"Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία" του Stuart Miller-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
9 Μαΐου 2018 16:05:00

Η Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία είναι ένα εξαιρετικό μαθησιακό εργαλείο που γράφτηκε για φοιτητές, αλλά προσφέρει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν μια σφαιρική εικόνα για την Ευρώπη. Ένα σεμινάριο Ιστορίας για όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα γεγονότα, τους ανθρώπους και τις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας. Με αφηγηματικό ρυθμό, χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μαρτυρίες και ντοκουμέντα ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη τον χάρτη της Ευρώπης.

Είναι ένα βιβλίο που το χαρακτηρίζει ο σοφός σχεδιασμός του, ο οποίος βασίζεται στην αποτύπωση της «μεγάλης εικόνας» και την ιστορική εποπτεία. Ταυτόχρονα, όμως, με επιδέξιους νοητικούς χειρισμούς και με σύντομες αλλά εμπε-ριστατωμένες και συνήθως πολυπρισματικές αναφορές, αναδεικνύεται η αλληλουχία των σημαντικών αιτιακών παραγόντων και των καθοριστικών ιστορικών γεγονότων από την είσοδο στη νεωτερικότητα έως την έλευση της μετανεωρικότητας. Έτσι συμβάλλει στην καλλιέργεια ουσιαστικής ιστορικής παιδείας. Τα χαρακτηριστικά αυτά το καθιστούν εξαιρετικό μαθησιακό εργαλείο.

Γιατί η κατ’ εξοχήν ομάδα στην οποία απευθύνεται το βιβλίο του Stuart T. Miller είναι οι φοιτητές/-τριες που σπουδάζουν Ιστορία. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα έργο μύησης στην ιστορική έρευνα και γραφή. Είναι ένα πανόραμα των ιστορικών διεργασιών, που συγκειμενοποιεί και κωδικοποιεί συγχρόνως ένα ευρύτατο σύνολο γεγονότων.

Παράλληλα, ωστόσο, το βιβλίο επιτυγχάνει να διαμορφώσει ένα μεθοδολογικό πλαίσιο για την κατάκτηση κρίσιμης σημασίας ιστορικών δεξιοτήτων, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατος ο κριτικός στοχασμός για το παρελθόν και η κατανόηση της σύνθετης σχέσης του με το παρόν και το μέλλον.

Το πλαίσιο αυτό δομείται με την παράθεση, τη συγκριτική-αντιστικτική προσέγγιση και τον κριτικό σχολιασμό επιλεγμένων ιστορικών πηγών, κειμενικών και εικονικών, που με τις κατάλληλες ερωτήσεις δημιουργούν τους όρους ενός «εργαστηρίου Ιστορίας». Ξεκινώντας από το ρήγμα που δημιούργησε η «Μεγάλη Επανάσταση», η Γαλλική του 1789, και τον Ναπολέοντα, τον «υπεράνθρωπο» των ρομαντικών, ο Στ. Μίλλερ παρακολουθεί, βήμα βήμα, την πορεία της Ευρώπης, των αποικιών και των συμμάχων της, μέχρι τη δεκαετία του 1990 και το ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσθέτει χάρτες, διαγράμματα, φωτογραφίες, παλιές γελοιογραφίες και ντοκουμέντα: μαρτυρίες απλών ανθρώπων για την καθημερινότητά τους κάθε εποχή, αποσπάσματα από απομνημονεύματα του Ναπολέοντα ή του Μπίσμαρκ,περιγραφές σπουδαίων συγγραφέων, όπως ο Φλομπέρ.

Η ελληνική έκδοση προσφέρει επιπλέον όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σ’ αυτή τη μακρόχρονη «περιπέτεια» της Ευρώπης. Εμπλουτίζεται, με εμπεριστατωμένο επίμετρο του καθηγητή Γιώργου Κόκκινου για τη Διδακτική της Ιστορίας.

Επιμέλεια- Επίμετρο: Γιώργος Κόκκινος

Μετάφραση: Σίσσυ Παπαδάκη

Eκδόσεις Gutenberg

https://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=2430

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

23. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι συνέπειες του (1914 – 1921)

Εισαγωγή

Μόνο ο πόλεμος μεταξύ Άγγλων και Μπόερ του 1899 - 1902 και ο Αμερικανικός Εμφύλιος του 1861-1865 είχαν δώσει έως τότε δείγματα του τι σημαίνει πόλεμος σε εποχή βιομηχανικής και τεχνολογικής ανάπτυξης. Κρίνοντας από τις διαστάσεις του και το πως επέδρασε στην οικονομία και στις κοινωνικές δομές όσων πήραν μέρος σ’ αυτόν, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αναμφισβήτητα ο πρώτος απόλυτος πόλεμος. 23.1 Προετοιμασίες πολέμου Τον πόλεμο τον υποστήριξε και τον καλωσόρισε μια γενιά Ευρωπαίων που είχε μεγαλώσει σκεπτόμενη με μιλιταριστικούς όρους. Είχε προετοιμαστεί για αυτή τη σύγκρουση και τη θεωρούσε αναπόφευκτη. Αυτό όμως που συνέβη καμιά σχέση δεν είχε με τα όσα προσδοκούσε. Ξεκίνησε ένας ατέλειωτος πόλεμος φθοράς με πρωτοφανείς και πέρα από κάθε φαντασία διαστάσεις. Ψυχολογικά όλοι ήσαν έτοιμοι· λογικά και πρακτικά όχι. Ο συνδυασμός αυτών των δύο οδήγησε στον Αρμαγεδώνα.

(α) Ψυχολογική ετοιμότητα

Σε όλες τις χώρες η ανακοίνωση της κήρυξης πολέμου προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού. Ο συνταγματάρχης Χάουζ ανέφερε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον: «Η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο. Ο μιλιταρισμός έχει αφηνιάσει».

Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις για αυτό:

1. Βουτιά στο κενό. Πολλοί πολιτικοί υποστήριζαν τον πόλεμο γιατί τον έβλεπαν σαν βάλσαμο για τα διάφορα προβλήματα και την ηθική πτώση της κοινωνίας. Ο λόρδος Ρόμπερτς, για παράδειγμα, τον θεωρούσε αντίδοτο «στην ανθρώπινη σαπίλα που δηλητηριάζει τις περισσότερες μεγάλες βιομηχανικές πόλεις μας». Παρόμοιες απόψεις υποστήριζαν πολύ δυναμικά δεξιές πατριωτικές οργανώσεις, όπως οι Alldeutscher Verband (Πανγερμανική Ένωση) και Wehrverein (Στρατιωτικός Σύνδεσμος) στη Γερμανία και η National Service League ( Εθνικός Σύνδεσμος) στη Βρετανία. Ο τελευταίος ιδρύθηκε το 1902, ως αντίδραση στην ανεπάρκεια του στρατού που αποκάλυψε ο Πόλεμος των Μπόερ, και πίεζε να καθιερωθεί υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους ακόμα και σε καιρό ειρήνης. Οι περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις υποστηρίζονταν από δεξιά κόμματα και δεν πίστευαν στη δημοκρατία. Ήταν πολύ δραστήριες και προσπαθούσαν να σπρώξουν τη νεολαία στον μιλιταρισμό, δημιουργώντας ομάδες όπως τους Boy Scount (Πρόσκοποι) και την Jungdeutschlandbund (Ένωση Γερμανικής Νεολαίας) του στρατηγού Φον Γκολτζ, και ασκώντας με όλους τους δυνατούς τρόπους προπαγάνδα υπέρ του πολέμου.

2. Σοβινιστική και μιλιταριστική λογοτεχνία. Οι λαϊκές εφημερίδες και τα περιοδικά ενίσχυαν τον διάχυτο σοβινισμό με δήθεν λογοτεχνικά αναγνώσματα. Τα χρόνια πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο εκδόθηκαν επίσης αξιοσημείωτα πολλά βιβλία που εξυμνούσαν τον πόλεμο, όπως το Η Γερμανία και ο επόμενος πόλεμος του Φρίντριχ Μπέρνχαρντι (1911), ή τρομοκρατούσαν με εισβολές στη Βρετανία όπως το αντιγερμανικό Η εισβολή του 1910 του Γουίλιαμ Λε Κε (1906) και Το αίνιγμα της άμμου του Έρσκιν Τσίλντερ.

3. Διακοπές στον πόλεμο.Για αρκετούς από τους πάρα πολλούς νεαρούς που έσπευσαν να καταταγούν ως εθελοντές τον Αύγουστο του 1914, όπως περιγράφει και η Ντέμπορα Μακ Άντριου στο μυθιστόρημα An August Bank Holiday Lark, ο πόλεμος ήταν μια διέξοδος από την πλήξη και τα προβλήματα της ζωής σε μια βιομηχανική πόλη, μια απόδραση στον καθαρό αέρα μιας βολικής ανωνυμίας και μιας συντροφικής κοινωνίας .Όλα αυτά εξηγούν γιατί, παρά την αριστερόστροφη τάση που κυριαρχούσε, η Γαλλία δέχτηκε με τόσο ενθουσιασμό το 1913 την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από δύο σε τρία χρόνια και γιατί, όταν άρχισαν οι προετοιμασίες για τον πόλεμο, οι υπήκοοι των Αψβούργων έσπευσαν να ντυθούν στα χρώματα της αυτοκρατορίας ξεχνώντας και τις γλώσσες που τους χώριζαν και τα αιτήματα τους για περισσότερη αυτονομία ή ανεξαρτησία. Οι μάχες, όμως, που όλοι αυτοί είχαν διδαχθεί να προσδοκούν και να υποστηρίζουν είχαν ήδη μετατραπεί σε έναν κτηνώδη μηχανοποιημένο πόλεμο που θα αποδεικνυόταν ένα πολύ τραυματικό σοκ.

 Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

 georgiacharda@gmail.com   

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Festen – Οικογενειακή γιορτή- Βασισμένο στην ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το «Festen» είναι σήμερα μια ταινία-σταθμός που η φόρμα δεν μπλέκεται στο περιεχόμενό της, παραδίδοντάς μας ένα ατόφιο σινεμά από αυτό που είχε να δει ο κόσμος από το γαλλικό Νέο Κύμα του Γκοντάρ και του Τριφό. Με ένα σενάριο-γροθιά στο στομάχι, με τον πρώτο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Νίκου Ταμπάκη με τίτλο «Από τη Θερμοκρασία στη γνώση»

«…γιὰ νὰ φτάσουμε στὰ ἄγνωστο πρέπει νὰ περάσουμε ἀπό γνωστοὺς δρόμους· ἀπό αὑτούς ἀσφαλέστερος εἶναι ἡ λεωφόρος τῆς Θερμοδυναμικῆς». G.Ν. LEWIS Πόσο συνειδητοποιοῦμε τόν μοναδικὸ πλοῦτο μας; Ὁ καθένας εἶναι κάτοχος ἑνός δείγματος τοῦ πολυπλοκότερου φυσικοῦ ἀντικειμένου, τοῦ πιὸ ἐντυπωσιακοῦ προϊόντος τῆς Ἐξέλιξης – τοῦ ...

Διαβάστε περισσότερα

"Τα Πλωτά Νησιά - Πέρα απ' τα Πλωτά Νησιά" του Εουτζένιο Μπάρμπα –Εκδόσεις Δωδώνη

Ξανακυκλοφορεί σε νέα, συμπληρωμένη έκδοση το βιβλίο του Εουτζένιο Μπάρμπα "Τα Πλωτά Νησιά"από τις εκδόσεις Δωδώνη. Η παρούσα ανανεωμένη έκδοση περιέχει και κεφάλαια από το βιβλίο Πέρα απ’ τα Πλωτά Νησιά. O Eουτζένιο Μπάρμπα είναι ένας ζωντανός  θρύλος του θεάτρου. Ανάμεσα στα πολυάριθμα βραβεία και τις ...

Διαβάστε περισσότερα

Bράβευση του Γ. Δαρδανού για την πολύτιμη προσφορά του στα γράμματα και τις επιστήμες,με τις εκδόσεις του!

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Γιώργο Δαρδανό (εκδόσεις Gutenberg-Τυπωθήτω) «για το σύνολο της υπερπεντηκονταετούς αδιάλειπτης προσφοράς στα γράμματα και τις επιστήμες με τις εκδόσεις του που αποτελούν ουσιαστική πολιτιστική συμβολή στη διάδοση στη σημερινή Ελλάδα των σημαντικών κλασικών έργων παγκόσμιας ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το αγόρι» του Μάρκους Μαλτ-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οpera

Οι εκδόσεις Opera για μια ακόμη φορά μας προτείνουν βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε.Βιβλία που θα μας  προβληματίσουν. Διαβάζοντας «Το αγόρι» του Μάρκους Μαλτ,από την πρώτη κιόλας σελίδα,νομίζεις ότι ταξιδεύεις σε μια καλογυρισμένη κινηματογραφική ταινία. Η περιγραφή του κόβει την ανάσα. Δεν μπορείς να αφήσεις το ...

Διαβάστε περισσότερα

Όταν τα νερά άλλαξαν

Κάποτε, ένας μεγάλος προφήτης προειδοποίησε τον κόσμο όλο, ότι πλησίαζε μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα. Μια μέρα όπου τα νερά, απ’ άκρη σ’ άκρη, θα στέρευαν εντελώς. Λίμνες, ποτάμια, βρύσες, ρυάκια, πηγάδια, όλα θα ξεραίνονταν και δεν θα ήταν δυνατό να βρεθεί ούτε μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Γεωργία Παρασκευά μιλάει για τη σπουδαιότητα της «Επιστροφής των Παραμυθιών» στη ζωή μας

«Η Επιστροφή των Παραμυθιών» το νέο έργο της Γεωργίας Παρασκευά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη. Το Timelink εξασφάλισε συνέντευξη με τη συγγραφέα και σας την παρουσιάζει: - Πώς μπορούμε να «βάλουμε» τη χώρα των παραμυθιών στη ζωή μας; Τη Χώρα των Παραμυθιών μπορούμε να τη «βάλουμε» ...

Διαβάστε περισσότερα

«Δικαιοσύνη» του σπουδαίου Φρήντριχ Ντύρρενματτ από τις εκδόσεις Ροές

Από τις εκδόσεις Ροές, και στη σειρά «Γερμανόφωνοι συγγραφείς», επανακυκλοφορεί σε «ανανεωμένη» Β΄ έκδοση το μυθιστόρημα Δικαιοσύνη του σπουδαίου Φρήντριχ Ντύρρενματτ. Μέσα σε ένα κατάμεστο εστιατόριο, ο σύμβουλος του καντονιού της Ζυρίχης Ίζαακ Κόλερ πυροβολεί θανάσιμα τον φίλο του και καθηγητή γερμανικής φιλολογίας Βίντερ μπροστά στα ...

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο « Στέλλα» του Γκαίτε κυκλοφορεί σε μια έκδοση υψηλής αισθητικής από την Κάπα Εκδοτική

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική,το θεατρικό έργο του Γκαίτε «Στέλλα», για πρώτη φορά στα ελληνικά, σε μία εξαιρετική μετάφραση από τον καταξιωμένο Έλληνα μεταφραστή Γιώργο Δεπάστα ενώ στη φιλολογική επιμέλεια ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Αξίξει να αναφέρουμε ότι η έκδοση είναι πραγματικό "κόσμημα" και τον σχεδιασμό της ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ανασυνειδησία -Ιπποκρατίδης τύραννος και τυραννούμενος "του Αλέξανδρου Αρδαβάνη

Ο ογκολόγος και ποιητής Αλέξανδρος Αρδαβάνης καταγράφει σκέψεις και συναισθήματα στη νέα του ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Ο Αλέξανδρος Αρδαβάνης στην παρουσίαση του βιβλίου του είχε δηλώσει: «Πρέπει να γίνεσαι κι εσύ πολυμήχανος. Να κάνεις διαρκώς πιρουέτες ανάμεσα στο απρόσιτο πάντα “ιδανικό” και ...

Διαβάστε περισσότερα

Από τις εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορεί το κλασικό βιβλίο "Μαξ Χάβελααρ ή Οι δημοπρασίες καφέ της Ολλανδικής Εμπορικής Εταιρείας Moυλτατούλι".

Από τις εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορεί το κλασικό βιβλίο "Μαξ Χάβελααρ ή Οι δημοπρασίες καφέ της Ολλανδικής Εμπορικής Εταιρείας, του Μουλτατούλι". Ο Μαξ Χάβελααρ, Ολλανδός δημόσιος υπάλληλος, καταφθάνει στο νέο του πόστο στην Ιάβα, ολλανδική αποικία κατά τον 19ο αιώνα, όπου διαπιστώνει τη διαφθορά και την εκμετάλλευση που ...

Διαβάστε περισσότερα

Το εμβληματικό διήγημα του Γ. Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξίδιον» κυκλοφορεί στη Μικρή Σειρά των Εκδόσεων Αιώρα.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός δεν παλιώνει, δεν φθείρεται με τον χρόνο. Η ανάγνωση των έργων του, κάθε φορά, ευφραίνει την καρδιά. Τα διηγήματά του, κείμενα υψηλής λογοτεχνικής αξίας, απα- ράμιλλου γλωσσικού πλούτου και αποκαλυπτικά ψυχογραφήματα, έχουν γίνει ακρογωνιαίος λίθος της λογοτεχνικής μας ιστορίας αλλά και της ελληνικότητας. Το ...

Διαβάστε περισσότερα

" Ο Φάρος " του Κόνορ Μακφέρσον κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασσικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα, τον μαγικό ρεαλισμό, με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία ένα «μακρύ ταξίδι της νύχτας μέσα στη μέρα». Mια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση ...

Διαβάστε περισσότερα

Το « Μικρό Πόνι » του Πάκο Μπεθέρα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

«Αν φυσιολογικός είναι αυτός που μισεί το διαφορετικό, τότε το παιδί μου δεν θέλω να είναι ούτε φυσιολογικό, ούτε συνηθισμένο». Το βαθειά κοινωνικό και πολύ ευαίσθητο αυτό έργο του βραβευμένου Πάκο Μπεθέρα, αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι. Ένα έργο επίκαιρο, το οποίο αφορά στο σχολικό ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ναπολέων» του Έμιλ Λούντβιχ –Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη

To εμβληματικό βιβλίο «Ναπολέων» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Πρόκειται για μια βιογραφία του Ναπολέοντα, που η στρατηγική και πολιτική ιδιοφυΐα του τον οδήγησαν στο θρόνο του αυτοκράτορα των Γάλλων. Με τη θέληση και την ευφυΐα του σφράγισε την Γαλλία. Ο Έμιλ Λούντβιχ με ζωντανό ...

Διαβάστε περισσότερα

Το σπουδαίο έργο του διαλογιστή Thich Nhat Hanh "Φόβος-Πώς να διώξουμε την τοξική παρουσία του από τη ζωή μας "κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιώρα

«Όταν δεν νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος». Το δεύτερο βιβλίο, μετά τη «Σιωπή», του Τικ Νιατ Χαν, που κυκλοφορεί στα ελληνικά ...

Διαβάστε περισσότερα

Οπου κι αν σκάψεις είναι φως – Ημερολόγιο 2019 Αιώρα

Οι Εκδόσεις Αιώρα μας προτείνουν ,για μια ακόμη χρονιά ,ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ημερολόγιο για το 2019 .Είναι μικρά "κοσμήματα αισθητικής"που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό. Ανάμεσα τους και εγώ που περιμένω πάντα με την ίδια ανυπομονησία να δω τα νεα χρώματα και τα υπέροχα αποφεύγματα που μέσα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ένας γιός»:Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Αλεχάντρο Παλόμας κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Opera

Για μια ακόμη φορά οι εκδόσεις Opera επιλέγουν εκδοτικές προτάσεις που θα μας εντυπωσιάσουν και θα μας ταξιδέψουν σ'εναν κόσμο μαγικό... Eίναι δύσκολο να διακρίνεις την πραγματικότητα από τη λογοτεχνική επινόηση του Αλεχάντρο Παλόμας. Μέσα από τα βιβλία του δημιούργησε σπουδαίες προσωπικότητες.Ο ίδιος έχει δηλώσει:«Είναι πολύ ...

Διαβάστε περισσότερα

"Iστορία μιας λευκής φάλαινας" του Λουίς Σεπούλβεδα-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera

Το καινούργιο βιβλίο του Λουίς Σεπούλβεδα, «Iστορία μιας λευκής φάλαινας» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opera. Ο Λουίς Σεπούλβεδα είναι από τους πλέον διάσημους Χιλιανούς συγγραφείς , με πλούσιο ιστορικό κοινωνικής και πολιτικής δράσης. Η ζωή του είναι μια διαρκής περιπλάνηση και συλλογή εμπειριών, που ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Το σπαθί του στρατηλάτη – Οι περιπέτειες του ήπιου θερμοκήπιου 4

Στο τέταρτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς του Χρήστου Δημόπουλου για παιδιά και εφήβους, ο Ήπιος Θερμοκήπιος αναζητά το χαμένο σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνδυάζοντας πάντα το χιούμορ και την περιπέτεια με τη μάθηση. Εκπληκτική η γραφή του Χρήστου Δημόπουλου με στοιχεία ιστορικής περιπέτειας. Λίγα λόγια για την ...

Διαβάστε περισσότερα

Ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι του Φιόντορ Ντοστογιέβσκη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Το μυθιστόρημα αυτό ανήκει στα μεγάλα έργα του συγγραφέα και παρουσιάζει με απλή και ρεαλιστική γραφή τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής του.Κοινωνικές αντιφάσεις, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων. Μέσα στο μυθιστόρημα "Ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι" αντικρίζουμε τη φτώχεια, την αδικία αλλά και τον ξεπεσμό των ταπεινών και καταφρονεμένων! Λίγα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο λαγός και το λιοντάρι

Μια φορά κι έναν καιρό, στα βάθη της απέραντης ζούγκλας, υπήρχε μια πανέμορφη σαβάνα. Εκεί περνούσαν τις ώρες τους ευχάριστα ελέφαντες, αντιλόπες, φίδια, ζέμπρες… όλων των ειδών τα ζώα, μικρά και μεγάλα. Την ημέρα τέντωναν απολαυστικά τα κορμάκια τους στον ήλιο και το βράδυ μαζεύονταν ...

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκλονιστικό «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Mετά το εξαιρετικό βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιάς»οι εκδόσεις Ψυχογιός ετοίμασαν ένα ακόμη  συγκλονιστικό έργο του το «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Λίγα λόγια για το βιβλίο: Την ημέρα που θα τον σκότωναν, ο Σαντιάγο Νασάρ σηκώθηκε στις πεντέμισι το πρωί για να περιμένει το ...

Διαβάστε περισσότερα