Τα μνημόνια γέννησαν 100 κόμματα, το Σκοπιανό απειλεί με πολιτικό θάνατο δύο...

ΕΛΛΑΔΑ
19 Ιουνίου 2018 23:05:00

Δύο από τα κόμματα που ιδρύθηκαν μεσούσης της οικονομικής κρίσης(ΑΝΕΛ, Ποτάμι) για να συμβάλλουν με τις θέσεις και την επιρροή τους στην ανόρθωση της χώρας,βρίσκονται στο μάτι του…σκοπιανού κυκλώνα , αντιμέτωπα ακόμη και με τον κίνδυνο διάλυσης.

Εν κινδύνω και η Δημοκρατική Συμπαράταξη , δημιούργημα κι αυτή των ανακατατάξεων μετά τη λαίλαπα της χρεοκοπίας , που έκλεισε κόμματα,συρρίκνωσε άλλα και ώθησε για τη συγκρότηση νέων πολιτικών οργανισμών.

Τελικά , όμως η Ελλάδα παράγει περισσότερα κόμματα από αυτά που μπορεί να καταναλώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης (2009 -2018) δημιουργήθηκαν πάνω από 100 νέα κόμματα και παρά τον καταποντισμό των περισσότερων στις εκλογές ,εξακολουθούν να υφίστανται ως κομματικοί σχηματισμοί.

Αν μάλιστα προστεθούν σ’αυτά και τα κόμματα που προυπήρχαν της οικονομικής κρίσης , ο αριθμός του συνόλου των εν ενεργεία κομμάτων ξεπερνά τα 150! Η έξαρση πατριωτισμού λόγω Σκοπίων, σε συνδυασμό με πιθανό ναυάγιο των ΑΝΕΛ δημιουργεί συνθήκες για τη δημιουργία νέων κομμάτων πατριωτικής κατεύθυνσης , κάτι που δεν αποκλείεται να φανεί στον ορίζοντα μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρώτο κόμμα που γεννήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου , ήταν τον Ιούνιο του 2010 η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, η οποία συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε φθίνουσα πορεία και σήμερα έχει συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ιδρύθηκε η «Δημοκρατική Συμμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Το φιλόδοξο εγχείρημα αποδείχθηκε θνησιγενές, καθώς δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή στις πρώτες εκλογές του Μαίου 2012 και στις επαναληπτικές του Ιουνίου η πρόεδρος του αποφάσισε να συνταχθεί με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα στο 2010 ιδρύθηκε η «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Απρίλιο του 2011 ιδρύθηκε το «Άρμα Πολιτών», με πρόεδρο τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιάννη Δημαρά και μέλος τον νυν βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Στις 2 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε ότι το κόμμα θα κατέλθει αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Τον ίδιο μήνα ιδρύθηκε το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» ύστερα από διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Αλέκου Αλαβάνου.

Το «Ε.ΠΑ.Μ» (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011. Ιδρυτής του ήταν ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης. Το 2011 ιδρύθηκαν ακόμα ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» του Γιώργου Φλωρίδη. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ιδρύθηκε ακόμα το «Ενωτικό Μέτωπο» από τον τότε ανεξάρτητο Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή τον Νίκο Κοτζιά και τον δικηγόρο Αλέξη Μητρόπουλο. Τον Απρίλιο του 2012, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή εκλογική πορεία των δύο κομμάτων στις πρόωρες εκλογές του 2012.

Τον Απρίλιο του 2012 ιδρύθηκε και το κόμμα «Ελεύθεροι Πολίτες» επίσης από στελέχη κυρίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2012, οι Ελεύθεροι Πολίτες ανακοίνωσαν την εκλογική τους συνεργασία, με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τον Δεκέμβριο έρχεται το κόμμα του Θάνου Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά» Η δημιουργία, ξανά!» Ελαβε 2,15% στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2012. Στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τη Δράση, η οποία με τη σειρά της συνεργαζόταν με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Συνολικά το 2011 ιδρύθηκαν 8 νέα κόμματα.

Το 2012 δεσπόζει η κίνηση του Πάνου Καμμένου, που έμελλε να γίνει ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», στις εκλογές του Μαΐου 2012 πέτυχαν ποσοστό 10,6% και ήρθαν 4ο κόμμα, εκλέγοντας αρχικά αριθμό ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα με 33 βουλευτές. Το 2012 εμφανίστηκαν συνολικά άλλα 11 κόμματα, μερικά από τα οποία τα ίδρυσαν πολιτικοί που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή. Πρόκειται για το «Πυρίκαυστος Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρι , η «Ριζοσπαστική κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» του Ανδρέα Λοβέρδου και η «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» της Λούκας Κατσέλη. Ιδρύθηκαν ακόμα το «Κίνημα δεν πληρώνω», το «Κόμμα Πειρατών», η «Κοινωνία Αξιών», η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, το «Εθνικό Μέτωπο», η «Αριστερή Συσπείρωση», το «Μπροστά: Πολιτική κοινότητα» και το «Παναθηναικό κίνημα».

H «παραγωγή» νέων κομμάτων συνεχίστηκε και το 2013 με πρωταγωνιστές και προέδρους πολλούς πρώην υπουργούς. Είδαμε να ιδρύονται το «Εμπρός Ελλάδα», το «Πατριωτικό Κέντρο» του πρώην υπουργού Αστέριου Ροντούλη, η «Νέα ΜΕΡΑ», του πρώην υπουργού Χρήσου Ζώη, το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, η «Συμφωνία για την νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου που προήλθε από την κίνηση του 2012 ,η «Ριζοσπαστική κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας». Ιδρύθηκαν επίσης η «Δραχμή, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» του Θόδωρου Κατσανέβα, το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου, το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του Νίκου Νικολόπουλου, η «Κοινωνία Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη. Τέλος στο φινάλε του 2013 γεννήθηκε και η «Λαϊκή Αντίσταση», στην οποία συμμετέχουν οι οργανώσεις ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Το 2014 είχαμε το ρεκόρ δημιουργίας κομμάτων με σύνολο 13 κόμματα να υπογράφουν την ιδρυτική τους διακήρυξη.

Η αρχή έγινε από τον Γιώργο Χατζημαρκάκη με το «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες». Ακολούθησαν το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» του Στέφανου Τζουμάκα, η «Ένωση για την Πατρίδα και το λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα. Το 2014 δεσπόζει η ίδρυση του Ποταμιού από τον Σταύρο Θεοδωράκη, που σε αντίθεση με την πλειονότητα των κομμάτων κατέφερε να μπει στη Βουλή. Το 2014 είχαμε και την ίδρυση της «Ελιάς», ως μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών. Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη που μετονομάστηκε σε «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» συνεργαζόμενη με διάφορους ανένταχτους πολιτικούς, μεταξύ αυτών ο πρώην Υπ. Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά χωρίς όμως κάποια επιτυχία.

Το ίδιο έτος είχαμε κατά χρονολογική σειρά την ίδρυση των «Πρασίνων» του Νίκου Χρυσόγελου, την «ΠΑΤΡΙΔΑ» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον «Δημοκρατικό Σύνδεσμο για την συγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου» από τον Βασίλη Οικονόμου, τους «Μεταρρυθμιστές για την Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» του Σπύρου Λυκούδη, την «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η ΕΔΕΜ, που είναι το αρκτικόλεξο του «Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» αλλά και το «Αγροτικό κτηνοτροφικό Κόμμα».

Το πιο ηχηρό από τα κόμματα που ιδρύθηκαν το 2015 ήταν αυτό που προέκυψε από τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από τον πρώην πρωθυπουργό και γιο του ιδρυτή του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου που ίδρυσε το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» , χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει με τις θέσεις του. Ιδρύθηκε ακόμα ο «Εθνικός Ριζοσπαστικός Συναγερμός» από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρο, η «Λαϊκή Ενότητα» από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το 2015 έρχεται και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ που γεννά την «Δημοκρατική Συμπαράταξη», ενώ το έτος κλείνει με την ίδρυση ενός σχηματισμού με το όνομα «Λαική Ελληνική Πατριωτική Κίνηση».

Το 2016 έχουμε την ίδρυση νέων κομμάτων. Είχαμε την «Εθνική Ενότητα» των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου και ακολούθησαν η «Πλεύση Ελευθερίας» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και η «Επόμενη Ελλάδα» από τον Γιάννη Ραγκούση. Την άνοιξη του 2016 έκανε πρεμιέρα ένα ακόμη νέο κόμμα, η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ λίγους μήνες μετά ιδρύθηκε ένα ακόμη κόμμα με επίκεντρο την λαϊκή δεξιά, η «Ελληνική Λύση» του πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκου Βελόπουλου. Ένα νέο κόμμα που έκανε την εμφάνιση του το 2016 είναι και η «Δημοκρατική Ευθύνη» των Αλέκου Παπαδόπουλου και Χάρη Θεοχάρη, με τον τελευταίο να είναι πλέον εκτός κόμματος.

Η δημιουργία νέων κομμάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το 2017. Μέσα στο έτος που διανύουμε είχαμε ήδη την ίδρυση του «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών» από τους Σάββα Τσιτουρίδη και ο Νίκο Τσιαρτσιώνη, το «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος» από το Νότη Μαριά, το «Μέτωπο Νίκης» από την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. Πολιτική κίνηση είχαμε και από τους Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωρίδη με το όνομα «Ωρα αποφάσεων».

Το 2018 , ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος . Το ονόμασε Κίνημα Δικαιοσύνης.
Ο πρώην εισαγγελέας είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών.
Κομματάρχης και ο Γιάνης Βαρουφάκης , που παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του ΜέΡΑ25 στην ιδρυτική διάσκεψη που έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Αν και ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές του 2019, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε έτοιμος και για εθνικές εκλογές.

Το 2018 ιδρύθηκε και το «Πράσινο Κίνημα», που προέρχεται από ένα μεγάλο μέρος ατόμων που αποχώρησε από τους Οικολόγους Πράσινους, τον περασμένο Οκτώβριο.. Για το νέο Κίνημα θα υπάρχει αυτόνομη κάθοδος και στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές Εκλογές.

 

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΙΜΑ

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Λάρισα: Σύγκρουση τρένου με ΙΧ - Ένας τραυματίας

ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να περάσει τις γραμμές όταν ήδη οι μπάρες είχαν κατέβει Σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα, με συνέπεια να τραυματιστεί ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Το συμβάν έλαβε ...

Διαβάστε περισσότερα

Φθιώτιδα: Τρίχρονο κοριτσάκι ξεψύχησε στο δρόμο για το νοσοκομείο

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν το παιδίΟικογενειακό δράμα στην Κάτω Τιθορέα με το θάνατο 3χρονου κοριτσιού. Το κοριτσάκι είχε προβλήματα από τη γέννησή του και είχε νοσηλευτεί στο Παίδων, ωστόσο είχε επιστρέψει σπίτι του στην Κάτω Τιθορέα με τους γονείς του ...

Διαβάστε περισσότερα

Απολύονται συνοριοφύλακες στην Καβάλα λόγω πλαστού Lower

Στα δικαιολογητικά πρόσληψής τους περιλαμβάνονται πλαστά δικαιολογητικά - Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως έλαβαν τα πτυχία τους από το ίδιο φροντιστήριο της πόλης, που πλέον έχει κλείσειΔύο συνοριοφυλάκες απολύθηκαν για πλαστά πτυχία στην Καβάλα. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας της Διαύγειας, όπου αναρτήθηκε η ...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΣΑΠ: Γυναίκα έπεσε στις γραμμές στο σταθμό του Μοσχάτου

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τηςΣτις γραμμές του μετρό, στο σταθμό του Μοσχάτου έπεσε πριν από λίγη ώρα μία γυναίκα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να την απεγκλωβίσουν. Μετέχουν δώδεκα πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η ...

Διαβάστε περισσότερα

Συλλήψεις για τους πυροβολισμούς στα Εξάρχεια

Στη σύλληψη μιας 41χρονης Ελληνίδας και ενός 26χρονου αλλοδαπού, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα Εξάρχεια το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαΐου. Ο άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε την 41χρονη γυναίκα, με την οποία όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα ...

Διαβάστε περισσότερα

Μετά τη… Βουλή, μπογιές και στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας

Επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας πραγματοποίησε τα ξημερώματα ομάδα αγνώστων. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια ομάδα την ανάληψη της ευθύνης, εκτιμάται ότι πρόκειται για κίνηση στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι άγνωστοι πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Τραβάει το… αυτί των αστυνομικών διευθυντών η Γεροβασίλη λόγω Ρουβίκωνα

Να τραβήξει το…αυτί των αστυνομικών διευθυντών με αφορμή την επίθεση Ρουβίκωνα αποφάσισε – κατόπιν εορτής – η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη βλέποντας ότι η ανεκτικότητα για την οποία κατηγορείται η κυβέρνηση από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει προβλήματα στο κυβερνών ...

Διαβάστε περισσότερα

Άρειος Πάγος: Δεκτή η αίτηση αναίρεσης για Κουφοντίνα

Αναιρέθηκε από το ΣΤ' τμήμα του Αρείου Πάγου το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που δεν ενέκρινε άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Το Ποινικό Τμήμα κρίνει ότι όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή. Η υπόθεση ...

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Στο 3,4% η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που διενεργήθηκε το διήµερο 21-22 Μαΐου, και δείχνει τη Ν.Δ. να προηγείται κατά 3,4%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Έθνος», η Ν.Δ. ...

Διαβάστε περισσότερα

Global Traveller: «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» η Σαντορίνη

Νέες διακρίσεις στον τουρισμό πολυτελείας απέσπασε η χώρα μας. Ειδικότερα, η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» («Best Island in Europe») από τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Global Traveller», που απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό Στην πρώτη δεκάδα ...

Διαβάστε περισσότερα

Καβάλα: Σοβαρές ζημιές σε εκλογικά περίπτερα κομμάτων

Σοβαρές ζημιές στα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής προξένησαν άγνωστοι στην Καβάλα, με καταδρομικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το kavalapost.gr, λίγο μετά τη 01:15, ομάδα ή ομάδες νεαρών ξήλωσαν τις σανίδες του ξύλινου εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Καπνεργάτη και προξένησαν φθορές ...

Διαβάστε περισσότερα

70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Τη ζωή του έχασε ένας ηλικιωμένος τουρίστας 70 ετών κατά τη διάρκεια πεζοπορίας που πραγματοποιούσε μαζί με τη σύζυγο του στο φαράγγι της Σαμαριάς. Συγκεκριμένα το ζευγάρι των Βρετανών περπατούσε μέσα στον εθνικό δρυμό, όταν ξαφνικά ο ηλικιωμένος ένοιωσε έναν πόνο στην καρδιά. Έντρομη η σύζυγος ...

Διαβάστε περισσότερα

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ελαστικών στην Ελευσίνα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εργοστάσιο ελαστικών στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές, αφού την ώρα που έγινε, ευτυχώς δεν υπήρχε προσωπικό στο χώρο. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 οι πρώτες εκτιμήσεις ...

Διαβάστε περισσότερα

Μεταμόρφωση: Αρπαξαν χρηματοκιβώτια με 1 εκατ. ευρώ!

Μια ασύλληπτη διάρρηξη, με τους δράστες να διαφεύγουν με «χρυσή» λεία, σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία εταιρείας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των διαρρηκτών κατάφερε να μπει στα γραφεία εταιρείας υπηρεσιών οδικής βοήθειας και καθαριότητας και να αρπάξει χρηματοκιβώτια που συνολικά περιείχαν ...

Διαβάστε περισσότερα

Λέσβος: 25χρονος σκότωσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό του

Σοκ προκαλεί στη Λέσβο η δολοφονία με καραμπίνα μίας 24χρονης από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Σύμφωνα με το «Lesvosnews.gr» το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Χρυσομαλλούσα της Λέσβου ένας 25χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα την 24χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. Ο δράστης λίγο αργότερα συνελήφθη. Το ζευγάρι που ...

Διαβάστε περισσότερα

Σε «μίνι – καζίνο» είχε μετατρέψει το κατάστημά του στην Αθήνα

Σε «μίνι – καζίνο» είχε μετατρέψει το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο διατηρούσε στην Αθήνα ο ιδιοκτήτης του, που συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον έλεγχο που ...

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος: Αμερικανός τουρίστας πλήρωσε 836 ευρώ για καλαμαράκια και μπίρες!

Χρέωσαν 150 ευρώ για έξι μπίρες και 591 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια - Ο τουρίστας ανάρτησε στο tripadvisor το δελτίο παραγγελίας που του έδωσαν, διαμαρτυρόμενος για τις εξωφρενικά υψηλές τιμέςΣε... χρυσάφι φαίνεται ότι αποτιμάται μια μερίδα καλαμάρι στη Μύκονο, όπως διαπίστωσε ένας Αμερικανός τουρίστας ...

Διαβάστε περισσότερα

Δέσμευσαν 10 τόνους ακατάλληλα καρπούζια από επιχείρηση του Πειραιά

Στη δέσμευση 10.257 κιλών καρπουζιών αγνώστου προελεύσεως, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά. Η δέσμευση των καρπουζιών έγινε στα πλαίσια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά. Συγκεκριμένα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων ...

Διαβάστε περισσότερα

16χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία στην Κρήτη: «Απλά άναψε το λαμπατέρ»

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Κρήτη από τον θάνατος ενός 16χρονου παιδιού από ηλεκτροπληξία. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (19/05) στην περιοχή της Θερίσου στο Ηράκλειο και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο άτυχος νεαρός προσπαθούσε να αλλάξει μια λάμπα στο γραφείο του. ...

Διαβάστε περισσότερα

“Πεδίο μάχης” η Αθήνα για τον Κουφοντίνα

Χθες, ημέρα συνεδρίασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και την ώρα αυτής ο Ρουβίκωνας έκανε επίθεση στη Βουλή, πετώντας μπογιές και τρικάκια. Οι επιτιθέμενοι πέρασαν μέσα από πλήθος τουριστών, που βρίσκονταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανέβηκαν τα σκαλιά ...

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Αθηναίων: Επιστροφή πινακίδων από σήμερα λόγω εκλογών

Να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη δημοτική αστυνομία της Αθήνας μπορούν να παραλάβουν κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών από σήμερα. Οι πολίτες, που είδαν τα οχήματά τους χωρίς πινακίδες, μπορούν να τις παραλάβουν μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου. Σκοπός είναι ...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεία: Έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών και κλειστά σχολεία

Κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει σήμερα στην βόρεια Ηλεία, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτηρίων έχουν υποστεί ζημιές από την σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνήλθε χθες ...

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από 33 βαθμοί Κελσίου καταγράφηκαν στην Κρήτη

Αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν ατην Κρήτη την Τρίτη, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά ακόμη και τους 33 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν χθες στο Ηράκλειο (ανατολικά) και στη Σητεία (33,1 ...

Διαβάστε περισσότερα