Μητσοτάκης: στη Βουλή η υπόθεση Novartis

ΕΛΛΑΔΑ
13 Ιουνίου 2019 11:22:00

Το πρώτο νομοσχέδιο αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μήνυμα για ισχυρή οικονομία και αποκατάσταση της θεσμικής τάξης στη Δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: στη Βουλή η υπόθεση Novartis
Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο και επαναλαμβάνοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Σε συνέντευξή του στο Open ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ζητά μια ισχυρή εντολή καθώς η χώρα σε αντίθεση περίπτωση κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες. «Επέλεξα να γυρίσω ξανά την Ελλάδα με ένα διαφορετικό τρόπο, να απευθύνουμε ένα ενωτικό κάλεσμα προόδου και σε αυτούς που δεν μας έχουν στηρίξει» είπε ζητώντας τη στήριξη όλων των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis δήλωσε πως οι καταγγελίες Αγγελή είναι πολύ σοβαρές και πως θα πρέπει να διερευνηθούν. «Τα γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ο αντιεισαγγελέας εμπλέκει 2 υπουργούς σε μια πολιτική σκευωρία. Δέκα άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να διευρυνθούν. Είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω τη θεσμική η τάξη στη Δικαιοσύνη. Να μην ανεχτώ παρεμβάσεις, να ενισχύσουμε τη διάκριση των αξιών, υπάρχει πρόβλημα. Οι εκλογές αυτές έχουν να κάνουν και με την ποιότητα της δημοκρατίας, το θέμα θα έρθει στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χρειάζεται ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη.

«Κεντρικό μας σύνθημα είναι το ‘ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα’… Η αναπτυξιακή δυναμική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει πως θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει ανάπτυξη είναι η ΝΔ», τόνισε ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η πολιτική του θα έχει και την έγκριση των Βρυξελλών.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει τις μειώσεις φόρων, στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο και θα πείσουμε τις Βρυξέλλες. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα χρήματα για αναπτυξιακή πολιτική. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη ΝΔ στις Βρυξέλλες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ. Οι ίδιες οι αγορές φαίνεται ότι σήμερα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας. Οι αγορές έχουν δείξει πως επιζητούν την πολιτική αλλαγή» είπε επισημαίνοντας πως παραμένει φειδωλός στις δεσμεύσεις του. «Έχω συγκεκριμένο σχέδιο για να φέρω επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση απέτυχε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα κάνει τώρα ό,τι δεν έκανε 4 χρόνια. Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσει το Ελληνικό; Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να μην υπερφορολογήσει τους πολίτες; Εγώ θέλω να υπερψηφιστεί μια πολιτική που μπορεί να εγγυηθεί στον λαό καλύτερες μέρες» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του θα είναι μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. «Ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας, προσχέδιο προϋπολογισμού, ΔΕΘ. Εκεί θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγμα άλλαξαν και πως η χώρα έχει μια σοβαρή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να στήσει fake news με τα όσα έχει πει ο ίδιος για τα εργασιακά. «Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας να γκρεμίσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις, στη γραφειοκρατία. Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος. Οι εργαζόμενοι θα είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία… αυτά δεν θα αναφέρουν γιατί χαλάνε τη σούπα. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι και καλά αμειβόμενοι. Μιλώ για ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Έχω απαιτήσεις από τους επιχειρηματίες να προσέχουν τους εργαζόμενους, θα απαιτήσω από τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν χρήματα από το εξωτερικό και να στηρίξουν τη ρευστότητα» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως είναι ψέματα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάγονται σε αξιολόγηση, όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση…η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων θέλει την αξιολόγηση. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις από το 1 προς 5 εκεί που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες. Θα κάνουμε προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία, την Αστυνομία, εκεί που υπάρχει ανάγκη, δεν θα διορίζουμε πολιτικούς μας πελάτες για να εξυπηρετήσουμε ένα κόμμα που καταρρέει» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τέσσερα χρόνια κυβερνά. Γιατί δεν έκανε προσλήψεις αναπληρωτών στην παιδεία; Γιατί επέλεξε να κάνει αλλού. Εκεί που δεν χρειαζόμαστε δεν θα προσλαμβάνουμε. Εκεί που έχουμε θα προσλαμβάνουμε εξιδεικευμένο προσωπικό... Έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Μεγάλη μεταρρύθμιση αφορά τον τρόπο που θα βάλουμε την τεχνολογία στην καρδιά του κράτους, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως καταλαβαίνει την ψυχολογική κατάσταση του Πρωθυπουργού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για τον κεντρικό τραπεζίτη» κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη για αλαζονεία. «Δεν κατάλαβαν τίποτα. Το να ψελλίζει μια συγγνώμη για τα όσα έγιναν στη Βουλή δεν αλλάζει κάτι. Η Βουλή έμεινε ανοιχτή για να γίνουν τα ρουσφέτια και να ορίσει την επόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης» είπε.


Αναφορικά με τους διορισμούς στη Δικαιοσύνη και τη στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι ο εγγυητής της δημοκρατικής τάξης και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για το τι θα κάνει μεταξύ τις 30 και της 7ης Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα. «Θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία χωρίς να χρειάζεται άδειες από τον πρύτανη. Υπάρχει ζήτημα τήρησης του νόμου και της τάξης. Τα πανεπιστήμια είναι ορμητήρια μπαχαλάκηδων, διακινητών ναρκωτικών κλπ. Το ζήτημα δεν είναι μόνο κατασταλτικό. Είναι πως το κέντρο της Αθήνας θα αποκτήσει και πάλι ζωή και οικονομική ανάπτυξη. Προσωπικό μου στοίχημα το νέο αρχαιολογικό μουσείο, θα επεκταθεί και σε συνδυασμό με το κτίριο του πολυτεχνείο θα γίνει πόλος έλξης. Δεν θα συμβιβαστώ με μερεμέτια. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις . Μακάρι να υπάρχει μια ουσιαστική διακομματική συναίνεση για να προχωρήσουμε» είπε.

Για τα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της χώρας και στη δύναμη των συμμαχιών επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα. « Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με Τουρκία και τον Ταγίπ Εργοντάν που θα στηρίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δίκαιου και στους άγραφους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας. Θέλω να υπάρχει απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία. Είναι σημαντικό να μιλάμε. Θα γίνει μια συνάντηση που θα είναι όμως πολύ καλά προετοιμασμένη» τόνισε καλώντας την Άγκυρα να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως πέραν του τραύματος που άφησε στο σώμα της κοινωνίας υπάρχουν πρακτικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα». Δεν προστατεύονται οι επιχειρήσεις. Υπάρχει ανάγκη μιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατοχύρωσης σε επίπεδο διεθνούς κοινής γνώμης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Να αναδείξουμε τη Μακεδονία μας ως ένα πόλο καινοτομίας, πολιτισμού και εξωστρέφειας» είπε ενώ μήνυμα έστειλε και προς τα Τίρανα.

«Θα υπάρχουν κυρώσεις και επιπτώσεις αν δεν υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα της μειονότητάς μας. Ο κ. Ράμμα αν θέλει να έχουμε καλές σχέσεις θα πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητά μας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως ένα από τα θετικά των εκλογών τη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως ανάχωμα είναι μια ισχυρή πατριωτική παράταξη. «Σκοπός μου να συρρικνωθούν τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην άκρα δεξιά. Ευτύχημα να μην είναι στη Βουλή. Καλώ τους ψηφοφόρους τους να αναλογιστούν αν η ψήφος τους είναι χρήσιμη για τη χώρα. Ψήφο στη ΝΔ είναι η μόνη επιλογή για να κλείσει το κεφάλαιο της σημερινής κυβέρνησης, για αυτό και ζητώ ισχυρή εντολή. Αλλάξαν οι καιροί, η κοινωνία ψάχνει επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.


Σχολιάζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διαγνωστικά κέντρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα λυθεί άμεσα. Επεσήμανε όμως πως πριν τις εκλογές σκάνε διάφορες νάρκες. «Θα έχουμε δυσκολίες την επόμενη μέρα, υπάρχουν βραδυφλεγείς βόμβες που έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση που πρέπει την επόμενη μέρα να εξουδετερωθούν» είπε ενώ συνέχισε την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έμαθε τίποτα από το πρόσφατο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως εκτός από τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και της Αχαΐας θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου και στην Β’ Πειραιά. «Προσωπικό μου στοίχημα να σταθώ δίπλα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε ενώ αποκάλυψε πως έχει έτοιμη ήδη τη νέα κυβέρνηση.

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει από καραμπόλες. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση. Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό , δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς με μία μόνο εξαίρεση. Έμφαση στην οργάνωση του κράτους, η θέση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα διαφάνειας καταργείται και θεσπίζεται μια ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας που συνενώνονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Ιεράπετρα: Ψάρεψε τεράστιο λαγοκέφαλο!

Ένα τεράστιο λαγοκέφαλο ψάρεψε ανοιχτά της Ιεράπετρας φίλος του προέδρου των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης Γιώργου Σφακιανάκη. Όπως βλέπεται και στη φωτογραφία που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο λαγοκέφαλος είναι αρκετά μεγάλος ενώ ψαρεύτηκε από άτομο της παρέα του, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ...

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος: Επτά συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Στη σύλληψη επτά αλλοδαπών προχώρησαν στελέχη του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο νέο λιμένα Μυκόνου, από στελέχη του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αγριογούρουνο

Υλικές ζημιές σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ προκλήθηκαν έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το όχημα σήμερα το πρωί παρέσυρε αγριογούρουνο, που εμφανίστηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το τροχαίο συνέβη στις 5.30 τα ξημερώματα στην περιοχή Βασιλούδι χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός οδηγού ή επιβάτη, ωστόσο ...

Διαβάστε περισσότερα

«Supercat»: Επιστρέφει στον Πειραιά με 127 επιβάτες λόγω βλάβης

Με μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του επιστρέφει αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό καταμαράν «Supercat», που βρισκόταν τρία ναυτικά μίλια από τη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Το «Supercat» με 127 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 7.00 το πρωί από τον Πειραιά για Μήλο, Φολέγανδρο, ...

Διαβάστε περισσότερα

Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς στα Νέα Μουδανιά

Αιματηρή κατάληξη είχε συμπλοκή τεσσάρων ατόμων με πυροβολισμούς που σημειώθηκε χθες στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκε ένας 29χρονος στο χέρι από πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Για το περιστατικό, το οποίο φαίνεται να αποδίδεται σε προσωπικές ...

Διαβάστε περισσότερα

Εξιχνιάστηκε ληστεία… οκτώ χρόνια μετά!

Στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Καστοριάς τον Μάιο του 2011, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος Έλληνας, ήδη κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, είχαν εισέλθει ...

Διαβάστε περισσότερα

Νέο «κύμα» καταιγίδων θα σαρώσει την χώρα

Με... τίποτα δεν λέει να το πάρει απόφαση ο καιρός πως έχουμε καλοκαίρι και πως είμαστε στα μέσα Ιουνίου. Αυτό γιατί ο καιρός αύριο Πέμπτη (20.06.2019) θα έχει νέες βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα, κάτι που θα δημιουργήσει και πάλι πολλά προβλήματα. Αναλυτικά ο καιρός ...

Διαβάστε περισσότερα

Αταλάντη: Πέθανε η 15χρονη που έδινε μάχη για την ζωή της μετά το φοβερό τροχαίο

Το τροχαίο έγινε την Κυριακή και ο 21 ετών αδερφός της ξεψύχησε αμέσως. Η 15χρονη ακρωτηριάστηκε και έδινε μάχη στην Εντατική. Τελικά σήμερα, άφησε την τελευταία πνοή της. Τραγικά πρόσωπα οι γονείς τους... Έσβησαν και οι τελευταίες ελπίδες για τους γονείς των δύο παιδιών, από το ...

Διαβάστε περισσότερα

Πέθανε ο ποδηλάτης που έπεσε από την Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Ποδηλατούσε επί της Γέφυρας και έπεσε στο κενό, καταλήγοντας στο χερσαίο τμήμα της οδού Ποσειδώνος στο Ρίο - Υπέκυψε στα τραύματά τουΝεκρός είναι ο 30χρονος ποδηλάτης που ποδηλατούσε επί της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης και έπεσε στο κενό. Ο άτυχος νέος κατέληξε στο χερσαίο τμήμα επί ...

Διαβάστε περισσότερα

Ανήλικα κορίτσια θύματα παιδικής πορνογραφίας στο Dark Web

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου. Ανήλικα κορίτσια θύματα παιδικής πορνογραφίας στο Dark WebΑλλοδαπή συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με έναν ηλικιωμένο άνδρα να χάνει τη ζωή αφού παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας thestival.gr, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλαγιαρίου. Αναλυτικότερα, ο 35χρονος αναβάτης του δίκυκλου παρέσυρε τον ...

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ Τούμπας: Εξαγριωμένος άνδρας τα έκανε γυαλιά-καρφιά

Εκτός ελέγχου βγήκε σήμερα το πρωί ένας άνδρας στο ΙΚΑ Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη και τα έκανε «γυαλιά-καρφιά». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο thesstoday.gr, ο άνδρας ξαφνικά εξαγριώθηκε κι άρχισε να φωνάζει, ενώ έσπασε με τα χέρια του μια τζαμαρία καθώς, όπως ο ίδιος φώναζε, ...

Διαβάστε περισσότερα

Αλ. Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην Τουρκία - Η Ελλάδα έχει σχέδιο αποτροπής

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα στείλει το δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει σχέδιο αποτροπής». «Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη ...

Διαβάστε περισσότερα

Στο νοσοκομείο νεαρός που έπεσε από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Ρίου, και κατέληξε στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος. Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ζάκυνθος: Έρευνες για τον εντοπισμό 73χρονου Βρετανού στο όρος Σκοπός

Επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός 73χρονου Βρετανού, που παραθέριζε στο Αργάσι, βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Τρίτης, στο όρος Σκοπός της Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 73χρονος ξεκίνησε χθες το πρωί για πεζοπορία στον Σκοπό, αλλά μέχρι και χθες το βράδυ δεν ...

Διαβάστε περισσότερα

Αττική: Ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα στην Αττική το μεσημέρι και το απόγευμα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, ...

Διαβάστε περισσότερα

Ωραιόκαστρο: Ανδρας απειλεί να πέσει από κεραία

Ανδρας απειλεί να πέσει από κεραία σε ορεινή περιοχή έξω από το Ωραιόκαστρο. Οπως αναφέρει το τοπικό μέσο oraiokastro24.gr, ο άνδρας, πιθανόν γερμανικής καταγωγής, βρίσκεται ανεβασμένος στην κεραία και άλλοτε τραγουδάει και άλλοτε κλαίει. Οπως αναφέρεται, την αστυνομία Ωραιοκάστρου ειδοποίησε ο ίδιος τηλεφωνώντας στο 100. Στο σημείο ...

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τέσσερις μήνες στην Εγνατία Οδό

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό (τμήμα Ημαθίας-Κοζάνης), λόγω εκτέλεσης εργασιών, θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο (19 Ιουνίου) μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2019. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διέυθυνση Ημαθίας, «από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως και τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (Κοζάνης), θα αποκλειστούν κατά ...

Διαβάστε περισσότερα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας

Μπουρίνι χτυπά το κέντρο της Αθήνας - Εντονες καταιγίδες στα νότια προάστια, αλλά και στο Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή - Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού για 10η μέρα - Θα συνεχισθεί το ίδιο σκηνικό τουλάχιστον για άλλες δύο μέρες ακόμηΣφοδρή χαλαζόπτωση πλήττει αυτή την ...

Διαβάστε περισσότερα

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 60χρονης γυναίκας στην Ημαθία

Ληστεία σε βάρος εξηντάχρονης γυναίκας στο Πλατύ Ημαθίας, τον Φεβρουάριο του 2018, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας. Για τη ληστεία ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο φερόμενοι ...

Διαβάστε περισσότερα

Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος του φύλακα στον Κορυδαλλό

«Φως» στα αίτια θανάτου του 51χρονου φύλακα μεταφορικής εταιρείας στον Κορυδαλλό, τα ξημερώματα της 17 Ιουνίου έριξε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκα. Όπως ανέφερε ο θάνατος του επήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο, λόγω πολλαπλών κακώσεων στο κεφάλι από ξυλοδαρμό. Ο 51χρονος που καταγόταν από την Αλβανία είχε τηλεφωνήσει ...

Διαβάστε περισσότερα

Αυστηρό μήνυμα Πάιατ στην Αγκυρα: Σταματήστε τώρα τις προκλητικές ενέργειες

διαίτερη ανησυχία επικρατεί σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες για τις επόμενες ενέργειες της Τουρκίας στη κυπριακή ΑΟΖ, και αυτό φάνηκε και στην τελευταία δήλωση που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός πρέσβης, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και να επιστρέψει ...

Διαβάστε περισσότερα

Νεκρή ποδηλάτισσα σε τροχαίο στην Ιεράπετρα

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα με το ποδήλατο για αλλοδαπή στην περιοχή της Ιεράπετρας, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό και έχασε τη ζωή της. Η γυναίκα, που σύμφωνα με το radiolasithi.gr είναι Γαλλίδα, για άγνωστο λόγο συγκρούστηκε ενώ έκανε ποδήλατο -συνοδευόμενη από το σύζυγό της- με φορτηγό-νταλίκα. ...

Διαβάστε περισσότερα