Υπέροχη καλοκαιρινή πρόταση από τις εκδόσεις Μίνωας:«Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου» της Χίρο Αρικάουα

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
6 Αυγούστου 2019 15:37:00

«Καθώς απαριθμούμε τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού, ξεκινάμε για το επόμενο. Τιμώντας αυτούς που προηγήθηκαν. Τιμώντας κι αυτούς που θα ακολουθήσουν. Και μια μέρα, θα ξανασυναντήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους κάπου πέρα απ’ τον ορίζοντα.»

Το βιβλίο «Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου Γάτου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας είναι ένα παγκόσμιο Best Seller που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια βαθιά συγκινητική ιστορία που μας παρουσιάζει τη δύναμη της ψυχής αλλά και το πραγματικό νόημα της φιλίας. Μια ξεχωριστή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και έναν αδέσποτο γάτο.

Πόσο μπορεί να κρατήσει μια σχέση όταν υπάρχει αγάπη και καλοσύνη;

Από την παρουσίαση του βιβλίου:

Ένας αδέσποτος γάτος ζει σε ένα πάρκιγκ στο σύγχρονο Τόκιο. Για τίποτα στον κόσμο δεν θα αντάλλασσε την ελευθερία του με την άνεση ενός διαμερίσματος. Την ημέρα, όμως, που τον χτυπά ένα αυτοκίνητο καταφεύγει στη βοήθεια του νεαρού Σατόρου, που τον φροντίζει, του προσφέρει τη ζεστασιά ενός σπιτικού και του δίνει το όνομα Νάνα. Πέντε χρόνια αργότερα ο Σατόρου ξεκινά ένα ταξίδι με το βαν του, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί τρεις παλιούς παιδικούς του φίλους.

Στο πλευρό του βρίσκεται ο Νάνα, που είναι χαρούμενος γι’ αυτή την εμπειρία παρόλο που δεν γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού· ο Σατόρου δεν θέλει να του τον αποκαλύψει. Με φόντο την εναλλαγή των εποχών στην Ιαπωνία, η ιστορία του Νάνα χαρτογραφεί τα συναισθήματα που προκαλούν οι αναπάντεχες λοξοδρομήσεις της ζωής, εξυμνώντας την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνει πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας οι πράξεις αγάπης, μεγάλες αλλά και μικρές.

https://minoas.gr/product/to-chroniko-enos-polytaxidemenoy-gatoy/ 

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Κόσκε, ένας σύζυγος χωρίς γυναίκα

ΧΑΘΉΚΑΜΕ.

Έτσι άρχιζε το ιμέιλ.Ήταν του Σατόρου Μιγιαουάκι, ενός παιδικού φίλου του Κόσκε που είχε μετακομίσει μακριά όταν πήγαιναν δημοτικό. Άλλαζε συχνά κατοικία έκτοτε, αλλά δεν είχαν χάσει επαφή, και ακόμα και τώρα, που ήταν και οι δυο τριαντάρηδες πια, παρέμεναν φίλοι.Με συγχωρείς που σου το λέω τόσο ξαφνικά, αλλά μήπως μπορείς να πάρεις το γατί μου;Ήταν το πολύτιμο γατί του, «αναπόδραστες περιστάσεις» δεν του επέτρεπαν να το κρατήσει άλλο, και έψαχνε κάποιον να το φροντίσει.Ποιες ήταν οι αναπόδραστες περιστάσεις δεν έλεγε.Επισύναπτε δύο φωτογραφίες. Ένα γατί με δύο ραβδώσεις στο μέτωπο που σχημάτιζαν το ιδεόγραμμα χάτσι – το οχτώ.

«Ποπό!» ήταν η αντίδραση του Κόσκε. «Το γατί είναι ολόιδιο ο Χάτσι».Το γατί της φωτογραφίας έμοιαζε καταπληκτικά με το γατί που είχαν βρει ο Σατόρου και ο Κόσκε μια μέρα πριν από πολλά χρόνια.Πέρασε στη δεύτερη φωτογραφία, ένα κοντινό πλάνο της ουράς του γατιού. Μια καμπυλωτή ουρά που έμοιαζε να σχηματίζει τον αριθμό εφτά.Δεν λένε πως οι γάτες με καμπυλωτή ουρά φέρνουν καλοτυχία; σκέφτηκε ο Κόσκε.Προσπάθησε να θυμηθεί ποιος του το είχε πει αυτό. Αναστέναξε, καθώς συνειδητοποίησε ότι του το είχε πει η γυναίκα του, που είχε πάει να μείνει με τους γονείς της για λίγο καιρό. Ο Κόσκε δεν είχε ιδέα πότε θα επέστρεφε. Είχε αρχίσει να διαισθάνεται ότι μπορεί να μην επέστρεφε ποτέ.Του πέρασε απ’ το μυαλό η γελοία σκέψη ότι, αν είχαν μια τέτοια γάτα, ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.Με μια γάτα στο σπίτι, με μια γάτα με τσιγκελωτή ουρά να ξετρυπώνει θραύσματα ευτυχίας, ίσως και να μπορούσαν να ζήσουν μια πιο απλή, πιο αθώα ζωή.

Έστω και χωρίς παιδιά.Ένας φίλος μού ζήτησε να πάρω το γατί του, τι λες; της έγραψε στο ιμέιλ ο Κόσκε, κι η γυναίκα του απάντησε:

Κάνε ό,τι θες.Κάπως ψυχρή απάντηση, σκέφτηκε, αλλά μια που δεν του είχε απαντήσει ούτε σ’ ένα ιμέιλ από τότε που είχε φύγει, χάρηκε που έλαβε επιτέλους κάτι από κείνη. Άρχισε ν’ αναρωτιέται μήπως η γυναίκα του, που λάτρευε τις γάτες, γύριζε πίσω αν έπαιρνε ένα γατί στο σπίτι. Ίσως αν της έλεγε ότι το είχε υιοθετήσει αλλά δεν ήξερε πώς να το φροντίσει και την παρακαλούσε να τον βοηθήσει, ίσως να γύριζε πίσω μόνο και μόνο από συμπόνια για κείνο. Όχι. Ο μπαμπάς σιχαίνεται τις γάτες, οπότε δεν γίνεται.Κατάλαβε μόνος του τη σπασμωδική αντίδρασή του. Ανησυχούσε, ως συνήθως, για τη γνώμη του πατέρα του. Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που τον βαρέθηκε η γυναίκα του. Ο Κόσκε είχε αναλάβει την επιχείρηση τώρα και δεν υπήρχε λόγος να τον απασχολεί τι γνώμη θα είχε ο πατέρας του για το ένα και το άλλο. Κι όμως τον απασχολούσε.Έτσι, εν μέρει ως αντίδραση απέναντι στον πατέρα του, συμπεριέλαβε το όνομά του ‒Κόσκε Σαγουάντα– στους υποψήφιους που ήταν πρόθυμοι να πάρουν σπίτι τους το γατί του παιδικού του φίλου.Ο Σατόρου Μιγιαουάκι δεν έχασε χρόνο. Στο ρεπό της επόμενης εβδομάδας έσπευσε να πάρει το ασημί βαν του και να επισκεφτεί τον Κόσκε μαζί με τον πολυαγαπημένο του γάτο.Όταν άκουσε μια μηχανή αυτοκινήτου έξω απ’ το μαγαζί του, ο Κόσκε βγήκε και είδε τον Σατόρου να σταματάει στο πάρκιγκ του καταστήματος.

«Κόσκε! Χρόνια και ζαμάνια!»

Ο Σατόρου σήκωσε τα χέρια απ’ το τιμόνι και τον χαιρέτησε απ’ το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού.

«Άντε, πάρκαρε επιτέλους» τον παρότρυνε ο Κόσκε. Ήταν ενθουσιασμένος που έβλεπε τον Σατόρου. Δεν είχε αλλάξει καθόλου από τότε που ήταν παιδιά.

«Έπρεπε να παρκάρεις τελευταίος στη σειρά. Είναι πιο εύκολο». Υπήρχαν τρεις θέσεις στάθμευσης για πελάτες μπροστά απ’ το μαγαζί, αλλά ο Σατόρου είχε στριμώξει το βαν σε ένα σημείο πολύ μακριά απ’ την είσοδο, εκεί όπου μια αποθηκούλα και στοίβες από κούτες δυσκόλευαν το παρκάρισμα.

«Α, ναι;» είπε ο Σατόρου, ξύνοντας το κεφάλι του καθώς έβγαινε απ’ το αυτοκίνητο.

«Δεν ήθελα να πιάσω τη θέση κανενός πελάτη. Τέλος πάντων, τώρα πάρκαρα». Πήρε το κλουβί απ’ το πίσω κάθισμα.«Αυτός είναι ο Νάνα;»

«Ναι. Σου έστειλα φωτογραφία για να δεις την ουρά του, που μοιάζει να σχηματίζει το εφτά. Φοβερό όνομα, δεν συμφωνείς;»

«Δεν ξέρω αν θα το έλεγα φοβερό... Όλο περίεργα ονόματα διαλέγεις... Όπως το “Χάτσι”».Ο Κόσκε τούς οδήγησε στο καθιστικό και προσπάθησε να δει το μούτρο του Νάνα, αλλά ο γάτος έβγαλε ένα γκρινιάρικο γρύλισμα και γύρισε απ’ την άλλη. Όταν ο Κόσκε προσπάθησε να δει μέσα απ’ το κλουβί, το μόνο που μπόρεσε να διακρίνει ήταν η μαύρη καμπυλωτή ουρά και ο άσπρος πισινός.

«Τι έπαθες, Νάνα; Νάνατσαν*...;»

Ο Σατόρου προσπάθησε να καλοπιάσει τον Νάνα, αλλά στο τέλος τα παράτησε......

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Χίρο Αρικάουα γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1972 στο Κόουτσι της Ιαπωνίας. Γνώρισε επιτυχία με το πρώτο της μυθιστόρημα The Salt Town (2004), αποσπώντας το βραβείο Dengeki Novel, το οποίο απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ιαπωνία. Μεγάλη επιτυχία, επίσης, γνωρίζουν τα μυθιστορήματα της σειράς The Library Wars, τα οποία έχουν γυριστεί σε ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action. Το μυθιστόρημά της Το Χρονικό ενός Πολυταξιδεμένου Γάτου είναι best seller στην Ιαπωνία και εξελίσσεται σε αναπάντεχη διεθνή επιτυχία, με προοπτική να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

Εκδόσεις Μίνωας

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com  

 

Σχετικά άρθρα

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

"Street Food" Το νέο βιβλίο του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο αγαπημένος Έλληνας σεφ σε Street Food μαγειρικές δημιουργίες! 120 μοναδικές λαχταριστές συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη για τα πιο νόστιμα "φαγητά του δρόμου" από όλο τον κόσμο. Ένα βιβλίο γεμάτο νοστιμιά με την ενέργεια του δρόμου. Συνταγές που θα λατρέψετε για τη γεύση τους και ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα Μυστικά» Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος μας παρουσιάζουν την 3η περιπέτεια των αγαπημένων ηρώων των παιδιών. Αυτή τη φορά, η φοβερή παρέα του Κοπέρνικου αποφασίζει να εξερευνήσει τον Πύργο με τα Μυστικά! Για ακόμη μια φορά, οι βραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και  Έμη Σίνη δημιουργούν μια υπέροχη ιστορία για τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική πρόταση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος: «Ο Σιδερένιος Γίγαντας» του Τεντ Χιουζ

Η πολυαγαπημένη ιστορία του Τεντ Χιουζ σε μια νέα, μοναδική έκδοση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με τις υπέροχες εικόνες του Κρις Μόουλντ που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας. Πρόκειται για μια υψηλής αισθητικής έκδοση με εντυπωσιακή εικονογράφηση και ένα εξώφυλλο πασπαλισμένο με χρυσόσκονη ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Άνεσις – Μην το χάσετε!

«Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη ανεβαίνει φέτος στο θέατρο «Άνεσις». Πρόκειται για μια προσεγμένη παράσταση με φαντασία και ιδιαίτερα νοήματα που αξίζει να τη δουν μικροί και μεγάλοι. Η παράσταση παρουσιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο Καμπέρειο Θέατρο στα Γιάννενα, σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα ωραιότερα αστυνομικά έργα της Αγκάθα Κρίστι από τις εκδόσεις Ψυχογιός - Νέα έκδοση : Ν ή Μ;

Τα αστυνομικά έργα της Άγκάθα Κρίστι - εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων– είναι απαράμιλλης πλοκής, ενώ οι πωλήσεις των έργων της εκτιμάται πως έχουν ξεπεράσει τα 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα στα αγγλικά, και ένα ακόμη δισεκατομμύριο σε 103 άλλες γλώσσες….Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας τα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο κόσμος των ονείρων» της Άλις Ρομπ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα

Κάθε βράδυ αφήνουμε τον κόσμο της καθημερινότητας και χανόμαστε μέσα σ’ έναν διαφορετικό κόσμο ….έναν παράξενο αλλά και συνάμα μαγικό κόσμο που όλα είναι πιθανά…. Το βιβλίο της Άλις Ρομπ μας βοηθάει να ξεκλειδώσουμε τα σημάδια του υποσυνείδητου μας, μέσα από την ερμηνεία των ονείρων ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το μυστήριο των εφτά ρολογιών" της AGATHA CHRISTIE κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα ακόμη αγαπημένο βιβλίο μυστυρίου της 'Αγκαθα Κρίστι με τίτλο "Το μυστήριο των εφτά ρολογιών". Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η μυθοπλασία βασίζεται στην αλήθεια. Θέλω να πω, αν τα πράγματα δε συνέβαιναν, οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να τα σκεφτούν. Λίγο ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπημένο κλασικό βιβλίο Χριστουγέννων: «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

"Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό"  είναι από τα πιο αγαπημένα κλασικά βιβλία Χριστουγέννων της Άγκαθα Κρίστι. Ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί τα Χριστούγεννα να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σατανικό παιχνίδι το ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το αριστουργηματικό έργου του Γκαρσία Γκαμπριέλ Μάρκες κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.Εκδόθηκε το 1985 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο… Ο καρτερικός έρωτας που πάντα συγκινεί… Ένας άντρας περιμένει 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες… Μια συγκινητική ιστορία ανάμεσα σε ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Παπίτσα και το Βατραχάκι» του Ευγένιου Τριβιζά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλαση

Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο « Η Παπίτσα και το Βατραχάκι».Ολα τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά είναι ιδιαίτερα αγαπητά από τα παιδιά χρόνια τώρα... Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει τους μικρούς αναγνώστες. Θα τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρόι Κάμινγκς :"Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;" - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Το νέο βιβλίο "Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση είναι μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που θα αγαπήσει τόσο το παιδί σας όσο και εσείς. Ήδη στην Αμερική έχει γίνει μπέστ σέλερ. Πρόκειται για έναν υπέροχο σκύλο που σας κοιτάζει όλο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ μιλάει για το " Ηimmelweg" του Χουάν Μαγιόργκα που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Το σύγχρονο έργο του Ισπανού δραματουργού Χουάν Μαγιόργκα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. Το σπουδαίο αυτό έργο αναφέρεται σε κάθε μορφή φασισμού, κατάχρησης εξουσίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Περιγράφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, την κτηνωδία του Ολοκαυτώματος και διαδίδει επίκαιρα μηνύματα. To "Timelink" σας παρουσιάζει μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Άγκυρα: Μόλις κυκλοφόρησαν τα "Xριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Παπαδιαμάντη

Τα "Χριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Παπαδιαμάντη είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα έργα του χάρη στις επαναλαμβανόμενες εκδόσεις. Οι εκδόσεις Άγκυρα όμως μας παρουσιάζουν μια μοναδική έκδοση με τα πρωτότυπα κείμενα αλλά και τη μεταφορά σε απλούστερη γλώσσα από την Καίτη Χιωτέλλη. Καλογραμμένα  σε ζωντανή γλώσσα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγια Αιώρα:«Πάντα να ξαναρχίζεις» -Εσείς ποιο χρώμα θα διαλέξετε;

Οι Εκδόσεις Αιώρα μας προτείνουν,για μια ακόμη χρονιά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ημερολόγιο για το 2020 σε έξι διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου. Πρόκειται για μικρά "κοσμήματα αισθητικής".Θα γίνουν τα αγαπημένα σας...Ιδιαίτερες προτάσεις  όπως άλλωστε είναι και οι εκδόσεις Αιώρα. Εβδομαδιαίο, λειτουργικό, χρηστικό, κομψό, με σύγχρονη, απέριττη αισθητική και κείμενα που ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι» του Robert Barry

Οι εκδόσεις Άγκυρα μας παρουσιάζουν ενα κλασικό εικονογραφημένο βιβλίο που μας μιλάει για όλη τη χαρά που μπορεί να φέρει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! «Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι» μας μιλάει για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων....την  αγάπη και την προσφορά.Το δέντρο του κυρίου Γουίλομπι θα ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Μίνωας: Η Ανν Γκρίφιν νικήτρια του βραβείου «Newcomer of the Year» των Irish Book Awards

Η Ανν Γκρίφιν τιμήθηκε με το βραβείο "Newcomer of the Year" των Ιρλανδικών Βραβείων Βιβλίου, για το ντεμπούτο της "Όταν όλα έχουν ειπωθεί (πρωτότυπος τίτλος: When all is said). Ένα βιβλίο βαθυστόχαστο και ένας ήρωας, ο Μόρις Χάνιγκαν, που σημάδεψε την καρδιά χιλιάδων αναγνωστών, ζωντάνεψε συναισθήματα, ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα» του Σάκη Σερέφα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Δικές μου είναι οι σιωπές, ρε, κι ό,τι θέλω τις κάνω! Αχ, καλές μου σιωπές που δεν σας έδινα σημασία τόσα χρόνια, σας θέλω όλες! To νέο έργο του Σάκη Σερέφα με τίτλο "Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα" κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. H ιστορία ξεκινάει όταν ένας ξένος εισβάλλει στο ...

Διαβάστε περισσότερα

"Οδύσσεια" του Ανδρέα Φλουράκη κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

"Τα μακρινά ταξίδια μας κάποτε μάς στερεύουν, τα πιο απαίσια φαγητά μια μέρα νοστιμεύουν. Γεύσεις πολλές και μυρωδιές βρίσκεις σε νέους τόπους, πάμε να συναντήσουμε πολιτισμούς και ανθρώπους". Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορεί το νέο έργο του διεθνή και πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη με τίτλο «Οδύσσεια». Λίγα λόγια για ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ως την άκρη του Ονείρου" της Κέλλυς Σταμουλάκη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, γνωστή κι αγαπητή για την δουλειά της σε μικρούς και μεγάλους μας ταξιδεύει «Ως την άκρη του ονείρου», με ένα έργο τρυφερό, πνευματώδες και αισιόδοξο που συνδυάζει αρμονικά την δράση και το όνειρο, το γέλιο και την συγκίνηση. Κυρίως ένα έργο που ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα κυκλοφορία Κάπα Εκδοτική:«Τάρτα Ροδάκινο» του Μηνά Βιντιάδη

Το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη, κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική και ρίχνει μια αιρετική ματιά στη σχέση αγάπης και μίσους ενός ζευγαριού, που ζει δίπλα μας. Ή μήπως είμαστε εμείς; Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ένας γοητευτικός άντρας, μια τρυφερή αλλά δηλητηριώδης γυναίκα και ...

Διαβάστε περισσότερα

Το υπέροχο βιβλίο «Παλμίρ» υποψήφιο για βραβείο Unicef του Zιλ Μπομ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Μερικές φορές χρειάζεται πολύ θάρρος για να φύγεις. Κι ο δρόµος είναι µακρύς και δύσκολος... Οι εκδόσεις Διάπλαση εξασφάλισαν και κυκλοφορούν για τους μικρούς φίλους το καινούργιο βιβλίο του Ζιλ Μπομ «Παλμίρ» που είναι υποψήφιο για το βραβείο UNICEF. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βιβλίο που δεν θα πρέπει ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρική Παράσταση: «Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Άγκυρα

Οι Εκδόσεις Άγκυρα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου "Θεατρομάθεια", συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποίησης παραμυθιών. Η φετινή παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο με τίτλο: "Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου", της  Dreis Stella. Η μετάφραση-διασκευή είναι της Αναστασίας Δ. Μακρή. Πρόκειται για μία ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Δεπάστας μιλάει για τη «Λούλου» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά από την Κάπα Εκδοτική

Η Κάπα Εκδοτική προσφέρει στο αναγνωστικό και θεατρόφιλο κοινό ένα εμβληματικό έργο του ευρωπαϊκού θεάτρου, ένα κείμενο που, γραμμένο έναν αιώνα πριν, γνώρισε τη λογοκρισία και τις απαγορεύσεις, αλλά και πλήθος διασκευών και θριαμβευτικών σκηνικών επιτυχιών έως σήμερα.Για πρώτη φορά στα ελληνικά παρουσιάζει , σε ...

Διαβάστε περισσότερα