Αϊ-Βασίλης με ουρά – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
13 Νοεμβρίου 2017 15:17:00

Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο ,χριστουγεννιάτικο αυτή τη φορά , από την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Γιολάντα Γεωργιάδη – Τσορώνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαββάλας:

''Mήνυμα'':''Πόσο μεγάλο είναι και το πιο μικρό που δόθηκε στην ώρα του''.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο λύκος είναι άρρωστος. Άρρωστο είναι όμως και ένα από τα τρία γουρουνάκια. Κρίμα… Ο Αϊ-Βασίλης θα το βρει κρεβατωμένο! Ο λύκος βλέπει τα γουρουνάκια από το παράθυρο. «Χο χο χο!» τραγουδάει και κατεβαίνει από την καμινάδα. Τα γουρουνάκια πανικοβάλλονται. Τι έγινε όμως μετά και πήραν τα αδερφάκια ανείπωτη χαρά;

To''timelink'' εξασφάλισε μια συνέντευξη ,γεμάτη ευαισθησία και γνώση για το παιδί και το παιδικό βιβλίο,με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικό, Γιολάντα Γεωργιάδη - Τσορώνη .Έναν θετικό και χαμογελαστό άνθρωπο!

Το βιβλίο σας «Αϊ- Βασίλης με ουρά» κυκλοφόρησε πρόσφατα, με ποια αφορμή το γράψατε;

Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές για πολλούς λόγους, κυρίως όμως επειδή ξέρουν πως θα πάρουν δώρα. Από γονείς, συγγενείς και τον Αϊ-Βασίλη ζητούν δώρα υλικά συνήθως. Ωστόσο υπάρχουν και τα άυλα δώρα, που είναι πολύ σημαντικά, σπουδαία και πολύτιμα, τα παιδιά όμως δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητά τους. Στο «Μπουναμάδες με μπελάδες» που κυκλοφόρησε πέρυσι οι ήρωες απέδειξαν πως στην παρέα και την αγάπη βρίσκουν τα δώρα την αξία τους. Φέτος οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» πάνε το θέμα λίγο παραπέρα και αποδεικνύουν ότι, πολλές φορές, σπουδαίο και μεγάλο δώρο δεν είναι ένα πολυδιαφημιζόμενο ή ακριβό παιχνίδι, αλλά ό,τι μας προσφέρεται ακριβώς τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Κάτι που μπορεί να μην είναι τυλιγμένο σε πολύχρωμο αμπαλάζ, αλλά που έχει τη δύναμη να σώζει τη ζωή μας ή να την κάνει καλύτερη. Έτσι ο «Αϊ- Βασίλης με ουρά» είναι ένας πολύ παράξενος Αϊ- Βασίλης, τον οποίο τα παιδιά έχουν ήδη αγαπήσει.

Το βιβλίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση. Μια απαραίτητη αρετή που κάθε γονιός πρέπει να αναπτύξει. Με ποιο τρόπο μπορούν οι γονείς να το πετύχουν;

Η ικανότητα των παιδιών να κατανοούν και να ταυτίζονται με τα συναισθήματα των άλλων είναι , σωστά το λέτε, η πρώτη ουσιαστική αρετή της ηθικής νοημοσύνης. Οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» βοηθούν με τον τρόπο τους τον μικρό αναγνώστη, να μπει στη θέση τους, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά τους και να κατανοήσει τις πράξεις τους. Στην ερώτησή σας «πώς θα μπορούσαν οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους» θα έλεγα πως είναι απαραίτητο να διαβάζουν μαζί τους βιβλία για τα συναισθήματα, επειδή τα παιδιά, μέσα από τη δράση και τα καμώματα των ηρώων της κάθε ιστορίας, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους και μπορούν με βάση τα δικά τους βιώματα, να μπαίνουν πιο εύκολα στη θέση των άλλων. Ωστόσο στην περίπτωση του βιβλίου που εξετάζουμε, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η ιστορία μπορεί να «ξαναδιαβαστεί» με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο παραθέτω αναλυτικά στο τέλος του βιβλίου. Προκειμένου οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους μπορούν ακόμα να τα μάθουν να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων από τις εκφράσεις, τη στάση του σώματος και τη συμπεριφορά τους. Να επαινούν τα παιδιά τους για τις ευαίσθητες και ευγενικές τους πράξεις, να τα ρωτούν «πώς θα αισθανόσουν εσύ αν…» και να τα βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούν «πώς πιστεύεις ότι νιώθει ο άλλος με αυτό που έκανες». Τελευταίο και πολύ σημαντικό να τα ρωτούν «πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις εσύ στην τάδε περίπτωση…» επειδή η κατανόηση, για να έχει αξία, πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις. Τελειώνοντας οφείλω να επισημάνω πως η συμπόνια για τους άλλους, αυτήν που επιδεικνύουμε εμείς οι μεγάλοι, είναι ο πιο ισχυρός τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση.

Eίστε και εκπαιδευτικός ,πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά ,να μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα;

Σύμφωνα με την Παιδαγωγική «Η ενσυναίσθηση είναι μια εγγενής ικανότητα του ατόμου, προκύπτει δηλαδή φυσικά και αρκετά νωρίς. Έτσι, τα παιδιά μας γεννιούνται με ένα τεράστιο ενσωματωμένο πλεονέκτημα για την ηθική τους ανάπτυξη. Ωστόσο η ανάπτυξη αυτής της θαυμάσιας ικανότητας των παιδιών μας να συμπονούν τους άλλους, δεν αποτελεί εγγύηση. Παρόλο που τα παιδιά γεννιούνται με την ικανότητα για ενσυναίσθηση, αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά, διαφορετικά θα παραμείνει αδρανής». Κατόπιν αυτού, επειδή τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να κατανοήσουν τα δυσάρεστα, κυρίως, συναισθήματα π.χ. θυμό, ζήλια, φόβο, ντροπή κ.λπ. χρέος δικό μας είναι να στεκόμαστε δίπλα τους, να παρατηρούμε τις αντιδράσεις τους, να συζητάμε, ώστε να μπορέσουμε μαζί τους να ξεχωρίσουμε τα διάφορα συναισθήματα που βιώνουν, να τους εξηγήσουμε γιατί μπορεί να αισθάνονται έτσι και να τα βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Δε θα έλεγα πως η συγγραφή βιβλίων ήταν ένα παιδικό μου όνειρο. Η ιδιότητά μου ως δασκάλας ήταν μάλλον εκείνη που μου έδειξε αυτόν τον δρόμο για δύο κυρίως λόγους: αφενός γιατί έπρεπε να επινοήσω ιστορίες για τις ανάγκες αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων μέσα στην τάξη, αφετέρου γιατί ένα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που είχα αναλάβει πριν από πολλά χρόνια με τους μαθητές μου στάθηκε αιτία να γνωρίσω καταξιωμένους συγγραφείς, οι οποίοι, διαβάζοντας κάποια πρωτόλειά μου, με παρακίνησαν να ασχοληθώ περαιτέρω.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας για κάθε βιβλίο;

Οι πηγές έμπνευσης είναι πολλές. Τα καμώματα των μαθητών μου, ένα τοπίο, μια φωτογραφία, η διαφορετική ματιά πάνω σε κάποιο αντικείμενο, ακόμα και μια λέξη μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας μιας ιστορίας.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να βοηθήσει το παιδί του ν’ αγαπήσει το διάβασμα από μικρή ηλικία;

Ο γονιός μπορεί να επισκέπτεται βιβλιοπωλεία μαζί με το παιδί, να δίνει στο ίδιο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτά που είναι κατάλληλα για την ηλικία του, να το προτρέπει να γίνει μέλος κάποιας δανειστικής βιβλιοθήκης, να του παρέχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθεί παρουσιάσεις βιβλίων, προπαντός όμως να διαβάζει το βιβλίο μαζί με το μικρό παιδί: χρωματίζοντας τη φωνή όταν πρέπει, αλλάζοντας τη χροιά στους διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ το κρατάει αγκαλιά ή το έχει πολύ κοντά του.Το βιβλίο διαποτίζεται έτσι από μυρωδιά μανούλας ή μπαμπά, μια μυρωδιά που θα το συνοδεύει εφ΄όρου ζωής ως συναισθηματική προίκα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι οι γονείς να κάνουν πράγματα μαζί με το παιδί εξ αφορμής ενός βιβλίου: να «ντυθούν» ήρωες και να δραματοποιήσουν κάποιες σκηνές, να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Το παιδί συνειδητοποιεί έτσι πως το βιβλίο μπορεί να συνεχίζεται μετά το τέλος των σελίδων του και να γίνεται πηγή διασκέδασης. Η χαρά που παίρνει από αυτό θα γίνει κίνητρο να το αποζητάει. Μεγαλώνοντας θα έχει μάθει πως το βιβλίο δίνει χαρές πολλαπλών επιπέδων και είναι πιθανό να το κάνει μέρος της καθημερινότητάς του. Την εγγενή αγάπη που έχουν τα μικρά παιδιά για τα παραμύθια και τις ιστορίες πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία, αφού είναι γενικά αποδεκτό πως «το παιδί που διαβάζει θα γίνει ο ενήλικας που σκέφτεται».

Να επισημάνουμε βέβαια πως για την καλλιέργεια της αγάπης προς το βιβλίο ο γονιός πρώτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα, διαθέτοντας χρόνο για τα δικά του διαβάσματα. Η σειρά: Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

http://savalas.gr/book/ai-vasilis-oura

 Εκδόσεις Σαββάλας

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiaharda@gmail.com

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

«Τα Παράθυρα» του Γιώργου Αναγνώστου

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Γκοβόστη η ποιητική συλλογή Τα Παράθυρα, του Γιώργου Αναγνώστου. «Κλειστά ακόμη τα παράθυρα και ίσως παραμείνουν έτσι για πολύ. Όμως σε κάθε εποχή υπάρχει πάντα η ελπίδα. Κι ένα παράθυρο μπορεί ν’ ανοίξει.» Σοφά τα λόγια του συγγραφέα. «Τα παράθυρα» σε γεμίζουν αισιοδοξία. ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ποιητικά - Τεύχος 31-Eκδόσεις Γκοβόστη

Από τον Γιώργο Σεφέρη στον υπερρεαλισμό και τον ρομαντισμό και από τον Ξενόπουλο και τον Αισχύλο στην ποίηση στην εποχή της υπερνεωτερικότητας, το 31ο –αισίως– τεύχος των Ποιητικών υποδέχεται το φθινόπωρο με ζητήματα πολιτικής, αισθητικής και ηθικής της ποίησης που είναι, ή θα έπρεπε να ...

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ελλάδα 1915-1917 - Μέσα από τα ρωσικά αρχεία» από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Ένα σπάνιo βιβλίο με αποσπάσματα από την έκδοση του γερμανού ιστορικού Χάιντς Ρίχτερ, που περιγράφει την περίοδο έντασης στην Ελλάδα  1915 - 1917 με βάση τα τηλεγραφήματα των ρώσων απεσταλμένων σε Αθήνα, Παρίσι, Ρώμη και Λονδίνο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Σημείωμα του εκδότη: «Ο καθηγητής Χάιντς ...

Διαβάστε περισσότερα

Με τα φτερά της ελπίδας της Μαριάνθης Πλειώνη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροές

Οι εκδόσεις Ροές, στη σειρά Παραμυθολογοτεχνία,δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά,μέσα από μια υπέροχη και προσεγμένη συλλογή ποιημάτων να γνωρίσουν τις "μελωδίες"της ποίησης. Το βιβλίο της Μαριάνθης Πλειώνη ,με τίτλο" Με τα φτερά της ελπίδας"μόλις κυκλοφόρησε. Εκπληκτική εικονογράφηση με την υπογραφή της  Αθηνάς Πετούλη. H ποίηση  είναι πολύ σημαντική ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα «Μονά παπούτσια περιπάτου» της Κατερίνας Αυγέρη μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή «Μονά παπούτσια περιπάτου» της Κατερίνας Αυγέρη. Η συλλογή «Μονά παπούτσια περιπάτου» είναι ιστορίες γυναικών γραμμένες σε δεκαπέντε ποιήματα, είναι σύντομες και αχρείαστες εξομολογήσεις ανθρώπων μόνων που βρήκαν μια σελίδα συντροφιά. Η μητέρα, η γιαγιά, η έγκυος ξαδέλφη, η λεχώνα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ταξιδιώτης του Ναζίμ Χικμέτ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη

Tο βιβλίο του Ναζίμ Χικμέτ με τίτλο" Ταξιδιώτης" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δωδωνή στη σειρά Παγκόσμιο Θέατρο. Την επιμέλεια του έργου ανέλαβε η Άννα Χόινα και τη μετάφραση ο Χασάν Μπουγιουκλού. Ο μικρός σταθμός στην Ανατολία –το 1921, κατά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο ή Τουρκικό Πόλεμο της ...

Διαβάστε περισσότερα

«Η αποπλάνηση των αγγέλων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη

«Η αποπλάνηση των αγγέλων» είναι ένα βιβλίο που αγγίζει ανθρώπινα τον έρωτα και στιγματίζει με τα κείμενά του τη μορφή και το χαρακτήρα της πολυσύνθετης κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία πολύ καλή έκδοση, ενώ η δουλειά του Γιώργου Βελουδή στον πρόλογο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει μέχρι τέλους. Ονομάζεται: «Οι σκιές από τους τοίχους του θανάτου».

Οι «Σκιές από τους τοίχους του θανάτου», του δρ. Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι (1823-1902) είναι ίσως το πιο επικίνδυνο βιβλίο που υπάρχει στον κόσμο λόγω της κατασκευής και όχι του ριζοσπαστικού περιεχομένου του. Σε ένα «ειδικό» ράφι στον δεύτερο όροφο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπάρχουν καλά ...

Διαβάστε περισσότερα

Το βουνό των γερόντων

Κάποτε ήταν ένα βασίλειο· και σ’ αυτό το βασίλειο ζούσε ένας βασιλιάς. Κακός δεν ήταν… ήταν, όμως, περίεργος, παράξενος, δύστροπος και συχνά όταν δεν είχε τι να κάνει, του άρεσε να καλεί στο παλάτι όλους τους υπηκόους του και να τους βάζει δύσκολες δοκιμασίες και ...

Διαβάστε περισσότερα

Το αγαπημένο κλασικό βιβλίο «Οι Αριστόγατες» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Οι Αριστόγατες,το κλασικό αριστούργημα της Disney, επιστρέφει σε μια εκπληκτική έκδοση,στη σειρά Μεγάλα Κλασικά, από τις εκδόσεις Μίνωας. Ένα αγαπημένο βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές και δεν θα πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Στο κοσμοπολίτικο Παρίσι, μια ηλικιωμένη εκατομμυριούχος, αφήνει όλη της την ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το μαργαριτάρι» του Τζον Στάινμπεκ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλιο αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο για την ανθρώπινη απληστία και την προσήλωση στην υλική ευμάρεια, που όμως δε συνεπάγεται και την ευτυχία. Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε μορφή νουβέλας το 1947, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας αφηγείται την τραγική ιστορία ενός ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα απομνημονεύματα από τον Moby

Ο Moby ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν νέα απομνημονεύματά του με τίτλο "Then it Fell Apart". Το βιβλίο θα είναι η συνέχεια του "Porcelain" του 2016 και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Το "Then It Fell Apart" περιγράφεται ως "ένα ταξίδι στη σκοτεινή καρδιά της φήμης και στους ...

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά κρατηθείτε έφτασε «η Συμμορία του Μεσονυκτίου»

Ένα φανταστικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που θα κρατήσει παρέα σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά κυκλοφορεί στην σειρά « Μικρή Πυξίδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Λίγα λόγια για την υπόθεση: Όταν ο Τομ χτυπάει στο κεφάλι από ένα μπαλάκι του κρίκετ και βρίσκεται στο Νοσοκομείο ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το ευχόδεντρο» της Κάθριν Απλγκέιτ μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Στη σειρά πυξίδα των εκδόσεων Ψυχογιός κυκλοφορεί «Το Ευχόδεντρο».Ένα μοναδικό ,αστείο, τρυφερό και συγκινητικό μυθιστόρημα που βγαίνει κατευθείαν μέσα από την καρδιά της Κάθριν Απλγκέιτ που βρίσκεται στην καλύτερη συγγραφική στιγμή της. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών .To ευχόδεντρο έχει στόχο ...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΧΟ: Το νέο διεθνές best seller από τον Ρόμπερτ Χάρις κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα από τα πολυαναμενόμενα βιβλία της χρονιάς μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για το «Μόναχο» του Ρόμπερτ Χάρις, ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες. Ένα δυνατό κατασκοπευτικού θρίλερ που έχει ως φόντο τη μοιραία Διάσκεψη του Μονάχου, εκεί δηλαδή όπου παίχτηκε ...

Διαβάστε περισσότερα

Το υπέροχο κλασικό βιβλίο «Τα ασημένια πατίνια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Οι εκδόσεις Μίνωας μας παρουσιάζουν,στην εκπληκτική σειρά «Γαλάζια Βιβλιοθήκη» ένα ακόμη κλασικό έργο,που δε θα πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. "Το βιβλίο αυτό θα το πρότεινα σε μικρούς και μεγάλουν γιατί είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκίνηση και ενδιαφέρον". "Ζωντανεύει τον ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής των Ολλανδών. Επίσης, εάν ...

Διαβάστε περισσότερα

«Το πιο τρελό τριήμερο» της Κέλλυς Σταμουλάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση

 Ένα συναρπαστικό ταξίδι με μοναδικό όριο την ανθρώπινη φαντασία και τελικό προορισμό την αγάπη για τη ζωή. Η καταξιωμένη συγγραφέας και σκηνοθέτης, Κέλλυ Σταμουλάκη, επιστρέφει με το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση και μας υπόσχεται "Το πιο τρελό τριήμερο". Σε έναν κόσμο που ...

Διαβάστε περισσότερα

"Βάρκα στο γιαλό":Τα άγνωστα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας

Η Μάρω Θεοδωράκη, συγγραφέας των βιβλίων «Η Σερενάτα για το κανταδοχώρι», «Γιαγιά σ’ α γαπώ», «Να ζεις δυνατά» υπογράφει το βιβλίο "Βάρκα στον γιαλό" που απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών. Το βιβλίο περιγράφει τα παιδικά και νεανικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.Φωτίζει τις πτυχές της ζωής του ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα τρία πέπλα

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό χωριό πολύ μακριά από εδώ, σε μια εποχή αλλοτινή, διαφορετική από τη σημερινή, υπήρχε το έθιμο οι κοπέλες να ράβουν και να κεντούν μόνες τους το πέπλο του γάμου τους. Αν το πέπλο δεν ήταν έτοιμο, ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η ποίηση on the road

Νέοι ποιητές διαβάζουν και συζητούν την εποχή τουςαπό 1η Οκτωβρίου οι δράσεις στο ΔΘΠ με ελεύθερη είσοδο Ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν,συνομιλούν και μάς ταξιδεύουν σε γνωστά καιάγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής.Πρόκειται για μια σύμπραξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά καιτης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» ...

Διαβάστε περισσότερα

«Φιλική Εταιρεία Πνεύματος» του Δημήτρη Καρύδα

Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το βιβλίο του Δημήτρη Καρύδα.Πρόκειται για ένα βιβλιοφιλικό θρίλερ με νουάρ ατμόσφαιρα και κεντρικό θέμα τη λογοκλοπή, μια τοιχογραφία που αναφέρεται στον λογοτεχνικό κόσμο αλλά και στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με μια μη γραμμική αφήγηση και συχνά φλας-μπακ, ο συγγραφέας «παίζει» ...

Διαβάστε περισσότερα

Κάτω από το Φως του Φάρου-Δημήτρης Μενεδιάτης

Το βιβλίο του Δημήτρη Μενεδιάτη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Άλλωστε".Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, λεβεντιάς, και περηφάνιας, ένα βιβλίο ανθρωπιάς, με αντιρατσιστικό μήνυμα και αγάπη για την Ελλάδα, ένα βιβλίο για τον έρωτα, την ανθρωπιά, την οικογένεια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα. Λίγα λόγια ...

Διαβάστε περισσότερα

Βόλιος Εμβόλιος: Ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια με την υπογραφή του παιδιάτρου Δρ. Σπύρου Μαζάνη

 Ο Βόλιος Εμβόλιος που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη είναι το πρώτο παραμύθι, το οποίο μιλά για τη σημαντικότητα των εμβολίων, προσπαθώντας παράλληλα να καταπολεμήσει τις φοβίες των παιδιών αλλά και να καλλιεργήσει τόσο σε αυτά όσο και στους γονείς τη νοοτροπία ότι η ...

Διαβάστε περισσότερα