Αϊ-Βασίλης με ουρά – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
13 Νοεμβρίου 2017 15:17:00

Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο ,χριστουγεννιάτικο αυτή τη φορά , από την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Γιολάντα Γεωργιάδη – Τσορώνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαββάλας:

''Mήνυμα'':''Πόσο μεγάλο είναι και το πιο μικρό που δόθηκε στην ώρα του''.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο λύκος είναι άρρωστος. Άρρωστο είναι όμως και ένα από τα τρία γουρουνάκια. Κρίμα… Ο Αϊ-Βασίλης θα το βρει κρεβατωμένο! Ο λύκος βλέπει τα γουρουνάκια από το παράθυρο. «Χο χο χο!» τραγουδάει και κατεβαίνει από την καμινάδα. Τα γουρουνάκια πανικοβάλλονται. Τι έγινε όμως μετά και πήραν τα αδερφάκια ανείπωτη χαρά;

To''timelink'' εξασφάλισε μια συνέντευξη ,γεμάτη ευαισθησία και γνώση για το παιδί και το παιδικό βιβλίο,με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικό, Γιολάντα Γεωργιάδη - Τσορώνη .Έναν θετικό και χαμογελαστό άνθρωπο!

Το βιβλίο σας «Αϊ- Βασίλης με ουρά» κυκλοφόρησε πρόσφατα, με ποια αφορμή το γράψατε;

Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές για πολλούς λόγους, κυρίως όμως επειδή ξέρουν πως θα πάρουν δώρα. Από γονείς, συγγενείς και τον Αϊ-Βασίλη ζητούν δώρα υλικά συνήθως. Ωστόσο υπάρχουν και τα άυλα δώρα, που είναι πολύ σημαντικά, σπουδαία και πολύτιμα, τα παιδιά όμως δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητά τους. Στο «Μπουναμάδες με μπελάδες» που κυκλοφόρησε πέρυσι οι ήρωες απέδειξαν πως στην παρέα και την αγάπη βρίσκουν τα δώρα την αξία τους. Φέτος οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» πάνε το θέμα λίγο παραπέρα και αποδεικνύουν ότι, πολλές φορές, σπουδαίο και μεγάλο δώρο δεν είναι ένα πολυδιαφημιζόμενο ή ακριβό παιχνίδι, αλλά ό,τι μας προσφέρεται ακριβώς τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Κάτι που μπορεί να μην είναι τυλιγμένο σε πολύχρωμο αμπαλάζ, αλλά που έχει τη δύναμη να σώζει τη ζωή μας ή να την κάνει καλύτερη. Έτσι ο «Αϊ- Βασίλης με ουρά» είναι ένας πολύ παράξενος Αϊ- Βασίλης, τον οποίο τα παιδιά έχουν ήδη αγαπήσει.

Το βιβλίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση. Μια απαραίτητη αρετή που κάθε γονιός πρέπει να αναπτύξει. Με ποιο τρόπο μπορούν οι γονείς να το πετύχουν;

Η ικανότητα των παιδιών να κατανοούν και να ταυτίζονται με τα συναισθήματα των άλλων είναι , σωστά το λέτε, η πρώτη ουσιαστική αρετή της ηθικής νοημοσύνης. Οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» βοηθούν με τον τρόπο τους τον μικρό αναγνώστη, να μπει στη θέση τους, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά τους και να κατανοήσει τις πράξεις τους. Στην ερώτησή σας «πώς θα μπορούσαν οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους» θα έλεγα πως είναι απαραίτητο να διαβάζουν μαζί τους βιβλία για τα συναισθήματα, επειδή τα παιδιά, μέσα από τη δράση και τα καμώματα των ηρώων της κάθε ιστορίας, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους και μπορούν με βάση τα δικά τους βιώματα, να μπαίνουν πιο εύκολα στη θέση των άλλων. Ωστόσο στην περίπτωση του βιβλίου που εξετάζουμε, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η ιστορία μπορεί να «ξαναδιαβαστεί» με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο παραθέτω αναλυτικά στο τέλος του βιβλίου. Προκειμένου οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους μπορούν ακόμα να τα μάθουν να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων από τις εκφράσεις, τη στάση του σώματος και τη συμπεριφορά τους. Να επαινούν τα παιδιά τους για τις ευαίσθητες και ευγενικές τους πράξεις, να τα ρωτούν «πώς θα αισθανόσουν εσύ αν…» και να τα βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούν «πώς πιστεύεις ότι νιώθει ο άλλος με αυτό που έκανες». Τελευταίο και πολύ σημαντικό να τα ρωτούν «πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις εσύ στην τάδε περίπτωση…» επειδή η κατανόηση, για να έχει αξία, πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις. Τελειώνοντας οφείλω να επισημάνω πως η συμπόνια για τους άλλους, αυτήν που επιδεικνύουμε εμείς οι μεγάλοι, είναι ο πιο ισχυρός τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση.

Eίστε και εκπαιδευτικός ,πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά ,να μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα;

Σύμφωνα με την Παιδαγωγική «Η ενσυναίσθηση είναι μια εγγενής ικανότητα του ατόμου, προκύπτει δηλαδή φυσικά και αρκετά νωρίς. Έτσι, τα παιδιά μας γεννιούνται με ένα τεράστιο ενσωματωμένο πλεονέκτημα για την ηθική τους ανάπτυξη. Ωστόσο η ανάπτυξη αυτής της θαυμάσιας ικανότητας των παιδιών μας να συμπονούν τους άλλους, δεν αποτελεί εγγύηση. Παρόλο που τα παιδιά γεννιούνται με την ικανότητα για ενσυναίσθηση, αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά, διαφορετικά θα παραμείνει αδρανής». Κατόπιν αυτού, επειδή τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να κατανοήσουν τα δυσάρεστα, κυρίως, συναισθήματα π.χ. θυμό, ζήλια, φόβο, ντροπή κ.λπ. χρέος δικό μας είναι να στεκόμαστε δίπλα τους, να παρατηρούμε τις αντιδράσεις τους, να συζητάμε, ώστε να μπορέσουμε μαζί τους να ξεχωρίσουμε τα διάφορα συναισθήματα που βιώνουν, να τους εξηγήσουμε γιατί μπορεί να αισθάνονται έτσι και να τα βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Δε θα έλεγα πως η συγγραφή βιβλίων ήταν ένα παιδικό μου όνειρο. Η ιδιότητά μου ως δασκάλας ήταν μάλλον εκείνη που μου έδειξε αυτόν τον δρόμο για δύο κυρίως λόγους: αφενός γιατί έπρεπε να επινοήσω ιστορίες για τις ανάγκες αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων μέσα στην τάξη, αφετέρου γιατί ένα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που είχα αναλάβει πριν από πολλά χρόνια με τους μαθητές μου στάθηκε αιτία να γνωρίσω καταξιωμένους συγγραφείς, οι οποίοι, διαβάζοντας κάποια πρωτόλειά μου, με παρακίνησαν να ασχοληθώ περαιτέρω.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας για κάθε βιβλίο;

Οι πηγές έμπνευσης είναι πολλές. Τα καμώματα των μαθητών μου, ένα τοπίο, μια φωτογραφία, η διαφορετική ματιά πάνω σε κάποιο αντικείμενο, ακόμα και μια λέξη μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας μιας ιστορίας.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να βοηθήσει το παιδί του ν’ αγαπήσει το διάβασμα από μικρή ηλικία;

Ο γονιός μπορεί να επισκέπτεται βιβλιοπωλεία μαζί με το παιδί, να δίνει στο ίδιο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτά που είναι κατάλληλα για την ηλικία του, να το προτρέπει να γίνει μέλος κάποιας δανειστικής βιβλιοθήκης, να του παρέχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθεί παρουσιάσεις βιβλίων, προπαντός όμως να διαβάζει το βιβλίο μαζί με το μικρό παιδί: χρωματίζοντας τη φωνή όταν πρέπει, αλλάζοντας τη χροιά στους διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ το κρατάει αγκαλιά ή το έχει πολύ κοντά του.Το βιβλίο διαποτίζεται έτσι από μυρωδιά μανούλας ή μπαμπά, μια μυρωδιά που θα το συνοδεύει εφ΄όρου ζωής ως συναισθηματική προίκα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι οι γονείς να κάνουν πράγματα μαζί με το παιδί εξ αφορμής ενός βιβλίου: να «ντυθούν» ήρωες και να δραματοποιήσουν κάποιες σκηνές, να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Το παιδί συνειδητοποιεί έτσι πως το βιβλίο μπορεί να συνεχίζεται μετά το τέλος των σελίδων του και να γίνεται πηγή διασκέδασης. Η χαρά που παίρνει από αυτό θα γίνει κίνητρο να το αποζητάει. Μεγαλώνοντας θα έχει μάθει πως το βιβλίο δίνει χαρές πολλαπλών επιπέδων και είναι πιθανό να το κάνει μέρος της καθημερινότητάς του. Την εγγενή αγάπη που έχουν τα μικρά παιδιά για τα παραμύθια και τις ιστορίες πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία, αφού είναι γενικά αποδεκτό πως «το παιδί που διαβάζει θα γίνει ο ενήλικας που σκέφτεται».

Να επισημάνουμε βέβαια πως για την καλλιέργεια της αγάπης προς το βιβλίο ο γονιός πρώτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα, διαθέτοντας χρόνο για τα δικά του διαβάσματα. Η σειρά: Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

http://savalas.gr/book/ai-vasilis-oura

 Εκδόσεις Σαββάλας

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiaharda@gmail.com

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Η λίμνη των κύκνων (με CD) από τις εκδόσεις Διάπλαση

Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες τη σειρά ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ – ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Ένας συνδιασμός βιβλίου και CD, που εξοικειώνει το παιδί με τον υπέροχο κόσμο της κλασσικής μουσικής, η οποία γίνεται πιο προσιτή μέσα από τη μαγική εικονογράφιση και τα διαχρονικά παραμύθια. Στη ...

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα να λάμψεις-Μαρία-Μαρίνα-Σεραφειμίδου

Μια υπέροχη πραγματικά πρόταση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Υπάρχουν βιβλία για οµορφιά. Βιβλία για τη διατροφή. Βιβλία για την οικολογία... άλλα µε συνταγές µαγειρικής και κάποια για το νοικοκυριό. Ακόµα, υπάρχουν βιβλία που δίνουν συµβουλές για µια καλή ζωή, µιλώντας µε όρους φιλοσοφίας ή –του πιο σύγχρονου– life coaching. Ωστόσο, ...

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο "Μόνος στο σπίτι"μόλις κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις Άγκυρα

Η ταινία «Μόνος στο σπίτι» δεν χρειάζεται κάποιο πρόλογο. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς αυτή την ταινία και τον αξιαγάπητο Κέβιν, που είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το σπίτι του πάση θυσία. Η ταινία έχει μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως μια από τις ...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018 από τη Σμαρούλα Παντελή

H Σμαρούλα Παντελή μας δείχνει και πάλι το δρόμο για μια αισιόδοξη χρονιά και δεν έχουμε παρά να την ακολουθήσουμε! Το νέο ημερήσιο Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018  της  Σμαρούλας Παντελή,με αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα χρόνια που έρχεται,κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Η αισιοδοξία είναι σύμμαχος στον αγώνα μας ...

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες - Τσαρλς Ντίκενς-κυκλοφορεί από τη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Μίνωας

Ένα υπέροχο βιβλίο που μαγεύει μικρούς και μεγάλους χρόνια τώρα... Το 1843, o Βρετανός συγγραφέας ταξιδεύει στο Μάντσεστερ. Είναι φανερά εξοργισμένος με την κοινωνική αδικία και την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της Αγγλίας. Στις 5 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, λοιπόν, σε μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος εγκαινιάζει μία σειρά διαλόγων μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων, έργο των οποίων ανήκει στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας, και της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου. Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβριο του 2017 έως ...

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου "Expansion Chronicles: Αναγέννηση", του συγγραφέα Αργύρη Μάρδα

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σας προσκαλούν στην ενδυναμωτική εκδήλωση του βιβλίου Expansion Chronicles: Αναγέννηση, του συγγραφέα Αργύρη Μάρδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Café του ​ Ιανός, (Σταδίου 24, ημιόροφος) την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00. Την καινοτομική ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα γενέθλια-Ζωρζ Σαρή- Κλασικό αγαπημένο

To «timelink» σας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα σπουδαία βιβλία της Ζωρζ Σαρή  που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σας. Αυτή την εβδομάδα το βιβλίο «Τα γενέθλια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Πώς θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για τη δικτατορία σε ένα παιδί; To καταλληλότερο ...

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο βιβλίο του Dan Brown κυκλοφορεί την 1η Δεκεμβρίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Η 1η Δεκέμβρη είναι η ημερομηνία που οι χιλιάδες αναγνώστες του Dan Brown στην Ελλάδα περιμένουν με αγωνία! Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάγκτον, που μας πρωτοσυστήθηκε από το συγγραφέα στο βιβλίο ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ειδικός στην ερμηνεία των συμβόλων και ένας από τους πιο ολοκληρωμένους λογοτεχνικούς ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πατάρι του Gutenberg: Συναντήσεις με αφορμή σημαντικά βιβλία

Oι εκδόσεις Gutenberg σας περιμένουν στο πατάρι του βιβλιοπωλείου τους (Διδότου 37) για να γνωρίσετε σημαντικά μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια και συγγραφείς, να συζητήσετε με ανθρώπους που τα γνωρίζουν καλά, ν΄ανταλλάξετε απόψεις, να κερδίσετε ένα από τα τρία βιβλία που θα κληρώνονται σε κάθε συνάντηση. Σάββατο 18/11 ...

Διαβάστε περισσότερα

"Αμάραντοι λεμονανθοί"-Χαρά Παπαελευθερίου Μπαρδώση

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές, αγωνία, έντονα συναισθήματα!!!! Eκπληκτική αρχή ....σε κρατά ως την τελευταία λέξη! Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου: 1922 Η Μικρά Ασία φλέγεται. Η πατρίδα του Βασίλη, η Φώκαια, έχει καταστραφεί συθέμελα. Η πλούσια αριστοκρατική οικογένειά του χάνει τα πάντα, ξεριζώνεται... ...

Διαβάστε περισσότερα

Τη νύχτα που μίλησε η σιωπή στο ΜΟΝΚ στην Αγ. Ειρήνης

Tην Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στις 17.00 μ.μ., στο καφέ ΜΟΝΚ (Καρόρη 4 Πλ. Αγ. Ειρήνης) θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή της Βίκυς Τελίδου Μητρούλια Τη νύχτα που μίλησε η σιωπή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η δημοσιογράφος Ράνια Καρατζαφέρη και ο ηθοποιός & συγγραφέας Πασχάλης ...

Διαβάστε περισσότερα

Δεν με ξέρεις στο ΜΟΝΚ στην Αγ. Ειρήνης

Tο Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στις 18.30 μ.μ., στο καφέ ΜΟΝΚ (Καρόρη 4 Πλ. Αγ. Ειρήνης) θα παρουσιαστεί η συλλογή διηγημάτων του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη Δεν με ξέρεις. Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα: ο σκηνοθέτης & ηθοποιός Στέλιος Καλαϊτζής, η συγγραφέας Στέργια Κάββαλου ...

Διαβάστε περισσότερα

Persona Gramma στην Οδό Ονείρων στη Φλώρινα

Tην Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, στις 21.30 μ.μ., στο καφέ Οδός Ονείρων (Κ, Καραμανλή 66 Φλώρινα) θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή της Χριστίνας - Παναγιώτας Γραμματικοπούλου Persona Gramma. Για το βιβλίο θα μιλήσoυν: ο Αν. Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής Δρ. Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος και ο δικηγόρος & συγγραφέας ...

Διαβάστε περισσότερα

Αρσέν & Φαντομά: Γραφείο ιδιωτικότατων ερευνών

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Αρσέν & Φαντομά: Γραφείο ιδιωτικότατων ερευνών» κυκλοφόρησε και έχει θέμα «Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου». Πρόκειται για τα δυο πιο διάσημα pets του ελληνικού ίντερνετ που έχουν και δική τους σελίδα στο  facebook! Ένα υπέροχο βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος που απευθύνεται ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση για το 2017-18

Με αφετηρία την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, τα παιδιά «ταξιδεύουν» στην Αρχαία Ελλάδα, ξεφυλλίζουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή, μετατρέπονται σε μικρούς ενόρκους και –ακροβατώντας μεταξύ Δικαιοσύνης και Ελευθερίας– ετοιμάζουν την ετυμηγορία τους: η Αντιγόνη, τελικά, είναι αθώα ή ένοχη; Με «όχημα» την ψηφιακή τεχνολογία και μια κάσκα ...

Διαβάστε περισσότερα

Γονείς και παιδιά- Εργαλειοθήκη για τη συντήρηση μιας δύσκολης σχέσης- Χόρχε και Ντέμιαν Μπουκάι από τις Εκδόσεις Opera

Ο παγκοσμίως γνωστός αργεντινός συγγραφέας, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Χόρχε Μπουκάι σε ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο ,αυτή τη φορά μαζί με τον γιό του. Ένα πραγματικά φανταστικό βιβλίο που πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά οι γονείς! Οι δύο «συνάδελφοι» ψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές προτείνουν μια «Εργαλειοθήκη για τη συντήρηση μιας ...

Διαβάστε περισσότερα

Αϊ-Βασίλης με ουρά – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο ,χριστουγεννιάτικο αυτή τη φορά , από την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Γιολάντα Γεωργιάδη – Τσορώνη. Λίγα λόγια για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαββάλας: ''Mήνυμα'':''Πόσο μεγάλο είναι και το πιο μικρό που δόθηκε στην ώρα του''. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο λύκος ...

Διαβάστε περισσότερα

Τι είδε ο μηχανοδηγός…Ένα ταξίδι στην ιστορία με τη Μαρία Ευθυμίου

Η Μαρία Ευθυμίου, αναπλ. καθηγήτρια ιστορίας και αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από τη δημιουργία της μοναδικής στον κόσμο Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, του γνωστού σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού «το Τρένο στο Ρουφ», μεταγγίζει στο κοινό με ...

Διαβάστε περισσότερα

Aναγνωστήριο σε συνεργασία με το Analogio Festival στο θέατρο Σταθμός

Αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες με τη συμβολή θεωρητικών της λογοτεχνίας ξαναδιαβάζουν ποιήματα και πεζογραφήματα της Νεοελληνικής Γραμματείας από τον Αντρέα Κάλβο ως τον Γιάννη Κοντό κι από τον Μακρυγιάννη ως τον Μένη Κουμανταρέα. Πρόγραμμα Νοεμβρίου 15 Νοεμβρίου: Η Μάνια Παπαδημητρίου διαβάζει Οδυσσέα Ελύτη. 23 Νοεμβρίου: Ο Ένκε Φεζολάρι διαβάζει ...

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη για φιλανθρωπικό σκοπό από τη Lifeline Hellas με τον Στέλιο Ράμφο

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργανώνει διάλεξη για φιλανθρωπικό σκοπό με ομιλητή τον Στέλιο Ράμφο. Ο Στέλιος Ράμφος αφηγείται και ερμηνεύει τον "Μύθο του Σπηλαίου" από την Πολιτεία του Πλάτωνος. Ένα κείμενο που αφορά στο δράμα της φαντασίωσης και της αλήθειας και αποτελεί σταθμό στην ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το χαμένο άλλοθι» της Μαίρης Βασάλου από τις εκδόσεις Διάπλαση

Η νέα σειρά των Εκδόσεων Διάπλαση «Ελληνική Λογοτεχνία» έρχεται να τα-ράξει τα λιμνάζοντα ύδατα ενός χώρου που λυγίζει υπό το βάρος της μαζικής και αλό-γιστης παραγωγής. Σε μια εποχή, όπου σχεδόν οι πάντες θεωρούν εαυτούς επίδοξους συγγραφείς, οι Εκδόσεις Διάπλαση, με γνώμονα τον σεβασμό προς το ...

Διαβάστε περισσότερα

«Φιλική Εταιρεία Πνεύματος» από τις εκδόσεις Διάπλαση

Η νέα σειρά των Εκδόσεων Διάπλαση «Ελληνική Λογοτεχνία» έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα ενός χώρου που λυγίζει υπό το βάρος της μαζικής και αλόγιστης παραγωγής. Σε μια εποχή, όπου σχεδόν οι πάντες θεωρούν εαυτούς επίδοξους συγγραφείς, οι Εκδόσεις Διάπλαση, με γνώμονα τον σεβασμό προς ...

Διαβάστε περισσότερα