Τα μνημόνια γέννησαν 100 κόμματα, το Σκοπιανό απειλεί με πολιτικό θάνατο δύο...

ΕΛΛΑΔΑ
19 Ιουνίου 2018 23:05:00

Δύο από τα κόμματα που ιδρύθηκαν μεσούσης της οικονομικής κρίσης(ΑΝΕΛ, Ποτάμι) για να συμβάλλουν με τις θέσεις και την επιρροή τους στην ανόρθωση της χώρας,βρίσκονται στο μάτι του…σκοπιανού κυκλώνα , αντιμέτωπα ακόμη και με τον κίνδυνο διάλυσης.

Εν κινδύνω και η Δημοκρατική Συμπαράταξη , δημιούργημα κι αυτή των ανακατατάξεων μετά τη λαίλαπα της χρεοκοπίας , που έκλεισε κόμματα,συρρίκνωσε άλλα και ώθησε για τη συγκρότηση νέων πολιτικών οργανισμών.

Τελικά , όμως η Ελλάδα παράγει περισσότερα κόμματα από αυτά που μπορεί να καταναλώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης (2009 -2018) δημιουργήθηκαν πάνω από 100 νέα κόμματα και παρά τον καταποντισμό των περισσότερων στις εκλογές ,εξακολουθούν να υφίστανται ως κομματικοί σχηματισμοί.

Αν μάλιστα προστεθούν σ’αυτά και τα κόμματα που προυπήρχαν της οικονομικής κρίσης , ο αριθμός του συνόλου των εν ενεργεία κομμάτων ξεπερνά τα 150! Η έξαρση πατριωτισμού λόγω Σκοπίων, σε συνδυασμό με πιθανό ναυάγιο των ΑΝΕΛ δημιουργεί συνθήκες για τη δημιουργία νέων κομμάτων πατριωτικής κατεύθυνσης , κάτι που δεν αποκλείεται να φανεί στον ορίζοντα μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρώτο κόμμα που γεννήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου , ήταν τον Ιούνιο του 2010 η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, η οποία συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε φθίνουσα πορεία και σήμερα έχει συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ιδρύθηκε η «Δημοκρατική Συμμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Το φιλόδοξο εγχείρημα αποδείχθηκε θνησιγενές, καθώς δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή στις πρώτες εκλογές του Μαίου 2012 και στις επαναληπτικές του Ιουνίου η πρόεδρος του αποφάσισε να συνταχθεί με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα στο 2010 ιδρύθηκε η «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Απρίλιο του 2011 ιδρύθηκε το «Άρμα Πολιτών», με πρόεδρο τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιάννη Δημαρά και μέλος τον νυν βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Στις 2 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε ότι το κόμμα θα κατέλθει αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Τον ίδιο μήνα ιδρύθηκε το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» ύστερα από διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Αλέκου Αλαβάνου.

Το «Ε.ΠΑ.Μ» (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011. Ιδρυτής του ήταν ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης. Το 2011 ιδρύθηκαν ακόμα ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» του Γιώργου Φλωρίδη. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ιδρύθηκε ακόμα το «Ενωτικό Μέτωπο» από τον τότε ανεξάρτητο Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή τον Νίκο Κοτζιά και τον δικηγόρο Αλέξη Μητρόπουλο. Τον Απρίλιο του 2012, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή εκλογική πορεία των δύο κομμάτων στις πρόωρες εκλογές του 2012.

Τον Απρίλιο του 2012 ιδρύθηκε και το κόμμα «Ελεύθεροι Πολίτες» επίσης από στελέχη κυρίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2012, οι Ελεύθεροι Πολίτες ανακοίνωσαν την εκλογική τους συνεργασία, με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τον Δεκέμβριο έρχεται το κόμμα του Θάνου Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά» Η δημιουργία, ξανά!» Ελαβε 2,15% στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2012. Στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τη Δράση, η οποία με τη σειρά της συνεργαζόταν με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Συνολικά το 2011 ιδρύθηκαν 8 νέα κόμματα.

Το 2012 δεσπόζει η κίνηση του Πάνου Καμμένου, που έμελλε να γίνει ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», στις εκλογές του Μαΐου 2012 πέτυχαν ποσοστό 10,6% και ήρθαν 4ο κόμμα, εκλέγοντας αρχικά αριθμό ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα με 33 βουλευτές. Το 2012 εμφανίστηκαν συνολικά άλλα 11 κόμματα, μερικά από τα οποία τα ίδρυσαν πολιτικοί που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή. Πρόκειται για το «Πυρίκαυστος Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρι , η «Ριζοσπαστική κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» του Ανδρέα Λοβέρδου και η «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» της Λούκας Κατσέλη. Ιδρύθηκαν ακόμα το «Κίνημα δεν πληρώνω», το «Κόμμα Πειρατών», η «Κοινωνία Αξιών», η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, το «Εθνικό Μέτωπο», η «Αριστερή Συσπείρωση», το «Μπροστά: Πολιτική κοινότητα» και το «Παναθηναικό κίνημα».

H «παραγωγή» νέων κομμάτων συνεχίστηκε και το 2013 με πρωταγωνιστές και προέδρους πολλούς πρώην υπουργούς. Είδαμε να ιδρύονται το «Εμπρός Ελλάδα», το «Πατριωτικό Κέντρο» του πρώην υπουργού Αστέριου Ροντούλη, η «Νέα ΜΕΡΑ», του πρώην υπουργού Χρήσου Ζώη, το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, η «Συμφωνία για την νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου που προήλθε από την κίνηση του 2012 ,η «Ριζοσπαστική κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας». Ιδρύθηκαν επίσης η «Δραχμή, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» του Θόδωρου Κατσανέβα, το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου, το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του Νίκου Νικολόπουλου, η «Κοινωνία Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη. Τέλος στο φινάλε του 2013 γεννήθηκε και η «Λαϊκή Αντίσταση», στην οποία συμμετέχουν οι οργανώσεις ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Το 2014 είχαμε το ρεκόρ δημιουργίας κομμάτων με σύνολο 13 κόμματα να υπογράφουν την ιδρυτική τους διακήρυξη.

Η αρχή έγινε από τον Γιώργο Χατζημαρκάκη με το «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες». Ακολούθησαν το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» του Στέφανου Τζουμάκα, η «Ένωση για την Πατρίδα και το λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα. Το 2014 δεσπόζει η ίδρυση του Ποταμιού από τον Σταύρο Θεοδωράκη, που σε αντίθεση με την πλειονότητα των κομμάτων κατέφερε να μπει στη Βουλή. Το 2014 είχαμε και την ίδρυση της «Ελιάς», ως μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών. Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη που μετονομάστηκε σε «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» συνεργαζόμενη με διάφορους ανένταχτους πολιτικούς, μεταξύ αυτών ο πρώην Υπ. Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά χωρίς όμως κάποια επιτυχία.

Το ίδιο έτος είχαμε κατά χρονολογική σειρά την ίδρυση των «Πρασίνων» του Νίκου Χρυσόγελου, την «ΠΑΤΡΙΔΑ» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον «Δημοκρατικό Σύνδεσμο για την συγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου» από τον Βασίλη Οικονόμου, τους «Μεταρρυθμιστές για την Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» του Σπύρου Λυκούδη, την «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η ΕΔΕΜ, που είναι το αρκτικόλεξο του «Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» αλλά και το «Αγροτικό κτηνοτροφικό Κόμμα».

Το πιο ηχηρό από τα κόμματα που ιδρύθηκαν το 2015 ήταν αυτό που προέκυψε από τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από τον πρώην πρωθυπουργό και γιο του ιδρυτή του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου που ίδρυσε το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» , χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει με τις θέσεις του. Ιδρύθηκε ακόμα ο «Εθνικός Ριζοσπαστικός Συναγερμός» από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρο, η «Λαϊκή Ενότητα» από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το 2015 έρχεται και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ που γεννά την «Δημοκρατική Συμπαράταξη», ενώ το έτος κλείνει με την ίδρυση ενός σχηματισμού με το όνομα «Λαική Ελληνική Πατριωτική Κίνηση».

Το 2016 έχουμε την ίδρυση νέων κομμάτων. Είχαμε την «Εθνική Ενότητα» των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου και ακολούθησαν η «Πλεύση Ελευθερίας» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και η «Επόμενη Ελλάδα» από τον Γιάννη Ραγκούση. Την άνοιξη του 2016 έκανε πρεμιέρα ένα ακόμη νέο κόμμα, η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ λίγους μήνες μετά ιδρύθηκε ένα ακόμη κόμμα με επίκεντρο την λαϊκή δεξιά, η «Ελληνική Λύση» του πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκου Βελόπουλου. Ένα νέο κόμμα που έκανε την εμφάνιση του το 2016 είναι και η «Δημοκρατική Ευθύνη» των Αλέκου Παπαδόπουλου και Χάρη Θεοχάρη, με τον τελευταίο να είναι πλέον εκτός κόμματος.

Η δημιουργία νέων κομμάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το 2017. Μέσα στο έτος που διανύουμε είχαμε ήδη την ίδρυση του «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών» από τους Σάββα Τσιτουρίδη και ο Νίκο Τσιαρτσιώνη, το «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος» από το Νότη Μαριά, το «Μέτωπο Νίκης» από την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. Πολιτική κίνηση είχαμε και από τους Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωρίδη με το όνομα «Ωρα αποφάσεων».

Το 2018 , ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος . Το ονόμασε Κίνημα Δικαιοσύνης.
Ο πρώην εισαγγελέας είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών.
Κομματάρχης και ο Γιάνης Βαρουφάκης , που παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του ΜέΡΑ25 στην ιδρυτική διάσκεψη που έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Αν και ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές του 2019, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε έτοιμος και για εθνικές εκλογές.

Το 2018 ιδρύθηκε και το «Πράσινο Κίνημα», που προέρχεται από ένα μεγάλο μέρος ατόμων που αποχώρησε από τους Οικολόγους Πράσινους, τον περασμένο Οκτώβριο.. Για το νέο Κίνημα θα υπάρχει αυτόνομη κάθοδος και στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές Εκλογές.

 

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΙΜΑ

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Θεσπρωτία: Πυροβολούν και σκοτώνουν άλογα

Αλλεπάλληλα κρούσματα θανάτωσης αλόγων με κυνηγετικό όπλο έχουν αναστατώσει το τελευταίο δίμηνο τους κατοίκους στο χωριό Καρβουνάρι Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, τουλάχιστον έξι άλογα βρέθηκαν νεκρά, ενώ ένα έβδομο φέρει βαρύ τραύμα στο σώμα του από σκάγια. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί το ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακόμα ένα θύμα της γρίπης στην Κρήτη

Ακόμα ένα θύμα της Η1Ν1 έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κρήτη. Μία 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή.

Διαβάστε περισσότερα

Public Issue: Στις 14,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 14,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue. H ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Το “κατηγορώ” της οικογένειας για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Τα αναπάντητα «γιατί», εντείνουν την οδύνη της οικογένειας που θρηνεί τον χαμό των 4 μελών της, στην τραγωδία που συγκλόνισε την Κρήτη, στα νερά του Γεροποτάμου. Η οικογένεια σε ανακοίνωση της ζητάει επιτακτικά απαντήσεις για τις ευθύνες της τραγωδίας και τονίζουν ότι ο Δήμος Φαιστού ενδεχομένως ...

Διαβάστε περισσότερα

Βαρυχειμωνιά από το Σάββατο με χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική

Σφοδρή κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στον Πειραιά προβλέπονται από το Σάββατο το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo, οι χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές θα συνεχιστούν ...

Διαβάστε περισσότερα

Σοκ στην Κύπρο: Βίασαν βρέφος πέντε μηνών!

Σοκ σε όλη την Κύπρο προκαλεί η αποκάλυψη ότι βρέφος μόλις πέντε μηνών έπεσε θύμα βιασμού. Οι γονείς, με καταγωγή από τη Σομαλία, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, μετέφεραν το πέντε μηνών βρέφος στο νοσοκομείο καθώς το παιδί είχε παρουσιάσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή. Η ιατροδικαστική ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ΑΤΜ, δεύτερο κρούσμα σε μία εβδομάδα

Φωτιά σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν με εύφλεκτο υλικό άγνωστοι τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 04:30 σε ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπιάδος. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες ωστόσο δεν χρειάστηκε η επέμβασή τους, ...

Διαβάστε περισσότερα

Λαμία: Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Δομοκού

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στις φυλακές Δομοκού, όταν ένας ισοβίτης κρατούμενος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε άλλον κρατούμενο. Σύμφωνα με το lamiareport, η συμπλοκή έγινε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα στο κελί 14 της Ε' πτέρυγας των φυλακών Δομοκού. Ένας 43χρονος Ρουμάνος, που έχει ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο 35χρονος ψαράς που μοιράζει ψάρια σε προσφυγόπουλα στη Μυτιλήνη

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του φούρναρη της Κω που μοίραζε ψωμί στους πρόσφυγες, έγινε γνωστή η ιστορία του Κώστα Καραμανώλη. Ενός 35χρονου ψαρά στην Παναγιούδα, τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και μόλις δύο χιλιόμετρα από τον καταυλισμό της Μόριας, ...

Διαβάστε περισσότερα

Ν.Δ.: Καμία αλλαγή τώρα στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «την ύστατη αυτή ώρα» ζητεί από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, σε δήλωσή της, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σημειώνει ότι η κυβέρνηση «ανεύθυνα εδώ και δύο χρόνια αναστατώνει την ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις υπουργοί απειλούν και εκβιάζουν -Η Ελλάδα της παρακμής

Δύο πρωτοφανή περιστατικά για την πολιτική ζωή του τόπου -η υπόθεση Πολάκη και τα μηνύματα Καμμένου σε Κοτζιά- φέρνουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, και ακυρώνουν τα ανοίγματα που κάνει ο πρωθυπουργός στην ευρύτερη Κεντροαριστερά και στον μεσαίο χώρο. Πρόκειται για ...

Διαβάστε περισσότερα

Πότε έρχεται το κύμα ψύχους από τον Βορρά

Θα σκάει ο τζίτζικας έως την Πέμπτη αλλά μην βιαστείτε. Ο καιρός χαλάει από την Παρασκευή με ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν μέσω Ουκρανίας! Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 10 βαθμούς!Ο καιρός θα μας δείξει μέσα σε λίγα 24ωρα δυο πρόσωπα. Μπορεί έως ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλημα στη Ρόδο: Τα τηλεφωνήματα που «καίνε» τους δύο συλληφθέντες

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως, όσον αφορά στη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 21χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, από τις 28 Νοέμβριου μέχρι και την παραμονή της σύλληψής του πραγματοποίησε 47 κλήσεις. Μιλούσε με τη μητέρα ...

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδικές: Δεν θα μετράει τελικά ο βαθμός απολυτηρίου

Μόνο δραστικές δεν πρόκειται να είναι οι αλλαγές που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όπως όλα δείχνουν, το νομοσχέδιο έχει «στρογγυλευθεί» κατά το δυνατόν, ώστε αν τελικά έρθει προς ψήφιση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να μην προκαλέσει κατά το δυνατόν ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μολότοφ σε μπαλκόνι Ιρακινών

Μολότοφ σε μπαλκόνι διαμερίσματος στο οποίο διαμένουν Ιρακινοί έριξαν άγνωστοι στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για ανώγειο διαμέρισμα στην περιοχή Ρολόι. Από την επιθετική αυτή ενέργεια δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε φθορές, ενώ έρευνες για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια ...

Διαβάστε περισσότερα

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος

Σε ηλικία 76 ετών εκοιμήθη τα ξημερώματα ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου. Σύμφωνα με το orthodoxia.info, χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002 εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς ...

Διαβάστε περισσότερα

Σαντορίνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε βράχια, έρευνες για αγνοούμενο

Σε εξέλιξη είναι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη προς τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένου μετά την πτώση ΙΧ σε βράχια στην περιοχή Ημεροβίγλι. Στις έρευνες συμμετέχει ένα πλωτό του Λιμενικού, ιδιωτικό σκάφος, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιώτης δύτης.

Διαβάστε περισσότερα

80χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της ύστερα από τέσσερις μέρες

Τραγικό θάνατο βρήκε μέσα στο σπίτι της μία ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Υστέρνια της Τήνου, όταν έπεσε το ταβάνι και την καταπλάκωσε. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η άτυχη 80χρονη ήταν νεκρή στο σπίτι της για τουλάχιστον 4 ημέρες από τη στιγμή που εντοπίστηκε από συγχωριανούς της ...

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Υπό κράτηση 946 άτομα σε μία εβδομάδα για «διασυνδέσεις» με Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 29 ανθρώπους για φερόμενες διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον «εγκέφαλο», σύμφωνα με την Τουρκία, της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση την τελευταία εβδομάδα ...

Διαβάστε περισσότερα

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα του κοσμηματοπώλη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

"Άσχετη ξένη και ασύνδετη" με την άγρια βία που υπέστη, είναι σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου . Η υπεράσπιση του καταστηματάρχη επικαλούμενη την έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός της σύμβουλος , αποδίδει την αιτία θανάτου ...

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για την τραγωδία με τα δύο ξαδερφάκια που βρέθηκαν νεκρά στη Βοιωτία

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την τραγωδία στην Αλίαρτο που στοίχισε τη ζωή σε δύο ξαδελφάκια, ηλικίας 3,5 και 4,5 ετών.Κάποιοι αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν αναίσθητα από τους δικούς τους μέσα από βόθρο ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τα δύο παιδιά να παίζουν κοντά ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλημα στη Ρόδο: Οι Αρχές ερευνούν εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου στη δολοφονία Τοπαλούδη

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ένας ακόμη νεαρός, ο οποίος έχει κάποια σχέση με έναν από τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα, καθώς και κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ...

Διαβάστε περισσότερα