Τσίπρας στον ΑΝΤ1: στρατηγική επιλογή οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας - έρχονται ελαφρύνσεις για τους πολίτες

ΕΛΛΑΔΑ
15 Απριλίου 2019 21:05:00

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έρχονται - με μόνιμα μέτρα και όχι "εκλογικά αντίδωρα" - ελαφρύνσεις για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όσο η οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά. Υποστήριξε ότι όπως δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, έτσι δεν πρόκειται - όσο ειναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε - να μειωθεί το αφορολόγητο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νομοθέτηση της μη εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες, όπως έγινε και το 2014 και το 2015 και στο δημοψήφισμα»

«Οι εκλογές θα γίνου στο τέλος της τετραετίας. Αυτή είναι στρατηγική επιλογή από την πλευρά μου και δεν πρόκειται να αλλάξει, απλά διότι είναι μια απτή απόδειξη επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα», επεσήμανε ο Πρωθπουργός, συμπληρώνοντας «είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις ως προς αυτό, με την έννοια ότι πολλοί θεωρούν πως είναι καιρός η Κυβέρνηση να δρέψει τους καρπούς μιας θετικής πορείας για την οικονομία και την χώρα. Εγώ όμως το επαναλαμβάνω, οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι οι κάλπες για τις κρίσιμες ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Για πρώτη φορά θα είναι και για τους κοινοτάρχες, οπότε θα είναι τέσσερις οι κάλπες».

«Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει από το πικρό ποτήρι το οποίο ερχόταν» είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουμε σχηματίσει είναι να δώσουμε στον λαό μια ευκαιρία να στηρίξει την Κυβέρνηση και όσα έχει πετύχει» επισημαίνοντας «στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών
Σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών και το πολιτικό κόστος που αυτή μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «μην βιάζεστε και μην ποντάρετε τα λεφτά σας ότι θα είναι ντέρμπι οι εκλογές. Μην ξεχνάτε ότι τις εκλογές θα κρίνει αυτό το βουβό κύμα που θα ψηφίσει με γνώμονα τι θα είναι ωφέλιμο για τον τόπο. Αυτό το κύμα θα εκφραστεί».

«Εξ αιτίας αυτής της συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος να προωθήσει αυτόν τον προοδευτικό πόλο. Στα κρίσιμα εθνικά θέματα, οι προκάτοχοι μου σκέφτονταν το πολιτικό κόστος; Εγώ ποτέ δεν το σκέφθηκα αυτό. Ούτε το καλοκαίρι του 2015, που είχα την μισή κοινοβουλευτική μου ομάδα, που επέλεξα να κάνω αυτό που ήταν καλό για τον τόπο».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός είπε ότι «είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για μια εθνικής αξίας και πατριωτικής σημασίας Συμφωνία, την οποία ήμουν τυχερός ως πρωθυπουργός να την κάνω. Αυτήν θα την αρνιόμουν στο όνομα του λεγόμενου πολιτικού κόστους;».

Σε ότι αφορά τα πυρά της αντιπολίτευσης για εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» αφού σχολίασε δηκτικά «Θα κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονες μας;», ανέφερε «σήμερα στο διαδίκτυο, αν πληκτρολογήσετε «Macedonia» δεν βγαίνει, δεν υπάρχει αποτέλεσμα «Macedonia». Ξέρω ότι οι γείτονες μας άλλαξαν το όνομα τους, βάζοντας έναν γεωγραφικό προσδιορισμό, άλλαξαν και το Σύνταγμα τους απαλείφοντας τον όποιο αλυτρωτισμό, άλλαξαν ονομασίες και ταμπέλες σε αεροδρόμια και κτήρια, ακόμη και τις πινακίδες στα αυτοκίνητα τους και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία μακεδονική πολιτιστική κληρονομία».

«Πράξαμε το βέλτιστο δυνατό υπό τις συνθήκες που υπήρχαν. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, με ευθύνη και των πολι8τικών δυνάμεων, ζούσε μέσα σε μια συλλογική ψευδαίσθηση, καθώς κανείς δεν μιλούσε για πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά μιλούσαμε για Σκόπια και Σκοπιανούς, μιλούσαμε για αυτούς τους ανθρώπους με το όνομα της πρωτεύουσας τους» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «δεν δώσαμε …πήραμε κάτι από αυτήν την υπόθεση». Σημείωσε «φώναξα δύο φορές τους πολιτικούς αρχηγούς Ήταν προδιαγεγραμμένη η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι αργότερα φιλοδοξούσε να πατήσει πάνω σε αυτό, κράτησε μια στάση ακραία αντιπολιτευτική. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά και ειπωθεί πάρα πολλά, είδαμε και τις αντιδράσεις ακραίων κύκλων. Το χειρότερο δεν είναι ότι ήταν ανακόλουθος και με όσα έλεγε και ο πατέρας του και ο ίδιος, είναι ότι υποστήριξε πως δήθεν υπήρξε μια συναλλαγή με το ζήτημα των συντάξεων, κάτι που δεν μπορεί να αποδείξει».

«Ακόμη και αυτοί που καλοπροαίρετα διαφωνούν, θα αναγνωρίσουν την αξία αυτή της Συμφωνίας, για την Ελλάδα που ανακτά την πολιτιστική της κληρονομιά και τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια. Σήμερα έχουμε απέναντι μας σοβαρούς ανθρώπους που λένε ότι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, αλλά κοιτάζουν προς την Ελλάδα για την οικονομική ανάπτυξη τους και αυτό εγώ ως Πρωθυπουργός δεν μπορών να το παραγνωρίζω», είπε ο Πρωθυπουργός.

Για Πετσίτη και Novartis
Ερωτηθείς για τη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωκλογές, ο Πρωθυπουργός φρόντισε να κάνει έναν διαχωρισμό. «Από τη μία πλευρά υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα», είπε ο κ. Τσίπρας «και από την άλλη υπάρχει “Πετσιτολογία”». «Για πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο που έχει σχέση με δημόσιο χρήμα, πρέπει να μας το αποδείξουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις σχέσεις του Νίκου Παππάς με τον Πετσίτη και σημείωσε πως «είμαστε ανοικτοί σε οποιοδήποτε έλεγχο».

«Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι υπαρκτό, δεν το ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Όπως είπε, έχει κοστίσει στη χώρα μας περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απέρριψε εμφατικά τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί σκευωρίας, λέγοντας πως αυτό αποδεικνύεται και από γεγονός ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Αναφερόμενος ξεχωριστά στον κ. Πικραμένο, είπε πως αν κάποιος πρέπει να του ζητήσει συγγνώμη αυτός είναι ο κ. Βενιζέλος που έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν στήσαμε ειδικά δικαστήρια, στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Από εκεί και πέρα, εξήγησε, «οι δικαστές είναι υπεύθυνοι για να κρίνουν».

Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Χατζηνικολάου - ΑΝΤ1

Για ΔΝΤ, αφορολόγητο και ελαφρύνσεις
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την συμφωνία για την αποπληρωμή τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η δεύτερη σημαντικότερη συμφωνία μετά την έξοδο από τα προγράμματα επιτήρησης.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής ερχόταν κυρίως από το Διεθνές Ταμείο, χαρακτηρίζοντας λαθεμένη την επιλογή Παπανδρέου να καλέσει το ΔΝΤ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσο βγαίνουμε από την μη κανονικότητα του μνημείου η χώρα πρέπει να έχει μια διαρκή προοδευτική πορεία. Ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία, η οποία υπεραποδίδει, έχει μπει σε νέο πλαίσιο , καθώς όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα όταν ανέλαβε είχε απολύτως άδεια ταμεία, ενώ όπως είπε σήμερα έχουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ρευστότητα. Τώρα μπορούμε να διώξουμε αυτούς που έκαναν λάθος επιλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τώρα και οι πολίτες αρχίζουν να ευημερούν, ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που ήταν απογοητευτικά για την μεσαία τάξη, είπε ότι δεν τα αμφισβητεί, ωστόσο τόνισε ότι άλλα δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μπαίνουμε σε μια νέα «πίστα» μετά την έξοδο του ΔΝΤ και διαμορφώνονται οι όροι για την πολιτική που εξαγγέλθηκε στην ΔΕΘ, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός

Σχετικά με την μείωση του αφορολόγητο, είπε πως όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, κάνοντας λόγο για θετική εικόνα από τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή αναφέροντας συγκεκριμένα φθηνό δανεισμό, ρευστότητα και αποχώρηση του ΔΝΤ. Οι επιλογές μας ήταν με σχέδιο και όχι στον αέρα, όπως το να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύουν να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού ενόψει εκλογών.

Όπως αποκάλυψε θα έχει επαφές με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά το ταξίδι στην Κίνα, ώστε να δουν τι μπορούν να δώσουν, όχι ως προεκλογικό αντίδωρο όπως είπε, αλλά ως μέτρα ελάφρυνσης, γιατί πρέπει να νιώσουν και οι πολίτες ότι ευημερούν, σημείωσε,.

Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρξει σχεδιασμός για θετικά μέτρα ελάφρυνσης κυρίως για τις κατηγορίες που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο και ξεκαθάρισε ότι οι επαφές με το οικονομικό επιτελείο δεν θα αφορούν τις ευρωεκλογές, αλλά θα αφορούν την πορεία της χώρας και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόγραμμα του.

Για την Κεντροαριστερά και το πολιτικό του μέλλον
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και τις κατηγορίες ότι διαλύει κόμματα, ο πρωθυπουργός σχολίασε «εκτός Βουλής αφήνει κόμματα ο λαός και όχι εγώ. Τελικός μας κριτής είναι ο λαός», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν καταλύτης για αυτό. Εξ αιτίας των Πρεσπών ξαναφτιάχνουμε την προοδευτική παράταξη».

«Αυτό που κάνουμε είναι να ενδυναμώνουμε τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, μιας ανοιχτής Αριστεράς που αποτελείται και από Σοσιαλδημοκράτες και παραδοσιακούς αριστερούς και από ανθρώπους από την οικολογία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, αλλά και με τα μεγάλα διακυβεύματα της Ευρώπης, όπως είναι η άλωση της ακροδεξιάς και οι πολιτικές λιτότητας που πρέπει να σταματήσουν.

Απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το πολιτικό μέλλον του ίδιου, ένα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι 45 ετών και έχει ήδη «στην πλάτη του» 11 χρόνια ως αρχηγός κόμματος και άνω των 4 ετών ως Πρωθυπουργός. Όλα τα μεγάλα αξιώματα δεν τα διεκδίκησα ούτε γεννήθηκα με την δαμόκλειο σπάθη επάνω από το κεφάλι μου ότι εγώ πρέπει να γίνω Πρωθυπουργός, εγώ δεν έχω τέτοιο άγχος, άλλοι έχουν».

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Μοροπούλου για τη σύνταξη του πατέρα της -Εχω ήδη επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα

Η Τώνια Μοροπούλου, μιλώντας για την υπόθεση της είσπραξης της σύνταξης του θανόντος πατέρα της επανέλαβε πως δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομο που την λάμβανε και πρόσθεσε πως έχει ήδη επιστρέψει ένα ποσό στο Ταμείο. Η πρώην πλέον υποψήφια βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή του ...

Διαβάστε περισσότερα

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 45χρονο στην Αχαρνών

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 45χρονος Μαροκινός ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Ιουλιανού. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος πριν από το συμβάν παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα μαζί με άλλους σε καφετέρια της περιοχής. Ο αλλοδαπός ...

Διαβάστε περισσότερα

Καρδίτσα: Θανάσιμος τραυματισμός 46χρονου από πτώση φορτηγού σε χαράδρα

Φορτηγό αυτοκίνητο Ι.Χ. που οδηγούσε χθες ένας 55χρονος, το οποίο κινούνταν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής των Κουμπουριανών, στο νομό Καρδίτσας, για άγνωστους λόγους, σύμφωνα με την αστυνομία, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 46χρονου ...

Διαβάστε περισσότερα

Σύλληψη 76χρονου για την πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Ενας 76χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Λαγονήσι Αττικής. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε ο ...

Διαβάστε περισσότερα

“Καρφώθηκε” με το αυτοκίνητό του σε κολώνα και σκοτώθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 40χρονος σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα, λίγο πριν τη διασταύρωση της Σαρακίνας, στο ρεύμα από Καλαμπάκα προς Τρίκαλα. Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος Αλβανός υπήκοος, ξέφυγε της πορείας του με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σύμφωνα με τις ενδείξεις του ατυχήματος και προσέκρουσε ...

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια, σημειώνονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής Από τις 08:00 το πρωί και για τουλάχιστον δυο ώρες, υπήρξαν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, μεταξύ των οποίων σε Πεντέλη, τον Άγιο Στέφανο, Θρακομακεδόνες, το ...

Διαβάστε περισσότερα

Τραγωδία στην Ηλεία: 19χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιζε μπάσκετ

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε της Ηλείας το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ένας νεαρός έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιζε μπάσκετ. Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο 19χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που έπαιζε με φίλους του στο γήπεδο μπάσκετ της περιοχής, όταν ξαφνικά, και υπό ...

Διαβάστε περισσότερα

Στα ύψη οι θερμοκρασίες σήμερα

Στα ύψη αναμένεται να κινηθεί σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου, ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με πολύ ζεστό καιρό. Ετσι αρκετός καιρός θα σπεύσει σε παραλίες και κοντινούς προορισμούς για μια ανάσα δροσιάς, ενώ οι υπόλοιποι θα μείνουν μέσα στα σπίτια τους για να προστατευτούν ...

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9 μονάδες καταγράφει τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής». Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, της δημοσκόπησης της Metron Analysis, δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές 2019, τα ποσοστά των κομμάτων ...

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος: Ώρες αγωνίας για 9χρονη, την ξέχασαν στο αεροδρόμιο

Μόνο οργή προκαλεί η άνευ προηγουμένου περιπέτεια που έζησε τις τελευταίες ώρες μια οικογένεια, με αφορμή το αεροπορικό ταξίδι ενός 9χρονου κοριτσιού από το Ηράκλειο στη Σάμο. Όπως καταγγέλλει η μητέρα της μικρής πλήρωσε το αεροπορικό εισιτήριο για το κοριτσάκι, ενώ κατέβαλε και έξτρα χρήματα, επειδή ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο “φως” η απολογία του δολοφόνου του Γραικού

Τα όσα υποστήριξε στις αρχές, ο 46χρονος έμπορος κρέατος που κατηγορείται για την δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει η κυριακάτικη Real News. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καθ ομολογίαν δράστης, ισχυριστηκε πως μετά την λογομαχία που είχε με το θύμα, πιάστηκαν ...

Διαβάστε περισσότερα

Κρήτη: Στο ψυχιατρείο αλλοδαπός που τα «έσπασε» στο σπίτι του

Σε ψυχιατρική κλινική στο Ηράκλειο εγκλείστηκε με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου για να νοσηλευτεί, ένας 55χρονος αλλοδαπός ο οποίος αναστάτωσε την Ιεράπετρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν βγήκε εκτός εαυτού και έκανε το σπίτι του... πεδίο μάχης! Οι περίοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους στις ...

Διαβάστε περισσότερα

Έπεσαν 96200 κεραυνοί στην Ελλάδα σε 12 μέρες

Στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ο μήνας με την εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα είναι ο Ιούνιος. Παρόλο που η κεραυνική δραστηριότητα μέσα στο διάστημα των 12 τελευταίων ημερών (9-20 Ιουνίου 2019) ήταν αυξημένη, καθώς καταγράφηκαν στη χώρα περίπου 96.200 κεραυνοί, δεν επρόκειτο για κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της «Πλεύσης Ελευθερίας», η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα πρέπει να βρίσκεται στην τηλεμαχία, αφενός γιατί διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής και αφετέρου καθώς το κόμμα «έλαβε σημαντικό ποσοστό» (σ.σ. 1,6%), στις πρόσφατες ευρωεκλογές. «Η Πλεύση Ελευθερίας ζητεί τη συμμετοχή της στην τηλεμαχία με την ...

Διαβάστε περισσότερα

Έκρηξη σε κινητήρα αεροσκάφους πάνω από το Αιγαίο

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσαν επιβάτες πτήσης αεροσκάφους εσωτερικών αερογραμμών από Ηράκλειο προς Ρόδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε βλάβη ο κινητήρας του αεροπλάνου στον αέρα. Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε έκρηξη στον ένα κινητήρα του αεροσκάφους! Αυτή τη στιγμή στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτοποιήθηκε η σορός άνδρα στον Νέο Βουτζά

Σε έναν 77χρονο Γερμανό ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί στην περιοχή του Νέου Βουτζά, από ιδιοκτήτη οικοπέδου. Ο άτυχος άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από άνοια, είχε εξαφανιστεί από τις 14 Ιουνίου. Πάνω του βρέθηκαν έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι το άτομο που αναζητούσαν ...

Διαβάστε περισσότερα

“Εξαφανίστηκε” λίγες ώρες πριν καταδικαστεί για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”

Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2017 μαζί με την Πόλα Ρούπα και κατηγορήθηκε από τις Ελληνικές Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», «πρωταγωνιστής» της οποίας είναι ο Νίκος Μαζιώτης.   Στο σπίτι της, στον Άγιο Δημήτριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε βρεθεί ένα πλαστό δελτίο ...

Διαβάστε περισσότερα

Στον αέρα το debate των αρχηγών λόγω Συνόδου Κορυφής

Στα χαρτιά κινδυνεύει να μείνει η διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών λόγω έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Τα μέλη της διακομματικής επιτροπής έχουν ήδη συμφωνήσει στην 1 Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεοπτικής μάχης των πολιτικών αρχηγών. Με βάση την συγκεκριμένη ημερομηνία διαμόρφωσαν και τις προεκλογικές τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Αγία Παρασκευή: Σκότωσε τον πατέρα της και έκοψε τις φλέβες της

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στην οδό Αμαρυλλίδος στην Αγία Παρασκευή. 31χρονη έσφαξε τον 68χρονο πατέρα της και έκοψε τις φλέβες της. Την είδαν έξω από το σπίτι με αίματα στα χέρια. Το μονοπάτι του αίματος οδήγησε τους αστυνομικούς μέσα στο σπίτι της οικογενειακές τραγωδίας. Οι μαρτυρίες ...

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός : Έρχεται τετραήμερος καύσωνας στην χώρα μας

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει το δύσκολο Σαββατοκύριακο που έρχεται. Έως και 39 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές. Πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης στην Ελλάδα. 40 βαθμοί σε ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία όλη την επόμενη εβδομάδα. Το καλοκαίρι αρχίζει επισήμως σήμερα και ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις συλλήψεις για επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Στόχος επίθεσης από αγνώστους έγινε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για την επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα

Σύλληψη μαφιόζου της Καμόρα στη Θεσσαλονίκη

Καταζητούμενος που φέρεται να συμμετείχε στην ιταλική μαφία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος. Πρόκειται για 56χρονο Ιταλό, την έκδοση του οποίου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του, που τον κατηγορούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης ...

Διαβάστε περισσότερα

Συρμός του προαστιακού συγκρούστηκε με λεωφορείο στην Λιοσίων

Συρμός του προαστιακού συγκρούστηκε με λεωφορείο στη φυλασσόμενη διάβαση της Λιοσίων και της Σιώκου, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αστικού λεωφορείου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Β12 Μάρνη - Άνω Λιόσια, δεν μπόρεσε να περάσει τις γραμμές, καθώς λόγω κίνησης ...

Διαβάστε περισσότερα