«Ηγεσία για παιδιά» του Δημήτρη Μπουραντά και της Σοφίας Πρωτόπαπα- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
12 Νοεμβρίου 2019 15:07:00

«Οι νέοι δε γνωρίζουν αρκετά για να έχουν σωστή κρίση, και έτσι τολμούν το αδύνατο και το πετυχαίνουν, η μια γενιά μετά την άλλη».

Pearl S. Buck, Συγγραφέας

Aπό τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ο Δημήτρης Μπουραντάς και η Σοφία Πρωτόπαπα μας παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα βήματα, που θα πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε τις ηγετικές δυνατότητες των παιδιών μας.

Η επιτυχημένη επαγγελματική ζωή,όπως και η προσωπική, προσδιορίζεται κυρίως από την παιδική και εφηβική ηλικία. Σε αυτές τις ηλικίες, αναπτύσσονται θεμελιώδη στοιχεία του χαρακτήρα και βασικές ηγετικές ικανότητες. Συνεπώς, ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Το παρόν βιβλίο είναι απαραίτητο σε όσους αισθάνονται αυτή την ευθύνη και επιθυμούν να αναπτύξουν τα παιδιά-ηγέτες ώστε να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη καριέρα σε οποιοδήποτε τομέα και να ζήσουν μια καλή ζωή. Το βιβλίο αποτελεί ένα πλήρη και πρακτικό οδηγό που περιλαμβάνει χρήσιμες έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία μέσω των οποίων οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τα παρακάτω ηγετικά χαρακτηριστικά και ηγετικές ικανότητες:

• Αυτογνωσία

• Αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία

• Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση

• Πρόδραση και προνοητικότητα

• Επιμονή

• Ταπεινότητα

• Όραμα και έμπνευση

• Δημιουργική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων

• Προσωπικό προγραμματισμό και υλοποίηση στόχων

• Ομαδικότητα

• Αποτελεσματική επικοινωνία και πειθώ

• Διεκδικητική στάση

Οι συγγραφείς του βιβλίου εκτός του επιστημονικού τους υπόβαθρου, είναι διακεκριμένοι καθηγητές και σύμβουλοι και διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και συμβουλευτική μαθητών, φοιτητών, γονέων, στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών. 

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1006309/hgesia-gia-paidia

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Γιατί δεν εστιάζουμε στην ηγετική ανάπτυξη των παιδιών; Η ηγετική ανάπτυξη των παιδιών δε μας απασχολεί.

Ας σκεφτούμε τουλάχιστον τρεις λόγους:

Πρώτον, από την ελληνική κουλτούρα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά η έννοια της ηγεσίας σε μικρές ηλικίες, αλλά και σε μεγαλύτερες. Ίσως έχουμε μάθει έτσι, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να αλλάξουμε, να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τα γνώριμα και να χαράξουμε νέα πορεία. Δεύτερον, το εκπαιδευτικό σύστημα –περιεχόμενο, μεθοδολογία, παιδαγωγικές μέθοδοι– επίσης δεν ενσωματώνει την έννοια, τη διδασκαλία και την εμπειρία της ηγεσίας. Αυτό το γνωρίζουμε ως μαθητές που υπήρξαμε και ως γονείς ή εκπαιδευτικοί που είμαστε τώρα. Ούτε αυτό, όμως, λέει κάτι, γιατί όπως φτιάξαμε ένα σύστημα που ξέρουμε ότι δεν είναι αποτελεσματικό, καθώς δεν υποστηρίζει τα παιδιά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά και ικανότητες που χρειάζονται στη ζωή τους –αυτογνωσία, αυτοέλεγχο, όραμα, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, συνεργασία–, μπορούμε και να το αλλάξουμε. Τρίτον, οι πεποιθήσεις των ενηλίκων, στις οποίες θα σταθούμε λίγο περισσότερο: Εγώ έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο: Ως γονέας, έχω πολλές υποχρεώσεις και τόσα να προγραμματίσω – φαγητό, ντύσιμο, παιδίατρο, σχολείο, ιδιαίτερα, ξένες γλώσσες, αθλητισμό, εξετάσεις, πρέπει να εργαστώ και να προσφέρω στο παιδί μου όσα χρειάζεται. Ως εκπαιδευτικός, πρέπει να παραδώσω το μάθημα, να «βγάλω» την ύλη, να αξιολογήσω την απόδοση, να βαθμολογήσω, και να διαχειριστώ διαφορετικές προσωπικότητες και συμπεριφορές. Ως προπονητής, πρέπει να διδάξω τους κανόνες του αθλήματος, να καθοδηγήσω την εξάσκηση σε τεχνικές δεξιότητες, να δείξω πώς μπαίνει το καλάθι ή το γκολ, πρέπει να μεριμνήσω για την ασφάλεια.

Η ηγεσία δεν έχει θέση.

Έχετε δίκιο, σε κάθε ρόλο υπάρχουν συγκεκριμένα καθήκοντα που πολλές φορές σάς κατακλύζουν. Η ηγεσία, όμως, δεν είναι ακόμα μία δραστηριότητα, δεν είναι άλλη μία υποχρέωση που διεκδικεί μέρος από τον πολύτιμο χρόνο σας. Η ηγεσία είναι στάση ζωής και τρόπος σκέψης, και δικός σας και του παιδιού. Το παιδί έχει άλλες προτεραιότητες: Δεν υπάρχει χρόνος για ηγεσία, τώρα έχει πολλές υποχρεώσεις – διάβασμα και καλούς βαθμούς στο σχολείο, νίκη στον αγώνα, πτυχίο στις ξένες γλώσσες. Θα μάθει για την ηγεσία όταν μεγαλώσει, όταν έρθει η ώρα, έχει ακόμα καιρό. Όλα αυτά ισχύουν. Τώρα πρέπει να μάθει απ’ έξω την Ιστορία, να ανέβει κατηγορία στο μπάσκετ, να πάρει το Lower. Η ηγεσία, όμως, δεν εμποδίζει την καλή απόδοση, δεν είναι αντίπαλος, κάθε άλλο: η ηγεσία ενδυναμώνει την πρόοδο, είναι σύμμαχος, στηρίζει την ανάπτυξη του παιδιού σε προσωπικό, ακαδημαϊκό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Η ηγεσία δε διαιρεί, δεν αφαιρεί, κάθε άλλο: είναι καλός πολλαπλασιαστής και προσθέτει, σε όλους τους τομείς. Δε χρειάζεται να περιμένετε να μεγαλώσει. Εγώ τι έπαθα που κανείς δε μου είπε για την ηγεσία; Και το σχολείο τέλειωσα, και σπούδασα, και δουλειά βρήκα, και οικογένεια έκανα. Σωστή απορία και αυτή. Εσείς ξέρετε καλύτερα την απάντηση.

Αυτό που βλέπουμε εμείς, όμως, είναι ότι πολλές φορές, ίσως υπερβολικά, κρίνετε με βάση τις δικές σας εμπειρίες, τους προσωπικούς σας στόχους ή την εποχή που εσείς μεγαλώσατε. Αυτό δημιουργεί αρκετά θέματα στο παιδί, όπως το τι θα επιλέξει να σπουδάσει, ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσει ή πώς θα ζήσει τη ζωή του γενικά. Το συναντάμε καθημερινά, έχουμε τρανταχτά παραδείγματα και επιχειρήματα – για τη ζωή ενός άλλου. Υπάρχουν ενήλικες που θέλουν να ζουν τη ζωή του παιδιού ή να ζει εκείνο τη δική τους. Το κάνουν με καλές προθέσεις, από αγάπη και με στόχο την ασφάλειά του. Το καταλαβαίνουμε. Είναι, όμως, αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος; Μήπως είναι καλύτερο να δείτε το παιδί όπως πραγματικά είναι, ως έναν άνθρωπο διαφορετικό από εσάς που αντιμετωπίζει άλλες προκλήσεις; Ας πούμε μόνο μία: πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον και, ενώ εσείς παίζατε σε μια πραγματική αλάνα στη γειτονιά, εκείνο παίζει σε μια εικονική πλατφόρμα στο σύμπαν – και χρειάζεται άλλες ικανότητες για να προστατέψει τον εαυτό του. Τι ξέρω εγώ από ηγεσία; Πιστεύω στην αξία της ηγεσίας, αλλά δεν ξέρω πώς να το βοηθήσω, τι να κάνω, από πού να αρχίσω.

Φυσιολογικό.

Δεν το μάθατε στο σχολείο, ούτε το διδαχτήκατε από τα πρότυπα, που υποτίθεται ότι έχουν υποχρέωση να συμπεριφέρονται ηγετικά. Σκεφτείτε, όμως, ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να μη στηρίξετε την ηγετική ανάπτυξη του παιδιού, γιατί αφενός μπορείτε να το μάθετε και αφετέρου δε χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Η ηγεσία είναι για τους μεγάλους. Ναι, σύμφωνα με αυτόν τον αστικό μύθο, ένα παιδί πρέπει πρώτα να μεγαλώσει, να κάνει λάθη, να μάθει, να «ψηθεί» στη ζωή και, αν έχει και χάρισμα, να γίνει ηγέτης. Τι ξέρει το παιδί; Δεν ξέρει πολλά, αλλά ας αφήσουμε τον μύθο, και ας δούμε την πραγματικότητα: καθημερινά αντιμετωπίζει προκλήσεις που του επιβάλλουν να εκφράζει ηγετικά χαρακτηριστικά και ικανότητες στο σπίτι, το σχολείο, το γήπεδο, στην κοινότητα και την κοινωνία, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Καθημερινά πρέπει να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να διεκδικεί ή να επιλέγει.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι Πρύτανης του New York College ενώ για πολλά χρόνια ήταν Καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δέκα ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: Μάνατζμεντ (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδόσεις Κριτική, 2006), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). To μυθιστόρημα Όλα σου τα ’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη (Εκδόσεις Πατάκη, 2008) τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Ashgate and Gower Publications, 2014) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK). Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ΣΟΦΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ είναι Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας στο Hellenic American College. Σπούδασε Ιστορία και Οργανωσιακή Ψυχολογία και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Κοινωνικές Επιστήμες με εξειδίκευση στη μεταφορά της εκπαίδευσης στην εργασία. Από το 2017, παρακολουθεί εκπαίδευση στην Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Η έρευνά της εστιάζει στην ηγεσία, στα δυνατά σημεία και στις αρετές, αλλά και στις δεξιότητες απασχολησιμότητας και σταδιοδρομίας. Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εργαζόταν ως καθηγήτρια αγγλικών και γαλλικών σε κέντρα ξένων γλωσσών, και από το 2001 εργάζεται σε κολέγια ως Διευθύντρια Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων, Εισηγήτρια σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Είναι πιστοποιημένη¬ REALISE2 Practitioner για το τεστ δυνατών σημείων, κάτοχος του Diploma in Personal and Executive Coaching, καθώς και πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator (GCDF). Δίνει ομιλίες και κάνει συμβουλευτική σε εφήβους και γονείς για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις επιλογές σπουδών και τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, είναι εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα τις ηθικές αρετές, τα δυνατά σημεία και την ηγεσία, δημιουργός του μοντέλου ηγετικής ανάπτυξης Παιδί-Ηγέτης και συγγραφέας των βιβλίων Συναισθηματική Ευημερία – Συναισθηματική Χρεωκοπία: Η μία, η άλλη όψη (Εκδόσεις Πληθώρα, 2015), με την Christine McGuire, και Eudaimonia as a way of life, A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics (αυτοέκδοση, 2016).

Εκδόσεις Ψυχογιός

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com

 

Σχετικά άρθρα

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Εξαιρετική πρόταση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος: «Ο Σιδερένιος Γίγαντας» του Τεντ Χιουζ

Η πολυαγαπημένη ιστορία του Τεντ Χιουζ σε μια νέα, μοναδική έκδοση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με τις υπέροχες εικόνες του Κρις Μόουλντ που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας. Πρόκειται για μια υψηλής αισθητικής έκδοση με εντυπωσιακή εικονογράφηση και ένα εξώφυλλο πασπαλισμένο με χρυσόσκονη ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Άνεσις – Μην το χάσετε!

«Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη ανεβαίνει φέτος στο θέατρο «Άνεσις». Πρόκειται για μια προσεγμένη παράσταση με φαντασία και ιδιαίτερα νοήματα που αξίζει να τη δουν μικροί και μεγάλοι. Η παράσταση παρουσιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο Καμπέρειο Θέατρο στα Γιάννενα, σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα ωραιότερα αστυνομικά έργα της Αγκάθα Κρίστι από τις εκδόσεις Ψυχογιός - Νέα έκδοση : Ν ή Μ;

Τα αστυνομικά έργα της Άγκάθα Κρίστι - εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων– είναι απαράμιλλης πλοκής, ενώ οι πωλήσεις των έργων της εκτιμάται πως έχουν ξεπεράσει τα 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα στα αγγλικά, και ένα ακόμη δισεκατομμύριο σε 103 άλλες γλώσσες….Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας τα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο κόσμος των ονείρων» της Άλις Ρομπ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα

Κάθε βράδυ αφήνουμε τον κόσμο της καθημερινότητας και χανόμαστε μέσα σ’ έναν διαφορετικό κόσμο ….έναν παράξενο αλλά και συνάμα μαγικό κόσμο που όλα είναι πιθανά…. Το βιβλίο της Άλις Ρομπ μας βοηθάει να ξεκλειδώσουμε τα σημάδια του υποσυνείδητου μας, μέσα από την ερμηνεία των ονείρων ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το μυστήριο των εφτά ρολογιών" της AGATHA CHRISTIE κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα ακόμη αγαπημένο βιβλίο μυστυρίου της 'Αγκαθα Κρίστι με τίτλο "Το μυστήριο των εφτά ρολογιών". Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η μυθοπλασία βασίζεται στην αλήθεια. Θέλω να πω, αν τα πράγματα δε συνέβαιναν, οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να τα σκεφτούν. Λίγο ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπημένο κλασικό βιβλίο Χριστουγέννων: «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

"Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό"  είναι από τα πιο αγαπημένα κλασικά βιβλία Χριστουγέννων της Άγκαθα Κρίστι. Ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί τα Χριστούγεννα να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σατανικό παιχνίδι το ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το αριστουργηματικό έργου του Γκαρσία Γκαμπριέλ Μάρκες κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.Εκδόθηκε το 1985 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο… Ο καρτερικός έρωτας που πάντα συγκινεί… Ένας άντρας περιμένει 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες… Μια συγκινητική ιστορία ανάμεσα σε ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Παπίτσα και το Βατραχάκι» του Ευγένιου Τριβιζά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλαση

Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο « Η Παπίτσα και το Βατραχάκι».Ολα τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά είναι ιδιαίτερα αγαπητά από τα παιδιά χρόνια τώρα... Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει τους μικρούς αναγνώστες. Θα τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρόι Κάμινγκς :"Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;" - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Το νέο βιβλίο "Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση είναι μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που θα αγαπήσει τόσο το παιδί σας όσο και εσείς. Ήδη στην Αμερική έχει γίνει μπέστ σέλερ. Πρόκειται για έναν υπέροχο σκύλο που σας κοιτάζει όλο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ μιλάει για το " Ηimmelweg" του Χουάν Μαγιόργκα που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Το σύγχρονο έργο του Ισπανού δραματουργού Χουάν Μαγιόργκα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. Το σπουδαίο αυτό έργο αναφέρεται σε κάθε μορφή φασισμού, κατάχρησης εξουσίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Περιγράφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, την κτηνωδία του Ολοκαυτώματος και διαδίδει επίκαιρα μηνύματα. To "Timelink" σας παρουσιάζει μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Άγκυρα: Μόλις κυκλοφόρησαν τα "Xριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Παπαδιαμάντη

Τα "Χριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Παπαδιαμάντη είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα έργα του χάρη στις επαναλαμβανόμενες εκδόσεις. Οι εκδόσεις Άγκυρα όμως μας παρουσιάζουν μια μοναδική έκδοση με τα πρωτότυπα κείμενα αλλά και τη μεταφορά σε απλούστερη γλώσσα από την Καίτη Χιωτέλλη. Καλογραμμένα  σε ζωντανή γλώσσα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγια Αιώρα:«Πάντα να ξαναρχίζεις» -Εσείς ποιο χρώμα θα διαλέξετε;

Οι Εκδόσεις Αιώρα μας προτείνουν,για μια ακόμη χρονιά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ημερολόγιο για το 2020 σε έξι διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου. Πρόκειται για μικρά "κοσμήματα αισθητικής".Θα γίνουν τα αγαπημένα σας...Ιδιαίτερες προτάσεις  όπως άλλωστε είναι και οι εκδόσεις Αιώρα. Εβδομαδιαίο, λειτουργικό, χρηστικό, κομψό, με σύγχρονη, απέριττη αισθητική και κείμενα που ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι» του Robert Barry

Οι εκδόσεις Άγκυρα μας παρουσιάζουν ενα κλασικό εικονογραφημένο βιβλίο που μας μιλάει για όλη τη χαρά που μπορεί να φέρει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! «Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι» μας μιλάει για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων....την  αγάπη και την προσφορά.Το δέντρο του κυρίου Γουίλομπι θα ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Μίνωας: Η Ανν Γκρίφιν νικήτρια του βραβείου «Newcomer of the Year» των Irish Book Awards

Η Ανν Γκρίφιν τιμήθηκε με το βραβείο "Newcomer of the Year" των Ιρλανδικών Βραβείων Βιβλίου, για το ντεμπούτο της "Όταν όλα έχουν ειπωθεί (πρωτότυπος τίτλος: When all is said). Ένα βιβλίο βαθυστόχαστο και ένας ήρωας, ο Μόρις Χάνιγκαν, που σημάδεψε την καρδιά χιλιάδων αναγνωστών, ζωντάνεψε συναισθήματα, ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα» του Σάκη Σερέφα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Δικές μου είναι οι σιωπές, ρε, κι ό,τι θέλω τις κάνω! Αχ, καλές μου σιωπές που δεν σας έδινα σημασία τόσα χρόνια, σας θέλω όλες! To νέο έργο του Σάκη Σερέφα με τίτλο "Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα" κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. H ιστορία ξεκινάει όταν ένας ξένος εισβάλλει στο ...

Διαβάστε περισσότερα

"Οδύσσεια" του Ανδρέα Φλουράκη κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

"Τα μακρινά ταξίδια μας κάποτε μάς στερεύουν, τα πιο απαίσια φαγητά μια μέρα νοστιμεύουν. Γεύσεις πολλές και μυρωδιές βρίσκεις σε νέους τόπους, πάμε να συναντήσουμε πολιτισμούς και ανθρώπους". Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορεί το νέο έργο του διεθνή και πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη με τίτλο «Οδύσσεια». Λίγα λόγια για ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ως την άκρη του Ονείρου" της Κέλλυς Σταμουλάκη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, γνωστή κι αγαπητή για την δουλειά της σε μικρούς και μεγάλους μας ταξιδεύει «Ως την άκρη του ονείρου», με ένα έργο τρυφερό, πνευματώδες και αισιόδοξο που συνδυάζει αρμονικά την δράση και το όνειρο, το γέλιο και την συγκίνηση. Κυρίως ένα έργο που ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα κυκλοφορία Κάπα Εκδοτική:«Τάρτα Ροδάκινο» του Μηνά Βιντιάδη

Το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη, κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική και ρίχνει μια αιρετική ματιά στη σχέση αγάπης και μίσους ενός ζευγαριού, που ζει δίπλα μας. Ή μήπως είμαστε εμείς; Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ένας γοητευτικός άντρας, μια τρυφερή αλλά δηλητηριώδης γυναίκα και ...

Διαβάστε περισσότερα

Το υπέροχο βιβλίο «Παλμίρ» υποψήφιο για βραβείο Unicef του Zιλ Μπομ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Μερικές φορές χρειάζεται πολύ θάρρος για να φύγεις. Κι ο δρόµος είναι µακρύς και δύσκολος... Οι εκδόσεις Διάπλαση εξασφάλισαν και κυκλοφορούν για τους μικρούς φίλους το καινούργιο βιβλίο του Ζιλ Μπομ «Παλμίρ» που είναι υποψήφιο για το βραβείο UNICEF. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βιβλίο που δεν θα πρέπει ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρική Παράσταση: «Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Άγκυρα

Οι Εκδόσεις Άγκυρα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου "Θεατρομάθεια", συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποίησης παραμυθιών. Η φετινή παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο με τίτλο: "Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου", της  Dreis Stella. Η μετάφραση-διασκευή είναι της Αναστασίας Δ. Μακρή. Πρόκειται για μία ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Δεπάστας μιλάει για τη «Λούλου» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά από την Κάπα Εκδοτική

Η Κάπα Εκδοτική προσφέρει στο αναγνωστικό και θεατρόφιλο κοινό ένα εμβληματικό έργο του ευρωπαϊκού θεάτρου, ένα κείμενο που, γραμμένο έναν αιώνα πριν, γνώρισε τη λογοκρισία και τις απαγορεύσεις, αλλά και πλήθος διασκευών και θριαμβευτικών σκηνικών επιτυχιών έως σήμερα.Για πρώτη φορά στα ελληνικά παρουσιάζει , σε ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι που έζησε δύο φορές » του Νταβίντ Λάγκερκραντζ -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το πολυαναμενώμενο έκτο μέρος της σειράς «MILLENΝIUM» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια σειρά που έχει ξετρελάνει το αναγνωστικό κοινό με τις κινηματογραφικές σκηνές και το μυστήριο που το περικλύει. Δεν είναι τυχαία πρώτο στις προτιμήσεις του.Ένα εκπληκτικό βιβλίο μυστηρίου που δεν θα πρέπει ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ηγεσία για παιδιά» του Δημήτρη Μπουραντά και της Σοφίας Πρωτόπαπα- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

«Οι νέοι δε γνωρίζουν αρκετά για να έχουν σωστή κρίση, και έτσι τολμούν το αδύνατο και το πετυχαίνουν, η μια γενιά μετά την άλλη». Pearl S. Buck, Συγγραφέας Aπό τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ο ...

Διαβάστε περισσότερα