Μητσοτάκης: στη Βουλή η υπόθεση Novartis

ΕΛΛΑΔΑ
13 Ιουνίου 2019 11:22:00

Το πρώτο νομοσχέδιο αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μήνυμα για ισχυρή οικονομία και αποκατάσταση της θεσμικής τάξης στη Δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: στη Βουλή η υπόθεση Novartis
Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο και επαναλαμβάνοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Σε συνέντευξή του στο Open ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ζητά μια ισχυρή εντολή καθώς η χώρα σε αντίθεση περίπτωση κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες. «Επέλεξα να γυρίσω ξανά την Ελλάδα με ένα διαφορετικό τρόπο, να απευθύνουμε ένα ενωτικό κάλεσμα προόδου και σε αυτούς που δεν μας έχουν στηρίξει» είπε ζητώντας τη στήριξη όλων των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis δήλωσε πως οι καταγγελίες Αγγελή είναι πολύ σοβαρές και πως θα πρέπει να διερευνηθούν. «Τα γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ο αντιεισαγγελέας εμπλέκει 2 υπουργούς σε μια πολιτική σκευωρία. Δέκα άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να διευρυνθούν. Είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω τη θεσμική η τάξη στη Δικαιοσύνη. Να μην ανεχτώ παρεμβάσεις, να ενισχύσουμε τη διάκριση των αξιών, υπάρχει πρόβλημα. Οι εκλογές αυτές έχουν να κάνουν και με την ποιότητα της δημοκρατίας, το θέμα θα έρθει στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χρειάζεται ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη.

«Κεντρικό μας σύνθημα είναι το ‘ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα’… Η αναπτυξιακή δυναμική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει πως θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει ανάπτυξη είναι η ΝΔ», τόνισε ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η πολιτική του θα έχει και την έγκριση των Βρυξελλών.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει τις μειώσεις φόρων, στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο και θα πείσουμε τις Βρυξέλλες. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα χρήματα για αναπτυξιακή πολιτική. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη ΝΔ στις Βρυξέλλες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ. Οι ίδιες οι αγορές φαίνεται ότι σήμερα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας. Οι αγορές έχουν δείξει πως επιζητούν την πολιτική αλλαγή» είπε επισημαίνοντας πως παραμένει φειδωλός στις δεσμεύσεις του. «Έχω συγκεκριμένο σχέδιο για να φέρω επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση απέτυχε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα κάνει τώρα ό,τι δεν έκανε 4 χρόνια. Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσει το Ελληνικό; Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να μην υπερφορολογήσει τους πολίτες; Εγώ θέλω να υπερψηφιστεί μια πολιτική που μπορεί να εγγυηθεί στον λαό καλύτερες μέρες» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του θα είναι μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. «Ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας, προσχέδιο προϋπολογισμού, ΔΕΘ. Εκεί θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγμα άλλαξαν και πως η χώρα έχει μια σοβαρή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να στήσει fake news με τα όσα έχει πει ο ίδιος για τα εργασιακά. «Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας να γκρεμίσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις, στη γραφειοκρατία. Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος. Οι εργαζόμενοι θα είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία… αυτά δεν θα αναφέρουν γιατί χαλάνε τη σούπα. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι και καλά αμειβόμενοι. Μιλώ για ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Έχω απαιτήσεις από τους επιχειρηματίες να προσέχουν τους εργαζόμενους, θα απαιτήσω από τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν χρήματα από το εξωτερικό και να στηρίξουν τη ρευστότητα» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως είναι ψέματα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάγονται σε αξιολόγηση, όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση…η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων θέλει την αξιολόγηση. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις από το 1 προς 5 εκεί που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες. Θα κάνουμε προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία, την Αστυνομία, εκεί που υπάρχει ανάγκη, δεν θα διορίζουμε πολιτικούς μας πελάτες για να εξυπηρετήσουμε ένα κόμμα που καταρρέει» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τέσσερα χρόνια κυβερνά. Γιατί δεν έκανε προσλήψεις αναπληρωτών στην παιδεία; Γιατί επέλεξε να κάνει αλλού. Εκεί που δεν χρειαζόμαστε δεν θα προσλαμβάνουμε. Εκεί που έχουμε θα προσλαμβάνουμε εξιδεικευμένο προσωπικό... Έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Μεγάλη μεταρρύθμιση αφορά τον τρόπο που θα βάλουμε την τεχνολογία στην καρδιά του κράτους, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως καταλαβαίνει την ψυχολογική κατάσταση του Πρωθυπουργού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για τον κεντρικό τραπεζίτη» κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη για αλαζονεία. «Δεν κατάλαβαν τίποτα. Το να ψελλίζει μια συγγνώμη για τα όσα έγιναν στη Βουλή δεν αλλάζει κάτι. Η Βουλή έμεινε ανοιχτή για να γίνουν τα ρουσφέτια και να ορίσει την επόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης» είπε.


Αναφορικά με τους διορισμούς στη Δικαιοσύνη και τη στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι ο εγγυητής της δημοκρατικής τάξης και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για το τι θα κάνει μεταξύ τις 30 και της 7ης Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα. «Θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία χωρίς να χρειάζεται άδειες από τον πρύτανη. Υπάρχει ζήτημα τήρησης του νόμου και της τάξης. Τα πανεπιστήμια είναι ορμητήρια μπαχαλάκηδων, διακινητών ναρκωτικών κλπ. Το ζήτημα δεν είναι μόνο κατασταλτικό. Είναι πως το κέντρο της Αθήνας θα αποκτήσει και πάλι ζωή και οικονομική ανάπτυξη. Προσωπικό μου στοίχημα το νέο αρχαιολογικό μουσείο, θα επεκταθεί και σε συνδυασμό με το κτίριο του πολυτεχνείο θα γίνει πόλος έλξης. Δεν θα συμβιβαστώ με μερεμέτια. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις . Μακάρι να υπάρχει μια ουσιαστική διακομματική συναίνεση για να προχωρήσουμε» είπε.

Για τα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της χώρας και στη δύναμη των συμμαχιών επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα. « Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με Τουρκία και τον Ταγίπ Εργοντάν που θα στηρίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δίκαιου και στους άγραφους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας. Θέλω να υπάρχει απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία. Είναι σημαντικό να μιλάμε. Θα γίνει μια συνάντηση που θα είναι όμως πολύ καλά προετοιμασμένη» τόνισε καλώντας την Άγκυρα να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως πέραν του τραύματος που άφησε στο σώμα της κοινωνίας υπάρχουν πρακτικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα». Δεν προστατεύονται οι επιχειρήσεις. Υπάρχει ανάγκη μιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατοχύρωσης σε επίπεδο διεθνούς κοινής γνώμης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Να αναδείξουμε τη Μακεδονία μας ως ένα πόλο καινοτομίας, πολιτισμού και εξωστρέφειας» είπε ενώ μήνυμα έστειλε και προς τα Τίρανα.

«Θα υπάρχουν κυρώσεις και επιπτώσεις αν δεν υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα της μειονότητάς μας. Ο κ. Ράμμα αν θέλει να έχουμε καλές σχέσεις θα πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητά μας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως ένα από τα θετικά των εκλογών τη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως ανάχωμα είναι μια ισχυρή πατριωτική παράταξη. «Σκοπός μου να συρρικνωθούν τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην άκρα δεξιά. Ευτύχημα να μην είναι στη Βουλή. Καλώ τους ψηφοφόρους τους να αναλογιστούν αν η ψήφος τους είναι χρήσιμη για τη χώρα. Ψήφο στη ΝΔ είναι η μόνη επιλογή για να κλείσει το κεφάλαιο της σημερινής κυβέρνησης, για αυτό και ζητώ ισχυρή εντολή. Αλλάξαν οι καιροί, η κοινωνία ψάχνει επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.


Σχολιάζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διαγνωστικά κέντρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα λυθεί άμεσα. Επεσήμανε όμως πως πριν τις εκλογές σκάνε διάφορες νάρκες. «Θα έχουμε δυσκολίες την επόμενη μέρα, υπάρχουν βραδυφλεγείς βόμβες που έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση που πρέπει την επόμενη μέρα να εξουδετερωθούν» είπε ενώ συνέχισε την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έμαθε τίποτα από το πρόσφατο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως εκτός από τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και της Αχαΐας θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου και στην Β’ Πειραιά. «Προσωπικό μου στοίχημα να σταθώ δίπλα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε ενώ αποκάλυψε πως έχει έτοιμη ήδη τη νέα κυβέρνηση.

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει από καραμπόλες. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση. Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό , δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς με μία μόνο εξαίρεση. Έμφαση στην οργάνωση του κράτους, η θέση του αναπληρωτή υπουργού για θέματα διαφάνειας καταργείται και θεσπίζεται μια ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας που συνενώνονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια

Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή! Το email σας δεν δημοσιεύεται...
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.

Τριάντα οκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 705 πυροσβέστες, 236 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρείχαν τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.), 13 υδροφόρες και εννέα μηχανήματα ...

Διαβάστε περισσότερα

Καλός ο καιρός με αρκετή δροσιά

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο πέντε με επτά και τοπικά στα νοτιοανατολικά οχτώ μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν ...

Διαβάστε περισσότερα

Γρεβενά: Λύθηκε χειρόφρενο ΚΤΕΛ, παραλίγο να πέσει στον γκρεμό

Αγιο είχαν επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λύθηκε το χειρόφρενο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην προστατευτική μπάρα. Το ΚΤΕΛ είχε σταθμεύσει σε καφετέρια στο ανατολικό κόμβο των Γρεβενών, όταν έπεσε στην προστατευτική μεταλλική μπάρα του δρόμου, όπως αναφέρει ...

Διαβάστε περισσότερα

Σπέτσες: Συνελήφθη χειριστής ταχυπλόου που εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς υπό την επήρεια αλκοόλ

Στη σύλληψη ενός 52χρονου χειριστή ταχυπλόου, που εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με το σκάφος του μπροστά από προβλήτα ξενοδοχείου στις Σπέτσες, υπό την επήρεια αλκοόλ, προχώρησαν στελέχη της λιμενικής αρχής το βράδυ της Πέμπτης. Ιδιώτης που είδε το σκάφος να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα. ...

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις νέοι πνιγμοί λουομένων σε Αγ. Θεοδώρους, Χαλκίδα και Μαραθώνα

Άλλοι τρεις νεκροί κολυμβητές ανασύρθηκαν από θαλάσσιες περιοχές της χώρας, σήμερα, αυτή τη φορά σε Αγ. Θεοδώρους, Χαλκίδα και Μαραθώνα. Ειδικότερα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, ένας 52χρονος αλλοδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ ...

Διαβάστε περισσότερα

Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Ολονύκτιες προσπάθειες για να αποτρέψουν κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης ή δημιουργίας νέων μετώπων κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Εύβοια. Μέσα στη νύχτα, με τη βοήθεια των χαμηλής έντασης ανέμων, οι πυροσβέστες μπόρεσαν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέσα στη χαράδρα πριν από το χωριό Πλατανιά ...

Διαβάστε περισσότερα

Δροσίζει ο καιρός-Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια

Με πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά θα κυλήσει σήμερα και το Σάββατο ο καιρός. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοανατολικά.Στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα, Κυριακή, ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας. Στη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες και τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ο 44χρονος κρατείται στο ...

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από το Αιγαίο τουρκικό κατασκοπευτικό

Σε πτήση κατασκοπευτικού αεροσκάφους, τύπου CN-235, πάνω από το Αιγαίο επέμεινε η Τουρκία την Πέμπτη. Πέταξε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησε σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Το τουρκικό κατασκοπευτικό αναγνωρίστηκε κι αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε περισσότερα

Από πτώση ο θάνατος της αστροφυσικού στην Ικαρία

Σε πτώση από ύψος οδηγούν όλα τα στοιχεία για τον θάνατο της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, στην Ικαρία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ο οποίος έφτασε το πρωί στο νησί, μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ...

Διαβάστε περισσότερα

Ασπρόπυργος: Τρεις πυρκαγιές, η μία σε εξέλιξη

Τρεις πυρκαγιές, εκ των οποίων οι δύο αντιμετωπίστηκαν άμεσα, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, λίγα λεπτά μετά τις 13:30 στην περιοχή του Ασπροπύργου, μια μέρα που χαρακτηρίζεται πολύ υψηλού κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ το ίδιο προβλέπεται και για αύριο Κυριακή. Αυτή ...

Διαβάστε περισσότερα

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Επιτήδειοι εξαπατούν χρήστες διαδικτύου

Την προσοχή των πολιτών χρηστών του διαδικτύου στην προσπάθεια εξαπάτησής τους από επιτήδειους μέσω τηλεφωνημάτων εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να ...

Διαβάστε περισσότερα

Δύο νεκροί από πνιγμό στη θάλασσα σε Χίο και Κορινθία

Άλλοι δύο νεκροί κολυμβητές ανασύρθηκαν από θαλάσσιες περιοχές της χώρας, σήμερα, αυτή τη φορά στη Χίο και την Κορινθία. Συγκεκριμένα στη Χίο το μοιραίο συνέβη στις 09.30 στον Μέγα Λιμνιώνα, καθώς ένας 69χρονος ο οποίος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, ανασύρθηκε νεκρός. Το ασθενοφόρο του ...

Διαβάστε περισσότερα

Πανικός σε λεωφορείο για επιβάτη με μηνιγγίτιδα!

Ώρες αγωνίας έζησαν το πρωί της Παρασκευής οι επιβάτες υπεραστικού λεωφορείου, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αθήνα για τη Λάρισα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης του λεωφορείου, πακιστανικής καταγωγής, λιποθύμησε. Άμεσα ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα ενώ γιατροί που συνταξίδευαν έσπευσαν για βοήθεια. Όπως ...

Διαβάστε περισσότερα

Κεραμέως: η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια

Την πεποίθηση ότι η νέα ρύθμιση για το άσυλο θωρακίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία εκφράζει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η υπουργός σημειώνει ότι «έκνομες ενέργειες που κατέλυαν ...

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός: Έως τους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

  Στο αποκορύφωμά του θα βρεθεί σήμερα το νέο κύμα καύσωνα που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού. Στα βόρεια, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι ...

Διαβάστε περισσότερα

Εντοπίστηκαν οι δύο νέοι που χάθηκαν σε φαράγγι

  Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για δύο νέους που έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι του Ρίχτη στη Σητεία Κρήτης. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σητείας, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο νεαρών, ολοκληρώθηκε επιτυχώς λίγα λεπτά πριν από τα ...

Διαβάστε περισσότερα

Πέθανε ο Μάκης Αλατζάς

Την τελευταία του αναπνοή, στα 64 του χρόνια, άφησε σήμερα ο στιχουργός Μάκης Αλατζάς, ο οποίος έδινε για χρόνια μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο Γεράσιμος (Μάκης) Αλατζάς ήταν ο στιχουργός του τραγουδιού «Υποκρίνεσαι» που είχε ερμηνεύσει ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου, ενώ είχε βγάλει και προσωπικούς δίσκους, ...

Διαβάστε περισσότερα

Παιδί έπεσε σε φωταγωγό πολυκατοικίας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ύστερα από πτώση ανήλικου σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα 4χρονο αγόρι, το οποίο υπό άγνωστες συνθήκες, έκανε βουτιά στο κενό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωσή του. Επί τόπου έφθασαν τρία οχήματα με εννέα ...

Διαβάστε περισσότερα

Μητσοτάκης: επανάσταση το όραμά μας για τον πολιτισμό

Στη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις γύρω από το 2021. «Βλέπουμε το Yπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο ως θεματοφύλακα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα αναπτυξιακό Yπουργείο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ...

Διαβάστε περισσότερα

Σε επιφυλακή δήμοι και αρμόδιες υπηρεσίες για τον μίνι- καύσωνα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τους Δημάρχους Αθηναίων, Γιώργο Μπρούλια, Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και τους ζήτησε λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ανοίξουν όλες τις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτουν ...

Διαβάστε περισσότερα

Β. Κικίλιας: Προς συμφωνία με Ισραήλ για θέματα υγείας

Το θέμα της υπογραφής τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας για θέματα υγείας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με την πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν Άμπα. Επίσης συζητήθηκε και η δυνατότητα ανάπτυξης προγραμμάτων ιατρικού τουρισμού μεταξύ ...

Διαβάστε περισσότερα

Έρχονται αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών

Aλλαγές στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές το 2020, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ξεκαθάρισε πως δεν καταργείται το υφιστάμενο σύστημα, αλλά θα υπάρξουν μία σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OpenTV η υπουργός σημείωσε Για τους μαθητές που έδωσαν ...

Διαβάστε περισσότερα