Αϊ-Βασίλης με ουρά – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
13 Νοεμβρίου 2017 15:17:00

Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο ,χριστουγεννιάτικο αυτή τη φορά , από την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Γιολάντα Γεωργιάδη – Τσορώνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαββάλας:

''Mήνυμα'':''Πόσο μεγάλο είναι και το πιο μικρό που δόθηκε στην ώρα του''.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο λύκος είναι άρρωστος. Άρρωστο είναι όμως και ένα από τα τρία γουρουνάκια. Κρίμα… Ο Αϊ-Βασίλης θα το βρει κρεβατωμένο! Ο λύκος βλέπει τα γουρουνάκια από το παράθυρο. «Χο χο χο!» τραγουδάει και κατεβαίνει από την καμινάδα. Τα γουρουνάκια πανικοβάλλονται. Τι έγινε όμως μετά και πήραν τα αδερφάκια ανείπωτη χαρά;

To''timelink'' εξασφάλισε μια συνέντευξη ,γεμάτη ευαισθησία και γνώση για το παιδί και το παιδικό βιβλίο,με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικό, Γιολάντα Γεωργιάδη - Τσορώνη .Έναν θετικό και χαμογελαστό άνθρωπο!

Το βιβλίο σας «Αϊ- Βασίλης με ουρά» κυκλοφόρησε πρόσφατα, με ποια αφορμή το γράψατε;

Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές για πολλούς λόγους, κυρίως όμως επειδή ξέρουν πως θα πάρουν δώρα. Από γονείς, συγγενείς και τον Αϊ-Βασίλη ζητούν δώρα υλικά συνήθως. Ωστόσο υπάρχουν και τα άυλα δώρα, που είναι πολύ σημαντικά, σπουδαία και πολύτιμα, τα παιδιά όμως δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητά τους. Στο «Μπουναμάδες με μπελάδες» που κυκλοφόρησε πέρυσι οι ήρωες απέδειξαν πως στην παρέα και την αγάπη βρίσκουν τα δώρα την αξία τους. Φέτος οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» πάνε το θέμα λίγο παραπέρα και αποδεικνύουν ότι, πολλές φορές, σπουδαίο και μεγάλο δώρο δεν είναι ένα πολυδιαφημιζόμενο ή ακριβό παιχνίδι, αλλά ό,τι μας προσφέρεται ακριβώς τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Κάτι που μπορεί να μην είναι τυλιγμένο σε πολύχρωμο αμπαλάζ, αλλά που έχει τη δύναμη να σώζει τη ζωή μας ή να την κάνει καλύτερη. Έτσι ο «Αϊ- Βασίλης με ουρά» είναι ένας πολύ παράξενος Αϊ- Βασίλης, τον οποίο τα παιδιά έχουν ήδη αγαπήσει.

Το βιβλίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση. Μια απαραίτητη αρετή που κάθε γονιός πρέπει να αναπτύξει. Με ποιο τρόπο μπορούν οι γονείς να το πετύχουν;

Η ικανότητα των παιδιών να κατανοούν και να ταυτίζονται με τα συναισθήματα των άλλων είναι , σωστά το λέτε, η πρώτη ουσιαστική αρετή της ηθικής νοημοσύνης. Οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» βοηθούν με τον τρόπο τους τον μικρό αναγνώστη, να μπει στη θέση τους, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά τους και να κατανοήσει τις πράξεις τους. Στην ερώτησή σας «πώς θα μπορούσαν οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους» θα έλεγα πως είναι απαραίτητο να διαβάζουν μαζί τους βιβλία για τα συναισθήματα, επειδή τα παιδιά, μέσα από τη δράση και τα καμώματα των ηρώων της κάθε ιστορίας, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους και μπορούν με βάση τα δικά τους βιώματα, να μπαίνουν πιο εύκολα στη θέση των άλλων. Ωστόσο στην περίπτωση του βιβλίου που εξετάζουμε, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η ιστορία μπορεί να «ξαναδιαβαστεί» με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο παραθέτω αναλυτικά στο τέλος του βιβλίου. Προκειμένου οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους μπορούν ακόμα να τα μάθουν να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων από τις εκφράσεις, τη στάση του σώματος και τη συμπεριφορά τους. Να επαινούν τα παιδιά τους για τις ευαίσθητες και ευγενικές τους πράξεις, να τα ρωτούν «πώς θα αισθανόσουν εσύ αν…» και να τα βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούν «πώς πιστεύεις ότι νιώθει ο άλλος με αυτό που έκανες». Τελευταίο και πολύ σημαντικό να τα ρωτούν «πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις εσύ στην τάδε περίπτωση…» επειδή η κατανόηση, για να έχει αξία, πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις. Τελειώνοντας οφείλω να επισημάνω πως η συμπόνια για τους άλλους, αυτήν που επιδεικνύουμε εμείς οι μεγάλοι, είναι ο πιο ισχυρός τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση.

Eίστε και εκπαιδευτικός ,πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά ,να μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα;

Σύμφωνα με την Παιδαγωγική «Η ενσυναίσθηση είναι μια εγγενής ικανότητα του ατόμου, προκύπτει δηλαδή φυσικά και αρκετά νωρίς. Έτσι, τα παιδιά μας γεννιούνται με ένα τεράστιο ενσωματωμένο πλεονέκτημα για την ηθική τους ανάπτυξη. Ωστόσο η ανάπτυξη αυτής της θαυμάσιας ικανότητας των παιδιών μας να συμπονούν τους άλλους, δεν αποτελεί εγγύηση. Παρόλο που τα παιδιά γεννιούνται με την ικανότητα για ενσυναίσθηση, αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά, διαφορετικά θα παραμείνει αδρανής». Κατόπιν αυτού, επειδή τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να κατανοήσουν τα δυσάρεστα, κυρίως, συναισθήματα π.χ. θυμό, ζήλια, φόβο, ντροπή κ.λπ. χρέος δικό μας είναι να στεκόμαστε δίπλα τους, να παρατηρούμε τις αντιδράσεις τους, να συζητάμε, ώστε να μπορέσουμε μαζί τους να ξεχωρίσουμε τα διάφορα συναισθήματα που βιώνουν, να τους εξηγήσουμε γιατί μπορεί να αισθάνονται έτσι και να τα βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Δε θα έλεγα πως η συγγραφή βιβλίων ήταν ένα παιδικό μου όνειρο. Η ιδιότητά μου ως δασκάλας ήταν μάλλον εκείνη που μου έδειξε αυτόν τον δρόμο για δύο κυρίως λόγους: αφενός γιατί έπρεπε να επινοήσω ιστορίες για τις ανάγκες αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων μέσα στην τάξη, αφετέρου γιατί ένα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που είχα αναλάβει πριν από πολλά χρόνια με τους μαθητές μου στάθηκε αιτία να γνωρίσω καταξιωμένους συγγραφείς, οι οποίοι, διαβάζοντας κάποια πρωτόλειά μου, με παρακίνησαν να ασχοληθώ περαιτέρω.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας για κάθε βιβλίο;

Οι πηγές έμπνευσης είναι πολλές. Τα καμώματα των μαθητών μου, ένα τοπίο, μια φωτογραφία, η διαφορετική ματιά πάνω σε κάποιο αντικείμενο, ακόμα και μια λέξη μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας μιας ιστορίας.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να βοηθήσει το παιδί του ν’ αγαπήσει το διάβασμα από μικρή ηλικία;

Ο γονιός μπορεί να επισκέπτεται βιβλιοπωλεία μαζί με το παιδί, να δίνει στο ίδιο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτά που είναι κατάλληλα για την ηλικία του, να το προτρέπει να γίνει μέλος κάποιας δανειστικής βιβλιοθήκης, να του παρέχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθεί παρουσιάσεις βιβλίων, προπαντός όμως να διαβάζει το βιβλίο μαζί με το μικρό παιδί: χρωματίζοντας τη φωνή όταν πρέπει, αλλάζοντας τη χροιά στους διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ το κρατάει αγκαλιά ή το έχει πολύ κοντά του.Το βιβλίο διαποτίζεται έτσι από μυρωδιά μανούλας ή μπαμπά, μια μυρωδιά που θα το συνοδεύει εφ΄όρου ζωής ως συναισθηματική προίκα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι οι γονείς να κάνουν πράγματα μαζί με το παιδί εξ αφορμής ενός βιβλίου: να «ντυθούν» ήρωες και να δραματοποιήσουν κάποιες σκηνές, να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Το παιδί συνειδητοποιεί έτσι πως το βιβλίο μπορεί να συνεχίζεται μετά το τέλος των σελίδων του και να γίνεται πηγή διασκέδασης. Η χαρά που παίρνει από αυτό θα γίνει κίνητρο να το αποζητάει. Μεγαλώνοντας θα έχει μάθει πως το βιβλίο δίνει χαρές πολλαπλών επιπέδων και είναι πιθανό να το κάνει μέρος της καθημερινότητάς του. Την εγγενή αγάπη που έχουν τα μικρά παιδιά για τα παραμύθια και τις ιστορίες πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία, αφού είναι γενικά αποδεκτό πως «το παιδί που διαβάζει θα γίνει ο ενήλικας που σκέφτεται».

Να επισημάνουμε βέβαια πως για την καλλιέργεια της αγάπης προς το βιβλίο ο γονιός πρώτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα, διαθέτοντας χρόνο για τα δικά του διαβάσματα. Η σειρά: Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

http://savalas.gr/book/ai-vasilis-oura

 Εκδόσεις Σαββάλας

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiaharda@gmail.com

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

«Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης»: Το πρώτο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη - για μεγαλύτερα παιδιά - κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου

Τέσσερα παιδιά. Ένα μυστηριώδες αέριο που απειλεί τον πλανήτη. Εννιά μέρες διορία για να σώσουν τον κόσμο… Τι κάνεις όταν η αποστολή σου είναι το ακατόρθωτο και εσύ είσαι ένα κανονικό παιδί; Φτάνει το θάρρος και η βοήθεια της παρέας σου-κανονικά παιδιά κι αυτά, για να ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το πρωί που ήρθαν να μας πάρουν- Ανταποκρίσεις από τον πόλεμο στη Συρία" της Τζανίν Ντι Τζιοβάνι

Διάβασα το βιβλίο μετά από προτροπή συναδέλφου,είχε δίκιο,είναι πραγματικά συγκλονιστικό.Η Τζανίν Ντι Τζιοβάνι,κορυφαία πολεμική ανταποκρίτρια ,περιγράφει ιστορίες ανθρώπων που ξαφνικά βρέθηκαν μέσα σε έναν πόλεμο που τους άλλαξε τη ζωή. Έναν πόλεμο χωρίς αύριο… Φρίκη,βία και μια χαοτική κατάσταση χωρίς αδιέξοδο. Είναι σημαντικό να διαβάζουμε βιβλία ...

Διαβάστε περισσότερα

Δύο νέες συγγραφικές δουλειές από τις εκδόσεις Πλέσσα

Οι εκδόσεις ΠΛΕΣΣΑ κυκλοφορούν δύο νέες συγγραφικές δουλειές του Διονύση Ν. Μουσμούτη, συγγραφέα και εκδότη του μηνιαίου περιοδικού Ιστορία, με τίτλους «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ TON 19o AIΩΝΑ» (2 τόμοι) και «ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΡΕΡ, Η “ΣΚΟΤΕΙΝΗ” ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1850-1857)». «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ TON 19o AIΩΝΑ» Τόμος A΄, σελ.: ...

Διαβάστε περισσότερα

Το μυστηριώδες νησί του Ιούλιου Βερν-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

"Το μυστηριώδες νησί" είναι ένα από τα ομορφότερα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν, το οποίο εκδόθηκε το 1874 από τις εκδόσεις Hetzel.Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και αποτελεί συνέχεια των διάσημων έργων του Βερν "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα"και " Τα τέκνα του πλοιάρχου Γκραντ". Κατά ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός βιβλίου για να γίνει μπεστ-σέλερ;

Πολλά βιβλία εκδίδονται, αλλά λίγα καταφέρνουν να γίνουν τόσο ευπώλητα, ώστε να θεωρηθούν μπεστ-σέλερ. Ποια βιβλία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να το πετύχουν αυτό; Όσα είναι μυθιστορήματα (ιδίως θρίλερ ή μυστηρίου), απομνημονεύματα ή βιογραφίες, έχουν μεγάλες αρχικές πωλήσεις και εκδίδονται προς το τέλος του έτους αλλά ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ο Ασπροδόντης"-Τζακ Λόντον-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Ο Ασπροδόντης είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που αφηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού λυκόσκυλου στα παγωμένα δάση του Καναδά. Εκεί η ζωή είναι σκληρή και το λυκόπουλο γρήγορα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την άγρια φύση και τους κινδύνους που καραδοκούν σε κάθε του βήμα. Η απρόσμενη συνάντησή ...

Διαβάστε περισσότερα

"Μαϊκελ το σκυλί του Τσίρκου" του Τζακ Λόντον-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Το βιβλιό «Μαϊκελ,το σκυλί του Τσίρκου» είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά και συγκινητικά μυθιστορήματα του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα. Ο Τζακ Λόντον, με αφορμή την παθολογική αφοσίωση ενός σκυλιού στον αφέντη του και την αγάπη του ανθρώπου για το έξυπνο ζωντανό του, σκιαγραφεί σε βάθος πρόσωπα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν, το λογοτεχνικό έργο του οποίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα και δίνει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού» την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής. Ο ΜακΓιούαν ...

Διαβάστε περισσότερα

«Οι τέσσερις εποχές της Μέλισσας» του Κυριάκου Αθανασιάδη-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Στο νέο βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με έρωτες,τραγωδίες φτώχια και ξενιτιά. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία αγάπης και μυστικών.Η ηρωίδα αναζητεί την ευτυχία και πραγματοποιεί ένα ταξίδι αυτεπίγνωσης, μέσω του παιδικού της έρωτα και ενός άντρα που έρχεται από την Αμερική φορτωμένος ...

Διαβάστε περισσότερα

«Φτερά παγωνιού» -Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη

Από την πρώτη κιόλας σελίδα ο αναγνώστης απορροφάται από την ιστορία, πράγμα που δείχνει ότι τον παρασέρνει η διήγηση… Στο νέο βιβλίο της Μάχης Τζαβέλλα,συναντάμε καταστάσεις που έχουμε βιώσει και εξακολουθούμε να βιώνουμε. Μια δραματική αφήγηση,με ρεαλιστικό ύφος γραφής, για την περίπλοκη σχέση μητέρας - κόρης ...

Διαβάστε περισσότερα

"Αλεξάνδρα Κολλοντάι"-Tο αιώνιο σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γκοβόστη

Η Αλεξάνδρα Κολλοντάι είναι ίσως η πιο γνωστή γυναίκα μεταξύ των Ρώσων επαναστατών, η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε ως πλήρες μέλος της κεντρικής επιτροπής των μπολσεβίκων και η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε κομισάριος,μετά την επανάσταση του Οκτώβρη του 1917. Εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ριζοσπαστικές ιδέες σχετικά με ...

Διαβάστε περισσότερα

To άπειρο και εγώ της Kate Hosford –Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

To βιβλίο "Το άπειρο και εγώ "αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια για να εξηγηθεί το άπειρο και οι «άπειρες» έννοιές του,μέσα από τη  μάτια ενός παιδιού. Το εικονογραφημένο βιβλίο της Kate Hosford «Το άπειρο και εγώ» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μας παρουσιάζει το άπειρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ - Graphic diary-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Η συγκλονιστική περιπέτεια του γενναίου κοριτσιού που έγινε σύμβολο,που μπήκε στην κρυψώνα ως δεκατριάχρονο κοριτσάκι και βγήκε δυο χρόνια αργότερα ως συγγραφέας και ώριμη γυναίκα για να δολοφονηθεί λίγο μετά, αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο για τη ναζιστική κτηνωδία και την αντίσταση του ανθρώπου απέναντι στον ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι συνένοχοι -Νόρα Πυλόρωφ-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε εποχές ταραγμένες, από τις εκτοπίσεις των Εβραίων και το Άουσβιτς μέχρι τη θαμπή, κουρασμένη Ελλάδα του σήμερα. Υπέροχη πλοκή και περιγραφή από μια συγγραφέα που πραγματικά  σέβεται τον αναγνώστη… Η συγγραφέας μοιράζεται με τους αναγνώστες τις σκέψεις της για το ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις φορές νύφη του Θάνου Κονδύλη-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Το νέο μυθιστόρημα του Θάνου Κονδύλη,"Τρεις φορές νύφη", κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Εξαιρετική η πλοκή που ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και προσεγμένη περιγραφή της Αθήνας των τελών του 20ου αιώνα. Λίγα λόγια για την υπόθεση: Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, στην Κύπρο, ...

Διαβάστε περισσότερα

"Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα"-Kυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι το κορίτσι  που «τρομοκράτησε» τους Ταλιμπάν και πήρε το Νόμπελ Ειρήνης. Τα κείμενά της έκαναν αίσθηση και σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε γνωστό το πραγματικό της προφίλ. Έγινε η ηρωίδα των συμπατριωτών της που υπέφεραν, αλλά μπήκε στο στόχαστρο. Βρέθηκε στο νοσοκομείο να ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα, του Θάνου Αθανασόπουλου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το βιβλίο του Θάνου Αθανασόπουλου «Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα. 49+1 ιστορίες». Ή καλύτερα 50 μικρά, περίεργα και πρωτότυπα ανεκδιηγήματα. Μια γλώσσα πηγαία και άμεση, χωρίς τις περιττές φαμφάρες του λογοτεχνικού λόγου, που έρχεται να προκαλέσει πολύ γέλιο. Ο Θάνος ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας Γιώργος Δ. Λεμπέσης μιλάει στο Timelink για τα νέα του βιβλία και τα σχέδια του

Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης  θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, με πλούσια βιβλιογραφία και πολλές βραβεύσεις. Ανάμεσα σε άλλα η Ψαρόσουπα, είναι το έργο που τον καθιέρωσε και που μετρά αρκετά «ανεβάσματα» στις ελληνικές σκηνές. Μας μιλάει για τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων που ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αρσέν και ο Φαντομά επιστρέφουν με νέα περιπέτεια-Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη και της Κίκας Τσιλιγγερίδου «Αρσέν και Φαντομά Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών: Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια». Αφού έλυσαν με επιτυχία "Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου", οι διάσημοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ Αρσέν και Φαντομά επιστρέφουν με ...

Διαβάστε περισσότερα

Η ερωτική περιπέτεια και οι χαρακτήρες της του Αμπδόν Ουμπίδια-Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ροές

Πρόκειται για μια πλήρη ανατομία της ερωτικής περιπέτειας, η οποία εξετάζεται σε όλα τα στάδια και τις εκφάνσεις της. Με ακρίβεια και ευστοχία, ο Ουμπίδια αποκρυσταλλώνει αλήθειες που κάνουν την ανάγνωση του έργου του ,να μοιάζει με ιστορίες που όλοι έχουμε βιώσει... ¿Cuándo el amor se ...

Διαβάστε περισσότερα

Δώρος Δημοσθένους & Λένα Κιτσοπούλου στο Passport Κεραμεικός

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις τους τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, ο Δώρος Δημοσθένους κι η Λένα Κιτσοπούλου δεν καταθέτουν τα όπλα αλλά επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για το Bang Bang #2. Μια από τις πιο ανατρεπτικές παραστάσεις της φετινής σεζόν, όπου ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Πριν τον Αδάμ του Τζακ Λόντον -Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Ένα ακόμη μυθιστόρημα, γραµµένο από τον Τζακ Λόντον, γεµάτο ρεαλισµό και ζωή, αποτελούµενο από ήρωες ξεχασµένους στην Αφρική την εποχή του Πλειστόκαινου. Εκεί πίσω στην αρχή του ανθρωπίνου γένους, ο συγγραφέας µας δείχνει προκλητικά τη φύση, τη θνησιµότητα, αλλά και την αγωνία τους. Το εκπληκτικό αυτό  ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το κάλεσμα της άγριας φύσης και άλλες νουβέλες» του Τζακ Λόντον –Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

«Το κάλεσμα της άγριας φύσης» αποτελεί την απαρχή της παγκόσμιας επιτυχίας και φήμης ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας. Είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα αμερικανικά μυθιστορήματα. Εκδόθηκε το 1903, αφού προηγουμένως δημοσιευόταν σε συνέχειες το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στην εφημερίδα Saturday Evening ...

Διαβάστε περισσότερα