Τα μνημόνια γέννησαν 100 κόμματα, το Σκοπιανό απειλεί με πολιτικό θάνατο δύο...

ΕΛΛΑΔΑ
19 Ιουνίου 2018 23:05:00

Δύο από τα κόμματα που ιδρύθηκαν μεσούσης της οικονομικής κρίσης(ΑΝΕΛ, Ποτάμι) για να συμβάλλουν με τις θέσεις και την επιρροή τους στην ανόρθωση της χώρας,βρίσκονται στο μάτι του…σκοπιανού κυκλώνα , αντιμέτωπα ακόμη και με τον κίνδυνο διάλυσης.

Εν κινδύνω και η Δημοκρατική Συμπαράταξη , δημιούργημα κι αυτή των ανακατατάξεων μετά τη λαίλαπα της χρεοκοπίας , που έκλεισε κόμματα,συρρίκνωσε άλλα και ώθησε για τη συγκρότηση νέων πολιτικών οργανισμών.

Τελικά , όμως η Ελλάδα παράγει περισσότερα κόμματα από αυτά που μπορεί να καταναλώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης (2009 -2018) δημιουργήθηκαν πάνω από 100 νέα κόμματα και παρά τον καταποντισμό των περισσότερων στις εκλογές ,εξακολουθούν να υφίστανται ως κομματικοί σχηματισμοί.

Αν μάλιστα προστεθούν σ’αυτά και τα κόμματα που προυπήρχαν της οικονομικής κρίσης , ο αριθμός του συνόλου των εν ενεργεία κομμάτων ξεπερνά τα 150! Η έξαρση πατριωτισμού λόγω Σκοπίων, σε συνδυασμό με πιθανό ναυάγιο των ΑΝΕΛ δημιουργεί συνθήκες για τη δημιουργία νέων κομμάτων πατριωτικής κατεύθυνσης , κάτι που δεν αποκλείεται να φανεί στον ορίζοντα μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρώτο κόμμα που γεννήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου , ήταν τον Ιούνιο του 2010 η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, η οποία συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε φθίνουσα πορεία και σήμερα έχει συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ιδρύθηκε η «Δημοκρατική Συμμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Το φιλόδοξο εγχείρημα αποδείχθηκε θνησιγενές, καθώς δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή στις πρώτες εκλογές του Μαίου 2012 και στις επαναληπτικές του Ιουνίου η πρόεδρος του αποφάσισε να συνταχθεί με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα στο 2010 ιδρύθηκε η «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Απρίλιο του 2011 ιδρύθηκε το «Άρμα Πολιτών», με πρόεδρο τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιάννη Δημαρά και μέλος τον νυν βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Στις 2 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε ότι το κόμμα θα κατέλθει αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Τον ίδιο μήνα ιδρύθηκε το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» ύστερα από διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Αλέκου Αλαβάνου.

Το «Ε.ΠΑ.Μ» (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011. Ιδρυτής του ήταν ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης. Το 2011 ιδρύθηκαν ακόμα ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» του Γιώργου Φλωρίδη. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ιδρύθηκε ακόμα το «Ενωτικό Μέτωπο» από τον τότε ανεξάρτητο Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή τον Νίκο Κοτζιά και τον δικηγόρο Αλέξη Μητρόπουλο. Τον Απρίλιο του 2012, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή εκλογική πορεία των δύο κομμάτων στις πρόωρες εκλογές του 2012.

Τον Απρίλιο του 2012 ιδρύθηκε και το κόμμα «Ελεύθεροι Πολίτες» επίσης από στελέχη κυρίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2012, οι Ελεύθεροι Πολίτες ανακοίνωσαν την εκλογική τους συνεργασία, με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τον Δεκέμβριο έρχεται το κόμμα του Θάνου Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά» Η δημιουργία, ξανά!» Ελαβε 2,15% στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2012. Στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τη Δράση, η οποία με τη σειρά της συνεργαζόταν με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Συνολικά το 2011 ιδρύθηκαν 8 νέα κόμματα.

Το 2012 δεσπόζει η κίνηση του Πάνου Καμμένου, που έμελλε να γίνει ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», στις εκλογές του Μαΐου 2012 πέτυχαν ποσοστό 10,6% και ήρθαν 4ο κόμμα, εκλέγοντας αρχικά αριθμό ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα με 33 βουλευτές. Το 2012 εμφανίστηκαν συνολικά άλλα 11 κόμματα, μερικά από τα οποία τα ίδρυσαν πολιτικοί που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή. Πρόκειται για το «Πυρίκαυστος Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρι , η «Ριζοσπαστική κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» του Ανδρέα Λοβέρδου και η «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» της Λούκας Κατσέλη. Ιδρύθηκαν ακόμα το «Κίνημα δεν πληρώνω», το «Κόμμα Πειρατών», η «Κοινωνία Αξιών», η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, το «Εθνικό Μέτωπο», η «Αριστερή Συσπείρωση», το «Μπροστά: Πολιτική κοινότητα» και το «Παναθηναικό κίνημα».

H «παραγωγή» νέων κομμάτων συνεχίστηκε και το 2013 με πρωταγωνιστές και προέδρους πολλούς πρώην υπουργούς. Είδαμε να ιδρύονται το «Εμπρός Ελλάδα», το «Πατριωτικό Κέντρο» του πρώην υπουργού Αστέριου Ροντούλη, η «Νέα ΜΕΡΑ», του πρώην υπουργού Χρήσου Ζώη, το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, η «Συμφωνία για την νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου που προήλθε από την κίνηση του 2012 ,η «Ριζοσπαστική κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας». Ιδρύθηκαν επίσης η «Δραχμή, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» του Θόδωρου Κατσανέβα, το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου, το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του Νίκου Νικολόπουλου, η «Κοινωνία Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη. Τέλος στο φινάλε του 2013 γεννήθηκε και η «Λαϊκή Αντίσταση», στην οποία συμμετέχουν οι οργανώσεις ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Το 2014 είχαμε το ρεκόρ δημιουργίας κομμάτων με σύνολο 13 κόμματα να υπογράφουν την ιδρυτική τους διακήρυξη.

Η αρχή έγινε από τον Γιώργο Χατζημαρκάκη με το «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες». Ακολούθησαν το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» του Στέφανου Τζουμάκα, η «Ένωση για την Πατρίδα και το λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα. Το 2014 δεσπόζει η ίδρυση του Ποταμιού από τον Σταύρο Θεοδωράκη, που σε αντίθεση με την πλειονότητα των κομμάτων κατέφερε να μπει στη Βουλή. Το 2014 είχαμε και την ίδρυση της «Ελιάς», ως μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών. Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη που μετονομάστηκε σε «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» συνεργαζόμενη με διάφορους ανένταχτους πολιτικούς, μεταξύ αυτών ο πρώην Υπ. Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά χωρίς όμως κάποια επιτυχία.

Το ίδιο έτος είχαμε κατά χρονολογική σειρά την ίδρυση των «Πρασίνων» του Νίκου Χρυσόγελου, την «ΠΑΤΡΙΔΑ» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον «Δημοκρατικό Σύνδεσμο για την συγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου» από τον Βασίλη Οικονόμου, τους «Μεταρρυθμιστές για την Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» του Σπύρου Λυκούδη, την «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η ΕΔΕΜ, που είναι το αρκτικόλεξο του «Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» αλλά και το «Αγροτικό κτηνοτροφικό Κόμμα».

Το πιο ηχηρό από τα κόμματα που ιδρύθηκαν το 2015 ήταν αυτό που προέκυψε από τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από τον πρώην πρωθυπουργό και γιο του ιδρυτή του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου που ίδρυσε το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» , χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει με τις θέσεις του. Ιδρύθηκε ακόμα ο «Εθνικός Ριζοσπαστικός Συναγερμός» από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρο, η «Λαϊκή Ενότητα» από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το 2015 έρχεται και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ που γεννά την «Δημοκρατική Συμπαράταξη», ενώ το έτος κλείνει με την ίδρυση ενός σχηματισμού με το όνομα «Λαική Ελληνική Πατριωτική Κίνηση».

Το 2016 έχουμε την ίδρυση νέων κομμάτων. Είχαμε την «Εθνική Ενότητα» των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου και ακολούθησαν η «Πλεύση Ελευθερίας» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και η «Επόμενη Ελλάδα» από τον Γιάννη Ραγκούση. Την άνοιξη του 2016 έκανε πρεμιέρα ένα ακόμη νέο κόμμα, η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ λίγους μήνες μετά ιδρύθηκε ένα ακόμη κόμμα με επίκεντρο την λαϊκή δεξιά, η «Ελληνική Λύση» του πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκου Βελόπουλου. Ένα νέο κόμμα που έκανε την εμφάνιση του το 2016 είναι και η «Δημοκρατική Ευθύνη» των Αλέκου Παπαδόπουλου και Χάρη Θεοχάρη, με τον τελευταίο να είναι πλέον εκτός κόμματος.

Η δημιουργία νέων κομμάτων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το 2017. Μέσα στο έτος που διανύουμε είχαμε ήδη την ίδρυση του «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών» από τους Σάββα Τσιτουρίδη και ο Νίκο Τσιαρτσιώνη, το «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος» από το Νότη Μαριά, το «Μέτωπο Νίκης» από την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. Πολιτική κίνηση είχαμε και από τους Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωρίδη με το όνομα «Ωρα αποφάσεων».

Το 2018 , ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος . Το ονόμασε Κίνημα Δικαιοσύνης.
Ο πρώην εισαγγελέας είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών.
Κομματάρχης και ο Γιάνης Βαρουφάκης , που παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του ΜέΡΑ25 στην ιδρυτική διάσκεψη που έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Αν και ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές του 2019, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε έτοιμος και για εθνικές εκλογές.

Το 2018 ιδρύθηκε και το «Πράσινο Κίνημα», που προέρχεται από ένα μεγάλο μέρος ατόμων που αποχώρησε από τους Οικολόγους Πράσινους, τον περασμένο Οκτώβριο.. Για το νέο Κίνημα θα υπάρχει αυτόνομη κάθοδος και στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές Εκλογές.

 

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΙΜΑ

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Φυγόποινος «παραθέριζε» επί 12 χρόνια σε γραφικό χωριό του Πηλίου

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια αναζητούσε η Αστυνομία έναν 67χρονο, σήμερα, φυγόποινο, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, «παραθέριζε» καθ' όλο αυτό το διάστημα σε ένα γραφικό χωριό του Πηλίου! Ο φυγόποινος είχε καταδικαστεί το 2006 σε κάθειρξη πέντε ετών και καταβολή δικαστικών εξόδων ύψους 500 ευρώ, από το Πενταμελές ...

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Παππάς: Θεμελιακή μεταρρύθμιση η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

Θεμελιακή μεταρρύθμιση, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του Δημοσίου με τον πολίτη, χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και την ηλεκτρονική υπογραφή. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Παππάς εισηγήθηκε τροπολογία, με την οποία δίνεται παράταση έξι μηνών, ...

Διαβάστε περισσότερα

Αλ. Κούγιας για ξυλοδαρμό 19χρονου: Απαράδεκτο να επικρατεί ο νόμος του Λιντς

«Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς» τονίζεται το γραφείο του Αλέξη Κούγια, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της 21χρονης, σε ανακοίνωσή του για τον ξυλοδαρμό από κρατούμενους του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την εγκατάλειψη παιδιών στο νοσοκομείο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενοι για την επί μακρόν εγκατάλειψη ανηλίκων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Με κεντρικό σύνθημα «Τη λύση οφείλει να δώσει η Πολιτεία και ...

Διαβάστε περισσότερα

Κόντρες και αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη

«Αστεία» χαρακτήρισε την υπόθεση Πετσίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «το γεγονός ότι δεν έχουν μπορέσει να βρουν πραγματικά σκάνδαλα για κάποιον από εμάς κάνει τη ΝΔ να προσπαθεί να κατασκευάσει σκάνδαλα. Απόδειξη αυτή η υπόθεση ότι δεν υπάρχουν ...

Διαβάστε περισσότερα

Σοκ από το βιασμό γυναίκας με νοητική υστέρηση

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία χωριού στον νομό Ηρακλείου μετά την καταγγελία για βιασμό μιας κοπέλας με νοητική υστέρηση. Μάλιστα, η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από στενό συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας, ενώ και η ίδια όταν κλήθηκε για να καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ...

Διαβάστε περισσότερα

Ξυλοκόπησαν μέσα στο κελί του τον 19χρονο που κατηγορείται για την δολοφονία της φοιτήτριας

Ξυλοκόπησαν άγρια μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείται, τον 19χρονο Αλβανό, ο οποίος μαζί με τον 21χρονο κατηγορούνται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες συγκρατούμενοί του, του επιτέθηκαν ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση και τα λόγια κατέληξαν σε ξυλοδαρμό, ...

Διαβάστε περισσότερα

Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη -Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τρίτη, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα δυτικά και από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτο κόμμα μετά τη ΝΔ και τους αναποφάσιστους ο ΣΥΡΙΖΑ- δικομματισμός με 45% !!

Η «είδηση» στην τελευταία δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research δεν είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 4,7% . Είναι η τρίτη θέση που καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3% μετά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (25%) και το « κόμμα» του λευκού και της αποχής ( ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ με κόκορες και κότες έξω από το Υπουργείο Υγείας

Κινητοποίηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ έχουν παρατάξει στην είσοδο του υπουργείου κλουβιά με κόκορες, στα οποία έχουν τοποθετήσει ταμπέλα όπου έγραψαν: «κυβέρνηση εσωτερικού». Όπως είπαν, χιουμοριστικά «η κυβέρνηση κάνει τον….κόκορα μόνο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Τερέζα Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία στη Βουλή για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να ματαιώσει την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση ή μη της συμφωνίας της για το Brexit, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC. «Δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου ...

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1: αν δεν ήταν η κόρη μου, θα ήταν άλλο κοριτσάκι

Επιμένει στις φήμες που κάνουν λόγο για κυκλώματα που βιάζουν και εκβιάζουν κορίτσια που σπουδάζουν στη Ρόδο ο πατέρας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε άγρια στο νησί, όπου σπούδαζε. Όπως είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, δεν πρόκειται για καταγγελία, αλλά, για «αυτά ...

Διαβάστε περισσότερα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πειραιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος επί της οδού Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε εκκένωση του κτιρίου. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν παρακείμενα κτίρια, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο δημαρχείο Αλίμου ο “Ρουβίκωνας”

Στις 6 περίπου το πρωί πραγματοποίησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα την επίθεση στο δημαρχείου του Αλίμου. Τα δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έφτασαν με μηχανές στο δημαρχείο, πέταξαν πέτρες και μπογιές και αποχώρησαν. Λίγο αργότερα, οι Αρχές προσήγαγαν τρία άτομα, τα οποία ερευνάται αν είναι μέλη του ...

Διαβάστε περισσότερα

Κρεμλίνο: Συκοφαντία της περί ρωσικής ανάμειξης στη Γαλλία

Καθαρή συκοφαντία χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τις κατηγορίες ότι πίσω από τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία υπάρχει ρωσικός δάκτυλος. Δεν έχουμε παρέμβει και δεν θα παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις καμίας χώρας, περιλαμβανομένης της Γαλλίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους ...

Διαβάστε περισσότερα

Χρυσαυγίτες πέταξαν φυλλάδια σε σχολεία στο Παγκράτι

Γεμάτες με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας είσοδοι σχολείων στην περιοχή του Παγκρατίου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Σπύρο Μερκούρη. Η επιστάτρια της μονάδας, την ώρα που προσπαθούσε να καθαρίσει το σημείο, είπε στο iefimerida ότι βρέθηκαν και εφημερίδες ...

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς: Φωτιά σε υπόγεια αποθήκη καταστήματος

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11.00 σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος, επί της οδού Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε περισσότερα

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών

Την παραμονή του Σάββα Ξηρού στις φυλακές αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, λέγοντας όχι στην αποφυλάκισή του, με βούλευμά του. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Νοεμβρη» είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.   Οι δικαστές, ακολουθώντας ένα διαφορετικό σκεπτικό ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλημα στη Ρόδο: Μαρτυρίες ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στη δολοφονία

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε με κατάθεσή της στις Λιμενικές αρχές ότι υπήρχε και τρίτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Η γυναίκα δήλωσε ότι είδε τους δράστες από το κατάστημα όπου εργάζεται. ...

Διαβάστε περισσότερα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών – Σουνίου

Ένας μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του και δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι, στο 32ο χλ, της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στη Βάρκιζα. Σύμφωνα με την τροχαία, εμπλέκονται τρία αυτοκίνητα και τρεις μηχανές. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις ...

Διαβάστε περισσότερα

Ειρήνη Λαγούδη: Αποκαλύψεις “φωτιά” από την έκθεση του πραγματογνώμονα

Αποσπάσματα από την έκθεση παρατηρήσεων και σχολιασμού στην έκθεση αυτοψίας του Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α. Νομικού Ειδικού Ερευνητή – Δικαστικού Πραγματογνώμονα Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανδριανού Γκούρμπατση, έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη. Στα κείμενα που δημοσιοποιεί ο κ. Ταουξής, σύμφωνα με το patrastimes.gr, αναφέρεται ξεκάθαρα ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλημα στη Ρόδο: Σε ξεχωριστές φυλακές, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα oδηγήθηκαν στις φυλακές οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, μεταφέρθηκαν προσωρινά ...

Διαβάστε περισσότερα

Κούγιας για Ριχάρδο: Αποφυλακίζεται υποχρεωτικά τη Δευτέρα

«Αύριο θα αποφυλακιστεί υποχρεωτικά ο ενεχυροδανειστής» τόνισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στην υπόθεση αυτή «η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο». Επηρέασε επιτρέψτε μου να πω… , ανέφερε ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε ότι «έρχονται ποινικές υποθέσεις οι οποίες ...

Διαβάστε περισσότερα