GDPR: Τι συμβαίνει με την προστασία προσωπικών δεδομένων;

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
20 Μαΐου 2018 21:22:00

Στις 25 Μαίου 2018, αρχίζει η εφαρμογή της νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή ο Κανονισμός για τη Γενική Προστασία Δεδομένων. Με αφορμή το γεγονός, αυτό το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει σχετικά:

Η νομοθεσία αυτή απαιτεί όλοι οι φορείς και οι δημόσιοι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα με διαφάνεια και ορθότητα. Ενδυναμώνει το δικαιώματά μας και εφαρμόζεται σε όλους τους φορείς, όπου και αν είναι η βάση τους, εφόσον διαχειρίζονται δεδομένα Ευρωπαίων Καταναλωτών.

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Κάθε πληροφορία, που δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισής μας, είτε άμεσα, είτε έμμεσα π.χ. το όνομά μας, η διεύθυνσή μας, το email μας, η τοποθεσία μας, το ιστορικό περιήγησής μας. Επίσης περιλαμβάνουν διαδικτυακούς μηχανισμούς αναγνώρισης, όπως η διεύθυνση IP, ή τα cookies, που αποθηκεύονται, στο φυλλομετρητή μας και οι οποίοι χρησιμοποιούνται, για να μας συνδέσουν, με τις συσκευές, ή τις υπηρεσίες, που χρησιμοποιούμε.

Ποια είναι τα δικαιώματά μας;

Έχουμε δικαίωμα:

• Να πληροφορούμαστε, με ξεκάθαρο και εύκολα κατανοητό τρόπο, για το πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά μας δεδομένα, καθώς και ποια δεδομένα χρησιμοποιούνται, από ποιόν και για ποιους σκοπούς.
• Να έχουμε πρόσβαση, στα δεδομένα μας, που ένας φορέας διατηρεί και να αποκτήσουμε αντίγραφό τους.
• Να διορθώσουμε λανθασμένα δεδομένα μας.
• Να ζητήσουμε διαγραφή των δεδομένων μας.
• Να ζητήσουμε, είτε προσωρινή, είτε μόνιμη αναστολή χρήσης των δεδομένων μας.
• Να λάβουμε τα δεδομένα μας, σε τέτοια μορφή, που να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού.
• Να εναντιωθούμε, σε αυτοματοποιημένες αποφάσεις, που βασίζονται στα προσωπικά μας δεδομένα και οι οποίες μπορούν να μας επηρεάσουν σημαντικά (π.χ. αξιολόγηση και απόρριψη δανείου).
• Να ενημερωθούμε, αν τα δεδομένα μας χάθηκαν, ή κλάπηκαν.

Οι φορείς πρέπει να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους, με τρόπο φιλικό, προς την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, από την αρχή. Τα δεδομένα μας πρέπει να προστατεύονται, από τη στιγμή της αρχικής τους χρήσης, από εμάς. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις πρέπει να είναι οι πλέον «φιλικές», προς την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.

Όταν μας ζητείτε η άδεια να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μας, αυτό πρέπει να γίνεται, με ξεκάθαρο και άμεσο τρόπο. Η συναίνεση μας πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη, συγκεκριμένη, βασισμένη σε πληροφόρηση και να δίνεται, ελεύθερα. Αυτό σημαίνει:

• Πρέπει να λάβουμε πληροφόρηση, σε τι συγκεκριμένα θα συναινέσουμε και να έχουμε πραγματικές επιλογές. Όταν π.χ, χρησιμοποιούμε, ή υπογράφουμε σύμβαση, για μια υπηρεσία, δεν πρέπει να μας ασκείται πίεση να συναινέσουμε, στη χρήση, περισσότερων προσωπικών μας δεδομένων, από αυτά, που είναι απαραίτητα, για να λάβουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το αίτημα, για τη συναίνεση μας, δεν πρέπει να «κρύβεται», μέσα σε μακροσκελείς και δυσνόητους όρους και συνθήκες, ή σε κείμενα γενικά για τις πολιτικές προστασίας ιδιωτικής ζωής. Πρέπει να γίνεται αντιληπτό, ξεκάθαρα και άμεσα.
• Οι φορείς δεν έχουν το δικαίωμα να θεωρήσουν τη συναίνεση μας δεδομένη. Η συναίνεση πρέπει να είναι μια ξεκάθαρη δική μας ενέργεια. Η μη αντίδραση, ή απλή περιήγηση, σε μια ιστοσελίδα, δε μπορεί να θεωρείται συναίνεση.

Τι θα συμβεί αν τα δικαιώματά μας παραβιαστούν;

• Μπορούμε να καταθέσουμε παράπονο, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ. http://www.dpa.gr/), ή να πάμε, στα δικαστήρια. Μπορούμε, επίσης, να ζητήσουμε τη βοήθεια του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.
• Μπορούμε να αιτηθούμε για αποζημίωση, για υλικές, ή μη υλικές ζημιές. Π.χ. υλική ζημία μπορεί να προκύψει, όταν ένα ξενοδοχείο δεν προστατεύει, επαρκώς, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τα στοιχεία κλάπηκαν και η κάρτα χρησιμοποιήθηκε, από τρίτο. Η μη υλική ζημία περιλαμβάνει ψυχική οδύνη, που προκλήθηκε, από λάθος αποκάλυψη ιατρικού φακέλου.
• Οι εταιρίες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα, μέχρι και 20 εκατομμύρια ευρώ ή 4% του παγκόσμιου τζίρου τους, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο, αν παραβιάσουν αυτή την νομοθεσία.

Πως οι εταιρίες κεφαλαιοποιούν τα δεδομένα μας;

Οι γίγαντες του διαδικτύου, όπως Google και facebook, κερδίζουν χρήματα, πουλώντας, σε διαφημιστές και άλλους φορείς, στοχευμένη πρόσβαση, στους χρήστες τους, η οποία βασίζεται, σε όλα όσα αυτοί οι γίγαντες γνωρίζουν για τους χρήστες. Σου διαφημίζουν συγκεκριμένα αγαθά, όταν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες τους και παρέχουν μεγάλο κομμάτι των υποδομών τους και των εργαλείων τους, για να προβάλλουν διαφημίσεις σε εκκατομύρια άλλες ιστοσελίδες, σε όλο το διαδίκτυο.

Για να το επιτύχουν αυτό το στόχο, οι εταιρείες αυτές εντοπίζουν όλες μας τις κινήσεις, στο διαδίκτυο, ακόμα και αν δεν έχουμε κάνει εγγραφή, στις υπηρεσίες τους. Οι «μεσίτες» των προσωπικών δεδομένων και οι εταιρίες διαφημιστικής τεχνολογίας, όπως οι Axion, Criteo, Experian κ.λπ., δεν είναι γνωστές, στους καταναλωτές. Εργάζονται, κυρίως, στο παρασκήνιο, χωρίς απευθείας επαφή με τους χρήστες και βγάζουν χρήματα, πουλώντας τα προσωπικά δεδομένα και παρέχοντας διαφημιστικά εργαλεία, στους ανθρώπους του μάρκετινγκ. Μπορούν να μας στοχεύσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούμε.

Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά μας δεδομένα;

• Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελούν βασικά δικαιώματα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας επιτρέπουν να αποφασίζουμε, μόνοι μας, εάν, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες τα προσωπικά μας δεδομένα θα είναι διαθέσιμα και θα χρησιμοποιηθούν, από τρίτους.
• Τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν μεγάλη αξία και χρησιμοποιούνται, με πολλούς τρόπους από εταιρείες, για να βγάλουν χρήματα. Αυτό τις ωθεί να απαντήσουν όσο το δυνατό περισσότερα δεδομένα μπορούν και να τα εκμεταλλευτούν, με κάθε δυνατό τρόπο. Για αυτό δε μπορούμε, πάντοτε, να εμπιστευόμαστε τέτοιες εταιρίες, ότι θα δράσουν, σύμφωνα με τα δικά μας συμφέροντα. Όταν έχουμε την εντύπωση ότι κάποιο αγαθό μας παρέχεται δωρεάν, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, στην πραγματικότητα, εμείς είμαστε το προϊόν, που πωλείται.
• Οι εταιρίες μπορούν να γνωρίζουν πολλά για εμάς, συλλέγοντας και αναλύοντας τα δεδομένα μας, συλλέγοντας και αναλύοντας τα δεδομένα μας. Αυτό μπορεί να αποβεί ωφέλιμο, όταν π.χ. μας παρέχει επωφελείς, εξειδικευμένες, για εμάς, προσφορές. Όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για δημιουργία διακρίσεων, σε βάρος μας, ή για να χειραγωγήσει τη συμπεριφορά μας. Όταν παραβιάζεται η προσωπική μας ζωή, χάνουμε την ελευθερία μας να κάνουμε πληροφορημένες επιλογές. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει:

- Να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα, για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Βασισμένη, στο προφίλ μας και στη συμπεριφορά μας, μια εταιρία μπορεί να υποθέσει, για παράδειγμα, ότι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, κάποιο προϊόν, ή ότι το χρειαζόμαστε επειγόντως, ή ότι μπορούμε να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα, για να το αποκτήσουμε.
- Να δελεαστούμε να αγοράσουμε αγαθά, που ούτε θα το σκεφτόμασταν να το αγοράσουμε. Οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητές μας και να μας στοχοποιήσουν, με το σωστό μήνυμα, τη στιγμή, που θα είμαστε πιο δεικτικοί

• Το διαδίκτυο δε λησμονεί (με δική του πρωτοβουλία). Οι επιπτώσεις της κακής χρήσης δεδομένων μπορούν να φτάσουν πολύ «μακριά», για εμάς τους ίδιους, αλλά και για την κοινωνία, γενικότερα. Για παράδειγμα, τα προσωπικά μας δεδομένα μπορούν να επηρεάσουν την ψήφο μας, στις εκλογές. Ή να δημιουργήσουν πρόβλημα, σε μια αίτησή μας, για εργασία.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, σε συνεργασία με την BEUC θα παρακολουθούν την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας και καλούν τους καταναλωτές να καταγγέλλουν τυχόν παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

 

 

Eνημερωθείτε υπεύθυνα:

http://www.seven-cells.com/

 

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Τον Αύγουστο η εκτόξευση της αποστολής «Αίολος» του ΕΟΔ

Για τις 21 Αυγούστου έχει οριστεί η εκτόξευση της αποστολής «Αίολος» (Aeolus) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος: Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για ένα από τα πλέον φιλόδοξα, αλλά και πιο πολύπαθα προγράμματα του ΕΟΔ, καθώς ο δορυφόρος άρχισε να αναπτύσσεται το 2002 και αντιμετώπισε σοβαρά ...

Διαβάστε περισσότερα

Assassin's Creed Odyssey:Eπιτέλους!

Έφτασε η στιγμή που περίμεναν όλοι οι Έλληνες gamers!To Assassin's Creed τους μεταφέρει στην Αρχαία Ελλάδα,ακολουθώντας έναν εξόριστο Σπαρτιάτη μισθοφόρο,κατα τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου!Δείτε το εντυπωσιακό trailer και το απίστευτο video!   https://www.youtube.com/watch?v=u7_Ucy3WUN8  

Διαβάστε περισσότερα

Καμπάνια Υποστήριξης της πρώτης Αεροδιαστημικής Αποστολής από την Κρήτη

Ο Κρητικός Αστροναύτης, ονόματι Μανούσος, βρίσκεται λίγες μέρες πριν την πρώτη του αποστολή στο διάστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Κρήτη. Στόχος της ομάδας Cretan Astronaut είναι η γνωριμία με τον τομέα των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Google απαγορεύει την τεχνητή νοημοσύνη της για χρήση σε όπλα

Η Google δεν θα επιτρέψει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της να χρησιμοποιηθεί σε όπλα ή σε αμφιλεγόμενες προσπάθειες στον τομέα της παρακολούθησης, στο πλαίσιο νέων στάνταρ για τις επιχειρηματικές της επιλογές και δραστηριότητες στον χώρο της ΑΙ, όπως ανακοινώθηκε από την Alphabet (την εταιρεία- «ομπρέλα» στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Oμπρέλα - drone!

Πιο δροσερό καλοκαίρι υπόσχεται στους Ιάπωνες μία μικρή εταιρεία, μέσα από μία φορητή, αυτοκινούμενη ομπρέλα - drone που προσφέρει σκιά στον κάτοχό της. Η Asahi Power Service ευελπιστεί να λανσάρει στην αγορά το νέο προϊόν της με την ονομασία «Free Parasol» τον επόμενο χρόνο. Η εταιρεία σκοπεύει ...

Διαβάστε περισσότερα

Facebook: Λάθος σε λογισμικό κοινοποίησε προσωπικά μηνύματα 14 εκατ. χρηστών

Από ένα λάθος σε λογισμικό του Facebook ενδέχεται να κοινοποιήθηκαν μηνύματα που ανήρτησαν 14 εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, επί τέσσερις ημέρες τον Μάιο. Όπως ανακοίνωσε το Facebook, εξαιτίας του προβλήματος αυτού κοινοποιούνταν σε όλους τους φίλους οι αναρτήσεις που έκαναν χρήστες, ακόμη κι ...

Διαβάστε περισσότερα

Μια ακόμα επιστημονική έκπληξη από τις μέλισσες

Αυστραλοί και Γάλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν, μέσω πειραμάτων, πως οι μέλισσες μπορούν να «κατανοήσουν» την έννοια του μηδενός και του τίποτε, ένα απρόσμενο εύρημα όπως είπαν, που εγείρει το ερώτημα πόσο τελικά ξεχωριστοί είναι οι άνθρωποι. Οι μέλισσες έχουν γενικά φήμη έξυπνων εντόμων, αφού προηγούμενες ...

Διαβάστε περισσότερα

O Κριστιάνο Ρονάλντο στο εξώφυλλο του video game FIFA19

Τον κάτοχο του Champions League, της Χρυσής Μπάλας και του The Best θα έχει στο εξώφυλλό του στο FIFA19, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έτσι θα βρίσκεται ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο για το διάσημο videogame της EA Sports, αφού ήταν στο εξώφυλλο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Οργανική ύλη στο έδαφος του πλανήτη Αρη

Αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά πέραν πάσης αμφιβολίας την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του πλανήτη Αρη, έφερε στο φως το αμερικανικό διαστημικό όχημα Curiosity, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Εκτός από την οργανική ύλη, επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι όχι μόνο μια βασική ...

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά αναβαθμίσεων software από την Apple

Σειρά αναβαθμίσεων λογισμικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Apple: Μεταξύ άλλων, τα συγκεκριμένα updates επιτρέπουν σε παλαιότερα iPhones να «τρέχουν» πιο γρήγορα, βοηθούν τους γονείς να περιορίζουν τον χρόνο χρήσης από τα παιδιά τους και κάνουν τη φωνητική βοηθό Siri να λειτουργεί περισσότερο στο ύφος της ...

Διαβάστε περισσότερα

Norman: Μια τεχνητή νοημοσύνη θρίλερ

Βγαλμένος απευθείας από σενάριο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας είναι ο Norman: Μια τεχνητή νοημοσύνη, με όνομα εμπνευσμένο από τον χιτσκοκικό χαρακτήρα του Norman Bates, που έχει «εκπαιδευτεί» να κατανοεί εικόνες, ωστόσο έχει μια υπέρ το δέον «σκοτεινή» αντίληψη για τον κόσμο. Όπως αναφέρει το BBC, όταν ένας ...

Διαβάστε περισσότερα

The Moment: Ταινία που ελέγχεται από το μυαλό του θεατή

Η παρακολούθηση μιας ταινίας είναι σε γενικές γραμμές μια απλή εμπειρία: Ο θεατής κάθεται και κοιτά την οθόνη καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται. Ωστόσο, το The Moment του Ρίτσαρντ Ράμτσερν, τελειόφοιτου του University of Nottingham, είναι διαφορετική, καθώς ελέγχεται από το μυαλό του θεατή. Όπως αναφέρει το ...

Διαβάστε περισσότερα

Χαμός στο YouTube λόγω νέου αλγορίθμου

Έντονες διαμαρτυρίες από δημοφιλείς περσόνες/ «αστέρες» του YouTube προκάλεσε η δοκιμή από πλευράς της ιστοσελίδας ενός αλγορίθμου ο οποίος αλλάζει τη σειρά με την οποία τα βίντεο εμφανίζονται στα subscription feeds των χρηστών. Όπως αναφέρει το ΒΒC, o συγκεκριμένος πειραματισμός, που επηρεάζει το πώς τα βίντεό ...

Διαβάστε περισσότερα

H Παπούα Νέα Γουϊνέα απαγορεύει το Facebook για έναν μήνα

Η Παπούα Νέα Γουϊνέα πρόκειται να απαγορεύσει το Facebook για έναν μήνα, ενώ εντοπίζει τα ψεύτικα προφίλ και εξετάζει τις επιπτώσεις που έχει η λειτουργία του κοινωνικού δικτύου στη χώρα. Όπως αναφέρει το BBC, ο υπουργός Επικοινωνίας, Σαμ Μπέισιλ, είπε πως οι χρήστες που ανεβάζουν πορνογραφία ...

Διαβάστε περισσότερα

Το απίστευτο όραμα του Τζεφ Μπέζος για το μέλλον της Γης

Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς βιομηχανίας θα μεταφερθεί στο διάστημα, σε άλλους πλανήτες, σε αστεροειδείς και στη Σελήνη, όπου θα δημιουργηθεί μια μεγάλη αποικία, ενώ η Γη θα παραμείνει μόνο ως τόπος κατοικίας και δραστηριοτήτων της ελαφριάς βιομηχανίας. Αυτό είναι το όραμα του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Έφη Ζιώτα στα 16 της είναι πρωταθλήτρια του «Microsoft Office Specialist»

Η Έφη Ζιώτα στα 16 της είναι πρωταθλήτρια του «Microsoft Office Specialist» και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό παγκόσμιο διαγωνισμό στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η 16χρονη μαθήτρια της δεύτερης τάξης του 6ου Λυκείου Καβάλας κέρδισε τον πανελλήνιο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist που ...

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο drone που καταγράφει τον καιρό

Η Κίνα σχεδίασε και δοκίμασε με επιτυχία το πρώτο της drone εξοπλισμένο με ένα μετεωρολογικό σύστημα παρακολούθησης δεδομένων για να πραγματοποιεί μετεωρολογικές παρατηρήσεις. Το μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (UAV) θα ρίξει από υψόμετρο 6.000 μέτρων το σύστημα παρακολούθησης για να μετρήσει τα χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας καθώς ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά γλώσσα άραγε θα μιλούν (αν μιλούν) οι εξωγήινοι;

Αν υπάρχουν εξωγήινοι και αν ποτέ έλθουν σε επαφή μαζί μας, άρα η γλώσσα τους θα είναι κατανοητή; Τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου από γλωσσολόγους και άλλους επιστήμονες, οι οποίοι συμμετείχαν σε σεμινάριο-εργαστήριο στο Λος 'Αντζελες με θέμα «Η γλώσσα στον Κόσμο», ...

Διαβάστε περισσότερα

Καταγγελίες σε βάρος Facebook, Google,Instagram και WhatsApp εξαιτίας του GDPR

Καταγγελίες έγιναν σε βάρος του Facebook, του Google, του Instagram και του WhatsApp εντός ωρών από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ, GDPR. Οι εταιρείες κατηγορούνται πως εξαναγκάζουν τους χρήστες να συναινέσουν σε στοχευμένες διαφημίσεις για να χρησιμοποιήσουν ...

Διαβάστε περισσότερα

"Μαγικές" εκπλήξεις στους αγαπημένους σας απο το magichole!

Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των Gadget μέσα από το www.magichole.gr: -Προιόντα που έχετε δει στην τηλεόραση,έξυπνα δώρα και πατέντες για το σπίτι,παιχνίδια νέας γενιάς,οικολογικά και τεχνολογκά gadgets...! ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ! Επιλέξτε το δώρο που θα κάνει τους αγαπημένους σας να χαρούν,να χαμογελάσουν και να ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Κίνα εκτόξευσε δορυφόρο για την εξερεύνηση της αθέατης πλευράς της Σελήνης

Η Κίνα εκτόξευσε νωρίς τη Δευτέρα έναν δορυφόρο- αναμεταδότη, με σκοπό τη δημιουργία ενός link επικοινωνίας μεταξύ της Γης και της σεληνακάτου Chang'e-4, η οποία θα εξερευνήσει την άλλη πλευρά της Σελήνης, η οποία δεν φαίνεται από τη Γη. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Στις 25 Μαίου, ο Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up»

Δώδεκα ομάδες φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up εταιρείες προκρίθηκαν στον τελικό και διαγωνίζονται την Παρασκευή, 25 Μαίου 2018, στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με την ...

Διαβάστε περισσότερα

«Έξυπνο» υλικό-τζελ κινείται στον βυθό και μετακινεί αντικείμενα

'Ενα «έξυπνο», 3D-printed υλικό-τζελ που μπορεί να «περπατά» στον βυθό, να πιάνει αντικείμενα και να τα μετακινεί, ανέπτυξαν μηχανικοί του Rutgers University- New Brunswick. To υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ρομπότ τα οποία μιμούνται θαλάσσια όντα όπως το χταπόδι, που μπορεί επίσης να περπατά ...

Διαβάστε περισσότερα