Τσίπρας στον ΑΝΤ1: στρατηγική επιλογή οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας - έρχονται ελαφρύνσεις για τους πολίτες

ΕΛΛΑΔΑ
15 Απριλίου 2019 21:05:00

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έρχονται - με μόνιμα μέτρα και όχι "εκλογικά αντίδωρα" - ελαφρύνσεις για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όσο η οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά. Υποστήριξε ότι όπως δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, έτσι δεν πρόκειται - όσο ειναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε - να μειωθεί το αφορολόγητο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νομοθέτηση της μη εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες, όπως έγινε και το 2014 και το 2015 και στο δημοψήφισμα»

«Οι εκλογές θα γίνου στο τέλος της τετραετίας. Αυτή είναι στρατηγική επιλογή από την πλευρά μου και δεν πρόκειται να αλλάξει, απλά διότι είναι μια απτή απόδειξη επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα», επεσήμανε ο Πρωθπουργός, συμπληρώνοντας «είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις ως προς αυτό, με την έννοια ότι πολλοί θεωρούν πως είναι καιρός η Κυβέρνηση να δρέψει τους καρπούς μιας θετικής πορείας για την οικονομία και την χώρα. Εγώ όμως το επαναλαμβάνω, οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι οι κάλπες για τις κρίσιμες ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Για πρώτη φορά θα είναι και για τους κοινοτάρχες, οπότε θα είναι τέσσερις οι κάλπες».

«Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει από το πικρό ποτήρι το οποίο ερχόταν» είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουμε σχηματίσει είναι να δώσουμε στον λαό μια ευκαιρία να στηρίξει την Κυβέρνηση και όσα έχει πετύχει» επισημαίνοντας «στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών
Σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών και το πολιτικό κόστος που αυτή μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «μην βιάζεστε και μην ποντάρετε τα λεφτά σας ότι θα είναι ντέρμπι οι εκλογές. Μην ξεχνάτε ότι τις εκλογές θα κρίνει αυτό το βουβό κύμα που θα ψηφίσει με γνώμονα τι θα είναι ωφέλιμο για τον τόπο. Αυτό το κύμα θα εκφραστεί».

«Εξ αιτίας αυτής της συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος να προωθήσει αυτόν τον προοδευτικό πόλο. Στα κρίσιμα εθνικά θέματα, οι προκάτοχοι μου σκέφτονταν το πολιτικό κόστος; Εγώ ποτέ δεν το σκέφθηκα αυτό. Ούτε το καλοκαίρι του 2015, που είχα την μισή κοινοβουλευτική μου ομάδα, που επέλεξα να κάνω αυτό που ήταν καλό για τον τόπο».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός είπε ότι «είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για μια εθνικής αξίας και πατριωτικής σημασίας Συμφωνία, την οποία ήμουν τυχερός ως πρωθυπουργός να την κάνω. Αυτήν θα την αρνιόμουν στο όνομα του λεγόμενου πολιτικού κόστους;».

Σε ότι αφορά τα πυρά της αντιπολίτευσης για εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» αφού σχολίασε δηκτικά «Θα κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονες μας;», ανέφερε «σήμερα στο διαδίκτυο, αν πληκτρολογήσετε «Macedonia» δεν βγαίνει, δεν υπάρχει αποτέλεσμα «Macedonia». Ξέρω ότι οι γείτονες μας άλλαξαν το όνομα τους, βάζοντας έναν γεωγραφικό προσδιορισμό, άλλαξαν και το Σύνταγμα τους απαλείφοντας τον όποιο αλυτρωτισμό, άλλαξαν ονομασίες και ταμπέλες σε αεροδρόμια και κτήρια, ακόμη και τις πινακίδες στα αυτοκίνητα τους και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία μακεδονική πολιτιστική κληρονομία».

«Πράξαμε το βέλτιστο δυνατό υπό τις συνθήκες που υπήρχαν. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, με ευθύνη και των πολι8τικών δυνάμεων, ζούσε μέσα σε μια συλλογική ψευδαίσθηση, καθώς κανείς δεν μιλούσε για πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά μιλούσαμε για Σκόπια και Σκοπιανούς, μιλούσαμε για αυτούς τους ανθρώπους με το όνομα της πρωτεύουσας τους» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «δεν δώσαμε …πήραμε κάτι από αυτήν την υπόθεση». Σημείωσε «φώναξα δύο φορές τους πολιτικούς αρχηγούς Ήταν προδιαγεγραμμένη η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι αργότερα φιλοδοξούσε να πατήσει πάνω σε αυτό, κράτησε μια στάση ακραία αντιπολιτευτική. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά και ειπωθεί πάρα πολλά, είδαμε και τις αντιδράσεις ακραίων κύκλων. Το χειρότερο δεν είναι ότι ήταν ανακόλουθος και με όσα έλεγε και ο πατέρας του και ο ίδιος, είναι ότι υποστήριξε πως δήθεν υπήρξε μια συναλλαγή με το ζήτημα των συντάξεων, κάτι που δεν μπορεί να αποδείξει».

«Ακόμη και αυτοί που καλοπροαίρετα διαφωνούν, θα αναγνωρίσουν την αξία αυτή της Συμφωνίας, για την Ελλάδα που ανακτά την πολιτιστική της κληρονομιά και τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια. Σήμερα έχουμε απέναντι μας σοβαρούς ανθρώπους που λένε ότι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, αλλά κοιτάζουν προς την Ελλάδα για την οικονομική ανάπτυξη τους και αυτό εγώ ως Πρωθυπουργός δεν μπορών να το παραγνωρίζω», είπε ο Πρωθυπουργός.

Για Πετσίτη και Novartis
Ερωτηθείς για τη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωκλογές, ο Πρωθυπουργός φρόντισε να κάνει έναν διαχωρισμό. «Από τη μία πλευρά υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα», είπε ο κ. Τσίπρας «και από την άλλη υπάρχει “Πετσιτολογία”». «Για πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο που έχει σχέση με δημόσιο χρήμα, πρέπει να μας το αποδείξουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις σχέσεις του Νίκου Παππάς με τον Πετσίτη και σημείωσε πως «είμαστε ανοικτοί σε οποιοδήποτε έλεγχο».

«Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι υπαρκτό, δεν το ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Όπως είπε, έχει κοστίσει στη χώρα μας περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απέρριψε εμφατικά τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί σκευωρίας, λέγοντας πως αυτό αποδεικνύεται και από γεγονός ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Αναφερόμενος ξεχωριστά στον κ. Πικραμένο, είπε πως αν κάποιος πρέπει να του ζητήσει συγγνώμη αυτός είναι ο κ. Βενιζέλος που έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν στήσαμε ειδικά δικαστήρια, στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Από εκεί και πέρα, εξήγησε, «οι δικαστές είναι υπεύθυνοι για να κρίνουν».

Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Χατζηνικολάου - ΑΝΤ1

Για ΔΝΤ, αφορολόγητο και ελαφρύνσεις
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την συμφωνία για την αποπληρωμή τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η δεύτερη σημαντικότερη συμφωνία μετά την έξοδο από τα προγράμματα επιτήρησης.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής ερχόταν κυρίως από το Διεθνές Ταμείο, χαρακτηρίζοντας λαθεμένη την επιλογή Παπανδρέου να καλέσει το ΔΝΤ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσο βγαίνουμε από την μη κανονικότητα του μνημείου η χώρα πρέπει να έχει μια διαρκή προοδευτική πορεία. Ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία, η οποία υπεραποδίδει, έχει μπει σε νέο πλαίσιο , καθώς όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα όταν ανέλαβε είχε απολύτως άδεια ταμεία, ενώ όπως είπε σήμερα έχουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ρευστότητα. Τώρα μπορούμε να διώξουμε αυτούς που έκαναν λάθος επιλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τώρα και οι πολίτες αρχίζουν να ευημερούν, ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που ήταν απογοητευτικά για την μεσαία τάξη, είπε ότι δεν τα αμφισβητεί, ωστόσο τόνισε ότι άλλα δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μπαίνουμε σε μια νέα «πίστα» μετά την έξοδο του ΔΝΤ και διαμορφώνονται οι όροι για την πολιτική που εξαγγέλθηκε στην ΔΕΘ, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός

Σχετικά με την μείωση του αφορολόγητο, είπε πως όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, κάνοντας λόγο για θετική εικόνα από τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή αναφέροντας συγκεκριμένα φθηνό δανεισμό, ρευστότητα και αποχώρηση του ΔΝΤ. Οι επιλογές μας ήταν με σχέδιο και όχι στον αέρα, όπως το να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύουν να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού ενόψει εκλογών.

Όπως αποκάλυψε θα έχει επαφές με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά το ταξίδι στην Κίνα, ώστε να δουν τι μπορούν να δώσουν, όχι ως προεκλογικό αντίδωρο όπως είπε, αλλά ως μέτρα ελάφρυνσης, γιατί πρέπει να νιώσουν και οι πολίτες ότι ευημερούν, σημείωσε,.

Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρξει σχεδιασμός για θετικά μέτρα ελάφρυνσης κυρίως για τις κατηγορίες που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο και ξεκαθάρισε ότι οι επαφές με το οικονομικό επιτελείο δεν θα αφορούν τις ευρωεκλογές, αλλά θα αφορούν την πορεία της χώρας και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόγραμμα του.

Για την Κεντροαριστερά και το πολιτικό του μέλλον
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και τις κατηγορίες ότι διαλύει κόμματα, ο πρωθυπουργός σχολίασε «εκτός Βουλής αφήνει κόμματα ο λαός και όχι εγώ. Τελικός μας κριτής είναι ο λαός», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν καταλύτης για αυτό. Εξ αιτίας των Πρεσπών ξαναφτιάχνουμε την προοδευτική παράταξη».

«Αυτό που κάνουμε είναι να ενδυναμώνουμε τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, μιας ανοιχτής Αριστεράς που αποτελείται και από Σοσιαλδημοκράτες και παραδοσιακούς αριστερούς και από ανθρώπους από την οικολογία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, αλλά και με τα μεγάλα διακυβεύματα της Ευρώπης, όπως είναι η άλωση της ακροδεξιάς και οι πολιτικές λιτότητας που πρέπει να σταματήσουν.

Απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το πολιτικό μέλλον του ίδιου, ένα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι 45 ετών και έχει ήδη «στην πλάτη του» 11 χρόνια ως αρχηγός κόμματος και άνω των 4 ετών ως Πρωθυπουργός. Όλα τα μεγάλα αξιώματα δεν τα διεκδίκησα ούτε γεννήθηκα με την δαμόκλειο σπάθη επάνω από το κεφάλι μου ότι εγώ πρέπει να γίνω Πρωθυπουργός, εγώ δεν έχω τέτοιο άγχος, άλλοι έχουν».

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Β. Mαρινάκης: Τσίπρας και Παππάς μού ζήτησαν να δανείσω 26,3 εκατ. στον Καλογρίτσα

Οι κ. Τσίπρας και Παππάς «μού ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες» υποστήριξε σήμερα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. «Θα σας κάνω μια ...

Διαβάστε περισσότερα

Εισβολή αντιεξουσιαστών σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ

«Παρέμβαση» σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην 26ης Οκτωβρίου στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών. Λίγο μετά τις 11.00, περίπου 25 άτομα φορώντας κουκούλες μπούκαραν στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια χωρίς να προκαλέσουν φθορές, υπέρ της κατάληψης 111, στην οδό ...

Διαβάστε περισσότερα

«Εύγε» της Παπακώστα για την επιχείρηση στα Εξάρχεια: «Ρουά ματ, έκαναν οι αστυνομικοί»

Τα συγχαρητήριά της για τη νέα επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια, απένειμε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Παπακώστα τονίζει: «Εύγε στην Ελληνική Αστυνομία για την νέα, καλά οργανωμένη ...

Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Καταιγίδες και χαλάζι περιμένουμε τις επόμενες ώρες. Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ και για την Αττική. Που θα χτυπήσουν τα φαινόμενα. Ο καιρός χαλάει και πάλι. Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδεςς που ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σεισμική δόνηση νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Ζακύνθου λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 27 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν ...

Διαβάστε περισσότερα

Aίγιο: Νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμμάτων

Πεταμένο σε κάδο απορριμάτων βρέθηκε νεκρό ένα βρέφος στο Αίγιο, από περίοικο, το πρωί της Πέμπτης. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφθασαν στο σημείο κι ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν πως χθες το βράδυ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου διακομίστηκε 30χρονη με αιμορραγία στα γεννητικά όργανα. Οι γιατροί ...

Διαβάστε περισσότερα

Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι!

Το εθνικό μας φαγητό, το σουβλάκι αυξάνεται Η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα 3 ευρώ! Γιατί θα προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων. Πότε θα γίνει η αύξηση. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος είπε: «Ζούμε σε ένα περιβάλλον στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από ...

Διαβάστε περισσότερα

Μεξικό: Ένας ακόμη ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Βερακρούς

Τοποθεσία με μυστικούς ομαδικούς τάφους, όπου εκφράζονται φόβοι ότι βρίσκονται δεκάδες πτώματα, ανακάλυψαν οι αρχές της πολιτείας Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό. Η Βερακρούς δοκιμάζεται από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών, που έχουν εμπλακεί σε μια εξαιρετικά αιματηρή σύγκρουση με διακύβευμα τον έλεγχο εδαφών και προσόδων. «Η ...

Διαβάστε περισσότερα

Ανατίναξαν ΑΤΜ σε Παγκράτι και Αγία Παρασκευή

Δύο μηχανήματα ΑΤΜ, σε Παγκράτι και Αγία Παρασκευή ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4.00, άγνωστοι δράστες ανατίναξαν με εκρηκτική ύλη ΑΤΜ, έξω από κατάστημα στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι. Αφού πήραν τις κασετίνες με τα χρήματα τράπηκαν σε φυγή. Μια ώρα αργότερα, άγνωστοι προκάλεσαν ...

Διαβάστε περισσότερα

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Μία σύλληψη και πάνω από 70 προσαγωγές

Σε μία σύλληψη και πάνω από 70 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε δύο υπό κατάληψη κτήρια και σε μία οικία στα Εξάρχεια. Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6 το πρωί, με τη συμμετοχή δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, ...

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός: Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ - Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ποιές περιοχές αφορά και πόσες ώρες θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ισχυρές καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην Αττική και θα συνεχιστούν ...

Διαβάστε περισσότερα

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης λόγω πτώσης κεραυνού!Δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες τραυματίστηκαν

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια ...

Διαβάστε περισσότερα

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 κατηγορούμενοι για «στημένους» αγώνες

Οριστικά σε δίκη παραπέπονται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι για τους «στημένους αγώνες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμό 804/17.4.2019 απόφασή του απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού ...

Διαβάστε περισσότερα

Ένταση με μέλη του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης

Φραστικές αντιπαραθέσεις και οξυμένα πνεύματα στον προθάλαμο του Γραφείου του Δημάρχου Ενταση στο Δημαρχείο Ηλιόπουλης, με τις πρώτες πληροφορίες απο την Αστυνομία να κάνουν λόγο για διαμαρτυρία εργαζόμενων στον Δήμο, ωστόσο όπως προέκυψε τελικώς, επρόκειτο για παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών, επιδιώκοντας να ...

Διαβάστε περισσότερα

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται καλλιτέχνες για προεκλογικά σποτ

«Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι λαοφιλής, δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους για ένα προεκλογικό σποτ», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σε σχόλιό τους για τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με διακεκριμένους δημιουργούς από τον χώρο της ελληνικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπήκε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη λεωφόρο Αμαλίας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη θέση του στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Ολγας παίρνει σήμερα το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από το πρωί, συνεργεία του δήμου Αθηναίων εργάζονται για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι εκβίαζε γιατρό ζητώντας μια περιουσία

Χρηματικό ποσό ύψους 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για υποτιθέμενο πρόβλημα που προκάλεσε από μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας ζητούσε ανδρόγυνο από 39χρονη οδοντίατρο. Αυτό κατήγγειλε η γιατρός που απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 44χρονου άνδρα ...

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Το βράδυ η ψηφοφορία

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θυμήθηκε η κυβέρνηση, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και σαράντα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Βέβαια, δεν είναι πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την «εργαλειοποίηση» του κρίσιμου και εθνικά ευαίσθητου ζητήματος. Υπενθυμίζεται ...

Διαβάστε περισσότερα

Ίος: Ο συζυγοκτόνος λέει ότι σκότωσε την 55χρονη μετά από καβγά

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης, η τοπική κοινωνία της Ίου μετά τη δολοφονία μιας 55χρονης γυναίκας από τα χέρια του 67χρονου συζύγου της. Σύμφωνα με τον 67χρονο, ο οποίος είναι συνταξιούχος, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης στις 9:00 όταν ξεκίνησε καβγάς ...

Διαβάστε περισσότερα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Μίλησε το κινητό του ροδίτη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, καθώς σε λίγες ημέρες αναμένεται να «κλείσει» η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του 21χρονου Ροδίτη και του 19χρονου Αλβανού. Ρόλο – κλειδί στο έγκλημα που συγκλόνισε τη Ρόδο αναμένεται να διαδραματίσει ...

Διαβάστε περισσότερα

Κατέληξε 85χρονος που ξυλοκοπήθηκε από ληστές στα Σεπόλια

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ένας 85χρονος που νοσηλευόταν από την περασμένη Κυριακή, μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε από ληστές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στα Σεπόλια. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από συγγενείς του βαριά τραυματισμένος στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Γλυφάδα: Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντωνίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. Στην πορεία του σεβασμιωτάτου στη ζωή της Εκκλησίας και τη διακονία του, που ...

Διαβάστε περισσότερα