θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Σε περίπτωση που δεν σας έχουν ενημερώσει οι σύμβουλοί σας, θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας ένα θέμα, που μπορεί να αφαιρέσει το “όπλο” που έδωσε στα χέρια του Ερντογάν η χώρα μας.

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, που διοικούν την ντε φάκτο αυτόνομη περιοχή της ΒΑ Συρίας, δήλωσαν ότι οι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ αλλά και εκείνοι που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, είναι καλοδεχούμενοι στις περιοχές που διοικούν.

Μάλιστα, έχουν υποδεχτεί ήδη μερικές χιλιάδες από το Ιντλίμπ τον τελευταίο μήνα και τους εγκατέστησαν σε δύο καταυλισμούς που δημιούργησαν γι’ αυτούς.

Επίσης, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να έλθει σε συνεννόηση μαζί τους, για να δεχτούν περισσότερους ή και όλους τους Σύριους πρόσφυγες σε περιοχές που ούτως ή άλλως είναι πατρίδα τους και δεν πρόκειται να τους πειράξει κανείς.

Όταν επισκεφθείτε τον Έβρο με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μη διστάσετε να καταδείξετε την τουρκική βαρβαρότητα και υποδείξατέ τους κι αυτήν τη λύση.

Αν σας πουν οι διπλωμάτες σας ότι αυτό αποτελεί ανάμειξη στα εσωτερικά της Συρίας, δεν έχετε παρά να τους πείτε ότι γι’ αυτό έχουμε τους διπλωμάτες, για να βρίσκουν λύση και συναίνεση σε τέτοια και τόσο σοβαρά ζητήματα.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Αύριο έχετε την ευκαιρία να αφαιρέσετε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όπλο από τα χέρια ενός κράτους που συμπεριφέρεται ως συμμορία και από ένα πολιτικό που όσο περνάει ο καιρός ακολουθεί όλο και πιο πιστά τα βήματα του Χίτλερ.

Αύριο έχετε την ευκαιρία να απαλλάξετε την πατρίδα μας από μια μείζονα απειλή, γνωρίζω ότι δεν μας πιστεύατε όταν επισημαίναμε το μέγεθός της, όπως γνωρίζω και τους χαρακτηρισμούς των εθνομηδενιστών συμβούλων σας εναντίον όσων σας προειδοποιούσαμε. Τις τελευταίες ημέρες νοιώσατε στο πετσί σας το μέγεθος της απειλής.

Επίσης, αύριο έχετε την ευκαιρία να λυτρώσετε την Ευρώπη από έναν μεγάλο κίνδυνο και να αποκαταστήσετε το τρωθέν κύρος της χώρας από τις εθνοβόρες και εθμομηδενιστικές πολιτικές, που ακολουθήθηκαν και επί των ημερών σας.

Τέλος, αύριο έχετε την ευκαιρία να λυτρώσετε και εκατομμύρια πρόσφυγες από την ομηρία του κράτους-συμμορία, της Τουρκίας.

Εαν πείσετε την Ευρώπη να συναλλαχθεί και να συμφωνήσει με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας και τελικά εγκατασταθούν οι Σύριοι πρόσφυγες στα δικά τους εδάφη, θα έχετε προσφέρει τεράστιο ανθρωπιστικό και εθνικό έργο, ενώ θα έχετε συμβάλει και στην σταθερότητα της Ευρώπης.

Αύριο, έχετε στις πλάτες σας την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Οικουμένη, η οποία απειλείται από τέτοιες τερατώδεις πολιτικές εμπορευματοποίησης και εργαλειοποίησης των ανθρώπων.

Μετά τιμής

Σάββας Καλεντερίδης

*περί την ιστορία και πολιτική

**kabadayı: τουρκική λέξη, σημαίνει αρχιμαφιόζος

 

πηγή:https://infognomonpolitics.gr/

 

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Peter Sloterijk: «Η επιστροφή στην ανεμελιά δεν θα είναι εύκολη…»

Ο κόσμος, στη σύλληψή του ως μιας γιγαντιαίας καταναλωτικής σφαίρας, βασίζεται στη συλλογική παραγωγή μιας ανέμελης ατμόσφαιρας. Χωρίς ανεμελιά δεν υπάρχει κοινό ούτε πληθυσμός που να θέλει να καταναλώσει. Αυτός ο δεσμός ανάμεσα στην ανέμελη ατμόσφαιρα και στον καταναλωτισμό έχει διαρραγεί. Όλοι περιμένουν τώρα την ...

Διαβάστε περισσότερα

Εμμ. Δερμιτζάκης: Πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στη διεθνή έρευνα για τον SARS-CoV-2

Πρωτοπόρα ελληνική μελέτη που καθιστά τη χώρα μας σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια επιστημονική σκακιέρα, πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει σε 3.500 ασθενείς και σε δέκα εργαστήρια, με στόχο την καλύτερη γενετική κατανόηση, αλλά και αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας ...

Διαβάστε περισσότερα

Όθ. Ηλιόπουλος: «Όσοι έχουν αντισώματα, να μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ώστε να βγούμε άμεσα από το "γύψο"…»

 «Όταν λέω σε φίλους και συναδέλφους ότι νόσησα, από COVID19, νιώθω πως τρομάζουν. Μερικοί με συγχαίρουν που το ομολογώ, αλλά κανείς δεν διανοείται να με συναντήσει, ακόμα και αν έχει νοσήσει ο ίδιος. Υπάρχει ένας κοινωνικός αυτοματισμός που μας έχει μείνει από την εποχή της ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ενές Καντέρ των Μπόστον Σέλτικς ασκεί κριτική, για πολλοστή φορά, στον Ερντογάν

Ο Ενές Καντέρ παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό "Fox News" εκφράζοντας την πεποίθηση πως «η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πανδημία για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της και να παρουσιαστεί ως σωτήρας».   Ο 27χρονος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς άσκησε κριτική -για πολλοστή φορά- ...

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις...ποιοι είμαστε εμείς,Βαρουφάκη?-Του Τσαντίλα

Εμείς είμαστε οι επιχειρηματίες που ζήσαμε τα capital controls για το ηλίθιο γινάτι σου!Εμείς είμαστε οι συνταξιούχοι που στηνόμασταν στις ουρές των τραπεζών για να κορδόνεσαι αυτάρεσκα ως επαναστάτης της φακής!Εμείς είμαστε οι δημοσιογράφοι που δεν σε πιέζαμε όσο έπρεπε για να μας πεις που ...

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Σιέττος: Με αυτή την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει

Ήταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κωνσταντίνος Σιέττος προέβλεψε με τη χρήση διάφορων μαθηματικών μοντέλων ότι η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε θα σταματούσε τρεις μήνες αργότερα. Η πρόβλεψη δικαιώθηκε τότε από τα γεγονότα.   Σήμερα ο Κωνσταντίνος Σιέττος ...

Διαβάστε περισσότερα

Περί αμβλώσεων...-Των Κ.Αρσλανίδου-Γ.Βούρου

Πολλοί χαρακτηρίζουν τη γέννηση μιας ζωής ως «θαύμα της φύσης». Πράγματι, είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο το ζυγωτό, δηλαδή το πρώτο κύτταρο του ανθρώπινου οργανισμού που προκύπτει ως αποτέλεσμα της συνένωσης ωαρίου και σπερματοζωαρίου, πολλαπλασιάζεται σχηματίζοντας ιστούς, όργανα και τελικώς συστήματα οργάνων, τα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο καπιταλισμός έχει τα όριά του-Της Τζούντιθ Μπάτλερ

Η επιταγή της απομόνωσης συμπίπτει με μια νέα αναγνώριση της παγκόσμιας αλληλεξάρτησής μας κατά τη διάρκεια του νέου χρόνου και χώρου της πανδημίας. Αφενός, μας ζητείται να αποτραβηχτούμε σε οικογενειακές μονάδες, σε κοινούς χώρους κατοίκησης ή ατομικές κατοικίες, στερούμενοι κοινωνικών επαφών και εκτοπισμένοι σε σφαίρες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κουτσούμπας,το ΠΑΜΕ και η καραντίνα-Του Δ.Σαρακατσάνου

Συνήθως οι αναλύσεις του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις είναι εντυπωσιακά ενδιαφέρουσες.Κι αυτό διότι η ¨ανάγνωση" των γεγονότων γίνεται απο την σκοπιά του "Δεν δίνω λογαριασμό,δεν παίρνω λογαριασμό"!Κανείς ποτέ δεν του ζήτησε να κυβερνήσει,κανείς ποτέ δεν του έδωσε τα κλειδιά του ταμείου και φυσικά κανείς ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και «το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων»

Ο  γενικός  γραμματέας  της  ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου, υπό τον τίτλο «Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων» και υπότιτλο «Για να αντιμετωπίσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το αύριο» υπογραμμίζει ότι «το περιεχόμενο της παρέμβασης του ...

Διαβάστε περισσότερα

220000 ηλίθιοι επισήμως πιστοποιημένοι!

Σύμφωνα με την Opinion:το 2,2% δεν ανησυχεί καθόλου για τον κορονοιό,το 2,2% διαφωνεί με τα μέτρα κατά του κορονοιού,το 3,1% διαφωνεί με την απαγόρευση συνωστισμού στις εκκλησίες,και το 2,7% διαφωνεί με τις...ενημερώσεις Τσιόδρα. Πάντα,είχαμε την απορία για το πλήθος των ηλιθίων στη χώρα.10.000.000 είμαστε... Περίπου 220000 ηλίθιοι ...

Διαβάστε περισσότερα

Ι.Καποδίστριας:ούτε μισθά ούτε αναδρομικά,μία κότα ανά τετραήμερο!

Mία χώρα ,όπως η Ελλάδα που έχει συνδέσει την τύχη της με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και τη συνετή διαχείριση των οικονομικών της ,για να μην πω τη βαριά λέξη «λιτότητα» ,θα έπρεπε να τιμά με ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της που ...

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ο Κορονοϊός ευκαιρία να δοκιμαστεί το remote work στην Ελλάδα;Tης Αγγέλας Ανθουλάκη

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε τις επιπτώσεις που έχει μία πανδημία όπως είναι αυτή του ιού Covid-19. Μερικά από τα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ο περιορισμός επαφών με άλλους ανθρώπους. Πώς όμως θα μπορούσε αυτό να εφαρμοστεί στον εργασιακό χώρο όπου ...

Διαβάστε περισσότερα

Η απαγόρευση και η νέα πίστη στο κράτος-Του Μιχάλη Τσιντσίνη

Κανείς δεν εξεπλάγη. Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν μια προδιαγεγραμμένη κλιμάκωση –ανάλογη και με το βαθμό συνειδητοποίησης της κοινωνίας. Τα παραδείγματα των χωρών που άργησαν να πάρουν τόσο δραστικά μέτρα ήταν από την αρχή οδηγός για την κυβέρνηση, αλλά και ...

Διαβάστε περισσότερα

Για την Ημέρα της Ποίησης

Διότι φίλες και φίλοι μου τελικά το μόνο που έχει κάθε άνθρωπος για να ελευθερώσει τους άπειρους κόσμους και γαλαξίες που κρύβει μέσα του, για να παλέψει με το τραγικό και το παράλογο και για να δει καθαρά ακόμα και στην βαθύτερη νύχτα είναι η ...

Διαβάστε περισσότερα

Κορωνοϊός...Θεωρία των παιγνίων-Toυ Νίκου Καβούλη

Χωρίς αμφιβολία βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας. Μια στιγμή που πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις προσωπικές μας ευθύνες και να δείξουμε υπευθυνότητα όχι μόνο για μας αλλά και για τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι γονείς ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα νομοθετικά βήματα της Ελλάδας για την καθιέρωση της ισότητας των δύο φύλων και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, χρησιμοποιείται ως μέσο άσκησης κοινωνικού ελέγχου, τιμωρίας και «σωφρονισμού» και περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας των ατόμων που την υφίστανται. Θύματά της είναι κυρίως γυναίκες και κορίτσια, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, επαγγέλματος ή ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποινικό Δίκαιο και Κορωνοϊός

Του Ιωάννη Βούρου*Δεδομένης της επικινδυνότητας της κατάστασης αλλά και των τεράστιων διαστάσεων που έχει λάβει, σε σύντομο χρονικό διάσημα, η εξάπλωση του ιού εντός και εκτός των συνόρων μας, η ΠΟΥ κήρυξε τον κορωνοϊό ως πανδημία. Απόρροια αυτού ήταν η έκδοση σχετικών οδηγιών προς τους ...

Διαβάστε περισσότερα

9+1 Τρόποι για να προστατευτείς από τον κορωνοϊό

Το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο μέρος της επικαιρότητας και των ειδήσεων καταλαμβάνει η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού, συμπτώματα του οποίου εμφανίστηκαν πρόσφατα και στην Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία στον πληθυσμό. Συνέπεια αυτού ήταν η υπερβολική αύξηση της χρήσης χειρουργικών μασκών, η οποία ...

Διαβάστε περισσότερα

Θες να φταίς εσύ?-Toυ Κωνσταντίνου Δημητρίου

Ίσως είναι μιά από τις σπάνιες περιπτώσεις που η Πολιτεία αντέδρασε άμεσα σε έναν επικείμενο κίνδυνο.Ίσως είναι η πρώτη υπόθεση που δεν αφέθηκε η διαχείρηση ενός σοβαρού προβλήματος στα "χέρια" πολιτικών σκοπιμοτήτων και ίσως είναι η μοναδική φορά που το Κράτος λειτούργησε και λειτουργεί με ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Warren Buffett αποκαλύπτει τις 3 «αποφάσεις ζωής» που οδηγούν στην επιτυχία

Ο Warren Buffett, ένας από τους διασημότερους επενδυτές στον κόσμο, μας παραθέτει τις 3 «αποφάσεις ζωής» που μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία, ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο κινούμαστε.   1) Μη ρισκάρεις να χάσεις αυτό που έχεις, για να αποκτήσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Το ...

Διαβάστε περισσότερα

85 Πανεπιστημιακοί: «Σε αυτόν τον πόλεμο ποιος είναι ο εχθρός μας;»  

Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό τοποθετήθηκαν 85 ακαδημαϊκοί σε κοινή δήλωσή τους με τίτλο: «Σε αυτόν τον πόλεμο ποιος είναι ο εχθρός μας;», που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 7-8 Μαρτίου 2020 «Οι πρόσφυγες, όπως και οι μετανάστες, είναι -και αυτοί- θύματα ...

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή σε σχολεία,σχολές και Εκκλησίες τώρα!-Του Κωνσταντίνου Δημητρίου

Καθώς παρακολουθούμε την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοιου σε παγκόσμιο επίπεδο,αναρωτιέμαι πως θα έχει συνέχεια το επιτυχημένο αρχικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του στην Ελλάδα. Επειδή πράγματι πάρθηκαν μέτρα και μάλιστα εγκαίρως,επειδή δημοσιοποιήθηκαν με σοβαρότητα τα προβλήματα που δημιουργεί καθώς και οι τρόποι προφύλαξης,επειδή ...

Διαβάστε περισσότερα