Αϊ-Βασίλης με ουρά – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
13 Νοεμβρίου 2017 15:17:00

Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο ,χριστουγεννιάτικο αυτή τη φορά , από την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Γιολάντα Γεωργιάδη – Τσορώνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Σαββάλας:

''Mήνυμα'':''Πόσο μεγάλο είναι και το πιο μικρό που δόθηκε στην ώρα του''.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο λύκος είναι άρρωστος. Άρρωστο είναι όμως και ένα από τα τρία γουρουνάκια. Κρίμα… Ο Αϊ-Βασίλης θα το βρει κρεβατωμένο! Ο λύκος βλέπει τα γουρουνάκια από το παράθυρο. «Χο χο χο!» τραγουδάει και κατεβαίνει από την καμινάδα. Τα γουρουνάκια πανικοβάλλονται. Τι έγινε όμως μετά και πήραν τα αδερφάκια ανείπωτη χαρά;

To''timelink'' εξασφάλισε μια συνέντευξη ,γεμάτη ευαισθησία και γνώση για το παιδί και το παιδικό βιβλίο,με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικό, Γιολάντα Γεωργιάδη - Τσορώνη .Έναν θετικό και χαμογελαστό άνθρωπο!

Το βιβλίο σας «Αϊ- Βασίλης με ουρά» κυκλοφόρησε πρόσφατα, με ποια αφορμή το γράψατε;

Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές για πολλούς λόγους, κυρίως όμως επειδή ξέρουν πως θα πάρουν δώρα. Από γονείς, συγγενείς και τον Αϊ-Βασίλη ζητούν δώρα υλικά συνήθως. Ωστόσο υπάρχουν και τα άυλα δώρα, που είναι πολύ σημαντικά, σπουδαία και πολύτιμα, τα παιδιά όμως δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητά τους. Στο «Μπουναμάδες με μπελάδες» που κυκλοφόρησε πέρυσι οι ήρωες απέδειξαν πως στην παρέα και την αγάπη βρίσκουν τα δώρα την αξία τους. Φέτος οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» πάνε το θέμα λίγο παραπέρα και αποδεικνύουν ότι, πολλές φορές, σπουδαίο και μεγάλο δώρο δεν είναι ένα πολυδιαφημιζόμενο ή ακριβό παιχνίδι, αλλά ό,τι μας προσφέρεται ακριβώς τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Κάτι που μπορεί να μην είναι τυλιγμένο σε πολύχρωμο αμπαλάζ, αλλά που έχει τη δύναμη να σώζει τη ζωή μας ή να την κάνει καλύτερη. Έτσι ο «Αϊ- Βασίλης με ουρά» είναι ένας πολύ παράξενος Αϊ- Βασίλης, τον οποίο τα παιδιά έχουν ήδη αγαπήσει.

Το βιβλίο καλλιεργεί την ενσυναίσθηση. Μια απαραίτητη αρετή που κάθε γονιός πρέπει να αναπτύξει. Με ποιο τρόπο μπορούν οι γονείς να το πετύχουν;

Η ικανότητα των παιδιών να κατανοούν και να ταυτίζονται με τα συναισθήματα των άλλων είναι , σωστά το λέτε, η πρώτη ουσιαστική αρετή της ηθικής νοημοσύνης. Οι ήρωες του «Αϊ- Βασίλης με ουρά» βοηθούν με τον τρόπο τους τον μικρό αναγνώστη, να μπει στη θέση τους, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά τους και να κατανοήσει τις πράξεις τους. Στην ερώτησή σας «πώς θα μπορούσαν οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους» θα έλεγα πως είναι απαραίτητο να διαβάζουν μαζί τους βιβλία για τα συναισθήματα, επειδή τα παιδιά, μέσα από τη δράση και τα καμώματα των ηρώων της κάθε ιστορίας, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους και μπορούν με βάση τα δικά τους βιώματα, να μπαίνουν πιο εύκολα στη θέση των άλλων. Ωστόσο στην περίπτωση του βιβλίου που εξετάζουμε, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η ιστορία μπορεί να «ξαναδιαβαστεί» με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο παραθέτω αναλυτικά στο τέλος του βιβλίου. Προκειμένου οι γονείς να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους μπορούν ακόμα να τα μάθουν να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων από τις εκφράσεις, τη στάση του σώματος και τη συμπεριφορά τους. Να επαινούν τα παιδιά τους για τις ευαίσθητες και ευγενικές τους πράξεις, να τα ρωτούν «πώς θα αισθανόσουν εσύ αν…» και να τα βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούν «πώς πιστεύεις ότι νιώθει ο άλλος με αυτό που έκανες». Τελευταίο και πολύ σημαντικό να τα ρωτούν «πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις εσύ στην τάδε περίπτωση…» επειδή η κατανόηση, για να έχει αξία, πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις. Τελειώνοντας οφείλω να επισημάνω πως η συμπόνια για τους άλλους, αυτήν που επιδεικνύουμε εμείς οι μεγάλοι, είναι ο πιο ισχυρός τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση.

Eίστε και εκπαιδευτικός ,πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά ,να μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα;

Σύμφωνα με την Παιδαγωγική «Η ενσυναίσθηση είναι μια εγγενής ικανότητα του ατόμου, προκύπτει δηλαδή φυσικά και αρκετά νωρίς. Έτσι, τα παιδιά μας γεννιούνται με ένα τεράστιο ενσωματωμένο πλεονέκτημα για την ηθική τους ανάπτυξη. Ωστόσο η ανάπτυξη αυτής της θαυμάσιας ικανότητας των παιδιών μας να συμπονούν τους άλλους, δεν αποτελεί εγγύηση. Παρόλο που τα παιδιά γεννιούνται με την ικανότητα για ενσυναίσθηση, αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά, διαφορετικά θα παραμείνει αδρανής». Κατόπιν αυτού, επειδή τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να κατανοήσουν τα δυσάρεστα, κυρίως, συναισθήματα π.χ. θυμό, ζήλια, φόβο, ντροπή κ.λπ. χρέος δικό μας είναι να στεκόμαστε δίπλα τους, να παρατηρούμε τις αντιδράσεις τους, να συζητάμε, ώστε να μπορέσουμε μαζί τους να ξεχωρίσουμε τα διάφορα συναισθήματα που βιώνουν, να τους εξηγήσουμε γιατί μπορεί να αισθάνονται έτσι και να τα βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Δε θα έλεγα πως η συγγραφή βιβλίων ήταν ένα παιδικό μου όνειρο. Η ιδιότητά μου ως δασκάλας ήταν μάλλον εκείνη που μου έδειξε αυτόν τον δρόμο για δύο κυρίως λόγους: αφενός γιατί έπρεπε να επινοήσω ιστορίες για τις ανάγκες αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων μέσα στην τάξη, αφετέρου γιατί ένα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που είχα αναλάβει πριν από πολλά χρόνια με τους μαθητές μου στάθηκε αιτία να γνωρίσω καταξιωμένους συγγραφείς, οι οποίοι, διαβάζοντας κάποια πρωτόλειά μου, με παρακίνησαν να ασχοληθώ περαιτέρω.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας για κάθε βιβλίο;

Οι πηγές έμπνευσης είναι πολλές. Τα καμώματα των μαθητών μου, ένα τοπίο, μια φωτογραφία, η διαφορετική ματιά πάνω σε κάποιο αντικείμενο, ακόμα και μια λέξη μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας μιας ιστορίας.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να βοηθήσει το παιδί του ν’ αγαπήσει το διάβασμα από μικρή ηλικία;

Ο γονιός μπορεί να επισκέπτεται βιβλιοπωλεία μαζί με το παιδί, να δίνει στο ίδιο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτά που είναι κατάλληλα για την ηλικία του, να το προτρέπει να γίνει μέλος κάποιας δανειστικής βιβλιοθήκης, να του παρέχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθεί παρουσιάσεις βιβλίων, προπαντός όμως να διαβάζει το βιβλίο μαζί με το μικρό παιδί: χρωματίζοντας τη φωνή όταν πρέπει, αλλάζοντας τη χροιά στους διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ το κρατάει αγκαλιά ή το έχει πολύ κοντά του.Το βιβλίο διαποτίζεται έτσι από μυρωδιά μανούλας ή μπαμπά, μια μυρωδιά που θα το συνοδεύει εφ΄όρου ζωής ως συναισθηματική προίκα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι οι γονείς να κάνουν πράγματα μαζί με το παιδί εξ αφορμής ενός βιβλίου: να «ντυθούν» ήρωες και να δραματοποιήσουν κάποιες σκηνές, να παίξουν παιχνίδια, να ζωγραφίσουν κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Το παιδί συνειδητοποιεί έτσι πως το βιβλίο μπορεί να συνεχίζεται μετά το τέλος των σελίδων του και να γίνεται πηγή διασκέδασης. Η χαρά που παίρνει από αυτό θα γίνει κίνητρο να το αποζητάει. Μεγαλώνοντας θα έχει μάθει πως το βιβλίο δίνει χαρές πολλαπλών επιπέδων και είναι πιθανό να το κάνει μέρος της καθημερινότητάς του. Την εγγενή αγάπη που έχουν τα μικρά παιδιά για τα παραμύθια και τις ιστορίες πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία, αφού είναι γενικά αποδεκτό πως «το παιδί που διαβάζει θα γίνει ο ενήλικας που σκέφτεται».

Να επισημάνουμε βέβαια πως για την καλλιέργεια της αγάπης προς το βιβλίο ο γονιός πρώτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα, διαθέτοντας χρόνο για τα δικά του διαβάσματα. Η σειρά: Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

http://savalas.gr/book/ai-vasilis-oura

 Εκδόσεις Σαββάλας

Επιμέλεια:Γεωργία Χάρδα

georgiaharda@gmail.com

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Το Χωριό Στεπαντσίκοβο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο Το Χωριό Στεπαντσίκοβο, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκη. Το χωριό Στεπαντσίκοβο έχει τεράστιο ενδιαφέρον στη μελέτη της Ντοστογεφσκικής λογοτεχνικής διαδρομής, λειτουργεί δηλαδή ως δείκτης μιας τεράστιας λογοτεχνικής πορείας που δε σταμάτησε να εξελίσσεται ποτέ. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο φέρνει τον κεντρικό ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο παράδεισος των ζώων» του Ντέιβιντ Τζέιμς Ποϊσάντ-Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει στην κατηγορία Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα !

Σε κάθε μία από τις ιστορίες του αξιόλογου βιβλίου «Ο παράδεισος των ζώων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera, ο βραβευμένος συγγραφέας David James Poissant διερευνά τους αδύναμους δεσμούς των οικογενειών ,όπως δοκιμάζονται από τη δύναμη της αγάπης. Οι εντυπωσιακά αληθινοί χαρακτήρες του βιβλίου ,έχουν φτάσει ...

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις βιβλίων για το καλοκαίρι...

Η νέα σειρά των Εκδόσεων Διάπλαση, «Ελληνική Λογοτεχνία» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατόρθωσε να αφήσει τη δική της λογοτεχνική σφραγίδα. Ένα εκδοτικό εγχείρημα που κυκλοφόρησε σε λιγότερο από ένα χρόνο τους παρακάτω τίτλους: * «Φιλική Εταιρεία Πνεύματος», Δημήτρης Καρύδας * «Μαγικός αέρας», Βασίλης Κυριλλίδης * ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρία παιδικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές από τις εκδόσεις Πορφύρα

Τα σχολεία σταμάτησαν και τώρα είναι ίσως η καλύτερη εποχή του χρόνου για διάβασμα. Όχι για μαθήματα και υποχρεωτικές εργασίες αλλά για ευχάριστα αναγνώσματα που θα διεγείρουν τη φαντασία και θα ενισχύσουν τις γνώσεις των παιδιών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι εκδόσεις Πορφύρα προτείνουν ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Tο σπουδαίο έργο του Μολιέρου, «Ο Μισάνθρωπος» κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική ,σε μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη.Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 20 Απριλίου 2018 στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη και διασκευή της ίδιας με τον Άρη Ασπρούλη. Λίγα λόγια για το ...

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ο Οδυσσέας Ελύτης συνιστά διακοπές στο νησί του, τη Λέσβο

« Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ο Ήλιος και η Σελήνη δεν συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά, δεν μοιράζονται τόσο ακριβοδίκαια την ισχύ τους, όσο επάνω σε αυτό το κομμάτι γης που κάποτε, ποιος ξέρει σε τι καιρούς απίθανους, ποιος θεός, για να κάνει το ...

Διαβάστε περισσότερα

Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ της Έλενας Πέγκα

 "Πορνοστάρ" - Το νέο θεατρικό έργο της Έλενας Πέγκα μόλις  κυκλοφόρησε σε βιβλίο από την Κάπα Εκδοτική. Με μια πυκνή, λογοτεχνική γλώσσα, το έργο ξεδιπλώνει τις ιστορίες πρωταγωνιστών του «πλαστικού» κόσμου του πορνό, ενός κόσμου γεμάτου κλισέ, καθρέφτη του μοναχικού σώματος του καθενός. Προσπαθώντας να δει πέρα ...

Διαβάστε περισσότερα

Kυκλοφορεί το εμβληματικό "1984" του Τζώρτζ Όργουελ σε νέα διασκευή!

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. Πρόκειται για ένα προφητικό μυθιστόρημα-σταθμός για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα, το πλέον γνωστό έργο του Τζωρτζ Όργουελ που κυκλοφορεί σε νέα ...

Διαβάστε περισσότερα

Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Το βιβλίο «Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική με αφορμή την ομώνυμη παράσταση του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα. Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η μάνα ...

Διαβάστε περισσότερα

"Παιδιά ενός κατώτερου Θεού" το έργο του Μάρκ Μέντοφ κυκλοφορεί από την Κάπα εκδοτική

Το γνωστό έργο «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού », γραμμένο το 1979 από τον αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Μαρκ Μέντοφ, επανακυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. Η κλασικότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθεί να προβληματίζει και να συγκινεί τον αναγνώστη με το πάντα επίκαιρο ζήτημα της ύπαρξης ...

Διαβάστε περισσότερα

"Ο Φάουστ του Γκαίτε" σε μια έκδοση υψηλής αισθητικής από την Κάπα Εκδοτική

Ο Φάουστ του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική σε μετάφραση του σκηνοθέτη και πανεπιστημιακού Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, με προλογικό σημείωμα του ίδιου. Η έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο ,επιμελημένο από τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο και αποσπάσματα από δημοσιεύσεις Ελλήνων και ξένων μελετητών του Γκαίτε, καθώς ...

Διαβάστε περισσότερα

"Η Όπερα της Πεντάρας" του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα από την Κάπα Εκδοτική

Από την Κάπα εκδοστική κυκλοφορεί «Η Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σε επίμετρο Γιάννη Χουβαρδά. Έργο εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του θεάτρου, ήδη από την πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου του 1928, η ...

Διαβάστε περισσότερα

Τέσσερις μοναδικές παιδικές προτάσεις για το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Οι εκδόσεις Ζαχαρόπουλος μας προτείνουν τέσσερα μοναδικά βιβλία για μικρούς αναγνώστες! Η Μαργαρίτα και η μάγισσα-Ίνγκριντ και Ντίτερ Σούμπερτ Η μικρή Μαργαρίτα δε βούρτσιζε τα δόντια της, γιατί φοβόταν τη μικροσκοπική μάγισσα, την Ποδαρού. Όταν όμως διαπίστωσε πως η μικροσκοπική μαγισσούλα είναι συμπαθητική κι ας έχει ...

Διαβάστε περισσότερα

"Η διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας" του Θεόδωρου Ζέρβα-Kυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

 Στη σειρά "Σύγχρονη παιδαγωγική 7 " κυκλοφορεί ένα ανεκτίμητο για τους ερευνητές των σχολικών εγχειριδίων βιβλίο με τίτλο "Η διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας" του Θεόδωρου Ζέρβα.Δεν πρόκειται απλά για ένα  ενδιαφέρον ανάγνωσμα αλλά για ένα πολύτιμο μαθησιακό εργαλείο που αξίζει να διαβαστεί από όλους μας! Το ...

Διαβάστε περισσότερα

«Σαν διαβείς τη γέφυρα του Σοβέτο» της Μόνικας Σαβουλέσκου-Βουδούρη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος

Το βιβλίο «Σαν διαβείς τη γέφυρα του Σοβέτο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα της βραβευμένης Μόνικας Σαβουλέσκου-Βουδούρη που συγκλονίζει με την πλοκή τους αναγνώστες. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η γέφυρα του Σοβέτο βρίσκεται στην Ουτρέχτη. Το όνομά της είναι παρμένο ...

Διαβάστε περισσότερα

"Εκατό Χρόνια Μοναξιάς "του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το θρυλικό βιβλίο «100 Χρόνια Μοναξιά», που έχει πωλήσει πάνω από 30 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες,μόλις κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις Ψυχογιός.Ενα βιβλίο που αξίζει όλοι να διαβάσουν!  Tο «Εκατό χρόνια μοναξιά» το διασημότερο έργο του νομπελίστα Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ποιητικό...πραξικόπημα!

Επιτέλους ένα...πραξικόπημα – αυτή τη φορά από ποιητές! Αυτό που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα μόνο ένας ευθυμογράφος ή ένας σατυρικός ποιητής μπορούσε να περιγράψει με ακρίβεια και χωρίς τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ότι …ετοιμάζει πραξικόπημα. ! Φοβάμαι πως αν ένας σύγχρονος έπαιρνε στα σοβαρά τους πρωταγωνιστές ...

Διαβάστε περισσότερα

Η γεροντοκόρη του Ονορέ ντε Μπαλζάκ-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιo

Aπό τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο της σειράς «Μεγάλες αφηγήσεις» που επιμελείται ο Δημήτρης Στεφανακης, κυκλοφορεί το βιβλίο του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, «Η γεροντοκόρη». Μια βαθιά συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη μοναξιά και την ωμότητα του κόσμου. Mεγαλοποιούµε τόσο τα δεινά µας όσο και την ευτυχία ...

Διαβάστε περισσότερα

Το νησί των πιγκουίνων του Ανατόλ Φρανς -Kυκλοφορεί στη σειρά Μεταίχμιο Pocket

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Το Νησί των πιγκουίνων»(pocket) του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Ανατόλ Φρανς. Το 1908,ο συγγραφέας έγραψε το Νησί των πιγκουίνων σε μορφή μυθιστορήματος, στο οποίο καταδικάζει τους επαγγελματίες πολιτικούς. Στο φαντασμαγορικό αυτό αφήγημα, το ωραιότερο από τα μυθιστορήματα του Ανατόλ Φρανς, ...

Διαβάστε περισσότερα

Τα λάφυρα του Πόιντον του Χένρι Τζέιμς-Κυκλοφορεί στη σειρά Μεταίχμιο Pocket

Ο Χένρι Τζέιμς αρχικά δημοσίευσε "Τα λάφυρα του Πόιντον" σε συνέχειες στο περιοδικό The Atlantic Monthly το 1896, με τον τίτλο "The Old Things" ["Τα παλιά πράγματα"]. Το μυθιστόρημα αυτό κυκλοφόρησε σε βιβλίο με τον οριστικό του τίτλο τον επόμενο χρόνο, το 1897. Το Πόιντον ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Στο πλαίσιο της σειράς «Μεγάλες αφηγήσεις» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο του Λουίτζι Πιραντέλο, «Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ».  Το μυθιστόρημα Ο μακαρίτης Ματτία Πασκάλ του Λουίτζι Πιραντέλλο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1904 στο περιοδικό Nuova Antologia στα τεύχη Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου και ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ψυχίατρος Γιώργος Δημόπουλος μιλάει για το νέο του βιβλίο " ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ : ευχαριστώ θα πάρω"

Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω! Ο ψυχίατρος Γιώργος Δηµόπουλος, µιλώντας για το τελευταίο του βιβλίο “Αισιοδοξία – Ευχαριστώ θα πάρω”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας,υπογραµµίζει πως η θετική σκέψη είναι το καύσιµο που µας κρατάει στη ζωή! Η αισιοδοξία δεν είναι μια συλλογή στοχασμών γύρω από ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας αστεροειδών στις 29 &30 Ιούνιου 2018 στην Ελλάδα

Η κύρια εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών 2018 θα πραγματοποιηθεί από τον LOGOS-SLOVO Α-Ω ως φεστιβάλ την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Ιουνίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης & τον ΟΑΠΠΑ, ταυτόχρονα με εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ...

Διαβάστε περισσότερα