Υπέροχη καλοκαιρινή πρόταση από τις εκδόσεις Μίνωας:«Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου» της Χίρο Αρικάουα

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
6 Αυγούστου 2019 15:37:00

«Καθώς απαριθμούμε τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού, ξεκινάμε για το επόμενο. Τιμώντας αυτούς που προηγήθηκαν. Τιμώντας κι αυτούς που θα ακολουθήσουν. Και μια μέρα, θα ξανασυναντήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους κάπου πέρα απ’ τον ορίζοντα.»

Το βιβλίο «Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου Γάτου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας είναι ένα παγκόσμιο Best Seller που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια βαθιά συγκινητική ιστορία που μας παρουσιάζει τη δύναμη της ψυχής αλλά και το πραγματικό νόημα της φιλίας. Μια ξεχωριστή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και έναν αδέσποτο γάτο.

Πόσο μπορεί να κρατήσει μια σχέση όταν υπάρχει αγάπη και καλοσύνη;

Από την παρουσίαση του βιβλίου:

Ένας αδέσποτος γάτος ζει σε ένα πάρκιγκ στο σύγχρονο Τόκιο. Για τίποτα στον κόσμο δεν θα αντάλλασσε την ελευθερία του με την άνεση ενός διαμερίσματος. Την ημέρα, όμως, που τον χτυπά ένα αυτοκίνητο καταφεύγει στη βοήθεια του νεαρού Σατόρου, που τον φροντίζει, του προσφέρει τη ζεστασιά ενός σπιτικού και του δίνει το όνομα Νάνα. Πέντε χρόνια αργότερα ο Σατόρου ξεκινά ένα ταξίδι με το βαν του, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί τρεις παλιούς παιδικούς του φίλους.

Στο πλευρό του βρίσκεται ο Νάνα, που είναι χαρούμενος γι’ αυτή την εμπειρία παρόλο που δεν γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού· ο Σατόρου δεν θέλει να του τον αποκαλύψει. Με φόντο την εναλλαγή των εποχών στην Ιαπωνία, η ιστορία του Νάνα χαρτογραφεί τα συναισθήματα που προκαλούν οι αναπάντεχες λοξοδρομήσεις της ζωής, εξυμνώντας την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνει πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας οι πράξεις αγάπης, μεγάλες αλλά και μικρές.

https://minoas.gr/product/to-chroniko-enos-polytaxidemenoy-gatoy/ 

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Κόσκε, ένας σύζυγος χωρίς γυναίκα

ΧΑΘΉΚΑΜΕ.

Έτσι άρχιζε το ιμέιλ.Ήταν του Σατόρου Μιγιαουάκι, ενός παιδικού φίλου του Κόσκε που είχε μετακομίσει μακριά όταν πήγαιναν δημοτικό. Άλλαζε συχνά κατοικία έκτοτε, αλλά δεν είχαν χάσει επαφή, και ακόμα και τώρα, που ήταν και οι δυο τριαντάρηδες πια, παρέμεναν φίλοι.Με συγχωρείς που σου το λέω τόσο ξαφνικά, αλλά μήπως μπορείς να πάρεις το γατί μου;Ήταν το πολύτιμο γατί του, «αναπόδραστες περιστάσεις» δεν του επέτρεπαν να το κρατήσει άλλο, και έψαχνε κάποιον να το φροντίσει.Ποιες ήταν οι αναπόδραστες περιστάσεις δεν έλεγε.Επισύναπτε δύο φωτογραφίες. Ένα γατί με δύο ραβδώσεις στο μέτωπο που σχημάτιζαν το ιδεόγραμμα χάτσι – το οχτώ.

«Ποπό!» ήταν η αντίδραση του Κόσκε. «Το γατί είναι ολόιδιο ο Χάτσι».Το γατί της φωτογραφίας έμοιαζε καταπληκτικά με το γατί που είχαν βρει ο Σατόρου και ο Κόσκε μια μέρα πριν από πολλά χρόνια.Πέρασε στη δεύτερη φωτογραφία, ένα κοντινό πλάνο της ουράς του γατιού. Μια καμπυλωτή ουρά που έμοιαζε να σχηματίζει τον αριθμό εφτά.Δεν λένε πως οι γάτες με καμπυλωτή ουρά φέρνουν καλοτυχία; σκέφτηκε ο Κόσκε.Προσπάθησε να θυμηθεί ποιος του το είχε πει αυτό. Αναστέναξε, καθώς συνειδητοποίησε ότι του το είχε πει η γυναίκα του, που είχε πάει να μείνει με τους γονείς της για λίγο καιρό. Ο Κόσκε δεν είχε ιδέα πότε θα επέστρεφε. Είχε αρχίσει να διαισθάνεται ότι μπορεί να μην επέστρεφε ποτέ.Του πέρασε απ’ το μυαλό η γελοία σκέψη ότι, αν είχαν μια τέτοια γάτα, ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.Με μια γάτα στο σπίτι, με μια γάτα με τσιγκελωτή ουρά να ξετρυπώνει θραύσματα ευτυχίας, ίσως και να μπορούσαν να ζήσουν μια πιο απλή, πιο αθώα ζωή.

Έστω και χωρίς παιδιά.Ένας φίλος μού ζήτησε να πάρω το γατί του, τι λες; της έγραψε στο ιμέιλ ο Κόσκε, κι η γυναίκα του απάντησε:

Κάνε ό,τι θες.Κάπως ψυχρή απάντηση, σκέφτηκε, αλλά μια που δεν του είχε απαντήσει ούτε σ’ ένα ιμέιλ από τότε που είχε φύγει, χάρηκε που έλαβε επιτέλους κάτι από κείνη. Άρχισε ν’ αναρωτιέται μήπως η γυναίκα του, που λάτρευε τις γάτες, γύριζε πίσω αν έπαιρνε ένα γατί στο σπίτι. Ίσως αν της έλεγε ότι το είχε υιοθετήσει αλλά δεν ήξερε πώς να το φροντίσει και την παρακαλούσε να τον βοηθήσει, ίσως να γύριζε πίσω μόνο και μόνο από συμπόνια για κείνο. Όχι. Ο μπαμπάς σιχαίνεται τις γάτες, οπότε δεν γίνεται.Κατάλαβε μόνος του τη σπασμωδική αντίδρασή του. Ανησυχούσε, ως συνήθως, για τη γνώμη του πατέρα του. Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που τον βαρέθηκε η γυναίκα του. Ο Κόσκε είχε αναλάβει την επιχείρηση τώρα και δεν υπήρχε λόγος να τον απασχολεί τι γνώμη θα είχε ο πατέρας του για το ένα και το άλλο. Κι όμως τον απασχολούσε.Έτσι, εν μέρει ως αντίδραση απέναντι στον πατέρα του, συμπεριέλαβε το όνομά του ‒Κόσκε Σαγουάντα– στους υποψήφιους που ήταν πρόθυμοι να πάρουν σπίτι τους το γατί του παιδικού του φίλου.Ο Σατόρου Μιγιαουάκι δεν έχασε χρόνο. Στο ρεπό της επόμενης εβδομάδας έσπευσε να πάρει το ασημί βαν του και να επισκεφτεί τον Κόσκε μαζί με τον πολυαγαπημένο του γάτο.Όταν άκουσε μια μηχανή αυτοκινήτου έξω απ’ το μαγαζί του, ο Κόσκε βγήκε και είδε τον Σατόρου να σταματάει στο πάρκιγκ του καταστήματος.

«Κόσκε! Χρόνια και ζαμάνια!»

Ο Σατόρου σήκωσε τα χέρια απ’ το τιμόνι και τον χαιρέτησε απ’ το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού.

«Άντε, πάρκαρε επιτέλους» τον παρότρυνε ο Κόσκε. Ήταν ενθουσιασμένος που έβλεπε τον Σατόρου. Δεν είχε αλλάξει καθόλου από τότε που ήταν παιδιά.

«Έπρεπε να παρκάρεις τελευταίος στη σειρά. Είναι πιο εύκολο». Υπήρχαν τρεις θέσεις στάθμευσης για πελάτες μπροστά απ’ το μαγαζί, αλλά ο Σατόρου είχε στριμώξει το βαν σε ένα σημείο πολύ μακριά απ’ την είσοδο, εκεί όπου μια αποθηκούλα και στοίβες από κούτες δυσκόλευαν το παρκάρισμα.

«Α, ναι;» είπε ο Σατόρου, ξύνοντας το κεφάλι του καθώς έβγαινε απ’ το αυτοκίνητο.

«Δεν ήθελα να πιάσω τη θέση κανενός πελάτη. Τέλος πάντων, τώρα πάρκαρα». Πήρε το κλουβί απ’ το πίσω κάθισμα.«Αυτός είναι ο Νάνα;»

«Ναι. Σου έστειλα φωτογραφία για να δεις την ουρά του, που μοιάζει να σχηματίζει το εφτά. Φοβερό όνομα, δεν συμφωνείς;»

«Δεν ξέρω αν θα το έλεγα φοβερό... Όλο περίεργα ονόματα διαλέγεις... Όπως το “Χάτσι”».Ο Κόσκε τούς οδήγησε στο καθιστικό και προσπάθησε να δει το μούτρο του Νάνα, αλλά ο γάτος έβγαλε ένα γκρινιάρικο γρύλισμα και γύρισε απ’ την άλλη. Όταν ο Κόσκε προσπάθησε να δει μέσα απ’ το κλουβί, το μόνο που μπόρεσε να διακρίνει ήταν η μαύρη καμπυλωτή ουρά και ο άσπρος πισινός.

«Τι έπαθες, Νάνα; Νάνατσαν*...;»

Ο Σατόρου προσπάθησε να καλοπιάσει τον Νάνα, αλλά στο τέλος τα παράτησε......

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Χίρο Αρικάουα γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1972 στο Κόουτσι της Ιαπωνίας. Γνώρισε επιτυχία με το πρώτο της μυθιστόρημα The Salt Town (2004), αποσπώντας το βραβείο Dengeki Novel, το οποίο απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ιαπωνία. Μεγάλη επιτυχία, επίσης, γνωρίζουν τα μυθιστορήματα της σειράς The Library Wars, τα οποία έχουν γυριστεί σε ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action. Το μυθιστόρημά της Το Χρονικό ενός Πολυταξιδεμένου Γάτου είναι best seller στην Ιαπωνία και εξελίσσεται σε αναπάντεχη διεθνή επιτυχία, με προοπτική να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

Εκδόσεις Μίνωας

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com  

 

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Άγνωστα κείμενα του Μαρσέλ Προυστ δημοσιεύονται για πρώτη φορά

Πριν από 100 χρόνια, ο Μαρσέλ Προυστ (1871 - 1922) βραβεύθηκε με το περίφημο βραβείο Goncourt, την ανώτατη λογοτεχνική διάκριση στην πατρίδα του. Τιμώντας εκείνη την ημέρα, ο μικρός γαλλικός εκδοτικός Οίκος Éditions de Fallois δημοσιεύει άγνωστα κείμενα, σκίτσα και διηγήματα του διάσημου Γάλλου συγγραφέα. Τα χειρόγραφα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Πού πήγαν τα βιβλία;» Η Δήμητρα Φώτου μιλάει για το νέο της βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλέντη

Tο νέο βιβλίο της Δήμητρας Φώτου είναι απλά υπέροχο. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο των λέξεων. Μια πρωτότυπη ιστορία εμπνευσμένη από τη συγγραφέα Δήμητρα Φώτου που αγαπάει τα παιδιά και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους. Στις μικρές ηλικίες η εικονογράφηση παίζει «πρωταγωνιστικό» ρόλο.Η Λίλα Καλογερή ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Παίκτης» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροές

Οι εκδόσεις Printa και Ροές σέβονται και αγαπούν τους αναγνώστες προσφέροντας τους βιβλία σε εξαιρετικές μεταφράσεις. Φροντίζουν πάντα το αναγνωστικό κοινό να διαβάζει κλασικά έργα που έχουν τη δική τους ιστορία στον χώρο του βιβλίου αλλά και σύγχρονα αριστουργήματα. «Ο Παίκτης» αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό έργο ...

Διαβάστε περισσότερα

«Μια σελίδα αγάπης» του Εμίλ Ζολά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Printa

Ο Ε. Ζολά υπήρξε πολυγραφότατος και δημιουργός διαχρονικών έργων. Ένα από αυτά είναι το βιβλίο «Μια σελίδα αγάπης» -Une Page d’amour (1878). Σε αυτό το έργο του ο Εμίλ Ζολά δεν ασχολείται με ένα κοινωνικό πρόβλημα, όπως μας έχει συνηθίσει αλλά με ένα οικογενειακό δράμα. ...

Διαβάστε περισσότερα

"Αριάδνη και άλλα διηγήματα" του Τσέχωφ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ

O 'Αντον Tσέχωφ στις αρχές της δεκαετίας του 1890 έγραφε: «Οι συγγραφείς που θεωρούμε αιώνιους ή απλά καλούς και μας αιχμαλωτίζουν μ' αυτά που γράφουν, έχουν ένα κοινό, πάρα πολύ σημαντικό γνώρισμα: Οδηγούν προς κάποια κατεύθυνση και καλούν κι εμάς προς τα κει, κι εμείς ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Μαντόνα με το γούνινο παλτό» του Τούρκου συγγραφέα Σαμπαχαττίν Αλί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ

Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ και στη σειρά «Ξένη Λογοτεχνία» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Τούρκου συγγραφέα Σαμπαχαττίν Αλί με τίτλο Η Μαντόνα με το γούνινο παλτό, σε μετάφραση της Ε. Ι. Σακαλή, η οποία υπογράφει και το εκτενές επίμετρο. Πρόκειται για την ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2018

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2018 (για τις εκδόσεις 2017) από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα βραβεία απονέμονται στους Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου (Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων), Σώτη Τριανταφύλλου, Γιώργο Κυριακόπουλο, Ελισάβετ Χρονοπούλου, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Αλέξη Πολίτη, Ρίκα Μπενβενίστε, ...

Διαβάστε περισσότερα

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Γεννημένος απ’ αυτούς που δεν έπρεπε. Ομόκλινος αυτών που δεν έπρεπε. Φονέας αυτών που δεν έπρεπε. Η Κάπα Εκδοτική προσφέρει στο αναγνωστικό και θεατρόφιλο κοινό την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος σε νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη. Τον τόμο εμπλουτίζουν με κείμενά τους, γραμμένα ειδικά ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ιππόλυτος» του Ευριπίδη κυκλοφορεί από την Κάπα εκδοτική

Και ούτε ξέρω από λαγνεία – έχω ακουστά γι’ αυτήν, ή έχω δει τη ζωγραφιά της κάπου, ανόρεχτα, γιατί είναι αμόλυντη η ψυχή μου Η Κάπα Εκδοτική προσφέρει στο αναγνωστικό και θεατρόφιλο κοινό το αριστούργημα του Ευριπίδη Ιππόλυτος, στην εξαιρετική μετάφραση που είχε συνθέσει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης για την ...

Διαβάστε περισσότερα

Η «Φαίδρα» το αριστούργημα του Ρακίνα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Η Κάπα Εκδοτική προσφέρει στο αναγνωστικό και θεατρόφιλο κοινό ένα από τα κορυφαία δείγματα του γαλλικού κλασικισμού. Ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, ύστερα από τριάντα χρόνια ενασχόλησης με το αριστούργημα του Ρακίνα, καταθέτει την τέταρτη και οριστική εκδοχή της μετάφρασης της Φαίδρας. Στον τόμο προτάσσεται εκτενής εισαγωγή, γραμμένη ...

Διαβάστε περισσότερα

"Tο παλιό μου πιάνο" η ποιητική συλλογή της Χλόης Βερίτη αφιερωμένη στον Μάνο Τόκα

Η ποιητική συλλογή της Χλόης Βερίτη είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο της φίλο Μάριο Τόκα. Ο τίτλος της συλλογής είναι πολύ χαρακτηριστικός «Το παλιό μου πιάνο». Αυτό το πιάνο της Χλόης, όπου μαζί με τον Μάριο Tόκα και την παρέα τους μαζεύονταν τις νύχτες και τραγουδούσαν. Αυτές τις ...

Διαβάστε περισσότερα

H συγγραφέας Μαρία Αθανασοπούλου μιλάει για το νέο της έργο "Δημοκρατία, Βία και Εξουσία" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το νέο συγγραφικό έργο της Μαρίας Αθανασοπούλου με τίτλο «Δημοκρατία, Βία και Εξουσία».Η συγγραφέας σε συνέντευξη της στο Timelink δίνει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα όπως: -Πώς λειτουργούν αυτοί οι τρείς πολιτικοί όροι; -Ποιος από τους τρεις παραμένει ενεργός στην εποχή μας; Πρόκειται για μια ...

Διαβάστε περισσότερα

«Εργατική τάξη και επανάσταση» του Γιώργου Ρούση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Στη σειρά «Ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες» κυκλοφορεί το βιβλίο του Έλληνα διανοούμενου, συγγραφέα και καθηγητή Γιώργου Ρούση με τίτλο «Εργατική τάξη και επανάσταση». Όπως μας αναφέρει ο συγγραφέας Γιώργος Ρούσης το ερώτημα το οποίο γίνεται προσπάθεια να απαντηθεί σε τούτη τη μελέτη είναι κατά πόσο η ...

Διαβάστε περισσότερα

«Εναγωνίως αγχιβατώντας» του Νίκου Μουρίκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Mετά την πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Μουρίκη, με τίτλο ¨Γενεαλογία του πείσματος"  κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική συλλογή του με τίτλο "Εναγωνίως αγχιβατώντας". Πρόκειται για 40 επιλεγμένα ποιήματα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Αξίζει ν'αναφέρουμε ότι οι εκδόσεις Γκοβόστη σέβονται το αναγνωστικό τους κοινό προσφέροντας τους πάντα αξιόλογες εκδοτικές ...

Διαβάστε περισσότερα

«Εκτροφείο θηραμάτων» της Γεωργίας Μιχαλαριά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Aπο τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο της Γεωργίας Μιχαλαριά με τίτλο "Εκτροφείο θηραμάτων". Μια αναπάντεχη σύνθεση ηρώων που τραγουδούν δυνατά για να καλύψουν το στατικό θόρυβο του σύμπαντος. Ασπρόμαυροι αντιήρωες που, άλλοτε με πικρή διαύγεια και άλλοτε με δονκιχωτική αισιοδοξία, επιδίδονται σε απέλπιδες προσπάθειες να ...

Διαβάστε περισσότερα

"Πάθος για Ζωή"-Η ζωή του Βαν Γκογκ του Ίρβινγκ Στόουν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Aπό τις εκδόσεις Γκοβόστη, κυκλοφορεί το βιβλίο του Ίρβιν Στόουν «Πάθος για ζωή». Πρόκειται για τη βιογραφία του μεγάλου ζωγράφου Βικέντιου Βαν Γκογκ. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται άγνωστες και γνωστές πτυχές της ζωής του.Το πλούσιο συγγραφικό υλικό προέρχεται από την αλληλογραφία του ζωγράφου με τον ...

Διαβάστε περισσότερα

«Διακοπές στο Παρίσι» του Σώμερσετ Μωμ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί ένα από τα κορυφαία έργα ενός από τους σπουδαιότερους βρετανούς συγγραφείς του 20ου αιώνα. Ο Σώμερσετ Μωμ υπήρξε ένας εξαιρετικός μυθιστοριογράφος αλλά και θεατρικός συγγραφέας. Τα έργα του είναι μοναδικά μεταφέρονται στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο.Τα βιβλία του έχουν διαβαστεί ...

Διαβάστε περισσότερα

"Κλεμμένες λιακάδες" της Μαρίας Παναγοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός

Ένας ανίερος έρωτας. Μια ιερή φιλία. Και η αέναη μάχη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Ποιος θα νικήσει; Και με ποιο τίμημα; Από την συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου» Υποψήφιο για Βραβείο Βιβλίου Public 2018. Η Μαρία Παναγοπούλου σε συνέντευξη ...

Διαβάστε περισσότερα

Υπέροχη καλοκαιρινή πρόταση από τις εκδόσεις Μίνωας:«Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου» της Χίρο Αρικάουα

«Καθώς απαριθμούμε τις αναμνήσεις ενός ταξιδιού, ξεκινάμε για το επόμενο. Τιμώντας αυτούς που προηγήθηκαν. Τιμώντας κι αυτούς που θα ακολουθήσουν. Και μια μέρα, θα ξανασυναντήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους κάπου πέρα απ’ τον ορίζοντα.» Το βιβλίο «Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου Γάτου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα κλασικά αγαπημένα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον επανεκδίδονται από τις εκδόσεις Μίνωας

Οι εκδόσεις Μίνωας φροντίζουν πάντα τα παιδιά να διαβάζουν μικρά αριστουργήματα. Αυτή τη φορά επανεκδίδουν σε ολοκαίνουριες προσεγμένες εκδόσεις τη σειρά «Περιπέτεια» της Ένιντ Μπλάιτον, της συγγραφέως που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να διαβάσουν τα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Δύο χρόνια διακοπές» του Ιούλιου Βερν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Οι εκδόσεις Μίνωας συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με κάθε νέα τους έκδοση αφού πρόκειται για βιβλία με εξαιρετικές επιμέλειες, μεταφράσεις και καλαίσθητα εξώφυλλα.Εκδόσεις που αγαπούν και σέβονται το αναγνωστικό τους κοινό. Ακόμα ένα σπουδαίο μυθιστόρημα από τον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα Ιούλιο Βερν κυκλοφορεί στην εμβληματική ...

Διαβάστε περισσότερα

«Τη μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας –Η ψυχοκόρη-της Χρύσας Λυκούδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός

Το μυθιστόρημα της Χρύσας Λυκούδη με τίτλο «Τη μέρα που στέρεψε ο Λάδωνας», μας «βουτάει» στην κυριολεξία στα νερά του όμορφου ποταμού.Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη από συναισθήματα και μυστήριο. Η συγγραφέας πήγαινε όταν ήταν μικρή στο ορεινό χωριό Λυκούρια Καλαβρύτων, όπου πηγάζει ο ποταμός Λάδωνας.Τον ...

Διαβάστε περισσότερα

«Οι φύλακες της λίμνης» της Βασιλικής Διαμαντή μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανός

Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Βασιλικής Διαμαντή με τίτλο "Οι φύλακες της λίμνης". Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα κοινωνικό, τοποθετημένο όμως πολύ καλά στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του. Ένας ύμνος στην δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και στο ταξίδι της μέσα σε πολέμους ...

Διαβάστε περισσότερα