Η Μαρία Αθανασοπούλου μιλάει στο «Timelink» για τη νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο «Έτσι όπως έρχονται» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
13 Ιουνίου 2019 11:59:00

Η γλώσσα της αλήθειας είναι απλή, κατανοητή, σαφέστατη. Έτσι και η γραφή της Μαρίας Αθνασοπούλου.

Διαβάζοντας τη νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο "Έτσι,όπως έρχονται.."αισθάνεσαι πως ζωγραφίζει με τον λόγο της αναλαμπές …σκέψεις, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνη γνωρίζει και ο αναγνώστης νιώθει βαθιά μέσα του ,κάθε λέξη από την ποίηση της...έτσι απλά και κατανοητά.....

Και πάλι ζητούμενο τα αυτονόητα, τα απλά και καθημερινά, μα τόσο αναγκαία για το σύντομο, μέχρι να γίνουμε αστερόσκονη, πέρασμά μας απ' αυτόν τον πλανήτη.

Η Μαρία Αθανασοπούλου μιλάει στο "Timelink"για το νέο της έργο:

-Αντιμετωπίζετε τα πράγματα στη ζωή σας «έτσι όπως έρχονται»;Όπως ο τίτλος της νέας σας ποιητικής συλλογής;

-Τα πράγματα στη ζωή μας και ιδιαίτερα τα πολύ σοβαρά, όπως τα ανεπίστρεπτα,είναι πολλές οι φορές που μας ξαφνιάζουνε και μας βγάζουνε από τους ρυθμούς μας.Θα ήταν λοιπόν ευχής έργο να μπορούσαμε να τα δεχτούμε έτσι όπως έρχονται αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αποτρέψουμε. Ο τίτλος της ποιητικής μου συλλογής "έτσι,όπως έρχονται",με αυτό το σημείο στίξης, το κόμμα, σηματοδοτεί τη χρονική σειρά που έρχονταν και με βρίσκανε τα ερεθίσματα, οι αφορμές και οι πηγές των ποιημάτων μου. Και απαντώντας στο ερώτημά σας, αν αντιμετωπίζω τα πράγματα στη ζωή μου έτσι όπως έρχονται, σας απαντώ ότι το προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω πάντοτε.

-Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο ποίημα από την συλλογή «Έτσι όπως έρχονται…»;

-Θα ήθελα αρχικά να σημειώσω ότι για τον κάθε δημιουργό η οποιασδήποτε μορφής δημιουργία του είναι κάπως σαν παιδί του.¨Ετσι λοιπόν συμβαίνει και με μένα.Όλα αυτά τα ποιήματα είναι δικά μου παιδιά και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσω κάποιο.Ωστόσο με βάλατε στον πειρασμό να το αποπειραθώ.Το δικό μου αγαπημένο ποίημα από αυτή την ποιητική μου συλλογή είναι "το όνειρο" γιατί συμπυκνώνει ολόκληρη την κοσμοθεώρησή μου, όλες τις βαθιές μου επιθυμίες για έναν άλλον κόσμο της ειρήνης, των δικαιωμάτων,της δικαιοσύνης, της αγάπης, των χρωμάτων και της χαράς. Άλλωστε, όπως έχετε εύστοχα επισημάνει, η ποίησή μου δεν είναι άχρωμη, ουδέτερη και ασαφής. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν σχεδόν τα πάντα γύρω μας έχουνε γκρεμιστεί και βρισκόμαστε μπροστά σε έναν καινούργιο κόσμο βαρβαρότητας και αγωνίας.

-Διαβάζοντας το έργο σας ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι τελικά το ζητούμενο σε αυτή τη ζωή είναι τα αυτονόητα ..τα απλά.. Πόσο δύσκολο όμως είναι να το πράξει κάποιος;

-Τα αυτονόητα....τα απλά....τα καθημερινά.... στο έργο μου προσλαμβάνουν διττή υπόσταση. Από τη μία πλευρά αναφέρομαι σε εκείνα τα αυτονόητα, απλά και καθημερινά που, στις μέρες μας, έχουνε γίνει ζητούμενο για πολλούς ανθρώπους και κυρίως για τη νέα γενιά, όπως για παράδειγμα η σταθερή εργασία, η τροφή, η στέγη, η παιδεία και η υγεία και από την άλλη σε όλα εκείνα που έχουνε λείψει από τον ορίζοντα της σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου-καταναλωτικού όντος- που δείχνει να αγνοεί αξίες και προτάγματα που θα του επιτρέψουνε να ζήσει το σύντομο ταξίδι του σε αυτόν τον κόσμο με αρμονία, χαρά και δημιουργικότητα, σε όλα εκείνα δηλαδή που θα τον οδηγήσουνε "στων ιδεών την πόλη" του μεγάλου Αλεξανδρινού όπου τυχοδιώκτες και πολεμοκάπηλοι δεν θα τον ξεγελάνε.Και βέβαια για να κατακτηθεί αυτός ο δεύτερος στόχος θα πρέπει αφ' ενός μεν να υπάρχουν τα πρώτα έτσι ακριβώς όπως αναφέρονται και αφ' ετέρου να προσπαθήσει πολύ και να επιμείνει αντιστεκόμενος στις κούφιες μεγαλοστομίες και αναζητώντας τα κλειδιά για έναν άλλον κόσμο στα δικά του ανθρώπινα μέτρα.

-Πόσο εύκολο είναι να κάνετε λέξεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας;

-Eίναι πολύ ωραίο το ερώτημά σας.Αναφέρεται στη γέννηση της ιδέας ή του συναισθήματος.στην κυοφορία και στην ωρίμανσή τους ώστε να γεννηθεί το λογοτεχνικό έργο στην οποιαδήποτε μορφή του έντεχνου γραπτού λόγου .

Με λίγα λόγια για να γίνουνε λ έ ξ ε ι ς οι σκέψεις και τα συναισθήματα χρειάζεται χρόνος. Ορισμένες μάλιστα φορές αρκετός και βέβαια απροσδιόριστος.΄Εχω παρατηρήσει ότι μπορεί να με βασανίζει κάτι για καιρό και ωστόσο να μη γεννιέται ο επιθυμητός τρόπος έκφρασής του και να επαρκεί ένα ερέθισμα, κάποιο τυχαίο γεγονός ίσως για να ανοίξει την πόρτα αυτή η μεγάλη κυρία, η έ μ π ν ε υ σ η και ο λόγος να τρέξει αβίαστα. Αυτό ηχεί κάπως σαν μεταφυσικό αλλά αυτό έχει συμβεί κάμποσες φορές.

-Η οικονομική κρίση συνδέεται με αυτό που αποκαλούμε κρίση αξιών 

Αναμφισβήτητα η κρίση των αξιών συνδέεται με την οικονομική κρίση. Θα έλεγα ότι προετοίμασε το έδαφος για ό.τι την ακολούθησε, για όλες τις δυσμενείς συνέπειες που ζούμε σήμερα και που, πολύ φοβάμαι θα εξακολουθούμε δυστυχώς να βιώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμη. Προηγήθηκε κατά τα γνώμη μου, της οικονομικής κρίσης, έστρωσε το δρόμο ενόσω εμείς είχαμε περιπέσει στον εφησυχασμό ,στην αδράνεια και στον λήθαργο. Και έτσι ,όταν ξυπνήσαμε από το λήθαργο, βρεθήκαμε μπροστά σε έναν καινούργιο κόσμο,στον οποίο τα προβλήματα δεν αφορούν κάποιους λίγους, δηλαδή δεν αποτελούν εξαιρέσεις αλλά τον κανόνα. Πρώτα συνεπώς αλώθηκαν οι ψυχές και μετά όλα τα άλλα και, όπως εκτιμώ, για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας σε αυτόν τον κόσμο πρέπει μαζί μας να πάρουμε πολύ νερό γιατί το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία.

-Ποίηση ή Λογοτεχνία; Με ποιο είδος ταυτίζεστε;

- Η ποίηση εμπεριέχει τέχνη, συνεπώς, ανήκει στη λογοτεχνία, που είναι η τέχνη του λόγου, όπως προκύπτει από τα συνθετικά της λέξης, την τέχνη και το λόγο. Ο Μπωντλαίρ άλλωστε έλεγε "Να είσαι ποιητής ακόμα και στον πεζό λόγο". Όσον αφορά εμένα, το θέμα, που κάθε φορά με τσιγκλίζει, υπαγορεύει και τον αντίστοιχο τρόπο έκφρασης που άλλες φορές είναι η ποίηση και άλλες ο πεζός λόγος. Δεν ταυτίζομαι με κάποιο είδος έκφρασης,δεν προγραμματίζω αλλά κινούμαι όπως κάθε φορά αισθάνομαι.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια στο χώρο της λογοτεχνίας και της ποίησης;

Τα τελευταία χρόνια και όπως η ζωή μού έδειξε, δεν κάνω μεγαλόπνοα και μεγαλεπήβολα σχέδια γιατί, όταν αυτό συμβαίνει, ο Θεός γελάει.Προσπαθώ πάντα να κρατάω ανοιχτές τις κεραίες μου, να αφουγκράζομαι τις σιωπές και τους ήχους, να συλλαμβάνω τα μηνύματα των δύσκολων καιρών που ζούμε και να είμαι ανοιχτή κλείνοντας τα αυτιά μου στις σειρήνες. Προσπαθώ ακόμη να περιφρουρώ και να συντηρώ το παιδί μέσα μου. Αυτός είναι ο τρόπος που έχω κινηθεί, όσο τα έχω καταφέρει, στο χώρο της ποίησης και του πεζού λόγου καταπιανόμενη με το μυθιστόρημα, τα διηγήματα, το δοκίμιο και το αφήγημα.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία!!

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

https://www.govostis.gr/product/1533/etsi-opws-erxontai.html

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαρία Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πολιτικό Τμήμα της ίδιας Σχολής. Υπήρξε δικηγόρος Αθηνών και εργάστηκε για παραπάνω από τρεις δεκαετίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά και κατοικεί στην Αθήνα. Το έτσι, όπως έρχονται είναι το έβδομο βιβλίο της.

Από τις Εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορούν επίσης:

Συνομιλώντας με τους Αλμπέρτο Καέιρο και Φερνάντο Πεσσόα (δοκίμιο)

- Η πρώτη επαφή μου με τον "Φύλακα των κοπαδιών" του Φερνάντο Πεσσόα υπήρξε αποκαλυπτική. Όπως και με άλλους μεγάλους και αγαπημένους, αισθάνθηκα ότι πρέπει να του πιστώσω κι άλλο χρόνο. Έτσι προέκυψε η δεύτερη επικοινωνία μου με αυτόν τον ύμνο στη Φύση, την άνοιξη του 2009. Αυτή η δεύτερη ανάγνωση αποδείχτηκε συγκλονιστική και γόνιμη, και έτσι γεννήθηκε αυτή η συνομιλία σαν κραυγή αγωνίας για όλα εκείνα που, επαναπροσδιορίζοντας το μέτρο της ζωής μας, οφείλουμε να κάνουμε, έστω και στο και πέντε, χωρίς καμία άλλη αργοπορία για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, βλέποντας τούς εαυτούς μας όχι ως το όλον του σύμπαντος, αλλά ως μέρος του.

https://www.govostis.gr/product/1111/synomilwntas-me-toys-almperto-kaeiro-kai-fernanto-pessoa.html

Ταξίδι Εκλογών (μυθιστόρημα)Ένα μικρό κορίτσι και μία ηλικιωμένη γυναίκα, που οι συγκυρίες της ζωής τις έφεραν πολύ κοντά, βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και σιγά σιγά, λιθαράκι λιθαράκι, κρίκο με κρίκο χτίζεται ανάμεσά τους μία ακατάλυτη σχέση. Μία σχέση που ίσως να νικάει ακόμη και τον θάνατο. Πώς αλλιώς να εξηγήσει η Μαργαρίτα αυτό το δώρο που της επιφύλαξε η τύχη έτσι όπως το αντίκρισε μέσα από τις αναρτημένες καταστάσεις με τους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσώπων στο Πρωτοδικείο της πρωτεύουσας; Ένα ταξίδι αναψυχής στην παιδική της ηλικία, γύρω στο τέλος της δεκαετίας του ʼ50, αποτέλεσε την αφετηρία γιʼ αυτήν τη μεγάλη συναισθηματική προσέγγιση. Ένα ταξίδι σε κάποια επαρχιακή κωμόπολη, σε μία Ελλάδα τελείως διαφορετική από τη σημερινή και σε μία χρονική περίοδο που οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις υπήρξαν ραγδαίες, καταιγιστικές και, σε μερικά σημεία τους, σκοτεινές. Όλα αυτά γέννησαν μέσα της την αμφισβήτηση και της έδωσαν τα στοιχεία και τα ερεθίσματα για να καλλιεργήσει τη δική της ματιά στον κόσμο.

https://www.govostis.gr/product/1226/taxidi-eklogwn.html  

Σαν Μυθιστόρημα (μυθιστόρημα)Το οδοιπορικό ενός νέου που αψηφώντας τα σίγουρα και ασφαλή κυνηγάει με πάθος το όνειρο και τις προσδοκίες του. Είναι οι επιλογές του που καθόρισαν την πορεία του; Οι αστάθμητοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο, επηρέασαν τη ζωή και την υγεία του ; Τα ψυχολογικά προβλήματα είναι αντανάκλαση και αποτέλεσμα της πραγματικότητας που βιώνουμε; Ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα που γεννάει ανισότητες, που αλέθει όνειρα και ελπίδες, ένα σύστημα που νοσεί μπορεί να δώσει τη λύση; https://www.govostis.gr/product/1374/san-mythistorima.html

Ιβάν… όπως Γιάννης… και άλλα ασύνδετα διηγήματα (διηγήματα)Η ζωή του Ιβάν αρχίζει ευοίωνα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προοπτικές.΄Ενα απρόβλεπτο γεγονός την ανατρέπει ολοκληρωτικά και ξαφνικά βρίσκεται στο πουθενά. Από τη φύση του προικισμένος με την ικανότητα να αφήνει πίσω του οτιδήποτε τον αρρωσταίνει, με επιμονή και πείσμα, προσηλωμένος στις σταθερές διαχρονικές αξίες, βρίσκει και πάλι τη χαρά της ζωής.

https://www.govostis.gr/product/1468/iban-8230-opws-giannis-8230.html 

Το μαγικό δώρο (αφήγημα)

-Πόσο εύκολο είναι να μιλήσει κανείς γι’ αυτά που τον έχουνε σφραγίσει, γι’ αυτά που αλλάξανε τη ροή της ζωής του; Θα προσφέρει κάτι αυτό το εγχείρημα; Μέσα από ποιες διεργασίες και με ποιες εμπειρίες ανακαλύπτει κανείς την Ιθάκη;

https://www.govostis.gr/product/1494/to-magiko-dwro.html

Συμμετοχή σε Συλλογικό έργο (2017)

Τα Ποιήματα του 2016 - Κοινωνία των (δε)κάτων

Eκδόσεις Γκοβόστη

Συνέντευξη : Γεωργία Χάρδα

georgiacharda@gmail.com 

 

 

Σχετικά άρθρα

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

«Η Μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Άνεσις – Μην το χάσετε!

«Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη ανεβαίνει φέτος στο θέατρο «Άνεσις». Πρόκειται για μια προσεγμένη παράσταση με φαντασία και ιδιαίτερα νοήματα που αξίζει να τη δουν μικροί και μεγάλοι. Η παράσταση παρουσιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο Καμπέρειο Θέατρο στα Γιάννενα, σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα ωραιότερα αστυνομικά έργα της Αγκάθα Κρίστι από τις εκδόσεις Ψυχογιός - Νέα έκδοση : Ν ή Μ;

Τα αστυνομικά έργα της Άγκάθα Κρίστι - εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων– είναι απαράμιλλης πλοκής, ενώ οι πωλήσεις των έργων της εκτιμάται πως έχουν ξεπεράσει τα 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα στα αγγλικά, και ένα ακόμη δισεκατομμύριο σε 103 άλλες γλώσσες….Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας τα ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο κόσμος των ονείρων» της Άλις Ρομπ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα

Κάθε βράδυ αφήνουμε τον κόσμο της καθημερινότητας και χανόμαστε μέσα σ’ έναν διαφορετικό κόσμο ….έναν παράξενο αλλά και συνάμα μαγικό κόσμο που όλα είναι πιθανά…. Το βιβλίο της Άλις Ρομπ μας βοηθάει να ξεκλειδώσουμε τα σημάδια του υποσυνείδητου μας, μέσα από την ερμηνεία των ονείρων ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το μυστήριο των εφτά ρολογιών" της AGATHA CHRISTIE κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα ακόμη αγαπημένο βιβλίο μυστυρίου της 'Αγκαθα Κρίστι με τίτλο "Το μυστήριο των εφτά ρολογιών". Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η μυθοπλασία βασίζεται στην αλήθεια. Θέλω να πω, αν τα πράγματα δε συνέβαιναν, οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να τα σκεφτούν. Λίγο ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπημένο κλασικό βιβλίο Χριστουγέννων: «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

"Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό"  είναι από τα πιο αγαπημένα κλασικά βιβλία Χριστουγέννων της Άγκαθα Κρίστι. Ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί τα Χριστούγεννα να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σατανικό παιχνίδι το ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το αριστουργηματικό έργου του Γκαρσία Γκαμπριέλ Μάρκες κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.Εκδόθηκε το 1985 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο… Ο καρτερικός έρωτας που πάντα συγκινεί… Ένας άντρας περιμένει 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες… Μια συγκινητική ιστορία ανάμεσα σε ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η Παπίτσα και το Βατραχάκι» του Ευγένιου Τριβιζά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλαση

Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο « Η Παπίτσα και το Βατραχάκι».Ολα τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά είναι ιδιαίτερα αγαπητά από τα παιδιά χρόνια τώρα... Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει τους μικρούς αναγνώστες. Θα τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρόι Κάμινγκς :"Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;" - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Το νέο βιβλίο "Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση είναι μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που θα αγαπήσει τόσο το παιδί σας όσο και εσείς. Ήδη στην Αμερική έχει γίνει μπέστ σέλερ. Πρόκειται για έναν υπέροχο σκύλο που σας κοιτάζει όλο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ μιλάει για το " Ηimmelweg" του Χουάν Μαγιόργκα που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Το σύγχρονο έργο του Ισπανού δραματουργού Χουάν Μαγιόργκα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. Το σπουδαίο αυτό έργο αναφέρεται σε κάθε μορφή φασισμού, κατάχρησης εξουσίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Περιγράφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, την κτηνωδία του Ολοκαυτώματος και διαδίδει επίκαιρα μηνύματα. To "Timelink" σας παρουσιάζει μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Άγκυρα: Μόλις κυκλοφόρησαν τα "Xριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Παπαδιαμάντη

Τα "Χριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Παπαδιαμάντη είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα έργα του χάρη στις επαναλαμβανόμενες εκδόσεις. Οι εκδόσεις Άγκυρα όμως μας παρουσιάζουν μια μοναδική έκδοση με τα πρωτότυπα κείμενα αλλά και τη μεταφορά σε απλούστερη γλώσσα από την Καίτη Χιωτέλλη. Καλογραμμένα  σε ζωντανή γλώσσα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγια Αιώρα:«Πάντα να ξαναρχίζεις» -Εσείς ποιο χρώμα θα διαλέξετε;

Οι Εκδόσεις Αιώρα μας προτείνουν,για μια ακόμη χρονιά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ημερολόγιο για το 2020 σε έξι διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου. Πρόκειται για μικρά "κοσμήματα αισθητικής".Θα γίνουν τα αγαπημένα σας...Ιδιαίτερες προτάσεις  όπως άλλωστε είναι και οι εκδόσεις Αιώρα. Εβδομαδιαίο, λειτουργικό, χρηστικό, κομψό, με σύγχρονη, απέριττη αισθητική και κείμενα που ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι» του Robert Barry

Οι εκδόσεις Άγκυρα μας παρουσιάζουν ενα κλασικό εικονογραφημένο βιβλίο που μας μιλάει για όλη τη χαρά που μπορεί να φέρει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! «Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι» μας μιλάει για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων....την  αγάπη και την προσφορά.Το δέντρο του κυρίου Γουίλομπι θα ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόσεις Μίνωας: Η Ανν Γκρίφιν νικήτρια του βραβείου «Newcomer of the Year» των Irish Book Awards

Η Ανν Γκρίφιν τιμήθηκε με το βραβείο "Newcomer of the Year" των Ιρλανδικών Βραβείων Βιβλίου, για το ντεμπούτο της "Όταν όλα έχουν ειπωθεί (πρωτότυπος τίτλος: When all is said). Ένα βιβλίο βαθυστόχαστο και ένας ήρωας, ο Μόρις Χάνιγκαν, που σημάδεψε την καρδιά χιλιάδων αναγνωστών, ζωντάνεψε συναισθήματα, ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα» του Σάκη Σερέφα κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Δικές μου είναι οι σιωπές, ρε, κι ό,τι θέλω τις κάνω! Αχ, καλές μου σιωπές που δεν σας έδινα σημασία τόσα χρόνια, σας θέλω όλες! To νέο έργο του Σάκη Σερέφα με τίτλο "Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα" κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. H ιστορία ξεκινάει όταν ένας ξένος εισβάλλει στο ...

Διαβάστε περισσότερα

"Οδύσσεια" του Ανδρέα Φλουράκη κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

"Τα μακρινά ταξίδια μας κάποτε μάς στερεύουν, τα πιο απαίσια φαγητά μια μέρα νοστιμεύουν. Γεύσεις πολλές και μυρωδιές βρίσκεις σε νέους τόπους, πάμε να συναντήσουμε πολιτισμούς και ανθρώπους". Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορεί το νέο έργο του διεθνή και πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη με τίτλο «Οδύσσεια». Λίγα λόγια για ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ως την άκρη του Ονείρου" της Κέλλυς Σταμουλάκη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, γνωστή κι αγαπητή για την δουλειά της σε μικρούς και μεγάλους μας ταξιδεύει «Ως την άκρη του ονείρου», με ένα έργο τρυφερό, πνευματώδες και αισιόδοξο που συνδυάζει αρμονικά την δράση και το όνειρο, το γέλιο και την συγκίνηση. Κυρίως ένα έργο που ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα κυκλοφορία Κάπα Εκδοτική:«Τάρτα Ροδάκινο» του Μηνά Βιντιάδη

Το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη, κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική και ρίχνει μια αιρετική ματιά στη σχέση αγάπης και μίσους ενός ζευγαριού, που ζει δίπλα μας. Ή μήπως είμαστε εμείς; Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ένας γοητευτικός άντρας, μια τρυφερή αλλά δηλητηριώδης γυναίκα και ...

Διαβάστε περισσότερα

Το υπέροχο βιβλίο «Παλμίρ» υποψήφιο για βραβείο Unicef του Zιλ Μπομ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

Μερικές φορές χρειάζεται πολύ θάρρος για να φύγεις. Κι ο δρόµος είναι µακρύς και δύσκολος... Οι εκδόσεις Διάπλαση εξασφάλισαν και κυκλοφορούν για τους μικρούς φίλους το καινούργιο βιβλίο του Ζιλ Μπομ «Παλμίρ» που είναι υποψήφιο για το βραβείο UNICEF. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βιβλίο που δεν θα πρέπει ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρική Παράσταση: «Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Άγκυρα

Οι Εκδόσεις Άγκυρα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου "Θεατρομάθεια", συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποίησης παραμυθιών. Η φετινή παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο με τίτλο: "Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου", της  Dreis Stella. Η μετάφραση-διασκευή είναι της Αναστασίας Δ. Μακρή. Πρόκειται για μία ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Δεπάστας μιλάει για τη «Λούλου» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά από την Κάπα Εκδοτική

Η Κάπα Εκδοτική προσφέρει στο αναγνωστικό και θεατρόφιλο κοινό ένα εμβληματικό έργο του ευρωπαϊκού θεάτρου, ένα κείμενο που, γραμμένο έναν αιώνα πριν, γνώρισε τη λογοκρισία και τις απαγορεύσεις, αλλά και πλήθος διασκευών και θριαμβευτικών σκηνικών επιτυχιών έως σήμερα.Για πρώτη φορά στα ελληνικά παρουσιάζει , σε ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι που έζησε δύο φορές » του Νταβίντ Λάγκερκραντζ -Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το πολυαναμενώμενο έκτο μέρος της σειράς «MILLENΝIUM» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια σειρά που έχει ξετρελάνει το αναγνωστικό κοινό με τις κινηματογραφικές σκηνές και το μυστήριο που το περικλύει. Δεν είναι τυχαία πρώτο στις προτιμήσεις του.Ένα εκπληκτικό βιβλίο μυστηρίου που δεν θα πρέπει ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ηγεσία για παιδιά» του Δημήτρη Μπουραντά και της Σοφίας Πρωτόπαπα- Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

«Οι νέοι δε γνωρίζουν αρκετά για να έχουν σωστή κρίση, και έτσι τολμούν το αδύνατο και το πετυχαίνουν, η μια γενιά μετά την άλλη». Pearl S. Buck, Συγγραφέας Aπό τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέο βιβλίο στην αγαπημένη παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας:4½ φίλοι και το διαμαντένιο περιλαίμιο-(10)

Nέο βιβλίο στην αγαπημένη σειρά των μικρών αναγνωστών 4½ ΦΙΛΟΙ από τις εκδόσεις Μίνωας. Πρόκειται για μια περιπετειώδη σειρά με μια παρέα παιδιών και έναν σκύλο που λύνουν μυστήρια και ξεπερνούν τα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο τους.Τα βιβλία της σειράς διαβάζονται από εκατομμύρια αναγνώστες σε ...

Διαβάστε περισσότερα